Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 51

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Trist Gabi, foarte trist. Nu poti risca atat de mult pentru nici un motiv din lume...
Intrebarea mea insa ramane: au mamele dreptul sa faca asta? A fost castigat si dreptul asta? De a dispune de sarcina chiar daca asta poate fi in defavoarea copilului, asa cum s-a castigat dreptul la avort?
Pentru ca daca nu exista inca dreptul asta, inseamna ca efectiv ar trebui puse sub urmarire de catre protectia copilului.
La un alt subiect cineva spunea ca exista o lege prin care drepturile copilului nenascut atata timp cat e vorba de interesele lui sunt aceleasi ca si cele ale copilului nascut.Asta inseamna de fapt ca nu ai drept legal de a interveni asupra lui daca nu dovedesti ca este spre binele lui.
Deci, indiferent de ceea ce spun "n" organizatii feministe, femeia nu mai are drept asupra propriului corp daca asta implica vatamarea pruncului purtat.
Despre medicii ce s-ar deda la asa ceva, nu mai spun nimic pentru ca deja ar fi prea mult..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Gabi, nu sh ce sa zic. La noi nu ma mai mira nimic, insa: pe legea veche erau oricum ft putine viitoare mamici care se incadrau spre pragul maxim de acordare al sumei. Banuiesc ca dintre acestea majoritatea aveau studii inalte, si ft multe dintre ele oricum preferau sa se reintoarca la munca dinainte de implinirea primului an de viata al copilului pt ca le coafa mai bine asa situatia. Cu legea noua, schimbari mari pt majoritatea mamelor nu vor interveni, in afara de plafonarile la ambele variante, inca pt cele care vor opta pt varianta 1(cea cu plafonul cel mai mare) se vor acorda si stimulentul de 500 de roni dc se intorc a munca, iar ele se vor intoarce pt ca asta e conditie ca sa poata otya pt var 1, mai ramane sa aleaga de cand se vor intoarce. Date fiind cele scrise mai sus, mi-e greu sa cred ca cineva risca de bunavoie sanatatea copilului, sa fim seriosi, indiferent de scoli orice parinte are niscaiva emotii pna se vede cu bble in brate, sa aiba toate cele 10 degete la maini, la picioare, sa... sa... sa... adica sa fie intreg si sanatos.
Sunt convinsa a au apelat ceva mame la solutia cezarienei, acelea care doresc neaarat sa steacei 2 ani acasa in conditiile legii vechi, insa vreau sa cred si tind sa cred ca fdoar acelea care erau cu cel mult 2 sapt diferenta de dpn, oricum cu bbei paracantariti si masurati ecografic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Nu stiu nici eu... dar tare mult as vrea sa stiu ce salar au alea trei mamici...

Eu nu le inteleg, nici sa am o zi pana la nastere tot nu as da drumul mai repede, dar nu suntem toate la fel.Eu am avut 2 nasteri provocate, ambele la 41 saptamani, dar si asa aveam remuscari, oare e chiar necesar???

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

da, probabil ca da, era necesar. Si eu ma instalasem de nu mai doream sa plec si era sa dau coltu inainte dee sosire, noroc ca m-au evacuat
Nu stiu, ce salar, prefer sa gandesc pozitiv sau deloc la cele 3 mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mianna, nici acum nu se da separat pe ramuri, e totul la comun. specialitatea ta este una plina de femei, deci e de inteles de ce nu ai tot auzit soapte "dulci" Anul asta a fost la mare cautare, nu mai crede nimeni povestea cu copiii

Xio, da-mi voie sa-ti reamintesc ca tu abia ai inceput specializarea, deci oricum ai lua-o, am mai multa experienta decat tine. pana la T zero la care te afli tu acum am trecut si eu printr-o facultate si printr-un examen de rezidentiat, la fel ca tine. dupa ce-am inceput specializarea, am mai spart din cand in cand usile de plumb si-am vorbit si cu colegii (si colegele) de la chirurgie (vrand-nevrand, o data pe saptamana tot ne intalneam in comisia oncologica).

esti sigura c-ai inteles despre ce specializare vorbesc? iti reamintesc ca doua incep cu "radio-", una clinica si una paraclinica. daca cea clinica a fost la mare cautare, iti compatimesc generatia, cum o compatimesc si pe-a mea, fiindca nu curg inca sutele de mii de euro pe dambovita pentru aparatura, si cu posturile stam la fel de nasol ca atunci cand am terminat eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mianna, astazi a fost prima zi de lucru. O rezidenta de acolo mi-a spus ca o sa vad cum stau lucrurile si ca pt. femei e de 2 ori mai greu decat pt. barbati. I-am spus ca nu-i asa, ca tocmai ce port o discutie pe un forum despre asta si sunt pers. care spun ca e la fel pt. barbat sau pt. femeie. A spus "da, sigur". Si mi-a dat ca exemplu o intamplare in care ea nu a fot lasata a puna pensele la o extrauterina pe motiv ca nu stie, desi face cezariene singura si este al naibii de buna.
Pe chirurgie nu e ca pe interne.

Memorabil:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Nu Xio, nu m-am facut, caci nu m-au intereat niciodata banii. Iti urez prosperitate, desi sunt sigura ca vei avea, e banoasa ginecologia. Plus ca inteleg ca orice femeie care se teme sa nasca poate veni linistita la macelar la tine. Cele care isi vor permite desigur, caci asa cum ai spus, cezariana e 'mai scumpa'.

Mergi la inceput

nu a fost lasata de cine, cum, cand, in ce context, cu ce exprimare, si cum a reactionat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

nu a fost lasata de cine, cum, cand, in ce context, cu ce exprimare, si cum a reactionat?

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

De un medic primar, intr-o zi normala de lucru, in contextul in care ea a consultat, diagnosticat si internat pacienta, cu exprimarea pe care ti-am dat-o. Reactia ei? Nu a spus nimic, a continuat consulturile pe care le avea si gata, nu esti in postura in care a te contrazici cu un dr. in rezidentiat.
Un alt dr imi spunea ca el si un prieten de-al lui se baga la toate cazurile ciudate, am intrebat daca iubita celuilalt, care e prietena cu ei nu face la fel si a spu "nu, ea e femeie. Tu ce crezi, ca vei ajunge sa faci ceva fantastic? chirurgia nu e pt. femei".
Reactia mea a fost sa-i dau un pumn si sa-i urez ceva de bine, ca untem prieteni si imi permit.
Plus ca m-am plcitisit de acte ori am auzit "asta e o specialitate buna/frumoasa pt. femei", cu referire la diverse chestii de la interne si MF (MF-ul fiind prototipul specialitatii perfecte pt. o femeie).

Memorabil:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Nu Xio, nu m-am facut, caci nu m-au intereat niciodata banii. Iti urez prosperitate, desi sunt sigura ca vei avea, e banoasa ginecologia. Plus ca inteleg ca orice femeie care se teme sa nasca poate veni linistita la macelar la tine. Cele care isi vor permite desigur, caci asa cum ai spus, cezariana e 'mai scumpa'.

Mergi la inceput

n-am inteles daca medicul primar era sau nu inclus in procesul ei de invatare din cursul rezidentiatului. daca da, eu in locul ei m-as fi plans indrumatorului - sau mai departe, in cazul in care acesta era indrumatorul ei sau daca indrumatorul nu s-ar fi implicat. activitatea practica e un drept al rezidentului - fireste, sub supravegherea altcuiva - drept pe care eu mi l-am exercitat inainte de a-l avea - adica inca nu incepusem stagiul propriu-zis in sectia respectiva, cand am inceput s-o frecventez si-am cerut, cand m-am simtit pregatita, sa incerc o anumita manevra, spre surprinderea rezidentilor (de sex masculin) de ani mai mari carora nu le trecuse prin capsor pana atunci ca pot face si altceva decat sa priveasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

[quote]citat din mesajul lui XIO

nu, n-am ales o specializare chirurgicala, ci una care pe vremea aia era incadrata la specializari de laborator n-avea nicio importanta asta, intrucat pe atunci rezidentiatul nu se dadea separat pe ramuri. era doar ridicol, sa bagi o specializare cat se poate de clinica la cele de laborator, doar pentru ca incepe cu "radio-". intre timp s-au mai desteptat-o baietii si-au bagat-o la interne. anecdotele in aceasta specializare sunt legate de faptul ca nu mai poti face copii dac-o profesezi eu le-am luat doar asa, ca anecdote, si faptul ca acum nu sunt mama nu-l pot pune pe seama diplomei, c-ar suna ca in bancul cu Itic care nu castiga la loto, si-l roaga Doamne-Doamne sa-i dea si lui o sansa si sa traga un bilet am avut insa mai multe colege decat colegi, si multe dintre ele au acum copii frumosi. noroc c-au fost fete destepte si nu si-au ales cariera in fuctie de ce zice unul si altul, ci de ceea ce-au dorit.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Mianna, eu lucrez in "radio-" de 15 ani si am 2 copii sanatosi
toti avem, si-i mare sectia, oricum suntem recunoscuti in spital pt. faptul ca avem cei mai frumosi copii
p.s. - am lucrat si cu sortul de protectie pe mine in primele luni la sarcina cu fetita

Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)

Mergi la inceput