Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pe mine m -ar fi deranjat ca pupa copilul,indiferent ce sex ar fi avut persoana .La adulti ar fi comportament nedorit in relatiile de munca .Pana la urma s- a ajuns in anumite tari sa nu- i mai ajute nici la wc ca sa nu fie acuzati de nimic...Parca prea in extreme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

anca74, daca aveai baiat? atunci nu avea voie sa-l schimbe decat domnul?

Mai, eu recunosc ca-s mai batuta-n cap la unele lucruri si nu mi-e rusine sa zic ca nu mi se pare normal ca un barbat strain sa-i schimbe pampersii copilei mele. Da-o incolo de treaba, eu nu am semnat contractul atunci cu respectivul nemernic, ci cu nevasta-sa.
Daca vrea sa munceasca, sa se duca sa faca un job de barbat, nu unul de femeie.

Scuze ca-s mai "limitata" in gandire la capitolul asta, dar asa gandesc. Ce naiba, am ajuns sa traiesc intr-o lume in care femeile muncesc in mine de carbuni cu tarnacopu' sau dau in tine ca la fasole cand faci vreo prostie si nimeresti peste o femeie-politist, iar barbatii sterg copiii mici la popou si ii shushuie sa adoarma... E cam prea de tot asta!

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

O, daaa, ce iubesc aceasta gandire... barbatul la munca si femei la cratitza...credeam ca doar barbatii au mentalitatea asta veche de sute de ani

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bird, in Romania ca sa iti faci un credit trebuie sa ai un venit (de multe ori substantial), deci si aici oamenii care muncesc se duc la banca sa ia bani. Doar ca nimeni nu iti garanteaza ca vei munci 4 ever si din cauza asta + criza sunt atatia oameni care efectiv nu mai au bani, pt. ca au fost dati afara.

Inteleg asta, dar nu e o scuza ca o familie s-a indatorat maxim cat a putut fara sa se gandesca la ce va face in caz ca unul isi pierde jobul. Apoi au facut copil bazandu-se pe banii de la stat sa-si acopere creditul. Si in Australia unde protectia sociala este foarte buna, primesti bani de la stat sa-ti acoperi cheltuielile. Exista o suma stabilita care este considerata suma minima de care are nevoie o familie sa traiasca, se scade venitul parintilor si statul iti da diferenta. Nu intereseaza ca tu ai credite si trebuie sa le acoperi. Bani primesti penttru supravietuire.

Citat:
Tu ce ai face daca te-ar da afara pe tine , pe sotul tau sau pe amandoi? Ca asta a fost marea problema a pers care au credite.

Noi putem trai din salariul sotului meu asa cum suntem acum, va trebui sa ne strangem, sa renuntam la mofturi dar fara sa schimbam nimic esential. Din salariul meu am putea trai dar nu mi-as permite sa tin copiii la scoala privata. Deci daca unul din noi isi pierde venitul suntem ok, nu este obligatoriu sa mergi la scoala privata. Dar am decis sa ne protejam pentru ca ne place actual stil de viata asa ca ne-am asigurat venitul . Daca unul din noi isi pierde venitul, este inlocuit cu 85% din suma timp de 2 ani de asigurare. Angajatorul nostru care este guvernul (sistemul public de sanatate) ne ofera multe avantaje printre care asigurare de viata, de dizabilitate, etc. Daca unul din noi moare sau devine incapabil sa munceasca (si a trebuit sa contemplez variantele astea inainte de operatia pe care am avut-o in octombrie) celalalt va primi suficienti bani sa platesca casa integral, sa platesca scoala copiilor si sa traiasca fara probleme chiar sa stea acasa cativa ani daca este nevoie. Asta este aranjamentul nostru si dormim foarte linisti noaptea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
- si faza cu neputinta mamelor romance in legatura cu copilul si treburile casnice. Daria face vineri 2 ani si eu recunosc ca, pentru a-mi face treburile casnice in liniste, sunt nevoita sa o duc la buni, care sta in ap. de langa noi. Pentru ca eu adun si ea imprastie si nu iese nicio treaba. Nu e neputinta, un copil activ si treburi casnice, nu merg impreuna, simultan. Ori sunt cu ochii pe oala care fierbe, ori pe Daria, care scormoneste.

Eu asta nu inteleg. Eu am avut 2 copii, cea mica pe spectru autist, cea mare la scoala (trebuia dusa si adusa), cea mica se trantea pe jos si urla aproape intruna si eu imi faceam treaba, mergeam seara la lucru si reuseam sa invat si sa fac proiectele pentru scoala. Tu ai ajutor si asta este ok dar nu spune ca nu se poate. E minunat sa ai ajutor dar te face cumva neputicios pentru ca ai senzatia ca e singurul fel in care poti sa te descurci. Daca iti faci o rutina zilnica si implici copilul in ea vei vedea ca nu e mare lucru.

Citat:
Personal, nu pot organiza, fiindca nu ma tine psihicul.

Din nou, esti o femeie tanara si sper sanatoasa, cum poti sa spui asa ceva???? Nu zic sa te apuci sa organizezi ceva dar cum poti spune ca nu te tine psihicul? Sunt sigura ca poti face muuuult mai mult decat iti imaginezi doar ca iti place sa te complaci in neputinta asta, jumatate lene, jumatate moft. Nu trebuie sa o iei personal, e cumva o trasatura balcanica. Daca ai probleme de sanatate te rog sa nu bagi in seama ce am scris mai sus.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Si in Australia unde protectia sociala este foarte buna, primesti bani de la stat sa-ti acoperi cheltuielile. Exista o suma stabilita care este considerata suma minima de care are nevoie o familie sa traiasca, se scade venitul parintilor si statul iti da diferenta. Nu intereseaza ca tu ai credite si trebuie sa le acoperi. Bani primesti penttru supravietuire.

Daca unul din noi isi pierde venitul, este inlocuit cu 85% din suma timp de 2 ani de asigurare. Angajatorul nostru care este guvernul (sistemul public de sanatate) ne ofera multe avantaje printre care asigurare de viata, de dizabilitate, etc. Daca unul din noi moare sau devine incapabil sa munceasca (si a trebuit sa contemplez variantele astea inainte de operatia pe care am avut-o in octombrie) celalalt va primi suficienti bani sa platesca casa integral, sa platesca scoala copiilor si sa traiasca fara probleme chiar sa stea acasa cativa ani daca este nevoie. Asta este aranjamentul nostru si dormim foarte linisti noaptea.

Uau, ce protectie minunata ofera statul australian angajatilor lui.Pentru asta platesti in plus,ca un fel de asigurare, sau intra in pachetul salarial pe care ti-l ofera cand te angajezi la ei?Beneficiaza toate categoriile sociale sau doar medicii?

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
Personal, nu pot organiza, fiindca nu ma tine psihicul.

...Daca ai probleme de sanatate te rog sa nu bagi in seama ce am scris mai sus.

se poate si cu probleme de sanatate. si fizice si nu numai. totul e sa nu ai de ales. atunci imediat devine posibil

se pot face si treburi in casa si nu cu un copil ci cu doi - si dificili. se poate merge si la servici, face mancare seara, hranit/spalat/culcat copii - zilnic, ca deh - si multe altele

numai ca e posibil cu foarte multa munca si lene numai dupa program :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Vis-a-vis de treburile casnice... si eu spun ca se poate, cel putin in cazul meu. Nu este simplu, mai ales ca cea mica face repede la loc un dezastru, insa, atunci cand nu ai alternativa, reusesti sa faci si curat si mancare si joaca si iti mai ramane timp si pt DC. Timp care mie tocmai ce imi expira, pt ca trebuie sa merg sa trezesc pustoaica.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

bird eu intelg ce vrei tu sa spui, dar, eu iti dau exepmlul catorva familii tinere cu copii de la mine de pe scara, ambii parinti muncitori necalificati, nu beau nu fumeaza, castiga in medie 1400 de lei/luna ambii soti, au noroc ca stau in apartamentele de la parinti acestia din urma mutandu-se la tara, daca cumva aveau de platit chirie, in Pitesti o familie cu copil nu gaseste chirie sub 200 de euro ( aia cu 100 de euro poate o gaseste un studenta sa inchirieze doar o camera intr-un apartament)..deci din 1400 scazi 800lei chiria, mai raman 600 de lei, adica 150 de euro bani care tu ai spsu ca in Australia o familie cu venit mediu ii da intr-o saptamana numai pe mancare...ei aici o familie cu venit mediu din 150 de euro trebuie sa plateasca intretinere pe timp de iarna 500-600 de lei, curent 60 de lei minim, telefoane 50 de lei minim, gradinita 200 de lei ( alea "gradtuite" de stat), mancare, haine, medicamente etc...vezi ca s-a depasit cu mult bugetul familiei ... Asta e nivelul de trai!
E trist, ca familiile astea cumpara cate o banana , o piersica etc doar pentru copil...fac sacrificii pentru copii lor, iar copii lor sunt foarte bine ingrijiti si incearca sa tina pasul cu restul...
Ce-i drept, toti pe care ii stiu mai muncesc ceva pe langa ceea ce fac, unul merge dupa prgram la reparat diverse articole ( frigidere, masini de spalat etc), altul dupa program merge si mai face o mobila, un raft ceva , altii mai fac o croitoie acasa ( gen tivit pantaloni si retusat diverse haine...). Toti incearca sa mai faca ceva, ce-i drept "la negru" fiidca altfel nu ar avea ce manca. Insas toti muncesc si perspectiva unor vremuri mai bune pentru ei nu se vede.

Si eu cu sotul meu am plecat de la 0, acum 5-6 ani la fel, mergeam in piata si luam doua portocale de pofta, mancare cumparam doar strictul necesar, sotul a facut o vara intr-un tricou care se desirase la un moment dat de atata spalat, dar stiam ca vor veni vremuri mai bune, stiam ca suntem la inceput, ca un debutant in meseriile noastre nu are cum sa huzureasca, insa odata cu experienta castigata!
Ai posibilitatea si tot timpul am trait cu convingerea ca in societatea de azi doar cine nu vrea nu se descurca, insa, lipsa de instruire, lipsa de informatie, lipsa de comunicare, lipsa cadrului legislativ, reticenta etc fac foarte grele aceste lucruri pentru un om de rand.

Iar asta cu crescutul copiilor cu ajutorul bunicilor, a mai fost dezbatuta, am si eu o amica ce poate sa jure ca un copil nu se poate creste fara ajutorul bunicilor...dar asta, fiindca asa cum ai zis si tu, acei bunici nu au lasat copii sa se descurce, desi acestia daca ar fi fost lasati cu siguranta s-ar fi descurcat de minune. Aici intervine alta problema, lipsa de preocupare si de activitate a celor iesiti la pensie, pentru care singura lor utilitate se reflecta in ajutorul dat copiilor, care taie aripile acestora doar pentru a se simti ei utili, doar pentru a le demonstra ca fara ei nu se poate.
Dupa cum vezi mentalitatea tuturor nu este ca in alte tari, iar peste mentalitate se trece foarte greu, trebuie sa treaca timp...timp pe care noi nu-l avem daca totul vrem sa se schimbe cu noi, acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

[quote]citat din mesajul lui bird70
Si in Australia unde protectia sociala este foarte buna, primesti bani de la stat sa-ti acoperi cheltuielile. Exista o suma stabilita care este considerata suma minima de care are nevoie o familie sa traiasca, se scade venitul parintilor si statul iti da diferenta. Nu intereseaza ca tu ai credite si trebuie sa le acoperi. Bani primesti penttru supravietuire.

Daca unul din noi isi pierde venitul, este inlocuit cu 85% din suma timp de 2 ani de asigurare. Angajatorul nostru care este guvernul (sistemul public de sanatate) ne ofera multe avantaje printre care asigurare de viata, de dizabilitate, etc. Daca unul din noi moare sau devine incapabil sa munceasca (si a trebuit sa contemplez variantele astea inainte de operatia pe care am avut-o in octombrie) celalalt va primi suficienti bani sa platesca casa integral, sa platesca scoala copiilor si sa traiasca fara probleme chiar sa stea acasa cativa ani daca este nevoie. Asta este aranjamentul nostru si dormim foarte linisti noaptea.

Uau, ce protectie minunata ofera statul australian angajatilor lui.Pentru asta platesti in plus,ca un fel de asigurare, sau intra in pachetul salarial pe care ti-l ofera cand te angajezi la ei?Beneficiaza toate categoriile sociale sau doar medicii?

"La vita e bella"

Buna,

Noi nu suntem medici si locuim in UK... dar avem si noi o parte din beneficiile astea E vorba de fapt de asigurari. Prima parte, cea cu 85% din venit pe 2 ani aici se numeste income protection, platesti o suma fixa pe an iar daca iti pierzi serviciul asigurarile "au grija" de tine pe urmatorii 2 ani. Sotul nu are income protection, genul de munca pe care o face e pe contracte fixe (in sistemul public de sanatate) de 1-2 ani, in momentul in care va "prinde" un job permanent isi va face si el asemenea asigurare. Eu am dar va trebui sa mi-a "revad", caci de luna viitoare renunt la jobul permanent din banking si voi lucra de acasa. Sunt sigura ca exista si asigurari pentru PFA, deci va urma o discutie cu adviserul de la banca.

Si noi ne-am facut asigurari de genul "life insurance" si "life assurance",deci daca unul dintre noi pateste ceva, moare sau se imbolnaveste si nu mai poate lucra, casa e platita automat si primim si o suma mare de bani. Nu sunt ieftine asigurarile astea, dar suma e rezonabila, una peste alta platim cam 150 de lire/luna, aici intrand asigurarea locuintei, asigurarea pisicilor (avem 3 si spitalizarea+tratamentul la veterinar costa ff mult aici, asa platim max. 50 de lire/tratament).
Si eu si sotul avem venituri medii, avem si credit la casa, si carti de credit (din pacate, dar si alegerile proaste tot ale noastre au fost), sotul are si un imprumut la banca, deci ne-am descurca nu greu, ci foarte greu dintr-un singur salar, (am avut o perioada "de criza", asta a fost situatia, noroc cu economiile), dar si atunci am preferat sa "taiem" din alte capitole decat sa renuntam la asigurari, nici nu vreau sa ma gandesc ce ne-am face daca unul dintre noi ar pati ceva si nu ar exista asigurarea care macar rezolva o parte dintre probleme.
Pe de alta parte... nu stiu cate dintre tipurile acestea de asigurari sunt disponibile in Romania, unde industria asigurarilor este relativ la inceput.

In ceea ce priveste partea cu "cresele familiare", bebe al nostru e la "childminder" de la 9 luni, de cand a trebuit sa ma intorc la servici. Am auzit si bune si rele despre childminderi, la fel cum am auzit si bune si rele despre gradinite. Eu am preferat sa ma las dusa de instinct, cand eram gravida am intrebat in stanga si in dreapta, m-am interesat la grupul de mamici si bebici din cartier, si in final sunt foarte multumita de alegerea mea. "Childminder-a" mea sta la 10 minute de noi, are vreo 15 ani experienta, poate avea maximum 3 copii sub 5 ani (dar doar unul sub 1 an)/zi plus inca vreo 2 mai mari (practic, in afara de cei 3 micuti mai sunt o surioara si un fratior care vin la Lynn dupa ce termina scoala la 3 si stau pana la 5 cand vin parintii) si e foarte cunoascuta si apreciata in cartier (spre deosebire de alta childminder-a, despre care mi s-a spus sa o ocolesc, ca "striga la copii"). Sotul ei este si el acreditat "childminder", dar nu asta e profesia lui de baza, omul lucreaza pe platformele petroliere din Marea Nordului 2 saptamani si sta acasa urmatoarele 2 saptamani, deci a preferat sa faca si el cursurile si sa fie verificat si el, fiind atat de mult prezent in casa. Din punctul meu de vedere asta e foarte bine, in perioada cand Andy e acasa copiii ies la plimbari lungi, nu doar in gradina casei sau in parcul din zona, iar Mister al meu ii iubeste mult pe amandoi.
De la 3 ani il vom da pe Mister la gradinita, dar pana atunci suntem mai mult decat multumiti de childminder-a noastra. Costuri: mai putin decat o gradi, 460 lire/luna in comparatie cu 700-800-900 sau chiar mai mult pentru gradi full-time (mancarea o face ea, mic dejun, pranz si gustare, totul gatit in casa, noi aducem doar scutece, servetele umede si un schimb de hainute).
Nu se pune problema de pupat pe gura, la schimbatul scutecului nu zic nimic... nu de alta dar nici nu mi-am pus problema "cine schimba scutecul" (lui Mister i-a schimbat scutecelul nasul lui, o data a ramas un amic de-al nostru baby sitter , Lynn era bolnava si nu ne-am putut lua nici unul liber de la job). Asta este, bunici noi nu avem in zona, de fapt nu avem deloc rude in Glasgow, ne descurcam cum putem.

Eu tot zic ca sanatosi sa fim, solutii om gasi la orice (asta nu inseamna ca nu mi-as dori sa poata sta toate mamicile cat mai mult cu copilasii lor acasa, daca asta isi doresc, atat in Romania, cat si in UK sau oricunde altundeva )Mai ales ca nimic nu e doar alb sau negru, si fiecare si le stie pe ale lui, deci nu putem sa fim categorici in declaratii decat (eventual) in ceea ce ne priveste.

Ufff ce m-am intins.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

O, daaa, ce iubesc aceasta gandire... barbatul la munca si femei la cratitza...credeam ca doar barbatii au mentalitatea asta veche de sute de ani

Oh, daaaaaaaa' c-ai sti tu cat "iubesc" eu "gandirea" asta "avangardista" si curentul asta "modernist" al romanilor de vreo 20 de ani incoace care fac ca toate porcariile, mizeriile si apucaturile de rahat venite de la vestici sunt adoptate instant, fara a le trece prin filtrul gandirii, iar "mentalitatile alea vechi de sute de ani", de la Adam citire, care au crescut bine merci zeci, daca nu sute, de generatii, sunt puse acum la stalpul infamiei...

Si daca ai mai sti cat ma calca pe nervi ca romanilor le pute orice este nimic si-si dispretuiesc tara, batranii, istoria, obiceiurile, totul, insa adopta instant absolut orice imbecilitate care vine de prin alte colturile ale lumii pe principiul ca "ce fac altii este intotdeauna mai bine/ mai bun/ mai dat naibii decat ce este pe la noi".

O, chérie, daca ai sti numai...

Mergi la inceput