Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 49

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Si Mianna, nu era vroba despre examenul de rezidentiat, este la mintea cocosului (de ce nu a gainii?) ca daca ai nota iti poti lua orice, este vorba despre ce faci in timpul rezidentiatului si mai ales dupa.

cocos, gaina, rata, ai observat c-am scris si despre anii de rezidentiat?

cat despre ce se intampla dupa, din pacate chiar nu tine de sex, ci de suma cea mai mare pe care-o are candidatul pentru post (daca trebuie, precizez ca nici la examenul de specializare nu se pica si nu se iau note mai mici decat ar merita de cate cele in fustita). inca n-am auzit de spaga refuzata pe motiv ca era de la o candidata si nu la un candidat, dar de candidata castigatoare in fata altor candidati de sex masculin da. pe vremuri stiam si suma, azi nu mai stiu care-i bursa posturilor. insa doctorita fara pacienti nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Xio, macar te-ai ales c-o certitudine: ca ai potential.

Eh, oricine pateste la fel atata timp cat e de sex feminin.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Cu regret trebuie sa-ti spun ca te inseli!

Mergi la inceput

Citat:

In prezent se fac astfel de intalniri in care fiecare specialitate desemneaza un reprezentant care face o mica expunere in fata studentilor a ce inseamna domeniul x.
Nu pt. ca am fi mai prosti decat generatiile anterioare ci pt. ca evoluam.

daca vede careva evolutia in "nu fa, donsoara, chirurgia, ca nu-i treaba de femeie" e rugat sa mi-o arate si mie multumesc

acum cred c-ar fi cazul sa-mi verific sexul, fiindca din moment ce n-am patit ce zice xio, incep sa am suspiciuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

s-a inteles....daca mai apuc sa vad ce-am scris ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Mianna, de-ai naibii ce sunt nu ti-au spus cat sunt de grele usile alea de metal/fier/plumb/ce-o fi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Mianna, de-ai naibii ce sunt nu ti-au spus cat sunt de grele usile alea de metal/fier/plumb/ce-o fi!

exact, am descoperit de una singura (pentru restul - chiar sunt usi de plumb unde-am lucrat eu). insa mai greu mi s-a parut urcatul si coboratul a 7 etaje, cand ma saturam sa astept la lift. in privinta asta IOB-ul a ramas la fel de neevoluat ca pe vremea mea, n-are nici acum lifturi cu cartela pentru personal. total contraindicat panselutelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Discriminarea si biases (prejudecatile) impotriva femeilor in anumite profesii, in special cand ele incearca sa mearga in sus si sa depaseasca anumite bariere, inca exista si cum am mai spus, deseori sunt in subconstient, nu directe si se reflecta in actiunile celor din jur. Intr-o cariera nu e ca la scoala, faci perfect la lucrare, iei 10. Sunt tot felul de situatii in care sprijinul sau dimpotriva lipsa de sprijin a unora mai sus ca tine, a celor cu care lucrezi, politica organizatiei, fac sau desfac o cariera. Cand e vorba sa fie propus cineva pt. o avansare, pt un proiect samd, femeile trebuie sa lupte mai mult sa demonstreze ca merita. Cred ca asa se intampla si in medicina, are mult sens, daca e sa fac o paralela cu domeniul academic in profesiile "hard" (inginerie si stiinte). Mie nu mi-au zis multi in fatza ca nu pot, ca nu stiu ce, dar atitudinile raman si absolut ca exista. Sigur ca dc. vrei poti, dar si daca te lasa aia din jur. Cum ziceam, eu una n-as fi fost angajata fara affirmative action, ca nu se da un test si dc. treci te iau, voteaza un grup de barbati, dupa criterii subiective. Unul m-a intrebat la interviu cica "cum crezi ca te vei descurca intr-un grup de barbati". Ca naiba, cum sa ma descurc, ce intebare e asta? Imi vad de treaba. Altul, cu care m-am intalnit sperand intr-o colaborare, imi zice "ce cauti aici? Ai venit cu sotul tau?". I-am zis: nu, sotul meu a venit cu mine, asshole. Primul tip era un mos, indian, iti imaginezi cum gandesc indienii despre femei. Al doilea american, asshole, nu l-am mai bagat in seama de atunci, a pierdut refuzand sa colaboreze cu mine pt. ca eram femeie. A pierdut niste bani si niste articole:) Ma rog, eu nu ma prea impiedic de astfel de comentarii si si situatii, ii trag tare inainte, ca n-am ce face.

In legatura cu discutia despre ajutor. Am spus, in principiu, dc. ai ajutor SI copii, poti sa faci o cariera frumoasa. ASta nu se discuta asa, te scoli deodata din somn si ii transmiti sotului ca de maine ma ajuti ca eu fac cariera. Doi oameni, cand se intalnesc, se cunosc, sotul stie de la inceput cam ce aspiratii are sotia, sotia stie ce fel de gandire are sotul si lucrurile se aranjeaza frumos intre ei (daca se potrivesc). Dc. el o sustine, sau daca sunt alte sisteme de suport, se poate. Cu un singur copil se poate si singura. Eu imi cresc practic singura copilul, sotul lucrand in alt oras. Nu sunt convinsa ca as putea singura cu doi. Cu mai multi, imposibil. Dc. as avea sotul cu mine, as putea cu doi copii.

Deasemnea, cand zic cariera, eu nu inteleg ca trebuie sa apari la TV si nici sa fii primul in nu stiu ce. Ci sa ai o evolutie ascendenta, sa indeplinesti sau sa depasesti niste crieterii. Cariera se poate intampla in orice profesie unde e loc de avansare. Si dc. lucrezi la McDonalds si de la vanzator ajungi la manager, se cheama ca ai o cariera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

La multi ani!

Am citit si eu subiectul, inca nu l-am terminat, dar voiam sa-i spun lui Ruxij ca sint excelente interventiile ei la acest subiect. Si foarte realiste!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

la multi ani!

Si io tot pe ruxij vreau sa o felicit, pentru modul de gindire pozitiv, pentru realism si tenacitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

daca vede careva evolutia in "nu fa, donsoara, chirurgia, ca nu-i treaba de femeie" e rugat sa mi-o arate si mie multumesc

acum cred c-ar fi cazul sa-mi verific sexul, fiindca din moment ce n-am patit ce zice xio, incep sa am suspiciuni

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Am spus ca a evoluat modul de predare, nu gandirea misogina.
daca ai ales ramura chirurgicala si nu ai auzit in veci aceste remarci zi-mi unde esti, ca sa le spun prietenelor mai mici care vor chirurgie
Am citit pe alte forumuri de profi de la Bucureti care au spus acelasi lucru (in mare, nu citat), deci se mai intampla si in alte orase.

Mediajust, in privinta asta nu prea exista standarde, orice femeie indiferent de cum arata si cum se comporta are un zvon lipit pe numele ei.

Memorabil:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Nu Xio, nu m-am facut, caci nu m-au intereat niciodata banii. Iti urez prosperitate, desi sunt sigura ca vei avea, e banoasa ginecologia. Plus ca inteleg ca orice femeie care se teme sa nasca poate veni linistita la macelar la tine. Cele care isi vor permite desigur, caci asa cum ai spus, cezariana e 'mai scumpa'.

Mergi la inceput