Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 42

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Iulia, m-ai convins cu ultima ta postare. Mi-ai placut mult la un alt subiect, pe care doar l-am citit nu insa in totalitate. In afara de faptul ca stii sa sapunesti, chiar nu e nevoie, danke, nu ma intelegi sau faptul ca tu ai reusit si alte cateva doamne despre care s-au scris lucruri(deci dc era ceva obisnuit, nu era cazul sa se anunte prin ziare) nu e regula generala. Poate citesti linkurile cu abuzurile si violentele in familie si vezi ce faci cu drepturile alea pe care le avem noi femeile dar suntem suficient de tute sa ni le refuzam. Sau cu faptul ca in ro trebuie pe cv sa iti declari starea civila, eventual si dc ai copii, varsta si mai stiu eu ce aiureli aaa aspect fizic(de preferat placut). Si nu te angajeaza ca le e frica sa nu faci copii sau vor scoli mult peste nivelul jobului oferit si desigur experienta vasta la un nr de ani ca varsta cat maimici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm
Femeile inteligente si cele foarte inteligente (din care fac parte cele cu gindire matematica) sunt o categorie importanta, prin ceea ce au de aratat lumii, prin ceea ce demonstreaza lumii, prin ceea ce lasa in urma lor, si prin faptul ca reprezinta un exemplu de urmat pt multe alte femei. Ele arata ca se poate sa-ti urmezi pasiunile si visele, se poate sa tinzi spre mai mult si mai bine (si nu dpdv material). Ele sunt cele care deschid calea celor care vin din urma lor.Tu nu numai ca le iei peste picior (vezi partea cu "sint categ. importanta pt. ca le-as declara eu"), dar le reduci la zero, negind existenta unei asemenea gindiri in cazul femeilor, negind deci categoria respectiva.

Iulia, ceea ce am ingrosat aici reprezinta inceputul problemelor.Adica, ele "deschid" o cale.Nimeni nu imi garanteaza insa ca aceasta cale este cea ce imi va duce mie fetele la impacarea cu ele insele.Ceea ce vad acum ca urmare a cailor deschise de feministe mie nu imi place. Din ce in ce mai multe femei inainteaza vertiginos pe caile astea exterioare deschise de altele si pica la fel de vertiginos pe cele interioare . Nu conteaza din punctul meu de vedere cat de repede alergi ci conteaza in primul rand ca directia sa fie buna. Pe mine de exemplu nu ma intereseaza daca vorbesc de copiii mei "sa-si urmeze pasiunile si visele" si nici sa "tinda spre mai bine " o viata intreaga ci ma intereseaza sa fie multumite de ele insele in fiecare moment al vietii lor.
Daca aceste "deschizatoare de drumuri" sapa bine acum (dupa ce au sapat la fel de bine la multe alte drepturi ce s-au transformat in obligatii nescrise ) si la drumul asta , ei bine fetelor mele le va fi mai greu bineintles sa aleaga un altul.Eu le educ in felul asta insa presiunea deschizatoarelor de drumuri e mare. Nu vreau "sa-si urmeze" pasiunile si visele asa cum ai explicat ci vreau sa le traiasca zilnic .Fiecare moment din viata lor sa fie unul in care pasiunile si implinirile prezentului (ooo, neinsemnate bineinteles daca vorbim de adevaratele femei inteligente ) sa le faca fericite si multumite de ele insele.Lucia a explicat bine presiunea foarte mare ce cade pe femei astazi si faptul ca e greu sa evadezi fara a te simti invinsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

Aici de pilda se stie (statistic) ca femeile medic aleg cu precadere anumite specialitati, care le permit sa termine mai devreme si sa nu faca garzi peste garzi.
Adevarul e ca daca nu ai o mare disponibilitate (ca timp, ca dorinta de a te lansa in batalie...) e mai greu sa faci performanta. Si testosteronul te face mai agresiv, mai dornic sa devii tu « masculul alfa ».
Da, am cunoscut si doi profesori care alegeau in mod deschis colaboratori doar de sex masculin, si-si asumau misoginismul. Insa nu erau singurii profesori pe lume.

Sunt curioasa daca aleg acele specialitati pt. ca asa vor sau pt. ca asa sunt indrumate.
"chirurgia nu este o ramura pt femei" , "femeile nu reusesc in ramuri chirurgicale pt. ca nu au forta" "mai bine iti alegi o specialitate care sa iti permita sa ai o familie", "ce vrei, sa ajungi un chirurg bun car sa-si creasca prin spitale copilul?", "uita-te cati barbati chirurgi sunt, de ce crezi ca nu unt atatea femei si de ce crezi ca vei reusi?".
Astea sunt doar o parte din "sfaturile" auzite de-a lungul timpului.
Stii ca la zilele de orientare profesionala pana i la ginecologie s-a spu ca
"e o ramura chirurgicala foarte frumoasa, din pacate nu e pt. femei. Ce spune sotul, copilul, cand in miezul noptii te suna o pacienta? sau cand amani o vacanta pt. o pacienta?"

Din timpul facultatii fetelor li se spune constant ca nu pot sa faca nimic chirurgical. sau mai auzi "de ce nu iti iei chirurgie vasculara? Sunt numai femei acolo".
la repartitie anul acesta o colega s-a dus la doamna care spunea in microfon ce isi alege fiecare si i-a spu ceva. Doamna s-a uitat la ea i a intrebat-o "serios?". Colega da din ca afirmativ, doamna intreaba "hai, mai, esti sigura?".
Si-a ales neurochirurgie.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Banc:

Se povesteste ca intr-o seara, presedintele Obama a iesit cu sotia sa, sa ia cina intr-un restaurant obisnuit, pentru a mai iesi din rutina.
Proprietarul restaurantului ceru voie oamenilor care il aparau pe presedinte sa se apropie, pentru a o saluta pe sotia presedintelui. Si asa se si intampla.
Cand s-a retras patronul restaurantului, Obama a intrebat-o pe Michelle:
- Ce interes a avut acest om pentru a te saluta?
Sotia sa ii raspunse:
- In adolescenta mea , acest om a fost foarte indragostit de mine mult timp.
Obama:
- Asta inseamna ca, daca tu te-ai fi casatorit cu el, astazi ai fi fost patroana acestui restaurant!
Michelle il contrazise:
- Nu, scumpule, daca m-as fi casatorit EU cu acest om, el ar fi azi presedintele Statelor Unite ale Americii!

--------
Sunt curioasa ce intelege fiecare din bancul asta.

Mergi la inceput

Ioanadara, o fi ilara interventia mea despre religie, dar ti-am citat ceva din Biblie, loc de unde ai spus tu ca nu se afirma asa ceva, fara sa specifici daca te referi la Vechiul sau Noul testament.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Ioanadara spunea ca femeia de azi pare sa aiba mai multe probleme de ordin psihic decat cea ce ieri. Asa este.

asta e interesant, ai statistici sau cifre care sa demonstreze ca femeia de azi are mai multe "probleme psihice" decat cea din secolele trecute? si ca barbatul nu e afectat de cresterea asta?

Altfel, dupa 40 de pagini si eu am inteles in sfarsit ce vor sa spuna anti-feministele:
Ca era mai bine "inainte".
Inainte cand? asta nu mai e asa de clar:

a) in epoca preistorica, inainte de sedentarizare ca "munceam" doar 4h pe zi restu le petreceam "acasa" in grota sau in copac alaturi de familie. Asta pana pe la varsta de 25 de ani dupa aia ne indreptam drept spre "paradis" ucisi de vreo boala, de stres-ul cautarii bananelor in copac, mancati de vreo fiara sau morti in vreo lupta cu mamutul. Dar macar aia 25 de ani erau complet nestresanti si fericiti, liberi in sanul naturii (si n-aveam timp nici ne imbolnavim de boli psihice sau de altele)

b) in epoca romana ca femeile se duceau la coliseu si stateau pe randul de sus. Ce conteaza ca le astepta "pater familias" acasa si ca el avea drept de viata si de moarte asupra lor si a copiilor, macar mureau de mana fiintei 'superioare muscular si intelectual' si impacate ca fusesera la coliseu (pe randul de sus:).

c) in evul mediu. Ah,aci nu e clar ca ne-ar placea sa traim, nu prea seamana cu "paradisul pierdut" in care femeia are doar rol de sotie si mama, pe atuncea cica femeile aveau activitate, erau artizani, faceau comert, munceau cot la cot cu barbatu ca sa-si intretina familia (cel putin alea din europa occidentala, alea din sud ramasesera cu un fel de pater familias pe cap). Ba puteau fi chiar medici (asta in cazul in care nu erau arse pe rug pentru vrajitorie)

d) in timpul renasterii. aici da, aici ne-ar placea mai mult pt. ca femeii i se retrasesera mai toate drepturile si era considerata 'minora' in grija barbatului (si asta gratie religiei crestine 'eliberatoare'). Incepe sa semene cu 'paradisul pierdut' unde n-avea femeia atata drepturi peste drepturi care a o streseze si care sa puna "presiunea sociala" pe bietul ei capsor inferior si nepriceput;

e) pe vremea bunicilor care cresteau caprele in loc sa mearga la supermarketu din colt dupa lapte, fabricau sapunul in ceaun in spatele curtii in loc sa-l ia de la sephora, cresteau porcu in loc sa se duca la traiteur, se apucau de tesut haine in casa in loc sa le comande la la redoute etc. Si uite domne ca nu le mai venea sa treaca dealu ca sa mearga SI la uzina ca barbatii lor
Nu mai conteaza ca in epoca moderna femeia face cam aceleasi lucruri pe care le faceau bunicile numai ca in loc de amestecat la ceaunul in care fierbe sapun lucreaza in laborator, in loc de tesut haine in casa lucreaza in uzina de textile, in loc sa care cu cārca chirpiciul pentru construit casa cara beton pe santier plus inca o serie de meserii care nu existau pe vremea aia sau altele la care nu aveau acces (cum ar fi domeniul artistic de ex). Singura "diferenta" e ca acum munca ei e recunoscuta la fel cu a barbatului, ca e si platita in acelasi mod (sau ar trebui sa fie) si ca ii confera aceleasi drepturi ca si "omului" care mergea la uzina. Dar desigur, asta nu e meritul nimanui, astea au picat asa, din cer.
Ca place unora sau nu, femeia a muncit productiv dintotdeauna cot la cot cu barbatul ca sa-si intretina familia. Doar 'obiectul muncii' s-a schimbat de la o epoca la alta, iar pe asta din epoca moderna nu l-au adus 'feministele' ci progresul tehnologic. Si "obiectul muncii" barbatului s-a schimbat in acelasi mod.

D'aia e imposibil de comparat epocile fie si pentru ca numarul de 'guri' de hranit e altul, de la cateva milioane in epoca de piatra acum suntem 7 miliarde, nu mai sunt banane pentru toti in copaci si nici atata vanat in paduri deci nu putem sa ne intoarcem cu totii sa traim 'fericiti' in sanul "naturii", suntem obligati sa castigam bani ca sa le luam de la supermarket. Diferenta enorma e ca daca cuiva nu-i place si considera ca 'are prea multe alegeri de facut', e liber sa sa se intoarca in mijlocul naturii sa traiasca in yurta fara nici un confort modern (unii chiar o fac). Uite o buna rezolutie de trecut pe lista antifeministelor pt 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

hihi, Doruletz, rau ai inteles. Dar e funny ce ai zis.Zau
Uite ce asteptam eu de la "in zilele noastre": sa muncesc pt ca sa traiesc, caz de-aia ne-am tot tehnologizat, sa traim mai bine, sa ne usuram timpii de munca, in asa fel incat sa petrec timp de calitate cu fam mea, ori whatever as fi dorit pt sufletul meu. Egalul ala la salar sa fie de-adevaratelea, nu ipotetic in genere.
sa ne si fi civilizat indeajuns incat sa nici nu se mai puna problema care e mai egal decat alalalt.
sa ne fi civilizat indeajuns inca sa nu fie deloc prob violentei in fam.
Pai dc eu imi petrec mai mult timp la vanatoare de bani, sotul idem, copilul creste pe unde-apuca(total contra recomandarilor psihologilor), petrecem timp "in familie" pe la hipermarketuri si acasa e doar ca sa dormim, care-i avantajul ca suntem in 2011? devenim robotei...
in rest, numai zic ca ma repet. Feministele se straduiesc sa impuna felul lor de a fi, placul lor, pohta lor nu e pohta mea, nu in masura atat de mare.
Ioanadara sunt perfect de acord cu tine, tare fain ai explicat!
si o mica erata: acele femei despre care eu spuneam ca-s acre, nu sunt masculinizate...sunt fara sex de fapt, ceva mutante...si-asa tindem spre unisex acre versus metrosexuali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Se pare ca si altele s-au gandit asa cum au facut-o si unele mame de la noi. In Spania este o avalansa de cereri de nastere inainte de sfarsitul anului, asa primesc prima de 2500E.daca nasc pe 1, adio prima de nastere!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Apropo de ideea contradictorie CIC 2 ani- femeie care munceste, mie mi se pare un pic contrastant genul trendi de mama eroina care face sarmale ,aspira, sterge geamuri, alapteaza cu copilul in wrap, sling (pana la varste si kg tot mai inaintate, eventual gemeni), nu doarme noaptea, cara carucioare tip naveta spatiala de 30 kg cu tot cu copil pe scari, trotuare, etc...cu aceeasi mama care nu poate cara 1 minut un bax de apa sau nu poate ridica o lopata sa dea zapada la o parte (ca sa poata circula, ca de frumusete nici nu incape vorba)..
Edit ca sa spun ca eventual mama respectiva se duce la sala, are abdomenul extraplat, muschiuleti bine pusi la punct..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lucialu

hihi, Feministele se straduiesc sa impuna felul lor de a fi, placul lor, pohta lor nu e pohta mea, nu in masura atat de mare.

inde
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine

Tocmai, pana la feministe iti era tie impus sa nu inveti, sa nu muncesti dect in domeniile x, Y si Z, sa stai acasa cu copilul.
Feministele nu le impun femeilor sa munceasca ci le OFERA celor care asta doresc, oportunitatea sa practice ceea ce viseaza.
Inainte de feministe eu nu puteam sa aleg dupa pofta mea, adica o cariera, trebuia sa aleg pofta altora.
Acum tu poti sa stai acasa si sa te dedici toata viata familiei, dar daca doresti poti sa ajungi CEO la pepsi.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput