Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 39
narcisam102 spune:
Si ce ai fi vrut? 18 milioane de copii nedoriti?!
Asta arata doar in ce negura stateam pe vremea lui ceasca...Lipsa de informatii referitoare la protectie este si acum cauza multor avorturi. Eu am facut un avort la 20 de ani...m-a facut fericita...nu...am plans mult si uneori si acum ma gandesc ...daca il pastram acum avea 13 ani. Dar asta nu inseamna ca nu realizez ca a fost cea mai buna solutie pt mine la acel moment. Nu eram pregatita sa devin sotie si mama iar instinctul meu a fost unul bun pt mine.
Cat despre partea cu religia ..."insa Doamne sa ne ierti"... chiar nu e punctul meu forte.
ioanadara spune:
Am spus: nu va luati doar de partea scrisa cu litere mici.Fiecare face ce vrea, este liber.
ioanadara spune:
Narcisa, 
Eu nu inteleg ce nu vi se pare in regula la ceea ce scrie gmmm.Mie mi se pare foarte realista , dureros chiar de adevarat ce spune ea.
Ajunge sa deschideti aici pe DC forumul "in unul sau in doi..." si o sa vedeti ca spune adevarul.Femeia azi pare sa aiba probleme din ce in ce mai multe fata de femeia de acum o suta de ani..."Psihologii stiu de ce".
Lady, bunica mea de exemplu nu "inghitea pumnul sotului" Mi-a spus ca atunci cand a incercat sa dea in ea, a luat copilul si a plecat la mama-sa.Scurt.S-a dus dupa ea cand s-a linistit bunica-miu, dupa un timp si a adus-o acasa .Tot satul insa a stiut de ce. A fost mare problema pentru el pana a imbunat-o iar.Si cand am intrebat-o daca nu i-a fost rusine a spus ca nu, oricare din sat ar fi facut asa. Iar alta bunica de pe aici am citit ca a divortat chiar..Macar in vremea aia nu era o rusine.Acum insa,nu cred ca ar pleca multe "la mama" doar risca mersul divortului, nu?
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanadara Narcisa, ![]() Eu nu inteleg ce nu vi se pare in regula la ceea ce scrie gmmm.Mie mi se pare foarte realista , dureros chiar de adevarat ce spune ea. Ajunge sa deschideti aici pe DC forumul "in unul sau in doi..." si o sa vedeti ca spune adevarul.Femeia azi pare sa aiba probleme din ce in ce mai multe fata de femeia de acum o suta de ani..."Psihologii stiu de ce". Lady, bunica mea de exemplu nu "inghitea pumnul sotului" Mi-a spus ca atunci cand a incercat sa dea in ea, a luat copilul si a plecat la mama-sa.Scurt.S-a dus dupa ea cand s-a linistit bunica-miu, dupa un timp si a adus-o acasa .Tot satul insa a stiut de ce. A fost mare problema pentru el pana a imbunat-o iar.Si cand am intrebat-o daca nu i-a fost rusine a spus ca nu, oricare din sat ar fi facut asa. Iar alta bunica de pe aici am citit ca a divortat chiar..Macar in vremea aia nu era o rusine.Acum insa,nu cred ca ar pleca multe "la mama" doar risca mersul divortului, nu? |
Nu te supara, bunica ta a facut ce fac multe femei. Dupa ce partenerul devine violent sunt femei care divorteaza, femei care pleaca si se intorc si femei care raman si devin abuzate constant.
Spre deosebire de vremea cand femeia facea parte din bunurile materiale ae barbatului, astazi TOATE femeile au posibilitatea sa faca o plangere, sa divorteze samd.
Ioanadara, exista organizatii pt. ca inca exista discriminare.
Mi-a spus un chirurg ca in opinia lui femeile nu ar trebui sa faca nimic ce tine de chirurgie si ca el nu ar lasa o femeie a-i scoata nici macar o alunita.
Culmea, era o femeie care ii dadea clasa in toate, si toti stiau asta.
Altul de acolo mi-a spus ca in opinia lui locul femeii nu este in chirurgie pt. ca o impiedica sa i se dedice total copilului, ca una este mama si alta este tata.
Iar altul mi-a spus sa nu ascult toate tampeniile misoginilor si frustratilor, sa aleg ce imi place mie.
Misoginismul este printre noi si tot timpul m-am intrebat cum de pana acum desi am fost foarte atenta in toate operatiile, nu am vazut ici unbarbat care sa tina bisturiul sau portacul cu ajutorul penisului sau al scrotului, culmea ca toti isi foloseau mainile, la fel ca si femeile.
Si totusi se pare ca sexul ar influenta cumva modalitatea de sutura/incizie samd... e foarte interesant.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
ioanadara spune:
A, da? La atat de multe organizatii existente in acest scop exista insa misogini? Asta nu cumva inseamna ca nu asta e solutia?
Exemplul cu bunica mea nu era ceva 'de urmat" ci era pur si simplu un exemplu de femeie ce nu a acceptat acum multi ani sa fie abuzata desi nu avea nici o organizatie in spate.Asta am spus-o pentru ca s-a generalizat spunandu-se ca inainte femeile "inghiteau pumnul sotului" si acum nu.
Oare daca esti destul de buna in chirurgie ii intreaba cineva pe misogini daca este sau nu locul tau in spital? Nu cred.Fii cea mai buna si vei fi inaintea lor. Nu are importanta aici parerea nimanui despre femei.Nu este nevoie de nici o lupta ci doar de calitate profesionala.
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanadara A, da? La atat de multe organizatii existente in acest scop exista insa misogini? Asta nu cumva inseamna ca nu asta e solutia? Exemplul cu bunica mea nu era ceva 'de urmat" ci era pur si simplu un exemplu de femeie ce nu a acceptat acum multi ani sa fie abuzata desi nu avea nici o organizatie in spate.Asta am spus-o pentru ca s-a generalizat spunandu-se ca inainte femeile "inghiteau pumnul sotului" si acum nu. Oare daca esti destul de buna in chirurgie ii intreaba cineva pe misogini daca este sau nu locul tau in spital? Nu cred.Fii cea mai buna si vei fi inaintea lor. Nu are importanta aici parerea nimanui despre femei.Nu este nevoie de nici o lupta ci doar de calitate profesionala. |
Degeaba esti cea mai buna daca etsi intr-un domeniu in care sunt doar barbati si ai ghinionul ca barbatii aia sa fie misogini.
Si, din nou, bunica ta nu inseamna majoritatea femeilor, asa cum ea nu a acceptat, altele nu aveau de aes. Si eu si celelalte fete am dat niste citate din legi, acum daca tu te referi la o singura perioada de ani, care e si recenta e altceva, dar daca nu era curentul asta feminist si daca nu erau femei care sa lupte noi, u spre exemplu nu puteam sa fac medicina. Pt. mine asta este un motiv destul de bun ca sa aplaud initiativa respectivelor doamne.
P.S: pt. o discutie mai buna cred ca ar trebui sa vorbim in perioade/secole/ani.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
narcisam102 spune:
Ai dreptate Ioanadara. Exista si azi multe femei care sunt abuzate iar nr problemelor pare sa creasca.
Numarul problemelor creste pt ca societatea numai este aceasi ...ea se dezvolta, evolueaza.
Astazi numai stai acasa sa-ti cresti copilul si sa ai grija de casa, te gandesti si la o cariera, te duci la munca etc...
Nici pt barbati nu mai este asa usor ca o data. Vin acasa mai dau si cu aspiratorul...spala un vas, au grija si de copil etc.
Cat despre femeile abuzate....e asa un subiect dureros. De multe ori am intrebat sotia "de ce nu pleci?" Raspunsul este in mare parte acelasi...nu am unde sa ma duc...am un copil, 2,3, unde sa plec, cum sa ma descurc.
Acum...nu da-ti cu pietre in mine... dar eu cred ca o parte este si vina acestor femei.
Niciodata dar niciodata nu exista doar O palma. E prima palma. Intodeauna daca o accepti pe aceea va veni si dezastru. Si am vazut o multime de astfe de cazuri.
Totul depinde de fiecare dintre noi. Modul in care iti gestionezi o relatie, casnicia depinde si de tine pt ca si tu esti acolo. Daca tu vei tot lasa de la tine eu cred ca nu va duce niciodata la nimic bun.
O prietena mi-a spus o data la inceputul casniciei mele, pt ca ma plangeam de faptul ca el nu face nimic daca nu ii spun eu sa faca, cristi spala si tu vasele alea, cristi da si tu cu aspiratorul,etc, de genul asta..., barbatul este ca un copil, esti la inceputul casniciei cum il inveti asa il ai. Acum ma gandesc de multe ori ca a avut dreptate.
Obosita sa tot stau cu gura pe el. Intr-o seara, relaxati i-am spus cat mi-ar place sa faca si el cate ceva din proprie initiativa, ma simt asa de fericita de fiecare data si am impresia ca suntem o familie mult mai stransa parca. Bineinteles ca a venit cu argumente de genul...sunt si eu asa de obosit ...te gandesti si tu cat alerg eu...da ma gandesc ...dar ar fi asa frumos si m-asi simti asa de fericita. Si acum sunt zile in care ii mai spun dar mai rare...de obicei vine si imi spune.. ai vazut ca am spalat baia... bineinteles ca am vazut si iti multumesc pt ajutor...poate ca nici nu am trecut pe la baie da-pai sa mai vad dar merita si el o incurajare.
Nu este usor pt nici o femeie sa fie si sotie si mama sa aibe si o cariera. Dar nu este imposibil.
Daca atunci cand incepe sa ridice tonul tu bagi capul la cutie si il asculti docila o sa vezi ca peste un an, 2, 10 va ajunge sa bata cu pumnul in masa si sa-ti spuna ca in casa lui el face regulile. Si atunci te vei intreba cand s-a schimbat asa omul pe care l-am iubit asa de mult...dar nu realizezi ca si tu te-ai schimbat...ai invatat sa taci si sa-l lasi sa-si faca numarul in sparanta ca asa va fi mai bine. Pana data viitoare....
Mama mea a divortat cu 2 copii cand fratele mea nu avea nici 2 ani. Divortul a durat 3 ani timp in care am stat la bunici care dupa 2 luni ne-au dat afara, la o sora fara copii care si ea a zis ca facem multa galagie si nu putea sa doarma iar apoi la alta sora intr-un apartament cu 3 camere unde stateam 8 persoane si un caine. Am schimbat 4 scoli.
Mama mea nu s-a mai recasatorit niciodata. Stiu ca nu i-a fost usor...pt ca un divort nu e niciodata un lucru simplu.
Nici mama mea nu a avut unde sa plece. Eu aveam 8 ani si ii tot reprosam ca din cauza ei a plecat tati. Nu intelegeam de ce s-a suparat ca tati era cu alta femeie in casa. Nu stiam ca a inselato de multi ani dar ea statea pt noi cu el de 11 ani.
Abia mult mai tarziu am realizat si am felicitato pt ca a avut puterea asta...de a divorta.
vikinga spune:
ioanadara
mai sunt si altii care citesc, si nu pe bucatele. mi-au placut claritatea si realismul mesajelor tale.mi-au mai placut bineinteles iulianm si gmmm, pareri diferite insa argumentate frumos si elegant
. raritati scumpe la vedere pe forum.pentru ca am doua fete, zic intii de toate, ca-s fericita ca ele traiesc acum, cu drepturile fundamentale cistigate. restul depinde de educatie si de ele.sansele le vad a fi egale cu cele ale baiatului meu.sansele. micile intepaturi si birfe nu limiteaza aceste sanse si tin de calitatea umana nu de drepturile femeii.evolutia e evidenta insa nu inseamna ca gata, problemele femeilor si in general ale societatii is rezolvate. s-au schimbat doar. is altele. si nu m-as baga cu prea mare usurinta in compararea lor.si unele situatii is paradoxale. daca inainte femeile nu aveau drept de vot, atita dorinta, lupta, sacrificiu pentru acest drept fundametal iar acum in societatea noastra jumatate din alegatori nu si-l exercita. e si asta un drept, adevarat. insa e un mare paradox al evolutiei asteia.daca inainte sotul avea dreptul de a intretine relatii sexuale atunci cind dorea cu sotia lui, acum femeile se pot plinge de lipsa relatiilor sexuale, citisem un clasament al problemelor intr-o familie europeana(romania are deja problemele societatii avansate) si asta era pe prima pozitie. acum barbatii ori femeile, sunt prea stresati din cauza muncii. pe urma probabil in lipsa activitatilor in natura, barbatii si-au pierdut din.. nu stiu masculinitate. plus ca obtinerea unei femei e mult mai usoara de cit inainte si nu ma refer la prostitutie, ca acolo inca e ceva mai greu, mai trebuie si o plata.pe urma lumea virtuala cu dependentele sexuale specifice.si toate astea nu pot fi negate cu exemplul personal, cind clinicicele specializate pe probleme sexuale, impotenta si alte dereglari, ori ca sa zic in gluma, un ochi aruncat la in unul ori in doi la noi, contrazic.inainte femeia putea fi lasata de barbat fara nici un ajutor din partea lui, cazuri rarisime insa. societatea, familia aveau un rol mai important si se implica.dar si acum, cu toate legile, sunt femei care se pling de lipsa si implicarea fostilor soti. chiar si implicare materiala!inca o data zic, avind 2 fete is fericita ca vor putea face ce vor dori intr-o societate care le garanteaza drepturile fundamentale insa nu pot ride fericita ca le trimit intr-o lume roz in care probleme is rezolvate si singurul inamic: barbatul, a fost anihilat.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
ladyJ spune:
Si mie imi place cum isi argumenteaza parerea gmmm. Nu sunt de acord cu tot ce scrie,insa imi place cum scrie. ![]()
Ioanadara spunea ca femeia de azi pare sa aiba mai multe probleme de ordin psihic decat cea ce ieri. Asa este. In ritmul in care ne miscam multe femei nu isi mai gasesc locul in societate, in familie.Stresul ucide la propriu foarte multe persoane si printre ele, din ce in ce mai multe femei.
Cred ca traim intr-adevar vremuri de glorie, poti alege sa fii oricine, de la femeia fatala care merge unduindu-se pana la femeia barbata cu atitudine razboinica care merge cu pas apasat.