Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Sabina, am ris cu lacrimi!

Mianna, am zis ”din nestiinta”... (pe „de cauza” l-am pus de politete...d-aia era un edit... m-am gindit ca totusi sesizezi tu ceva nuante, ca esti fata desteapta. Data viitoare nu voi mai fi asa de subtila...)
Nu stiu ce te tot cramponezi pe vecinii mei, nu deszapezesc decit pentru mine, nici in rinduri, nici printre rinduri n-am zis c-as face-o pentru altii… Dar m-am invatat cu stilul tau …

Dragile mele, si eu va zic Craciun fericit si multe bucurii acasa.
Pup,
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Asta cu bataia tine de atitudinea femeii

wow! deci barbatu' incearca si daca i se permite, continua, daca nu, atunci se transforma intr-un mielushel. mai sa fie! ca doar el loveste doar pe cine ii permite. da' cum de-i trecu prin gand sa testeze daca femeia ii permite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
..daca e sa ne uitam la femeile spartane, aveau aceleasi drepturi ca si barbatii si nu le hartuia nimeni, nu le batea nimeni.

Eu am inteles ca asta e o gluma dar pune si tu un sa nu creada cineva ca era chiar asa.
Copiii invatau sa scrie , sa citeasca, muzica si dansul si faceau foarte multa gimnastica, pana la 7 ani acasa dupa aceea educatia lor era preluata integral de stat dar scopul in care se facea asta era complet diferit: la baieti pentru a deveni buni aparatori ai intereselol orasului stat, buni luptatori, temerari, mandrii si iubitori de tara pe cand la fete scopul pentru care gimnastica intra obligatoriu in programul zilnic era acela de a dobandi "un corp sanatos pentru o buna nastere de prunci" si pentru a fi apoi " mame vrednice de luptatori".Atat.Nu vreau sa spun cat de grea era situatia celor ce nu erau fertile.Nu cred ca isi doreste cineva sa traiasca astazi intr-o societate de genul asta.
Nu aveau aceleasi drepturi cu barbatii insa femeile si daca le hartuia sau le batea cineva chiar nu putem afla.
Nu sunt un exemplu de societate in care erau respectate femeile insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99
wow! deci barbatu' incearca si daca i se permite, continua, daca nu, atunci se transforma intr-un mielushel. mai sa fie! ca doar el loveste doar pe cine ii permite. da' cum de-i trecu prin gand sa testeze daca femeia ii permite?

Barbatii care isi bat nevestele fac asta pentru ca li se permite. Ei nu lovesc persoane pe strada sau orice femeie care ii frustreaza. Motivul pentru care nu lovesc vecina sau sefa este ca exista repercursiuni de care se tem, pe cand atunci cand isi lovesc sotia stiu ca ea nu va face nimic si pasiv va accepta sa fie tratata asa. O femeie cu stima de sine si independenta nu va sta intr-o relatie in care este tratata urat si o va parasi inainte sa se ajunga la violenta fizica, tind sa spun ca o astfel de femeie nu va intra intr-o relatie cu un barbat de calitate atat de proasta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

Citat:

Asta cu bataia tine de atitudinea femeii

Tu poti sa iei ce vrei din ce am spus dar da, sunt femei care se fac carpe in fata barbatilor...din pacate...

Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:
..daca e sa ne uitam la femeile spartane, aveau aceleasi drepturi ca si barbatii si nu le hartuia nimeni, nu le batea nimeni.

Eu am inteles ca asta e o gluma dar pune si tu un sa nu creada cineva ca era chiar asa.
Copiii invatau sa scrie , sa citeasca, muzica si dansul si faceau foarte multa gimnastica, pana la 7 ani acasa dupa aceea educatia lor era preluata integral de stat dar scopul in care se facea asta era complet diferit: la baieti pentru a deveni buni aparatori ai intereselol orasului stat, buni luptatori, temerari, mandrii si iubitori de tara pe cand la fete scopul pentru care gimnastica intra obligatoriu in programul zilnic era acela de a dobandi "un corp sanatos pentru o buna nastere de prunci" si pentru a fi apoi " mame vrednice de luptatori".Atat.Nu vreau sa spun cat de grea era situatia celor ce nu erau fertile.Nu cred ca isi doreste cineva sa traiasca astazi intr-o societate de genul asta.
Nu aveau aceleasi drepturi cu barbatii insa femeile si daca le hartuia sau le batea cineva chiar nu putem afla.
Nu sunt un exemplu de societate in care erau respectate femeile insa.

Io zic sa mai citesti...nu am timp sa scriu acum ca am treaba dar mai citeste

Mergi la inceput

Nu stiu pe unde ai citit tu sau ce anume dar absolut toata istoria spune acelasi lucru Apella nu avea varf de picior de femeie in ea. Singurii cu putere de decizie in stat erau barbatii intre 18 si 6o de ani parca.Femei nici gand.
Dar asta nu ar fi neaparat o problema insa daca reusesti sa intelegi practici de genul celor pomenite si aici de exemplu(nu am gasit repede, repede sursele oficiale dar stiu ca asta este spus si de altii):
http://people.uncw.edu/deagona/amazons/spartanwomen2.htm

la capitolul: "Marriage and Sexuality of Spartan Women"

Deci, daca tu poti intelege cum este respectata o femeie atunci cand sotul ei decide cu cine ea intretine relatii sexuale pentru a naste copii sanatosi...nu mai am nimic de comentat.
In mintea mea, efectiv asa ceva nu intra si nu, nu sunt o feminista.
Dar Sparta era o oroare din punct de vedere al educatiei copiilor.Faptul ca aceasta educatie pe anumite planuri (in lupta de exemplu) dadea rezultate spectaculoase nu scuza nimic absolut.
Spui ca "nu le batea nimeni, nu le forta nimeni" sa se culce cu cine aveau altii chef? Sau "nu le forta nimeni" sa accepte faptul ca li se omorau copiii "uneori"? Erau atat de inumane incat erau intrebate crezi? " Vrei sa ti se omoare pruncul abia nascut pentru ca ni se pare noua ca nu va fi un bun luptator?" Sau erau fortate sa accepte asta? Poate prin educatie chiar acceptau senine si atunci se spune ca nu erau fortate dar eu nici asta nu cred.
Asta vorbind de fete si femei tinere.
ceea ce se spune ; mamele spartane aveau mare influenta asupra fiilor lor sau erau foarte respectate in functie de cati eroi au nascut este adevarat dar asta nu arata nimic bun.
Groaznici.

Esenta respectarii femeilor spartane: “‘When a woman from Attica asked ‘Why is it that you Spartans are the only women who can rule men?’ Gorgo replied, ‘Because we are the only ones who give birth to men.’” (Plutarch, Sayings of Spartan Women, 240.5 translated in Pomeroy, 2002, 60)

Daca o femeie trebuie respectata in functie de asta doar ....

Mergi la inceput

http://elysiumgates.com/~helena/Women.html - scuze de link dar nu am timp sa scriu...intamplator sunt mare fan Sparta.

Mergi la inceput

Groaznic.
In linkul tau, aici
http://elysiumgates.com/~helena/Women.html
explica foarte clar ceea ce este inspaimantator. In plus fata de sclavia data de societatea pagana din toata zona Greciei antice , Sparta lasa femeile sa ruleze banii de pe propria mosie.
Lasa femeile ce aveau mosie si ce nasteau prunci sanatosi sa faca asta.
Sa te fereasca Dumnezeu sa fi facut parte dintre femeile ce nu nasteau prunci deloc (din cauze fiziologice) sau din cele ce nasteau prunci bolnaviori sau nu asa robusti (din diferite cauze) insa...
Daca erai o femeie fara proprietati nu numai ca nu aveai ce bani imparti dar nu aveai nici un drept.O societate nu trebuie privita doar din punctul de vedere al unora si data exemplu.Este nedrept si poate deveni periculos.

Daca tu crezi ca merita dreptul dat unor femei de a-si imparti banii scosi de pe mosia mostenita sacrificiul enorm al altor femei de a accepta batjocora pentru ca nu pot naste sau batjocora pentru ca au barbat batran si el a hotarat ca nevasta trebuie sa-i faca prunci cu altul, sau dureera altora de a le fi omorati copiii ...

Eu cred ca drepturile astea minore date unui cerc restrans de femei nu inseamna nimic in comparatie cu nedreptatile pe care erau obligate sa le suporte alte femei in Sparta.
Repet: nu este un exemplu bun.
Este o oroare.

Mergi la inceput

Bine, cum vrei tu...vad ca tot incerci sa compari femeile Spartane cu femeia de azi in loc sa o compari cu femeia din timpul Spartei.

PS. nici femeia Spartana nu isi dorea copiii bolnavi, este foarte barbar intr-adevar dar dupa legile astea traiau, fiecare barbat trebuia sa fie sanatos, un luptator desavarsit.
Baietii erau crescuti de mici sa fie luptatori, li se dadea mancare putina ca sa lupte pt ea, li se cerea sa fie hoti iscusiti dar daca erau prinsi erau batuti cu cruzime.

Pt ei a existat o singura iubire adevarata si anume iubirea de Sparta

Mergi la inceput