Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 26
Sabina spune:
eu sunt prototipu femeii nonfeministe,. nu castig bani, nu dau zapada, nu fac munci grele, stau la activitati de pension toata ziua (cu fumuri de muzici in cap) si cu toate astea Anca74 mi-a zis nu odata ca fac umbra degeaba ca nu e nevoie de artisti pe lume, arta e o chestiune de moft, deci|
ce ne facem?
cum tre sa fim?:)))))))) ca feminina pana in maduva ca mine nu e bun ![]()
my point: nu va obositi, e vb de prea mare inconsecventa, si dorulet, o varza e o varza,. deci e mai consecventa, dar un ghiveci..apai nene, nu stii la ce sa te opresti ;)))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ocebine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gmmm Imaginea asta cu femeia vinata de bataie timp de milenii, tremurind ca o frunza in vint de cum auzea vocea barbatului, o consider propaganda pina la proba contrarie. Ar fi interesant de auzit experientele celor care au trait in tarile arabe, nu a celor care au doar imaginile vehiculate de presa occidentala. Pot barbatii sa fie fericiti daca sint inconjurati doar de femei profund nefericite? |
Uite o statistica mai moderna (daca e nevoie de traducere, ma ofer).
According to the U.S. Department of Justice, between 1998 and 2002:
Of the almost 3.5 million violent crimes committed against family members, 49% of these were crimes against spouses.
84% of spouse abuse victims were females, and 86% of victims of dating partner abuse at were female.
Males were 83% of spouse murderers and 75% of dating partner murderers
50% of offenders in state prison for spousal abuse had killed their victims. Wives were more likely than husbands to be killed by their spouses: wives were about half of all spouses in the population in 2002, but 81% of all persons killed by their spouse.
Matthew R. Durose et al., U.S. Dep't of Just., NCJ 207846, Bureau of Justice Statistics, Family Violence Statistics: Including Statistics on Strangers and Acquaintances, at 31-32 (2005), available at http://www.ojp.usdoj.gov/bjs/pub/pdf/fvs.pdf
In a 1995-1996 study conducted in the 50 States and the District of Columbia, nearly 25% of women were raped and/or physically assaulted by a current or former spouse, cohabiting partner, or dating partner/acquaintance at some time in their lifetime (based on survey of 16,000 participants, equally male and female).
Patricia Tjaden & Nancy Thoennes, U.S. Dep't of Just., NCJ 181867, Extent, Nature, and Consequences of Intimate Partner Violence, at iii (2000), available at http://www.ojp.usdoj.gov/nij/pubs-sum/181867.htm
Avind in vedere ca abuzul domestic este crima cea mai putin raportata (rusine, frica, etc) gindeste-te ca daca iesi cu trei prietene la o cafea, una dintre voi a fost cel putin o data batuta in viata ei (una din patru).
Si www.abanet.org/rol/publications/ee_romania_domestic_violence_final_report_0407.pdf" target="_blank">aici statistici din Romania:
In 2003, the Center for Equal Partnership7 conducted the first scientific research of this matter in
Romania – the “National Study on Violence in the Family and at the Work Place.” The data collected
raises alarming issues on the dimension of violence in the family and at the work place:
(i) about 800,000 women asserted they were frequently subjected to family violence in various
forms;
(ii) over 340,000 children younger than 14 years old declared they frequently witnessed scenes of
physical violence between their parents;
(iii) over 370,000 children younger than 14 years old declared they have frequently witnessed
incidents of verbal abuse between their parents or between adults in their household;
(iv)compared to the data existing at the EU level, the population of Romania is significantly more
tolerant towards family violence, in all its forms;
(v) a higher tolerance, together with the use of clichés referring to violence, often result in viewing
violent behavior as normal;
(vi) violent behavior, when viewed as normal, is passed on from one generation to another.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
lucialu spune:
Fiecare si-a aparat bucatica lui de adevar. Dc e s-o luam pe-a dreapta subiectul asta s-a ramificat haotioc far far away de ceea ce s-a vrut sa fie initial, unde de fapt nici nu as fi avut de gand sa scriu.
Ceea ce s-a vrut sa fie emanciparea femeii si ceea ce este pt o parte mare de femei sunt doua chestii diferite.
Gmmm, ai sesizat bine. Esti ceea ce esti, profesezi ceea ce profesezi pt ca in primul rand teoretic ar trebui sa faci ceea ce iti place, sa ai dreptul asta. Ca putini au sansa asta in realitate si femei si barbati e alta treaba.
Mie in viata de cuplu imi pare ok sa eficientizezi sarcinile care cad pe umerii partenerilor:ok nu-mi cade rangul sa dau zapada la o parte, dar dc exista cineva care o poate face mai bine, mai repede si cu un efort mai mic, de ce nu? De unde pana unde ideea ca dc esti la cratita ori esti buna de gura a se vedea Anca, ori tacuta si infricosata ca o umbra a se vedea Ocebine? Mestec in oala ca ma pricep(eficientizarea), mai dau aiurea din clanta, o!da!
dar si el o face, ca suntem oameni pana la urma, fiinte superioare dotate cu vorbire
, insa stim cand sa tinem cont de parerea celuilalt, la noi asta e regula:care vine cu ideea mai buna pt casa noastra, se aplica aceea. Ori tinem cont si de confortul nostru sufletesc si nu facem anumite lucruri chiar dc partenerul e exagerat vis-a-vis de ceva, pana la urma esti alaturi de el pt ca il iubesti si ai facut o familie impreuna cu el. Mai dam si cu bata in balta, de obicei recunoastem, mereu adevarul primeaza. Nu ma bag peste el unde se pricepe mai bine, nu se baga peste mine unde ma pricep eu mai bine decat dc ne solicitam parerile.
Mie imi place sa fiu femeie.
Si asta o zic intr-o tara in care mai e mult pana departe. Cum spueam pe la alt topic: depinde mult ft mult, e elementar chiar,de educatia de acasa. Si barbatii care nu ne convin si fac lucruri gresite, sunt abuzivi sau misogini, au fost copiii unei femei, au avut o mama.
Asa ca cred ca de acolo ar trebui sa se repare lucruri.
POti sa ai o functie de conducere fara sa incerci sa demonstrezi ceva cuiva, sunt atatea paseri visatoare care cred ca e super fain sa fii sefa si habar nu au cata responsabilitate atrage o asemenea functie, cate framantari, dincolo de avantajele imediate sau aparente. Acelea cam asa inteleg si sa fie sefe, sa se impuna, comportandu-se ca niste toparlance. Dc eram atat de grozave ecat se cred unele de ce matriarhatul e atat de dearte de noi in urma, iar noi traim intr-o lume a barbatilor?
ellej spune:
| citat din mesajul lui gmmm Cind cara betoane doar ca sa dovedeasca ceva, si nu fiindca asa le face lor placere. |
De carat betoane nu stiu ce sa zic, dar eu cand mai car cate ceva nu vrea sa demonstrez nimic. Pur si simplu nu mi se pare corect ca atata timp cat de lucrurile respective se serveste toata lumea sa fie numai barbatii cu carca. Nu inseamna ca iau eu neaparat ce e mai greu, de cele mai multe ori car cutiile mai usoare.
Dar multora din colegele mele nici nu le-ar trece prin cap sa care ceva, oricat de usor, ca e treaba de barbat. De ce e sa fie treaba de barbat? E si asta un fel de discriminare.
gmmm spune:
Anamaria, cifrele din studiul respectiv sint contrazise de alte studii (citate in articolul din link-ul dat de tine), in care femei vs barbati sint cam de acelasi ordin de marime: « The 1975 and 1985 NFVS found that
11 to 12 percent of married/cohabiting women
and 12 percent of married/cohabiting men were
physically assaulted by their intimate partner annually.
8 The 1992 National Alcohol and Family
Violence Survey found that approximately 1.9
percent of married/cohabiting women were severely
assaulted by a male partner annually, and
approximately 4.5 percent of married/cohabiting
men were severely assaulted by a female partner
annually.9 The 1995 National Alcohol Survey
found that 5.2 to 13.6 percent of married/cohabiting
couples experienced male-to-female partner
violence, and 6.2 to 18.2 percent of married/
cohabiting couples experienced female-to-male
intimate partner violence.10 In comparison,
the NVAW Survey found that only 1.3 percent
of surveyed women and 0.9 percent of surveyed
men were physically assaulted by a current or
former intimate partner annually. »
Si, oricum, eu nu neg realitatea violentei domestice, si in nici un caz nu o aprob.
Desi nu pot sa nu ma gindesc ca studiul vorbeste doar de violenta fizica, or violenta psihica poate fi tot atit de distrugatoare. Imi imaginez ce infern e sa traiesti cu o femeie (sau barbat) care te toaca marunt la cap.
Iar argumentul cu rusinea ar putea tot atit de bine sa functioneze in sens invers: unui barbat i-ar fi cel putin tot atit de rusine sa marturiseasca ca-l bate nevasta...
Nu, eu ce incercam sa spun ca nu cred ca a fost vreodata norma sociala. Nu cred ca parintii (in marea lor majoritate, nu neg ca or fi fost si inca mai sint destui fara inima) stateau si se uitau cum fiica le era batuta ca la fasole si ziceau « da-o incolo, nu-i decit o fata ».
In fine, ce incerc eu de fapt sa spun e ca nu cred ca femeile au asteptat epoca moderna sa fie fericite, sau in orice caz multumite.
edit: confundasem "anual" cu "pe durata vietii"
gabivalceanu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
daaa, imi trebuie muuulta imaginatie si, fireste, lecturi suplimentare ca sa ajung la concluzia ca pot muta masina mai aproape de poarta, sa-i deszapezesc doar 2 metri, nu toata aleea n-am ce face, n-ai pus planul casei si al acareturilor aferente (automate si alea), interpretez si eu ceea ce ai scris. |
Pai daca n-ai stiut planul casei mele si totusi raspunzi si imi dai solutii, inteleg asa: fie, da, am zis bine, raspunzi din imaginatie, fie, da, am zis bine, raspunzi din nestiinta de cauza, din placerea de a te contrazice. Inutil sa dezvoltam...
Pup,
Gabi
anca74 spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Anca, mie personal remarcile lui XIO nu mi se par deloc artagoase, ci doar in opozitie de idei cu ale tale. |
Iertare
ca te contrazic, dar eu am o parere diferita de a ta.S-a mai discutat despre domnisoara XIO si in alt context pe forum, daca-mi bine aduc aminte, si parerea unanima a fost ca dansa comenteaza mereu (insist pe "mereu") in contradictoriu. Din pura placere.
Iar cand ii pica pata pe ceva, apai sa te tii : iti explica dansa ce si cum, chiar daca nu are nici cea mai mica experienta personala despre subiectul respectiv.
Pasiune in a-ti pune creieri pe moatze are, insa, pentru 10 persoane.

Daca tu manifesti ingaduinta fata de asemenea comportament, eu zic bravo! Felicitari!
Zi si mie cum faci. Poate ajung si eu sa ma "tratez".
Xio, scumpa, iti spun sincer ca ma doare capul deja si nu am chef acum sa-ti citesc mesajele.
Indura-te si mai da-mi o zi-doua pana-mi revin fiindca acum chiar nu am rabdare sa te urmaresc.
Anamaria, iarasi extrapolezi. Daca-mi permiti, mi se pare si mie normal sa-ti ajuti sotul sa puneti casa noua la punct pentru a deveni viabila pentru intreaga familie. Dumnezeu stie ca femeile sunt in stare sa mute muntii din loc atunci cand e necesar.
Eu vorbeam de feminitate, draga mea. Iar asta nu inseamna neaparat ca ar fi trebuit ca tu sa fi stat picior peste picior in varful unui scaun si sa fi indicat cu unghiutele proaspat manechiurate in ce directie sa o apuce sotul tau : bucataria mai intai sau salonul. Intre aceste doua extreme - ce povestesti tu si ce spun eu - « exista o multitudine de optiuni pe care cu indirjire le omiti », daca-mi permiti sa te citez.

Ilincuta mamii, « tzucal » are si sensul de caciula. Prin zona folclorica de unde este bunica-mea, asta-i sensul curent.
Cu ajutorul tau inestimabil am aflat astazi ca are si alt inteles.

gmmm si lucialu cred ca sunteti printre putinele care au inteles mesajul meu dintre toate cele care au scris aici.
Sincer, ma bucur ca un copil ca macar cateva persoane au sesizat ce am vrut sa comunic.

Sabinutule, din cate imi aduc eu aminte de la discutia la care faci referire, nu am fost eu unica si inegalabila care si-a exprimat atunci parerea in ce te priveste.
Nu profita de faptul ca au sarit ca arse cateva doamne aici – lucru la care ma asteptam inevitabil – ca sa te rafuiesti cu mine pentru chestii din trecut. E cam « low » ca atitudine, nu crezi? Am alte pretentii de la tine.
Daca doresti, te astept pe PM si ne spunem cate-n luna si-n stele.

In alta ordine de idei, sunt cam prinsa azi si maine cu ultimele cumparaturi de Craciun, asa ca am sa va rog pe fiecare in parte sa-mi scuzati lipsa pana termin cu prioritatile. Si ma adresez in mod special lui Xio, pentru care am o feblete deosebita.
Sper sa va pot citi in continuare, desi maine avem party-ul cu Mos Craciun la birou si iarasi o sa fiu cam busy cu Bubulina mica pe care o aduc cu mine, asa ca… daca nu va mai vad pe sticla aici pana dupa Craciun, va urez un Craciun fericit, mai multe bucurii, mai multa iubire si mai multe succese!
Keep up the good work!

Sabina spune:
io n-am nimic de rafuit, parerea ta despre mine iti apartine si nu e treaba mea sa ma bag acolo:)
vroiam doar sa spun ca mi se pare surprinzator ca ma blamai pe mine pt o viata/conceptie de viata extrem, dar extrem de feminina, si acu sa aflu ca iubesti la nebunie feminitatea inteleasa exact la modul care iti displace la mine ![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
gabivalceanu spune:
Mai, eu vaz una: sunteti sarea si piperul acestei societati! Daca n-ati fi atit de dulci si de diferite si de bataioase, am trai intr-o lume plictisitoate si incolora. Asa ca eu va dau tuturor dreptate (doar sa nu bateti la extreme rau!)
Cu statisticile si procentajele, eu inteleg asa: daca vecinul din dreapta are o suta de piini, iar cel din stinga moare de foame si n-are niciuna, conform statisticilor, fiecare are 50 de piini... Sau mie asa imi suna.
Pup,
Gabi
ocebine spune:
Ok, am inteles (cred eu).
Deplingem o perceputa lipsa de feminitate a celor care ne calca (cu tocurile sau bocancii) pe nervi si ridicam in slavi o utopie (cam cum am vrea sa fie lucrurile).
Orice aducere la realitate e prea dura de digerat, orice argument este invelit intr-o poleiala si ne-combatut (ca deh, sintem femei) iar orice fel de incercare a privii problema din alt unghi este prompt aruncata la cos sau "invaluita" intr-o logica care imi scapa.
Si traitul cu capul in nisip este o optiune...corect!
In cazul asta, spor la cumparaturi, Sarbatori fericite si noroc in continuare (daca aveti fete, va va trebui o doza dubla de noroc).
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."