Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ruxij,hai mai, te-ai impiedicat de posturile Ancai si te tot miri.
Pana la urma, si tu faci acelasi lucru ca si ea, doar ca pe partea ai´lalta. Daca nu ma insel, tu ai pomenit ceva de ´´prostie´´,nu? Acum zici de Ev mediu, de evolutie, etc.

Sa stii ca si cea casnica e la fel de evoluata ca si tine daca-si permite sa aleaga sa stea acasa.

Da, am spus ca prostia este motivul cel mai important care sta in calea unei vieti decente a femeilor din toata lumea. Tu ce ai inteles din fraza asta?

Bineinteles ca femeia casnica este la fel de evoluata ca oricine altcineva. Si sigur ca sunt femei casnice, sau necasnice, care's cam slabute cu judecata. Cunosc o multime de femei casnice foarte inteligente si foarte evoluate, chiar aici pe forum. De exemplu RamonaJ, si e doar un singur exemplu. Ce spui tu acolo nu are legatura cu ce am spus eu, ci poate cu ideile preconcepute pe care le ai despre femeile de cariera si complexele personale (i.e. sigur o femeie de cariera gandeste ca o casnica e proasta). Dealtfel Anca74 nici nu e casnica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna
pai atunci...

http://www.funnyordie.com/videos/5a52180b80/forehead-tittaes-w-marion-cotillard

(scuze, n-am putut sa nu fac legatura )

Yeah, funny. Depinde de job. Dar ai sarit peste partea cu "mie nu mi s-a prea intimplat". Si daca mi s-a intimplat, am rezolvat.

Ca sa numai spun ca in exemplul dat, MC poate fi foarte usor acuzata/reclamata/data in judecata pt harassment. A partii masculine. Functioneaza in ambele directii aici.

...la voi, Mianna si Lucialu, cum este? In mediul profesional ma refer.

Azi dimineata am vizionat un film romanesc (facut in 2006, deci destul de recent). O scena la inceput, un cuplu matur, la micul dejun. Sotul pe scaun, la masa, cu farfuria in fata. Sotia, in picioare, tot pregatind si dindu-i cafeaua (ori ceaiul), felia de piine unsa cu unt si gem, si alte citeva. Al meu:"dar asta de ce sta si nu-si ia chiar nimic?".

Al doilea cuplu, sotul cauta o carte in biblioteca. "Da' unde-i?". "In biblioteca". "In care parte". "La dictionare". "Si unde-s dictionarele?". Biblioteca nu era mare, patru rafturi avea. "In raftul de jos". Tot nu gaseste. Vine sotia si i-l da. Ii aduce si hainele.

Concluzia la al meu: barbatii romani nu-s descurcareti .

Am avut un stra-unchi asa dependent in familie. Avusese si sotia lui o mina in dependenta lui. Imi povestise tata, de la un hram, cind era el tinar, in scoala. Unchiul lui se imbraca pt sarbatoare. Si tot o intreba pe sotie, aflata in alta camera: unde-i maieul si pe care sa-l ia, unde-i camasa si pe care s-o ia, unde-i cravata si pe care s-o ia, unde-s sosetele si pe care sa le ia. In fine, se parea ca-si gasise tot. Tata, ca sa toarne gaz pe foc: "si care soseta o pun pe dreptul si care pe stingul?". Evident ca si-a luat portia de la bunica, dar el zice ca a meritat distractia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai fetelor, fiecare mai face si ceea ce e in stare sa faca.

eu de exemplu, daca ar trebui sa imi intretin familia folosindu-ma numai de calitati general catalogate ca tipic feminine, am muri de foame cu totii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

Vai, si tu, Iulia?
Doamneeee, in ce lume traim!!!Unde-i feminitatea de altadata!!!!

Dezvalui si eu latura mea masculina:karate, kickbox, fotbal, baschet,tenis...groaznic!

Lady, da, dar s-a schimbat putin de tot planul

P.S: poate ar trebui sa schimbam sectiunea "femina intim" cu "masculina intim" sau ceva de genu'

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

LadyJ, nu-s eu in clip. Eu, in primul rind, am ochii verzi

Sa-ti dau un exemplu pe invers, oarecum. Discutie a mea cu un tip care ne vizita la job. Il stiu de citiva ani, el mai in virsta, mai spre sfirsitul carierei, foarte cunoscut in domeniu. Discutam o problema si articolele publicate pe marginea ei. Am zis de citiva autorii ca au si ei o bucatica din stiinta si am facut cu degetele gestul de mic, putin. El imi raspunde ca da, "si probabil conduc masini sport puternice". Eu vizualizez masini cu doua tevi de esapament, si ma gindesc ca el a inteles cu totul altceva, ca gestul meu de mic se referea la altceva decit "small chunk of science". Imi cer scuze, rosie fiind la fata. El isi da seama, incepe sa rida, si imi spune "nu, masini sport in sensul de big ego. nu, nu, not that". Isi cere si el scuze.

Insa greseala a mea a fost. El a rezolvat foarte elegant disconfortul meu. Discutia s-a incheiat cu oferta de colaborare .

Edit:

Citat:

Si situatia nu se imbunatateste pur si simplu, vor fi permanent barbati pe care-i deranjeaza o femeie in campul muncii(poate sunt aceia care au fost crescuti de mame casnice suparate pe cele care lucreaza)

Uite, eu nu m-am gindit niciodata la varianta asta, cind am avut conflict, mai mult sau mai putin pe fata, cu barbati deranjati de prezenta mea in domeniu. Intotdeauna m-am gindit ca vor sa elimine competitia, si o femeie li se pare mai usor de trimis la plimbare.

Cind eram studenta, am avut o neintelegere cu unul ce avea functie la facilitatea unde lucram eu. El ma acuza pe nedrept, fara sa verifice, si mi-a taiat accesul pe doua saptamini. Nu inainte de a-mi spune ca treaba femeilor e sa stea acasa, nu sa se agite intr-un asemenea loc. Si ca nu are timp de investigatii, el ia hotariri si cu asta basta. Eu i-am zis OK, m-am dus direct la director, i-am prezentat problema, spus ca individul nu are dreptate pt ca..., iar eu aveam nevoie de acces ca de aer. Am zimbit si am intrebat daca putem rezolva aici, ori e necesar sa iau calea legala. S-a rezolvat acolo, insa m-au rugat sa il evit pe cit posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Ce spui tu acolo nu are legatura cu ce am spus eu, ci poate cu ideile preconcepute pe care le ai despre femeile de cariera si complexele personale

Desigur. Poti afirma cu certitudine cele de mai sus pentru ca tu, nu-i asa, ma cunosti de ani buni, iti impartasesc necazurile si bucuriile si poti trage concluzii de necontestat.

Acum, dupa o analiza atat de exacta a persoanei mele, poate te indrepti putin spre ceea ce ai afirmat tu. Nu trunchia frazele, ia ´´tot-ul´´ scris de tine la acest subiect. Fa sta cand esti calma, acum, din nu stiu care motiv, ai chef de hartza.

Daca am inteles gresit era suficient sa -mi spui asta, nu crezi?
Nu ma voi intoarce sa-ti iau la puricat postarile, pentru a-ti demonstra nu stiu ce, este absolut neinteresant. Stai linistita.

Uite, eu te anunt politicos ca cel putin o fraza din multele pe care le- am scris ai inteles-o gresit. Aia cu ´´o femeie de cariera SIGUR gandeste ca o casnica e proasta´´. Nu obisnuiesc sa generalizez si nici sa folosesc cuvinte absolutiste.Asa ca tine.

Daca ai chef de cearta, ocoleste-ma. Eu nu am chef sa ma cert, sunt intr-o perioada deosebita, bradul l-am facut,afara ninge, e multa zapada, sunt in spiritul sarbatorilor, imi vine sa pup pe toata lumea.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

LadyJ, nu-s eu in clip. Eu, in primul rind, am ochii verzi

Sa-ti dau un exemplu pe invers, oarecum. Discutie a mea cu un tip care ne vizita la job. Il stiu de citiva ani, el mai in virsta, mai spre sfirsitul carierei, foarte cunoscut in domeniu. Discutam o problema si articolele publicate pe marginea ei. Am zis de citiva autorii ca au si ei o bucatica din stiinta si am facut cu degetele gestul de mic, putin. El imi raspunde ca da, "si probabil conduc masini sport puternice". Eu vizualizez masini cu doua tevi de esapament, si ma gindesc ca el a inteles cu totul altceva, ca gestul meu de mic se referea la altceva decit "small chunk of science". Imi cer scuze, rosie fiind la fata. El isi da seama, incepe sa rida, si imi spune "nu, masini sport in sensul de big ego. nu, nu, not that". Isi cere si el scuze.

Insa greseala a mea a fost. El a rezolvat foarte elegant disconfortul meu. Discutia s-a incheiat cu oferta de colaborare .

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

fain. Deci atentie la..semne:)

Daca ai ochii verzi risti sa ma scoti din starea de pace interioara, asa cum Ruxij cu toata analiza ei n-a reusit!

´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu's nervoasa deloc. Ce ai spus tu nu are legatura cu ce am spus eu, nu stiu de unde le-ai scos. Vad ca ti s-a pus pata pe mine. Ma rog....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Eu nu's nervoasa deloc. Ce ai spus tu nu are legatura cu ce am spus eu, nu stiu de unde le-ai scos. Vad ca ti s-a pus pata pe mine. Ma rog....

Le-am scos din postarile tale, Ruxij. Repet, daca am inteles gresit imi fac mea culpa si imi cer scuze, nu e nicio problema.
Dar poti sa-mi spui ca ma insel, si-i ok, nu sa-mi faci portretul in halu´in care l-ai facut.

Nu mi s-a pus nicio pata, eu nu caut supape de varsare a frustrarilor pe forum, nu investighez, nu port pica
Ai sa intelegi asta la urmatoarea noastra intalnire virtuala, cand vom fi de aceiasi parere. Nu am voi feri sa-ti zic. :)

Mergi la inceput