Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ari spune:

LadyJ, tu esti sigura-sigura ca ai citit toate postarile Ancai, in intregime ? Ca nu stiu de ce, da' eu am asa, un sentiment, ca nu...

Edit ca uitasem : Lili_mar, merci! un buchet pentru tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Iulia, tu nu porti tocuri ca nu te simti confortabil cu ele, ma gandesc. Nu din motive de eventuala discriminare. Sau gresesc?(ma gandesc ca ai munca de birou, nu de teren, ca atunci e clar de ce nu porti tocuri)

--------------------------------------------

LadyJ, din motive practice si medicale in primul rind, apoi abia de confort. Nu se poate duce activitatea mea pe tocuri, ori purtind fusta . Am birou (la care ma plictisesc), majoritatea timpului mi-l petrec in laboratoare.

Legat de discriminare, uite, eu, cind particip la conferinte, ma simt mult mai confortabil purtind pantaloni decit fusta. Am spus ca e un domeniu dominat de barbati. Intr-o discutie profesionala, ma deranjeaza cind in loc sa am atentia celuilalt 100%, privirea i se coboara mai jos de linia gitului meu.

Nu sunt deranjata cind mi se deschide usa, ori cind sunt lasata sa intru prima. Nici nu ma astept la astea, nu le vad ca pe o datorie a barbatilor. Nu ma deranjeaza nici invers, sa deschid eu usa si sa las un barbat sa treaca inaintea mea. Eu cam asa vad egalitatea. Nu exclud politetea. Nici ajutorul, insa vad ajutorul ca pe un favor si spun frumos multumesc, nu ca pe o obligatie (a sexului tare fata de cel slab). De multe ori mi se intimpla sa ma o discutie de genul
"- Can I help you/do you need help?
- No, thank you.
- Are you sure?
- Yes, thank you, I'm fine. I can handle it".

La nivel profesional, discriminare exista chiar si aici, cu toate legile lor si mentalitatea avansata, dar e mai in spatele usilor inchise. Si din ce in ce mai putina.

Uite, ceva interesant legat de conditia si evolutia situatiei femeii. Am fost fortata () sa ma uit de curind la "Miracle on the 34th Street", un film clasic de Sarbatori, eu il vazusem la tv si in Romania, cu ani in urma. M-am distrat observind diferentele intre 1947 si 2010. Si m-am gindit la cit s-a progresat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

LadyJ, tu esti sigura-sigura ca ai citit toate postarile Ancai, in intregime ? Ca nu stiu de ce, da' eu am asa, un sentiment, ca nu...

Edit ca uitasem : Lili_mar, merci! un buchet pentru tine!

Sigur ca le-am citit. Ba chiar am schimbat cateva replici

Anca exagereaza la greu, i s-a mai spus, nu vad de ce am tot repeta ca papagalii:))
N-ar fi singurul subiect la care lasa fetele cu gura cascata, asa ca..
Poate fi de vina si modul de exprimare in scris,desigur. Eu inteleg cam pe unde bate Anca, dar daca ea tine musai sa generalizeze si exagereze in halu´asta e treaba ei.

Inteleg si de ce s-au uitat tipa aia urat la ea si nu-i mai vorbeste
.

´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Uuufff! Merci!!!

Mergi la inceput

Iulia, am inteles.

Stai sa te mai intreb ceva :
care ar fi reactia ta cand vezi\simti ca un barbat coleg cu tine nu te asculta, preocupat fiind sa-ti urmareasca linia soldului, sau te asculta dar te ironizeaza, subtil, prea subtil ca sa-l poti acuza oficial?

´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

Iulia, am inteles.

care ar fi reactia ta cand vezi\simti ca un barbat coleg cu tine nu te asculta, preocupat fiind sa-ti urmareasca linia soldului, sau te asculta dar te ironizeaza, subtil, prea subtil ca sa-l poti acuza oficial?

Il trag de mineca (la figurat vorbind) imediat . Privirea la sold nu mi s-a intimplat, dar spre sini da.

Depinde de pozitia lui in raport cu a mea, in primul rind, apoi de cit de intensa si impertinenta e privirea. Spun "excuse me!", ori "hey!", daca ne cunoastem bine; duc degetele la ochi, in sens de "I'm here". De-i superior ori nu ne cunostem bine, pun o intrebare care sa-i re-capteze atentia si interesul. In aambele cazuri dau de inteles ca nu e in regula ce fac ei.

Privirile care aluneca si diminueaza atentia eu le vad ca pe o lipsa de respect, nicidecum ca pe un compliment. La complinente sunt deschisa si primesc in timpul liber, nu during business hours. . Sunt putine complimente care functioneaza in mediul profesional. Eu am umor si majoritatea barbatilor cu care lucrez sunt destepti ssi aau simtul umorului bine dezvoltat.

Insa fac fata la situatiile astea, nu l-as reclama oficial, ma "rafuiesc" direct cu el.

Si depinde de situatie. Studenta fiind, unul din cei cu care lucram, profesor asistent (deci tinar), era ceea ce poti caracteriza drept un tip bun (uman), foarte prietenos si cald. Eh, asta avea obiceiul sa te atinga cind vorbea cu tine. Pe umar, pe brat, era felul lui. Pe aici asa ceva nu e acceptabil.

Am avut odata o discutie cu el si indrumatorul meu, stateam toti jos. Si asta confirma ceva ce spusesem eu si ma atinge pe genunchi (vara, cald, eu purtam bermude, genunchiul gol deci), sensul de "good job". Indrumatorul meu a intepenit, a devenit vizibil rigid. Desi era prieten cu celalalt, se vizitau, copiii se jucau impreuna, deci cunostea foarte bine cum ii era felul. Eu m-am prefacut ca nici n-am vazut, nici n-am simtit atingerea. Am continuat discutia ca si cum nimic nu s-a intimplat. Pt ca stiam de ce o facuse, cu nici o intentie care sa fie pusa sub semnul intrebarii.

Altfel, nu prea am fost pusa in situatii de care intrebi tu. Un coleg cu care am devenit foarte buni prieteni, mi-a marturisit ca la inceput, cind a venit in grupul nostru, eu ii inspiram frica. Pina m-a cunoscut mai bine. Poate de aceea lipsa situatiilor... [si am si sold, si talie, si sini].

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Il trag de mineca (la figurat vorbind) imediat . Privirea la sold nu mi s-a intimplat, dar spre sini da.

Depinde de pozitia lui in raport cu a mea, in primul rind, apoi de cit de intensa si impertinenta e privirea. Spun "excuse me!", ori "hey!", daca ne cunoastem bine; duc degetele la ochi, in sens de "I'm here".

pai atunci...

http://www.funnyordie.com/videos/5a52180b80/forehead-tittaes-w-marion-cotillard

(scuze, n-am putut sa nu fac legatura )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

Depinde de pozitia lui in raport cu a mea, in primul rind, apoi de cit de intensa si impertinenta e privirea. Spun "excuse me!", ori "hey!", daca ne cunoastem bine; duc degetele la ochi, in sens de "I'm here".

pai atunci...

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Iulia, am inteles.

Depinde de pozitia lui in raport cu a mea, in primul rind, apoi de cit de intensa si impertinenta e privirea. Spun "excuse me!", ori "hey!", daca ne cunoastem bine; duc degetele la ochi, in sens de "I'm here". De-i superior ori nu ne cunostem bine, pun o intrebare care sa-i re-capteze atentia si interesul. In aambele cazuri dau de inteles ca nu e in regula ce fac ei.

Privirile care aluneca si diminueaza atentia eu le vad ca pe o lipsa de respect, nicidecum ca pe un compliment. La complinente sunt deschisa si primesc in timpul liber, nu during business hours. . Sunt putine complimente care functioneaza in mediul profesional. Eu am umor si majoritatea barbatilor cu care lucrez sunt destepti ssi aau simtul umorului bine dezvoltat.

De acord cu abordarea ta!

Multe femei care lucreaza printre barbati adopta, in urma unor faze de genul expuse mai sus, o atitudine pe care eu o cataloghez ca ´´a bate in retragere´´. Mai exact, in loc sa infrunte barbatul de pe pozitia ei de femeie cu drepturi depline in societate si-n compania respectiva, ele adopta acea atitudine masculinizata crezand ca asa vor fi mai apreciate in munca lor.Renunta la ce sunt, sperand ca asa inchid gura nu stiu carui misogin.
Dar, cum baietii astia atenti la sani si nu la vorbe au un complex al lui oedip nerezolvat vor aparea bancuri pe seama femeii masculinizate, nu vreau sa reproduc, cam stiti si voi unde bat.Si situatia nu se imbunatateste pur si simplu, vor fi permanent barbati pe care-i deranjeaza o femeie in campul muncii(poate sunt aceia care au fost crescuti de mame casnice suparate pe cele care lucreaza)

Asa ca, postul tau, Iulia, poate servi ca exemplu altor doamne aflate la un moment dat in situatia respectiva: simt al umorului, vorbitul pe sleau .Ai scris acolo un mini ´´manual de instructiuni´´

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:

pai atunci...

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Mianna,

Poate aflam acum cu surpindere ca cea din clip e...Iulia!

Mergi la inceput