Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Adica suntem niste dambe cu toatele si degeaba ne agitam ca oricum de mare branza nu suntem in stare...

Genial '

Ps: "corporatistele" au par la subrat ?

Vacanta cu Laura in Romania

Ar trebui sa aiba, ca doar se transforma in barbati...sau poate le cade dincauza acrelii

DarkBendis, nu este problema sa ajungi chirurg, e enervant doar sa auzi over and over and over again aceleasi lucruri misogine.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Panetruto, pai dacao femeie vrea sa care galeti pe schela cine suntem ni sa o facem in toate felurile si sa zicem "uite bre in ce hal au ajuns femeile?". Pe mine asta ma nedumireste, care e problema Ancai cu alea care vor sa faca o cariera, nu sa creasca un copil? Daca eu vreau sa fiu politista si sa alerg criminalii cu pistolul in mana cu ce drept imi zice o oarecare"vai, draga, in ce hal ai ajuns", atata timp cat eu nu ii spun si ei acelasi lucru?(evident din cauza ca avem pareri diferite).
Mai exact, inteleg dreptul, ca avem libertatea de a spune orice, dar nu este logic si de bun simt.

Stiu ca povestea pe aici Fomalhauti cum i s-a plans de mila si cum se intrebau diverse persoane de ce face, saraca, atatia copii, ca o fi pocaita sau nebuna. Si atunci toti am spus ca da, dom'le, e mania romanului sa moara de grija altuia (doar ca nu e mania specifica tarii noastre, aia era exagerare).

Daca o femeie se masculinizeaza sau feminizeaza pana dupa limita generala este pt. ca ea vrea sa faca asta, asa se simte ea mai bine, atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni (legal, moral) nu vad care e problema.

Spui de joburicare ar trebui facute numai de femei respectiv numai de barbati. Care ar fi alea?
Si ce te faci cand in munca aceea care poate fi facuta si de unii si de altii, una dintre parti este exclusa din cauza mentalitatii asteia cum ca doar unii o pot face.
Stii ce ni s-a spus la "indrumarea in cariera" de la facultate? Aproape toti profii de pe chirurgicale au inceput cu "asta e o meserie frumoasa, dar nu e pt. femei". chrirugicale inseamna nu doar chirurgie generala.
Stii ce s-a crezut despre mine cand mergeam in garzi voluntar? Ca merg acolo ca sa fac sex cu medicii, pt. ca sunt fata. Colegul meu care a venit in 3 garzi si acolo a stat si a butonat telefonul, fara sa puna mana pe nimic si stand 3 ore era laudat ca vine pt ca "e un baiat bun care vrea sa invete, sa invete practic, caruia ii place medicina".
Eu eram intrebata tot timpul "si, pt.care medic vii? de care iti place" , sau "nu ai prieten? pai si el ce spune ca tu stai noaptea la spital?".
Mi-a spus fostul meu asistent ca el nu ar lasa o femeie sa-i scoata nici macar o alunita si ca femeile nu pot face chirurgie pt. ca nu pot tine intestinele la histerectomii(era un exemplu dat de el). In schimb am facut chetsia asta de n ori fara sa transpir ca el si fara sa ma laude medicul "bravo, vad ca te-ai mai antrenat la sala si rezisti"(asta la o operatie de san, unde trebuia sa tina 2 departatoare mici ca o furculita).
Deci da, atata timp cat exista mentalitatea asta pe mine ma deranjeaza ideea ca barbatii trebuie sa faca una si femeile alta si ca nu trebuie sa militam pt. nimic deoarece totul e roz.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Imediat s-a uitat chioras la mine si m-a intrebat : « de ce te-ai maritat? Sa ranesti dupa toti si sa joci cum iti canta barbatul? Uite, eu nu-s maritata, nu am copii si imi organizez viata cum doresc : daca vreau sa merg la teatru dupa-amiaza, merg; daca vreau sa iau cursuri de aruncat din avion cu parasuta, maine ma inscriu la ele. Nu am nevoie de aprobarea unui barbat sa fac ce doresc ». Dupa care mi-a aruncat o privire de zici ca inghitise subit juma’ de lingurita de sare amara, si s-a intors la biroul ei.

OF! Pacat ca n-ai apucat sa o intrebi cate cereri in casatorie a fost nevoita sa refuze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Pe masura, insa, ce am avansat in varsta, m-am maritat si am avut apoi copila, ideile astea de grandomanie ale mele s-au mai estompat, maternitatea mi-a slefuit caracterul si mi-a mai domolit flacara aia din piept, am invatat ca viata nu poate fi mereu zugravita doar in culori extreme, ci mai mult in nuante de culori si, fara sa-mi dau seama, am inceput sa devin mai temperata in diferite abordari.

ihim, se vede. mai ales cand pui pentru a zecea oara semnul egal intre cariera si tocuri intepate oare cum era cand nu erai atat de temperata? n-ai niste exemple prin vreo arhiva, sa vedem si noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Xio, mie nu mi s-a parut ca Anca are o problema cu a face cariera ci ca femeia a devenit prea barbata, pierzandu-si feminitatea prin slujbele alese ca vorba aia ca sa fii lucrator pe schela trebuie sa fi mai butch asa :)

Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De fapt cea mai mare piedica in calea unei vieti demne a femeilor din toata lumea este prostia.

Feminismul a ajutat femeile din lumea civilizata sa isi faca ciorba fara le bata barbatu' de 10 ori pe zi. Si daca le bate, sa poata sa isi salveze viata. Femeile cele mai destepte si mai curajoase de-a lungul timpului, au facut posibil ca cele din zilele noastra sa traiasca mai bine, cu mai multa demnitate. In loc sa dati in feminism mai bine ati zice merci. Mai sunt destule de facut. Noi trebuie sa ne lasam in pace intre noi si sa incetam "the mommy wars" si atacurile intre noi. Fiecare are dreptul sa isi traiasca viata proprie conform principiilor si viselor personale.

Cat despre Sudan si alte tari, din pacate schimbarea trebuie sa vina de la fiecare din interior, nici lumea vestica nu s-a nascut civilizata. Atata vreme cat femeile de acolo gandesc cum vad ca se gandeste inca pe aici, nu au nici o sansa. Si sigur ca societatea din acea zona a lumii face tot ce poate ca marea majoritate sa gandeasca asa in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Ruxij,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Xio, mie nu mi s-a parut ca Anca are o problema cu a face cariera ci ca femeia a devenit prea barbata, pierzandu-si feminitatea prin slujbele alese ca vorba aia ca sa fii lucrator pe schela trebuie sa fi mai butch asa :)

Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Cum a devenit femeia prea barbata urcata la serviciu pe tocuri de 7?

O femeie poate fi feminina si daca e nevoita, prin natura job ului, sa poarte costum cu cravata, si daca se ia-n piept cu 20 barbati subalterni, si daca lucreaza in constructii si daca lucreaza in politie.Pentru ca vorbim aici de ATITUDINE, nu de altceva.

Atitudinea barbateasca imprumutata de unele femei in vederea ´´succesului´´ le va aduce acestora un munte de frustrari, dupa umila mea parere.Daca tot ne-am castigat drepturile de-a lungul timpului, trebuie sa fim capabile sa ni le exercitam ramanand FEMEI, deci atitudine feminina. Nu ne scarpinam la ...slitz pentru a impresiona, nu radem in hohote la glumele prostesti misogine,nu dam in cap oricarui nefericit de barbat care indrazneste sa ne abordeze.
Da, sunt femei care fac asta. Destul de multe.Si eu le consider absolut dezorientate. Ele cred ca nu pot face fata ca femei, asa ca se transforma in..ceva ce aduce a barbat.Cu alte cuvinte se saboteaza singure.
Nu mai zambesc, nu mai plang, ca sa nu cumva sa fie luate de ´´sentimentale sau slabe´´.Nu mai poarta fuste ca nu cumva sa fie luate de femei usoare(si de folosit sexual)Nu isi gatesc pentru ca ele n-au timp de prostii din astea.Nu mai zic o vorba buna cuiva ca nu care cumva sa li se descopere punctul slab. Se robotizeaza, pur si simplu.

Legat de epilat, da, prin anii 70 parca, miscarile feministe din vest considerau ca femeile machiate, epilate, feminin imbracate, sunt defapt victime ale barbatilor, sunt transformate in marfa pentru placerea pura a barbatului. Si au luptat puternic impotriva acestei ´´probleme´´, propovaduiau naturaletea pura: daca-i par, par sa fie. Daca-s 20 de kile in plus, pai asa sa fie. Si asa mai departe.

In Germania, au existat orase in care s-au inchis bordelurile din cauza sau datorita feministelor. Prostituatele au iesit pe strada sa-si ceara dreptul la munca, strigau in gura mare ca ele vor sa munceasca acolo, , ca e alegerea lor, dar...fara rezultat.
Feministele umblau in tricouri laaargi, pantofi ortopedici, ne-epilate, ne-vopsite, ne-tunse,ne-aranjate, adica naturale.Barbatii erau toti considerati niste porci cu creierul in pantaloni,buni doar pentru a procreea , fara placeri vizuale sau doamne feri, de alt fel.

Miscarea asta a adunat, pe langa femei cu capul pe umeri, multe demente in acelasi loc.Parerea mea.De aceia cred ca predomina atata confuzie si azi intre femei.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

De fapt cea mai mare piedica in calea unei vieti demne a femeilor din toata lumea este prostia.

Bine-zis.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Ruxij, Amen!

Cit despre parul de sub brat si de pe picioare, nu are legatura cu feminismul, face parte din vederile naturistelor si a celor care trateaza sanatatea prin metode holistice. Deci alt fel de "-iste". Cultural vorbind, continentul nord american e cel mai putin paros, mult in urma Europei (vezi mai ales zona mediteraneeana).

Mergi la inceput