Dovleceii spun bine ai venit 2011! **5**
Raspunsuri - Pagina 8
monikus spune:
Am uitat sa va spun ca avem saniuta
. Bine, nu conteaza ca acum nu mai e zapada dar avem. Abia asteptam o noua runda de zapada. Momentan am incercat-o pe mocheta prin sufragerie si merge de minune iar Rares e tare incantat.![]()
Santa
is coming to town to meet Rares (16.10.2009)
monikus spune:
Danuta multi
din partea mea.
Selen asemenea si tie. Foarte frumos din partea ta pt ce vrei sa faci dar cred ca te lupti cu morile de vant. 
Mai fetele, ce faceti? Ati dat ignore la forumul nostru?
Ia spuneti repede ce planuri aveti de Craciun/Revelion? Ce cadouri ati cumparat? Dar mai ales ce faceti bun-bun?
O seara placuta tuturor.
Santa
Ioanna81 spune:
am terminat curatenia
credeam ca nu mai razbesc
n-ai fi zis ca intr-o garsoniera este atat de mult de munca. sa nu va inchipuiti ca fac de doua ori pe an, nici poveste (curatenie temeinica in fiecare saptamana
). mai am de intins rufe si de calcat rufe 
Monikus eu fac asa: pate de ficat de casa cu care voi umple niste oua, bulete de crema de branza cu verdeturi/masline date prin mac/susan, piftie de porc, sarmale, curcan umplut
Ioana si Carol Ioan
asteptandu-l pe Mos Craciun
Trazbātii 
Lali_mete spune:
Buna seaaaraa!
Am ajuns si eu pe la cashile mele (daa,cashile,asa imi place mie sa zic
) ,si am citit ceva pe aici,am banuit unde bate Monikus,am intrat nepoftita,am citit. Si m-am amuzat
,ca pe cuvantul meu ca nu am vrut sa lezez pe nimeni cu nici un mesaj pe aici,nici nu am gresit cuvantul "Dovlecimia",nu e "dovlecimea" moldovenit,ci e "Dovlecimia" exact ca in "Maximia"
,eu sunt mai neinspirata,si mi-a venit ideea de la reclama la Vodafone, ca in lumea mea mica doar la reclame ma uit,doar pe alea le inteleg
... Glumesc ma,nu ma iau de nimeni,zau, dar chiar de acolo m-am inspirat,Monikus stie. Asa ca rog frumos si respectuos mamica de dpvlecel "de dincoace" care a asigurat-o pe Raluk16 ca "Dovlecimia" este gresit din punct de vedere ortografic ,si ca am incercat sa repar greseala dar nu am mai avut cum,desi inclin sa cred ca nu a facut nimeni asta
,sa rectifice ca nu a fost o greseala. Daca intradevar greseam ,ceream moderatorilor corectarea,pentru ca se poate schimba numele unui user daca exista un motiv bine intemeiat.
Si acum sa revin la oile mele
!
Azi m-am plimbat cu Paul toata ziua,am ajuns acasa acum ceva timp,rupti de oboseala,acum o sa facem baitza si nani de voie.
Noi ne pregatim pentru craciun traditional,cu fripturica de Ghita ( nu m-am saturat de el Monikus, am unde sa pun bucati din el
,daca nu,le dau jos mai in primavara ,asa,alergand pana la mosie la tine,unde ai spus ,asa,vag,ca o sa papam un gratar candva
),piftie,carnaciori,sarmale,salata de beuf,de cruditati,vinete,ceva prajiturici,vreau sa fac si o rulada cu mac, vin de butuc de la tara,tzuiculitza de pruna, si florio facut in casa.
Selen,stiu ca ai avut intentii bune, si eu aveam tot intentii bune in octombrie si am fost acuzata de "pupincurism" . Nu mai face asta ca te enervezi degeaba, te ataca si pe tine dupa aia. Timp de 4 capitole noi nu am deschis subiectul asta pentru ca nu vrem sa dam apa la moara,eu nu mai vreau polemici pe tema asta. Eu nu citesc la celalalt grup de dovlecei,cum nu citesc nici la alte grupuri de la "scutece" sau de la "prieteni dintotdeauna" ,decat unde scriu in mod constant. Vrei sa scrii in ambele locuri,foarte bine,dar nu le mai scrie nimic de "impacare" , s-a facut o separare ,sunt doua grupuri,unele persoane scriu in ambele parti pentru ca asa se simt bine,este si normal . Doar ca unele persoane nu mai scriu deloc tocmai pentru a evita sintagme de genul " copilul care suge la doua mame nu ajunge bine". Am scris impacare intre ghilimele pentru ca eu nu cred ca a fost o cearta in adevaratul sens al cuvantului,si nu mai vreau sa dezbat pe subiectul asta. Urmeaza niste sarbatori foarte speciale pentru mine,este perioada mea preferata din an ,ascult colinde 24/7 ,sau ma rog,cat sunt treaza,mirosul de brad,cozonac si portocale ma infioara placut, gandesc doar de bine ,sau aproape doar de bine,despre toata lumea. Eu am mai spus,nu pot face rau nimanui intentionat,cu atat mai putin sa dusmanesc pe cineva intr-o perioada atat de sfanta din an.
Numai bine,o seara cat mai buna ,sarbatori cu bucurie si cu suflet usor va doresc!
Vine
,abea astept sa
si sa
cadouri multe pentru Paul ( 01.10.2009)!
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
kemsy spune:
Seara buna!
Am revenit si eu, dar cam indispusa....![]()
monikus, am vazut pozele!
Imi place ca ati fost la petreceri cu Mosul...noi nu prea prestam ca nu avem unde 
Meniul meu de Craciun e: aperitive clasice (toba, pastramioara, etc), rulada de mozzarela, chec cu prosciuto, racituri (piftie
), bors de perisoare, fripturica, cozonac.
Pofta buna ![]()
![]()
Nu ma stresez prea tare, pentru ca in prima zi mergem la masa la cineva
.
lali, esti prea draguta!Pacat ca nu cred ca ai cu cine.
selen, bad girl!
( glumesc, sa stii). O pup pe Ebru, mi-am imaginat-o in zapada 
Eu voi intra mai rar...Loris e bine, una din 2 nopti doarme cu noi, e mai ceva ca o caracatita/lipitoare fata de mine, mananca bine, are vreo 10 dintisori si e un mare curios.![]()
Somn usor!!
Mos Craciun cu plete dalbe va sosi de prin nameti 

Sa aduca daruri multe lui Loris cel zambaret!!

Lali_mete spune:
Mai voiam sa scriu ceva
...
Ca si eu mi-o imaginam pe Ebru in zapada,si pe mami ei gazela aergand dupa aparatul foto,pitica cu ochi mari si midalati asteptand-o pe mami cu buza pusa
!
Monikus,ai facut partie in sufragerie? Ce misto! Mie mi-a promis socrul ca aduce o saniuta de la tara aici,desi soacra a spus ca nu am ce face cu ea,ca nu il pot plimba pe Paul cu sania,cica e prea mic! Ce stie ea ca Paul se plimba pe sanie,in brate la mami,cu ren "tati" la inaintare
!
Deci azi am fost sa ma suga astia de sange
,sunt donator de vre-o trei ani,am donat doar un an,dar se pare ca mi s-a obisnuit corpul
. Nu am donat de doi ani ,si de cateva zile imi vajaia capul,ma rog,o senzatie naspa,si mi-a spus cineva ca din pricina asta, ca de la nastere "nu a mai curs sange mult" ,si cica mai tre' sa dau din el. Azi am intrebat la centrul de transfuzii si cica ar avea ceva legatura,asa ca 450 ml din sangele meu vor ajuta pe cineva. M-au cantarit de doo ori,ca cica nu arat de 53 de kile
,si m-au cantarit cu si fara geaca,desculta
...
Imi aduc aminte de prima donare
,nasol rau,eram sa sar la gatul unei infirmiere/asistente, ce era ,ca nu stiu,care m-a masurat din cap pana in picioare si mi-a spus " dar pareti bine imbracata,atat de mult inseamna 5o ron de veniti sa donati?". Si eu nu prea dormisem in noaptea aia pentru ca o fetita de doi ani murise ca nu aveau grupa ei de sange in spital
.
Ma bag langa Paul ,ca doarme deja. E a doua seara cand adoarme singurel,doar il invelesc si face nani
.
Pupici din "Constantia" ( nu m-am putut abtine
).
Vine
,abea astept sa
si sa
Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii
Danuta1979 spune:
Fetelor, au venit si ai mei in vizita pt. sarbatori plus gatit, cumparaturi, chestii, asa ca nu stiu cand mai intru .
Va urez de pe acum Craciun Fericit!, un an Nou cat mai bun, intelegere si armonie in familie, prunci sanatosi si voiosi!!!!
Va pupam!
Lali_mete spune:
Mesaj naspa,scris a suparare
.
Vine
,abea astept sa
si sa
monikus spune:
Buna ziua fete dragi,
Haideti sa lasam rautatile acolo la ele acasa. Aici e cald si bine. Eu ma simt bine aici la noi.
Lali
. Si zici ca ai ramas fara sange? Era vampir sau vampirita?![]()
Danuta Sarbatori Fericite si multa voie buna. Sa ne auzim cu vesti bune si multe poze minunate dupa Sarbatori.
Selen, hai nu mai fi suparata ca nu merita. Las-o asa. Vino si zi-ne de Ebru de cate ori poti si vrei. Eu sunt sigura ca toate cele de aici vrem sa stim de voi. Uite eu sunt curioasa daca voi sarbatoriti Craciunul si Anul nou ca si noi romanii.
Kemsy multumim pt vorbele frumoase. Am fost deja la 2 mosi pt ca atat serviciul meu cat si cel al sotului au organizat petreceri pt copii. A fost minunat. Bine, nu stiu cat a inteles Rares din ele, dar au fost binevenite. Pacat ca acolo nu se practica asa ceva. Oricum sunt sigura c noi am fost mai norocosi anul asta decat alti copilasi. Stii, cand am vazut cuvantul racituri, imediat m-am dus sa vad de unde esti ca zona din Romania. Si eu folosesc termenul de racituri pt piftie. Eu sunt din Botosani de fel. Aici in Bucuresti cand vb de racituri se refera de regula la aperitive reci. Pupici lui L.
Ioana ai terminat de calcat rufe? Si eu vreau sa fac niste oua umplute dar o sa folosesc pateu de pui din comert, din lejeritate.![]()
Bine, eu nu o sa pregatesc prea multe pt ca in prima zi de Craciun mergem la mama si la socra-mea iar in a doua zi mergem la nasii de cununie la tara undeva asa ca... nu am de ce sa ma chinui.
Mie imi place mai mult prin vizite
. Eu doar umblu dupa cadouri.
Pietricel, Doris, Iulia, Nela voua nu va e dor de noi?
Pupici tuturor.

Santa
Lali_mete spune:
Monikus
,pai daca si tu mananci "racituri" ,hai sa mancam impreuna cu "dovecimia",ca la noi,acolo,de unde suntem
,asa se zice,si multimia,samd,cu "ia" in loc de "ea"
. Am ramas numai moldovence aici
? Seleen,pai turcii si moldovenii s-or batut bre, da' rau! Noi nu ne batem,nu?
Eu mi-am scos pe Ghita de la congelator,maine fac sarmalute,racitura cred ca o fac azi,sa vad cum am timp
,ca eu azi cumpar cadoaie,fac curat,spal,reorganizez dormitorul
. Si Paul ma ajuta la reorganizat
, muta toate maruntisurile de colo-colo
.
Revin,va pup!
Vine
,abea astept sa
si sa
PS. Ma mir ca inca nu m-am asortat cu bradul de craciun la culoare
,inca mai e timp
.