Fluturasi de martie-aprilie 2011 (99)
Raspunsuri - Pagina 19
scrish spune:
roxy, poti sa ii iei fie un pachetel de craciun cu vin si cozonac (asa simbolic) sau o cuite cadou cu parfum si aftershave, depinde cand te duci, te referi pentru maine? eu una i-as lua un cos d-asta cu vin, cozonac, 2 globuri si niste lumanari parfumate si gata...
s 24, Luca Alexandru, de abia astept sa te tin in brate!
irinuca05 spune:
Buna fetelor!
Va recunosc ca am probleme de memorie: de obicei am de citit cate 10-15 pagini din urma si dupa ce le citesc si vreau sa va scriu, uit cine si ce a patit
Imi pare foarte rau ca astazi LAURICIU si HAPPY nu au vesti prea bune; sper sa se rezolve cat mai repede problemele.
MADUTZA si SPERANTA si eu vreau sa nasc la MUNICIPAL. Daca aflati ceva, spuneti-mi si mie: pe PM daca vreti sa fim mai discrete.
Ieri am fost la doc:
mi-a zis ca in general sunt ok, numai ca am COLUL CAM SCURT (la limita de 2 cm) si ar trebui sa stau cat mai mult in pat.
Mi-a spus ca nu e o problema care necesita concediu medical, dar ar fi bine daca pot din cand in cand sa-mi iau o zi libera de la serv.
Aaa... si a zis ca in general, in prenatal se intra de la 7 luni si 10 zile (adica cu 63 zile inainte de data nasterii). Nu am cerut alte lamuriri. Asta la mine ar insemna 9 februarie, in loc de 19 ianuarie, cum calculasem eu pt 84 zile. VOI CE STITI DE CONCEDIUL PRENATAL? CINE IL DA?
Mi-a mai zis: fara ski, mers cu sania, curatenie in casa. a zis sa nu dau cu aspiratorul, sa nu stau mult in picioare, sa nu ma obosesc. Fara calatorii lungi cu masina sau avionul (so bye bye Austria!), sa am grija ce mananc de sarbatori: fara carnati, maioneze, mancaruri grase, pt ca pot provoca indigestii, deci stare de voma, apoi contractii.
Trebuie sa beau cel putin 2 litri de apa pe zi
Toata intalnirea a durat maximum 10min.
M-a felicitat ca nu m-am ingrasat prea tare :)
22+
scrish spune:
de acord si cu donna daca ii duci o sticla de 3 litrii de jack daniels cred k il faci fericit :))))) glumesc, merge orice gramaj, dar mie mi se pare ciudat ca o femeie sa se duca la un doctor cu sticla de tarie, dar recunosc ca sunt eu mai traznita
s 24, Luca Alexandru, de abia astept sa te tin in brate!
dorinut@ spune:
Irinuca du-te cu legea la medicul de familie. Esti obligata sa-ti lasi 42 de zile dupa nastere. Deci iti poti lua 84 inainte. si medicul meu stia cu 63 si 63, i-am dus legea si s-a convins.
Legat de col..nu stiu eu zic ca mai bine iti iei concediu medical..2cm mi se pare mic. Eu din ce stiu de la 2.5cm in jos tb sa fii foarte atenta. Asa ca eu n vreau sa te sperii dar mai bine ti-ai luat concediu medical si ai sta mai mult in patuc .
------------------------------------------------------------------------------------------
28+ cu Edutu mic si zglobiu - Eduard Gabriel
Doamne Doamne te rugam sa-l tii pe bebe in burtica la mami pana la termen
Ana-Maria
irinuca05 spune:
Am uitat sa spun ca dr a apreciat ca as avea colul de 2cm dupa control manual (pe masa).
La eco morfo facuta acum 2 sapt, la alta drita, mi-a spus ca am colul de 4 cm (dupa eco intravaginala).
Drita mea mi-a spus ca ea la mana simte ca nu e asa mare de 4cm, cum scrie in raportul de la eco morfo. Tind sa o cred pe ea, mai ales ca stiu ca dimensiunea colului se poate modifica de la o sapt la alta, nu?
23+
dorinut@ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinuca05 Am uitat sa spun ca dr a apreciat ca as avea colul de 2cm dupa control manual (pe masa). La eco morfo facuta acum 2 sapt, la alta drita, mi-a spus ca am colul de 4 cm (dupa eco intravaginala). Drita mea mi-a spus ca ea la mana simte ca nu e asa mare de 4cm, cum scrie in raportul de la eco morfo. Tind sa o cred pe ea, mai ales ca stiu ca dimensiunea colului se poate modifica de la o sapt la alta, nu? 23+ |
Da se poate modifca in sarcina, dar nu stiu chiar daca de la o sapt la alta.Eu zic ca si la eco se vede bine colul, dar masuratoarea conteaza si cum o face medicul. Daca a marcat capetele segmentului mai sus, poate sa iasa mai mare valoarea. Daca era chiar de 2 cred ca iti recomanda cerclaj. Deci a considerat ca e intre 2 si 4..deci bine.
------------------------------------------------------------------------------------------
28+ cu Edutu mic si zglobiu - Eduard Gabriel
Doamne Doamne te rugam sa-l tii pe bebe in burtica la mami pana la termen
Ana-Maria
irinuca05 spune:
Asa cred si eu Dorinuta.
Mai ales ca doctorita nu era ingrijorata. Daca eram in pericol, nu cred ca ma lasa sa plec asa.
Mi-a zis sa am grija sa nu ma obosesc, sa ma odihnesc cat mai mult.
23+
viss spune:
buna dimineata , fetelor!
- acum , ptr. madutza- diferenta pe cre ai scris-o tu cu litere de tipar "banii NOSTRI"..nu mi se pare logica. ptr ca si pe taximetrist, chelner sua coafeza, eu- ii platesc din banii MEI, din portofel, bani munciti, nu furati, nu din prostitutie, sau pomana. Bine la felul cum te-ai exprimat, as putea sa fac o legatura sa zic ca dc banii mei de pe fluturas sunt de fapt "ai tai", ma gandesc ca si taximetristul il platesc din banii "tai" nu ai MEI, deci..eu sunt un fel de paria, munca si salariul meu este de fapt din mila ta..cum tu ma platesti, ajungem la un fel de sclavagism, dc nu-ti indeplinesc dorintele eventual imi poti da 2 palme peste fata, si dc te enervez prea tare si 2 genunchi in burta, ptr ca doar tu esti stapana si eu supusul..este absolut uman si logic, ca tu esti de acord ca eu sa-mi cheltui salariul dat de tine, pe alti oameni, mai putin pe mine..
mda...ce ma doare foarte tare, este ca lumea , si nu esti singura, care gandeste asa, si prin asta se creeaza un cerc vicios intre pacient- doctor, nu vorbesc de mine personal, iar in timp noua ne dispare tot entuziasmul cu care am terminat facultataea si am pasit in spitale, pasiunea, dragostea fata de om, toleranta..ptr ca si noi, la randul nostru suntem oameni, dar dc auzim astfel de lucruri, sau suntem tratati cu dispret tocmai ptr ca ar treb sa fim supusii altora- cand nicaieri pe lumea asta nu ar treb sa mai existe supusi,sclavi..te innraieste, te face sa-ti dispara zambetul, bineteles ca si ala ne este reprosat ca a disparut ca doar suntem platiti de ei, deci treb sa si zambim..mie mi se pare trist..si sincer mie acum mi-au dat lacrimile, ptr ca niciodata nu mi-am inchipuit ca am sa am o profesie care sa fie terfelita in asa hal..o profesie care impune si consum din partea noastra- care nu mai e platit din banii TAI - de multe ori am venit de acasa la spital ptr ca a fost nevoie, de multe ori am fost sunata in timpul liber in momente cand aveam o inmormantare, faceam sex, sau eram internata si eu in alt spital..de multe ori am venit dupa inmormantare, am intrat in garda, am alergat pe holuri, am resuscitat,si a 2-a zi am avut hemoragie- insarcinata fiind, de multe ori am zambit la patul unui pacient chiar dc inima mea plangea, am facut-o ptr ca asa am simtit, ca de asta avea nevoie omul respectiv in acel moment, si nu ptr ca mi-ai dat tu banii TAI..de ce a trebuit sa-mi scrii cu litere de tipar acest cuvant? sa ma simt eu supusa de 2 ori ? oricum m-au durut aceste cuvinte, cu si fara litere de tipar.dar literele de tipar mi-au sarit in ochi. stiu ca de fapt, asta era si scopul, dar..
25 SA+ mami de 2 buburuze:
viss spune:
- nu vreau cearta,
- am spus si o repet, nu sunt de acord cu spaga nici la medic nici la alte categorii sociale, nu am pledat ptr asta
- ii puteam trimite pm privat, dar m-am incapatanat s-o fac, ptr ca nici ea nu mi-a trimis privat, din contra a scris cu litere mari, sa nu cumva eu sau una dintre voi sa sara peste fraza
- nu voi mai comenta subiectul azi, sau altadata
- dc credeti ca produc prea multe disensiuni, ma pot retrage foarte bine de pe forum- va pot citi, pot fi alaturi de voi cu sufletul , dar pot sa nu mai apar sa-mi impartasesc opiniile
25 SA+ mami de 2 buburuze:
mandreeac spune:
Ce faceti burticilor?
Eu o noapte o dorm, o noapte stau cu ochii pe pereti, nu mai pot cu aceste insomnii.
Happy multa sanatate cu Andrei, sa dea Domnul sa fie bine si sa veniti sanatosi in Romania!
Lauriciu imi pare rau ca treci prin asemenea momente cu sotul tau, dar lasa tu de la tine si poate va fi mai bine. Totul trebuie rezolvat cu mult calm, chiar daca hormonii sunt in floare la noi.
Ally si de la mine pentru Eduard. Cu mari insomnii ne chinuim, cu dureri mari de noada, acum se pare ca am si o problema cu masea si maine m-am programat la stomatolog, ce sa iti zic toate bubele rele .... si stii tu continuarea. Ieri l-am certat pe Rares ca nu mai misca asa tare cum o facea inainte , i-am citit 3 povesti si vreau sa iti spun ca de la ora 13 si pana la ora 4 dimineata a miscat de nu se poate si tare si m-a facut extrem de fericita, desi aveam durerile mentionate mai sus.
Deeasa imi spui ce ciorapi ti-ai luat. Eu daca port sosete imi lasa urma mai sus de glezna, asa sunt de umflata.
Madutza tu ce faci? E un frig afara de crapa pietrele.
Strumphy cum mai e cu raceala?
Roxy, Simo, Yasmi, Miki, Lalely, Dorinuta, Laura, Copiloi, Persi, Viss, Monas
Irinuca sa ai grija de tine, ca si mie mi se mare mic colul. In legatura cu nasterea la Municipal, am avut o verisoara care a nascut in iunie anul acesta o fetita si a luat aia mica din spital Klebsiella.Ea statea intr-un salon cu 2 paturi care era legat de un alt salon cu vreo 4-5 paturi. Cred ca acum depinde si unde nimeresti si daca depinde si de dr chiar nu stiu.Din cate imi amintesc era o baie pentru cele 6 paturi. Unele asistente erau mai acre, dar asta o intalnesti peste tot si ce a fost cel mai grav este ca dr neonatolog Jianu i-a dat fetitei abia nascute antibiotic pe gura pentru acel virus luat din spital, ceea ce e inadmisibil, putea sa ii distruga stomacul si au externat-o , desi copilul era tot bolnav, asa ca in cele din urma au ajuns cu ea la Budimex, unde iar au internat-o. Sper sa fi fost coerenta, ca nu ma simt prea bine.
tuturor.
Andreea B. cu o minune in burtica. Multumim Doamne ca esti bun cu noi si ajuta-ne sa fim sanatosi 28 Rares Andrei