Strumfi de iulie-august 2007(205)
Raspunsuri - Pagina 10
violetan spune:
Multumesc mult, vivela! Ce poezioara mistoaca, o sa mi-o lipesc pe perete la birou
Si haoleooo ce te inteleg cu consortul. Si io as avea capsa pusa, de fapt am si avut-o in repetate randuri cand nu vroia sa mergem prin diverse locuri pe unde doream io. Noroc ca nu le comite prea des.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
CarlaV spune:
Violeta, esti de milioane! Si stii ca te iubesc dinainte de a fi persoana publica .
Vivela, te inteleg bine. Sa stii ca si eu ma gandeam zilele trecute sa comand un taxi cu scaun pt copil, ca sa mearga sotul cu Saby la tratament. Nu-mi imaginam ca exista, doar asa, ca sa aud ce spun.
Eu sunt cu capsa pusa pe maica-mea. Ieri ma intreaba daca am ceva bun de mancare pt copii si apoi tot ea concluzioneaza: "ah, am uitat, la voi nu se gateste" . Ca daca am facut numai un pilaf cu legume in perioada asta in care a trebuit sa ma ocup singura de 3 oameni plus drumuri si niste ordine prin casa, asta inseamna ca niciodata nu gatesc.
Apoi, azi ma intreaba ce i-am adus, daca am ceva pt ea prin portbagaj, niste hamburgeri, niste prajituri... Am intrebat-o unde e cratita cu ciorba pt nepoate, dar cratita cu ardei umpluti, tava cu placinta, cosul cu gogosi? Adica, daca tot e pensionara de atatia ani, cat de greu o fi sa faca o mancare calda pe saptamana pt noi? Ca nu se pune problema de bani sau transport, doar de cheful ei. Motiveaza ca mie nu-mi place mancarea ei, ca e jumate cruda si jumate arsa, pai sa o faca buna si o sa-mi placa. Ufff, asa bine era sa ma ajute cineva macar putin de tot...
Am uitat sa va spun, in analizele Sabinei a iesit streptococcus pneumoniae, in mod clar nu l-a luat din casa.
musso17 spune:
buna fetele
vio,anca mi-a luat-o inainte ca si eu voiam sa-mi declar dragostea pentru tine..esti savuroasa,picanta,frumoasa si ai o voce de invidiat..
anca la ce analize i-a iesit sabinei streptococul asta?..febra asa mare mi-a dat si mie de gandit ca e ceva in legatura cu plamanii,ca doar suntem patiti si stiu simptomele..
stefania_97 spune:
Vivela ai balcon? Eu il pun pe Andre sa doarma afara. Doarme afara 3 ore dimineata si 2 dupa-amiaza. In orele alea imi fac curatenie si im rezolv ce am de rezolvat. In casa nu doarme mai mult de o ora dar afara doarme bine. Il imbrac cu un costumas termic, caciula manusi si plapiumioarasi uite asa afara cu el. Nu conteaza ca e frig. Pana la -10 grade nu are nimic
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
CarlaV spune:
Georgi, la voi m-am gandit cand am vazut rezultatele, i-a iesit in secretia otica si in exudatul nazal. Ei nu i-a facut probleme la plamani, ci i-a dat otita, dar fiind tratat cu zinnat la care era rezistent, am ajuns la starea septicemica. Mi-e groaza sa ma gandesc la implicatii, poate ramane cu sechele, poate sa se localizeze la inima sau la articulatii daca nu scapam de el, putea sa-i dea meningita, pneumonie, cate si mai cate, si asta numai de la gradinita . Sa nu-mi zica nimeni ca este o parte a procesului de imunizare si asa trebuia sa se intample. N-o sa cred niciodata ca 15 otite, 100 raceli si zeci de virusi si microbi luati in prima copilarie imi vor garanta ca ea ca adult va fi mai sanatoasa sau mai rezistenta ca altii, dimpotriva, eu cred ca doar se va sensibiliza. Sunt si mai neagra de suparare, daca era posibil... Mi-e frica sa nu ia si Larisa streptococul, ca se transmite foarte usor, mi-e frica sa nu faca si Saby rotavirusul, ca am patimit mult si cu el, mi-e frica sa nu ia altceva maine cand o duc la serbare .
snowbunny spune:
vivela nu shtiu daca te incalzeshte cu ceva dar sa shti ca si eu cu alex eram in aceeasi situatie.Dormea EXAGERAT de putin (si acum la fel) nu e fel si chip sa il prostesc sa doarma mai mult.Pe la 1 an alex dormea maxim 45 de minute pe zi, iar noaptea nu mai mult de 10 ore maxim si alea chinuite cu tzatza in gura in brate plimbat in brate etc.Acum doarme la fel de putin.Daca doarme la gradi seara se culca la 12 si se trezeshte la 7:30-8 MAXIM, dar mai exista zile in care nu doarme deloc si se culca la 11 iar ora de trezire e aceeasi.Deci eu personal atata timp cat plodu creshte bine mananca bine se dezvolta bine nu e palid nu e slabit..nu mi-as face griji in privinta somnului
carla Putere o sa treaca perioada asta.Nu te mai supara pe mama ta, las-o in ''durerea'' ei.Eu am inceput sa evit cat mai mult ambele ''mame'' si pe a mea si pe a lu barbatemiu, e mai bine pentru toti.Sanatate multa in continuare.
Pupici la toata lumea
Vivela spune:
azi damian a recuperat cu somnul, de la 12 a dormit pana acum.il aud din camera cealalta, isi pune ordine in ganduri .
Stefania, asa o sa fac, il pun sa doarma pe balcon . zilele astea a tot fost plimbat pe afara, dar n-a dormit, nu stiu ce a avut. sper sa isi revina la un program omeneste de somn.
Carla, v-a lovit rau de tot...imi pare rau, n stiu ce sa zic, uite david merge de la 1 an in colectivitate si n-a patit-o niciodata asa. sper sa nu zic hop inainte sa sar gardul, dar eu o tin pe a mea si zic ca e ceva in neregula la gradinita aia.
gata, ma duc, s-au terminat gandurile
Traiesc in Orasul Alandala
CarlaV spune:
Vivela, asta zic si eu, ca e ceva in neregula la gradinita aia, e clar ca este cel putin un copil purtator de pneumococ. Nu stiu de ce nu le cere mai des exudat nazal, mai ales ca sunt cate unii care-si insira mucii verzi de luni intregi si ii tot vad pe acolo.
Mioara, as lasa-o pe mama in pace daca m-ar lasa si ea, din pacate nu prea este posibil. Stiu ca o sa treaca si perioada asta, sper doar sa nu ramanem cu prea multe sechele. De unde ma bucuram ca Larisa este mai bine, a inceput iar sa vomite si sa zaca, sa ofteze si sa se vaite. Nu stiu daca de la rotavirus e reactia asta sau o fi luat streptococul de la Saby, o sa-i fac si ei luni un exudat nazal.
ddanagh spune:
Ho, ho, ho, dragele mele
in sfarsit am revenit. Laptopul meu s-a ticnit si nu mai recunostea reteaua din casa. Vedea altele de prin vecini (la care bineinteles ca nu am acces) iar reteaua din casa nema. Abia acum a reusit sotul sa-i dea de cap. Si-a spalat pacatele de saptamana asta, ca doar si el se inscrie cu brio in clubul sotilor care enerveaza sotiile . M-a enervat ca nu a avut chef saptamana asta, cata a fost mama la noi, sa ma duca in market sa iau si eu cadouri pentru toti. Ca e satul de market, ca el simte ca-si petrece viata numa la servici si in market. Eu il cred si pe el, dar taman acum il apucara,de craciun, cand eu astept cu nerabdare sa iau cadouri si jucarii pentru toti nepotii. Acum trebuie sa se duca singur ca nu mai am cu cine lasa copii sa merg si eu. ca mor de ciuda ca am carnet de 5 ani si inca nu conduc. trebuie sa mai imi iau ceva ore sa prind curaj si nu am cand.
Ei, dar sa trecem la lucruri mai dragute.
carla ma bucur ca si-a revenit Saby. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce a fost in sufletul vostru. sanatate multa va doresc, sa va refaceti cu totii pana de Craciun, sa sarbatoriti cu totii sanatosi si voiosi.
Vio din poze imi facusem o alta imagine in cap despre tine. Imi pari mult mai blanda si duioasa in filmulet, si f emotionata . Te astept si prin Ploiesti. aici eu ti-am gasit painica doar intr-un market.
Despre noi ce sa va zic.
Serbarea a fost fff faina, exact cum a spus si Karli. Locatia a fost in afara gradinitii, la mallul copiilor, fiecare am dat cate 20 ron pentru inchiriat. Dar f ok.Au asigurat scena cu decoruri, scaune pt toti parintii, bradut frumos, mos haios, acustica buna, f ok. Educatoarele s-au vazut ca au lucrut mult cu ei, impresionat de-a dreptul. Din 35 au fost vreo 4 care au plans, printre care si Dariuca mea Bine, doar la inceput ca s-a speriat. Pana a inceput i-a tinut cu cortina trasa, astfel ca nu ma vedea si s-a cam speriat. Pe parcurs i-a trecut, atata doar ca si-a ratat randul la spus poezia cand a strigat-o, nu s-a dus la microfon si nu a mai vrut sa stea in centrul cercului unde-i era locul, ci pe margine, sa ma vada, iar in caz de ceva sa o zbugheasca mai repede. A spus poezia spre final, cand s-a dus ea singura la microfon, cu curaj, tare, sa auda bine mosul. Oricum au fost fff draguti cu totii.
Ce a fost naspa, a fost cadoul fetitelor, din punctul meu de vedere, caci, desi am zis in sedinta, nu papusa, exact asta au luat, o papusa chinezeasca roz, mare pangacioasa.
V-am pus si ceva poze aici
http://picasaweb.google.com/ddanagh/Decembrie2010#
Maine, va pun si de la botez.
Editez ca acum am vazut Carla ce ai mai scris. Off, sper sa nu o fi luat si Larisa ceva. La noi la gradi, la grupa vecina cu a Dariei, s-a descoperit un copil cu streptococ hemolitic A. Datorita lui i-au pus pe toti sa-si faca exudatul, nu i-a mai primit decat cu rezultatele in mana. Stiu ca vecina mea nu l-a mai dus pe cel mic doua saptamani de frica sa nu ia ceva, pana cand au sunat-o si i-au zis ca au adus toti rezultatele si sunt ok. A mai fost identificat doar inca un baietel. Deci eu zic sa zici ca Saby a avut streptococ astfel incat sa poata fi anuntati si ceilalti parinti, sa se ia niste masuri.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
CarlaV spune:
Dana, da, sigur voi anunta si sigur mai sunt si altii, cel putin unul, ca din alta parte nu avea de unde lua. Pacatos si hemoliticul de grup A, e cel care da scarlatina, am auzit de epidemie la niste gradinite.