Floricele de liliac Mai_Iun !Vin Sarbatorile(43)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Despre noi in linii mari .
Avem probleme cu constipatia, dansa nu vrea apa sau ceai deloc, le scuipa. Ii tot explic ca o ajuta putina apa dar nu ai cu cine si mi-e o mila de mor cand vad cum se chinuie pentru un mot de kk. Am folosit si supozitorul de 2 ori dar nu vreau sa abuzez de el.
Somnul si la mai reglat de cand a ajuns sa doarma cu mine in pat si de cand am dezvatat-o de atat tzitilit noapte. Nu aruncati cu rosi, dar acum o saptamana am cedat nervos cand la ora 23 dupa 2 ore de somn si de la papa de seara s-a trezit ca vrea tziti. M-am enervat si am iesit din camera, s-a trezit sotul si soacra de la urletele ei, eu eram turbata nu se putea discuta cu mine si au calmat ei fata si au adormit-o ... a durat cam o ora jumatate ! Urmatoarele nopti cand se trezea la 2 ore ii dadeam suzeta, a facut nazuri dar insistam si uite asa am ajuns sa papam doar o data pe noapte si sa nu ne mai trezim de n ori ... ca daca nu e papa nu mai vede rostul si doarme a mea d-ra toata noaptea cu o singura trezire cand tzitileste.
In fundulet stam aproape bine dar nu se poate ridica singura grasana, cu tararea am ramas tot acolo ca acum o saptamana fara evolutie de ridicat in 4 labe sau picioare. Spune mama clar de uimeste pe toti cei care nu au auzit-o pana acum, nu mai sunt mememe . Papam bine, ne jucam toata ziua, ne plimbam pe afara indiferent daca ninge sau e ger ( cel putin 10 minute ), prietenoasa foc si azi maine avem 7 lunite ... cum mai trece timpul .
si va doresc un weekend linistit !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Buna dimineata si de la noi! Ieri am reusit sa va citesc insa nu si sa va scriu, pe motiv de fetita hiperactiva si tipatoare. Asta e... tebuie sa facem fata. Sta cuminte si se joaca numai cat e langa mine, pe pat. In patut, in zilele cele mai bune, se joaca cuminte 15 minute dupa care incepe sa tipe si sa intinda maine spre mine s-o iau in brate. Din acest motiv nu pot sa fac mai nimic toata ziua. Am casa vraiste, lucruri imprastiate peste tot, praf de-o palma Si tare nu-mi place...

O sa incerc sa raspund la ce am citit ieri, cu toate ca neuronul meu obosit s-ar putea sa dea chix.

Lumy, bine ai venit printre noi! Tare dragalase gemanutele tale!

Cris, sper sa treaca cat mai repede faza asta cu trezitul de n'spe mii de ori pe noapte. Te inteleg perfect si-mi inchipui cum te simti.

Rocsy, Duphalac ai incercat sa-i dai Sofiei?

Vorbeati de baut lichide. Maia bea orice (apa sau sana) cu mare placere, din canita. SI eu am incercat canita cu cioc dar pentru ea nu este decat o jucarie si atat. Apa ii dau asa... din cand in cand, cand se uita cu ochii mari la noi cum bem si intinde manuta sa ia si ea.

In link-ul acela pe pe care l-a trimis Vero am recunoscut si rochita de Craciunita pe care i-am luat-o Maiei, doar ca aproape la jumate de pret, ceea ce e super tare. Cand am luat-o eu pe asta mai erau 2 pe stoc, deci probabil ca s-au epuizat repede.

nana, am fost ieri si-am pus banutii, insa sunt expediati de pe numele Mariana Preda deaorece eu am constatat cand am ajuns acolo ca nu am buletinul la mine, iar doamnei de la paza i s-a facut mila de noi, si ca sa nu mai iesim pe asa un frig din casa, ne-a oferit buletinul ei sa facem tranzactia. Sper ca au ajuns banutii.

Si ca tot spunea Rocsy de iesit afara cu bebe fie ninsoare, fie ger, ieri cand ne plimbam, eu cu Maia si Corina cu Maria, ne-a apostrofat indignata o doamna in etate cum ca asta nu e vreme de scos bebelusii la plimbare. E prea frig!!! Bineinteles, ca eu nu m-am putut abtine si i-am zis ca trebuie sa ia si ele aer, da' Corina a fost super tare, si a ales sa fie "zen" Eh... da-le incolo... ca toate comenteaza ca si cum ar fi copiii sau nepotii lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Intrebare Voi le dati kiwi puiutilor vostri? Daca nu, de la ce varsta se da, si de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Intrebare Voi le dati kiwi puiutilor vostri? Daca nu, de la ce varsta se da, si de ce?

Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010)

http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums
Gand la gand cu bucurie,ieri l-am trimis pe sotul la cumparaturi sa ne aprovizioneze cu fructe si legume,a luat si kiwi printre altele,dar de dimi m-am uitat pe graficul asta si cica se da de la 12 luni ca e alergen.Eu parca i-as daSa vedem ce mai zic si fetele intai

Acum eu intrebare:le-ati dat bebelusilor fasole verde sau mazare?
Am o reteta(asta:Piept de pui cu legume (dupa 5 luni)
(preparare: 15 min./fierbere: 2 ore)
20 g piept de pui
1 morcov
1 nap
1 mana de fasole verde extra-fina
1 mana de boabe de mazare
1 frunza de patrunjel
1 cubulet de unt ),zice ca e dupa 5 luni..
Dar oare nu-l bolboroseste la burtica fasolica si mazarea?
Daca le-ati dat deja,au reactionat in vreun fel?

Cristina,si Seby bebyin asteptarea lui Mos Craciun www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Salutare.
V-am citit dar nu am apucat sa scriu din motive de renovare asa ca o sa raspund pe la ce mai imi aduc aminte.

Tatyana prietena mea a patit la fel cu laptele si pana nu a trecut pe aceasi formula nr.2 nu i-a mai mancat fata si asa a facut si la 6 luni si la 1 an poate asta e cauza. Nadia in schimb nu accepta Humana2 sub nici o forma plange cu bibe in gura asa ca am lasat-o in pace pe Humana1. Asta este.
Ea pana acum nu prea manca fructe in fiecare zi ii dadeam cate 2 combinate acum ii dau doar un singur fel si papa mult mai bine. Cred ca trebuie sa tot incercam cu diversificarea asta pana nimerim ce ii place fiecaruia.

Mira eu stiu ca nu se da in nici un caz kiwi sub 1 an la bebe ca e puternic alergen. Sincer nici la un an nu mai stiu daca e voie dar mai devreme sigur nu. Face parte din categoria fructelor cu samburi mici. Dr meu a foarte permisiv la diversificare dar a zis categoric nu la kiwi, mure, capsuni etc si alte chestii cu samburi mici.

Intreba cineva de banane eu nu i-am scos niciodata samburii si nu a avut nimic Nadia si imi era destul de teama de banana sa nu faca vreo alergie dar m-a linistit dr si zicea ca el copii alergici la banana nu a vazut pana acum, sper sa nici nu vada de acum incolo.

Legat de somn nu cred ca exista vreo reteta universal valabila. Eu m-am ghidat in anumite limite dupa cartea "Copilul trebuie sa doarma" in sensul ca nu am adormit-o niciodata in brate si acum dupa baie si papa o pun in pat si ies direct din camera si adoarme singura. Si cand era mica chiar daca se trezea noaptea sa pape ii dadeam laptic si atat nu vorbeam deloc cu ea si aprindeam o lumina de veghe. Nu am amagit-o cu apa sau ceai dar am incercat sa distinga ziua de noapte chiar daca ii dadeam sa pape. Si nici nu am culcat-o cu noi in pat. Cand a inceput sa doarma pe burta mai avea ca nu vroia sa doarma si se tot agita dar nu o luam sus doar o mangaiam pe cap. Si la amaiz mai are cand nu doarme desi e rupta de somn si zbiara dar o las sa adoarma singura deoarece si daca o iau in brate tace 2 min si o luam de la capat asa ca nu mi se pare o solutie la noi, dar nici o las sa planga in disperare.Daca vad ca nu tace incerc sa o linistesc si apoi o pun jos. Cam asta functioneaza la noi cu somnul.

Nadia sta bine in fund se rostogoleste intr-una si cam atat. Nu are de gand sa se ridice singura inca dar nici nu o stresez. Toate le-a facut pana la urma cand avrut ea si am inteles si noi intr-un tarziu ca fiecare are ritmul lui.

M-am intins ca o placinta. V-am pupat pe toate.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutare!

Ca niciodata, noaptea asta Alex s-a trezit o singura data! Dar eu tot obosita sunt, ca dorm si cu cel mare, care a avut un somn tare agitat, cum are el de obicei... Si Alex se trezeste din 2 in 2 ore sa tzitzileasca de obicei, nu de foame, sunt convinsa, pentru ca abia trage de cateva ori, dar asa, probabil sa ma simta aproape. Il "pacalesc" cu suzeta doar cand se trezeste din ora in ora si sunt prastie, dar nu prea functioneaza, se agita la 5 minute din nou daca-i dau doar suzeta si nu-mi permit sa-l las sa faca galagie ca dorm si cu Luca si il trezeste. Sunt obosita dar oricum e parfum pe langa cum a fost cu Luca, pe Alex nu trebuie sa-lleagan in brate toata noaptea, ajunge sa-l pun la san sau sa-i pun suzeta si gata. Se poate si mult mai rau!

KIWI, eu i-am dat celui mare cred ca de pe la vreo 7 luni, ca d-rita pe care o aveam atunci mi-a zis sa-i dau, sa scot samburii si sa-i dau. N-a avut nimic, doar kk mai moale, insa la Alex nu cred ca o sa-l introduc prea repede totusi.

ROCSY, eu m-am luptat la Alex cu constipatia cand avea vreo 2-3 luni, facea o data pe sapt. kk de era sarbatoare atunci. Si cum n-am vrut sa-l infund cu medicamente la varsta aia, iar de diversificare nu se punea problema, am dat-o pe homeopate si i-a trecut miraculos constipatia, in vreo 4-5 zile de tratament!

LUMY, bine ai venit, sunt minunate gemanutele tale, absolut superbe!!!

CARLA, mie mi-au dat lacrimile numai cand am citit ce-ai scris de Nati cum se uita de pe covor la tine si isi asteapta randul la atentie... Of, asa e, la tine cu atat mai mult ca sunt gemene, si la noi e diferenta mica si mereu am impresia ca Alex e neglijat, pentru ca el e mai cumintel decat Luca, Luca isi cere drepturile sus si tare si acum, sunt zile in care sta mai mult in brate la mine decat Alex. Si mi se rupe sufletul pentru Alex, ca nu vreau sa-i nedreptatesc pe niciunul, dar pur si simplu nu pot sa ma impart in doua. Cand era Alex mai mic, dupa ce l-am adus din maternitate, plangeam ca proasta ca nu mai reuseam sa ma ocup de Luca atat cat ma ocupam inainte, dar pana la urma asta este, suntem oameni si nu ne putem rupe in doua...

Alex nu sta nesprijinit in fund pentru ca nu-i place, el ar sta pe burta si in 4 labe toata ziua. De inaintat nu prea inainteaza, mai mult se invarte in cerc, precum ceasul, doar daca e vreo jucarie extrem de interesanta mai incolo atunci se taraste un pic. Dar el ar vrea sa se ridice direct in picioare, din miscarile pe care le face, doar ca n-are destula putere inca, mai e si grasunel si e greu.

CRIS, eu personal inca nu i-am dat fasole verde si mazare, ca n-am gasit proaspete. De fasole verde in graficul meu scrie ca se poate da de la 6 luni, chiar ma miram, de mazare nu mai stiu, dar mie inca mi-ar fi frica, sa nu faca gaze.

Alex e cam mucios, de fapt cred ca ii e cam infundat nasul, ca n-am reusit sa aspir nimic. Il tratez homeopat si sper sa nu se agraveze.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

ola,

Aseara am luat analizele si an fost la vaccin, s-a socat dr cand a vazzut rezultatele. dupa ele copilul meu ar trebui sa sangereze pe toate partile. A sunat la laborator si i-au zis ca stiu ca nu au avut ce sa faca - s-a coagulat sangele si cam toate au iesit eronate. Mie cand le=-am ridicat nu mi-au zis nimic desi stiau despre ce e vb. Asa ca azi am fost sa le repetam , dar i-au luat din degetel si vorbeau intre ele "sper sa nu se coaguleze pana vin fetele" , adik recoltarea se face pana la 11 si la 12 vin la laborator cele care-l proceseaza. M-am enervat pai eu ce fac chinui bietul copil si ele isi bat joc, daca ar fi vb de niste analize pt ceva mai grav ...isi bat joc de bietii copii ( o prietena a cerut antibiograma miecuri si rezultatul a venit abia marti....) . Apoi i-am facut vaccinul - bineinteles ca a plans, dar si-a revenit repede, apoi dormit 30 min in carucior la o scurta plimbarica prin zapada.

Acum exploreaza toata camera pe covor..

Vroiam sa va zic cate ceva, dar nu prea mai am timp....

R-ocsy te inteleg si eu clachez cateodata, il las cu sotu, cobor in curte beau un pahar de suc/apa...si ma calmez si apoi revin si o iau de la capat.

Carla - mersi de art despre frenul lingual, ti-am citit aproape tot blogul dar nu stiu cum de mi-a scapat tocmai asta. Eu am devenit foarte sensibila cand vine vb de copilasi mici si tare m-ai induiosat cand ai vb de Sofie care te solicita non stop si de Nati care sta cuminte si te urmareste cu privirea de pe covor.

Mira si casa mea e intoarsa , acuma strang in 30 min e la loc, hainute si jucarii peste tot..., saptamana viitoare fac si eu curatenia de craciun.M-a ajutat socru cu covoarele...sunt batute in zapada si curatate...mama cu 2 perdele..parca nu mai e mult.
Mancare nu prea o sa fac pt ca noi nu prea stam pe acasa...mai pe la mama pe la soacra....fac ceva daca ne vin niste musafiri si ceva dulce. Am un vecin care i-a dat bebelusului kiwi de la 5 luni si e ok , cica e unul dintre cele mai complexe fructe- eu cred ca pe la 7 luni il voi introduce.

Nana - din pacate nu mai ajung sa pun niste banuti in cont. Mie numai luni imi intra indemnizatia, dar o sa fac niste cumparaturi pt un alt copilas nevoias de la noi din oras. Oricum ati facut o treba faina.

Sofie si lumy bine ati venit!

Cris beau si eu cu tine un 13 in 12 ...:) si la faa cu caloriferul...ma gandesc ca dupa ce se ard o data ...nu mai pun mana. ce sadic a sunat asta)- glumeam...nu stiu ...inca nu mi-am pus problema.

va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Buna si de la noi!
Asa cum am promis, incerc sa revin pe forum dupa o pauza de vreo luna jumate. Sincer mi-e greu sa mai deschid PC-ul, sa intru pe forum, sa citesc mailurile, sa fac plati. M-am obisnuit fara. Dar imi revin eu.
Nu am apucat si nu cred ca am timp sa citesc tot ce am pierdut, o sa incerc sa prind din zbor.
Noi suntem bine, sanatosi. Am implinit 6 lunite sarbatorite cu mare tam-tam, am serbat si Mos Nicolae, am facut si bradutul, acum il asteptam pe MOs Craciun. Azi am primit o veste exceptionala privind sanatatea copilului meu, asa ca sunt in 'high moods'.

Am dat si examenul ce tare m-a chinuit, asa ca pana la sf lui februarie cand primesc rezultatul din UK, nu mai ma gandesc la invatat.

Am fost la petrecerea de Craciun de la serviciu, m-am bucurat de socializare. Am intalnit si alte mamici care s-au intors la munca mult mai devreme. Desi ma simteam pregatita sa incep munca, cu cat vorbesc mai des de acest lucru parca ma apuca dorul si plansul in avans, dar trece.

Noi am papat si fasole verde si mazare (congelate sau la borcan) si nu am avut probleme. Banana a fost primul fruct introdus la noi si suntem ok. Cam atat am retinut de pe pagina in curs.

In rest toate cele bune!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55h)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

hello,
a venit iarnaaa,la noi ninge ninge si iar ninge

flory noi am trecut pe nan2 de acum 3 sapt deci nu asta e cauza....aseara dupa ce s-a trezit pe la 19 i-am dat apa la fiecare 15min,a baut cam 100ml iar inainte de masa cu juma de ora m-am oprit...ce credeti mi-a baut 200ml de lapterecord absolut pentru ea....poate pentru ca i-am potolit setea habar n-am....tare greu e atunci cand nu poate sa spuna ce vrea si ce nu

astazi as scoate-o afara ca tare e frumos numai ca ninge viscolind si nu stiu daca e ok pt ea....ma mai gandesc

la capitolul somn stam bine,noi am stat bine din maternitate,exceptand zilele cu muci si raceala in rest doarme 12ore neintoarsa...la noi mancarea-i fudulie si somnul temelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

salutare mamicile.....
pupici dulci bebeilor.....

nu am mai intrat de mult, dar de citit v-am citit....
de ieri papusica mea dulce are febra, 38,3.....cred ca a racit si-i dau panadol.e mai maraita decat de obicei....poate de la disconfort
luni am fost la bucuresti si am facut si vaccinul de 4 luni, chiar daca avem 6 luni.poate ca febra e o reactie la vaccin....cine stie, sau poate o sa iasa vre-un dintisor
dupa controlul de luni, avem la 6 luni , 6,100kg si 71cm, si altceva nimik.se vede treaba ca noi continuam in ritmul nostru cu 300-400 g pe luna, nu de alta dar ca viitoare fotomodele nu ne permitem depozite de grasime de pe acum
am achizitionat ca daruri de craciun 2 centre de activitati, unul vertical si unul orizontal....si suntem solicitate la maxim.

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput