Floricele de liliac Mai_Iun !Vin Sarbatorile(43)
Raspunsuri - Pagina 6
arturicii spune:
Carla, Anouk, Crissy
Vero, uau, se ridica, super! Sabina de vreo sapt a inceput sa se ridice in picioare singura la marginea patutului
Va multumesc si pentru raspunsurile legate de mersul incaltat/descaltat. Chiar in piciorul gol nu am cum sa o las ca e frig insa cu un ciorapel pot.
Carla, las ca invata fetele sa mearga s-apoi s-or agata de tine
Ca ziceai de iesitul afara. Mi-am amintit cum ii scoteam pe Arturici cand erau bebei (2-3 luni). Unul in ham si unul in brate.
Crissy, nici un pas la vaccin! Ce bine.
Anouk, lasa melancoliile si ajuta-l pe Mos sa-si lustruiasca sania, sa impacheteze cadourile.
Philip si Yann in fiecare dimineata studiaza calendarul ca sa vada cat mai e pana vine Mosu'
Tatyana, o sa manance si micuta voastra. Parerea mea este sa nu ii faci obicei cu atragerea atentiei (jucarii, tv, mimici) de la mancare ca sa ii poti tu strecura o lingurita ci sa ii atragi atentia spre mancare(ii dai si ei o lingura de ex)
Eu iti recomand sa nu faci ptr tine masa ei un moment de stress (ca nu mananca 100 ci 30, etc) ptr ca asa de muuuulte mese aveti inainte.
Dienutza, vreu si io sa vad pozele cu pizza
Cris, bun revenit!
Ioana & Arturicii'S
Crissy_C spune:
Tatyana, Diana, si la noi e 'cu cantec' la masa de cateva zile, inainte ii cantam sa termine biberonul, acum vad ca trebuie sa fac ca toate animalele padurii si cu solidele
Azi i-am dat intai laptele si pe urma fructele, altfel n-a fost chip, o avea ceva? Cred ca pentru ea mancare e tot laptele si doar laptele, restul daca-i e foame le refuza.
Si la noi telefoanele si telecomanda sunt in top, e lesinata dupa ele, si sticla de 2l, ca eu nu ma incurc cu paharele, beau direct din sticla,si e fascinata. Cred ca daca nu se invata cu canutza cu cioc - desi roade si suge la ea deocamdata, nu stiu cat bea ca nu e gradata -o trec direct pe sticla de 2 litri, sigur o sa am succes
pt constipatie noua ne-a zis pediatra sa-i dam mai mult ceai -fenicul, chimen, anason, dar mai mult de 30 de ml pe zi nu prea vrea.
Crissy_C spune:
Artu, si eu stiu ca mersul se formeaza cel mai corect cu piciorul gol - acuma cat e frig insa, eu zic sa ii pui ceva cu care sa nu alunece - cu sosetele pe gresie sau parchet nu cred ca are cum sa se descurce, doar pe covor ma gandesc ca nu aluneca si poate pasi fara teama. Altfel, ar mai fi sosetele cu talpa cauciucata sau niste incaltari usurele si flexibile.
Ai tu dreptate cu masa, ca nu ar trebui sa ne stresam-pe noi si copiii, asa mi-e ciuda ca nu vreau sa o fortez deloc sa manance, doar o mai pacalesc, dar nici asa nu stiu daca-i in regula pt mai tarziu.
Citism undeva ca nici bravo nu trebuie sa-i spui copilului cand mananca, trebuie sa fie ceva firesc si natural pt care nu trebuie felicitat, dar io asa ma bucur cand termina biberonul sau mancarea....
Chiar asa:zicea cineva mai demult de o carte - ceva de genul cum trebuie sa ne comportam cu copiii mofturosi la masa - ma ajuta cineva cu numele ca tare as vrea sa o cumpar?
Onana spune:
Salutare! Salutare!
Multumesc Dienutza, Carla, Vivela (si sper sa nu fi uitat pe nimeni) de raspunsurile cu iaurtul. O sa incerc sa-i dau si bio, si altele, pana descopar unul sa-i placa. Vivela, cred ca ai dreptate, Matei e clar cu gustul acru, mananca lamaie ca atare cu placere, de-asta ii plac iaurturile mai acrisoare, Tudor banuiesc ca e cu dulcele. Oricum, am fost surpinsa de refuz, mai ales ca iaurtul e alimentul pe care Matei l-a mancat c cea mai mare placere.
Ioana (Artu) stiu de la pediatri si de la renumitul prof ortoped Burnei ca e cel mai bine pt bebei si copilasi sa mearga desculti (asta incluzand un ciorapel sau mocasin, adica ciorapel cu talpa de piele/cauciuc). Asa e cel mai sanatos, cat despre mersul pe varfuri, el apare si se mentine fie la copiii care au folosit premergator, fie la cei cu probleme neuro-musculare (Matei avea si inca are tendinta de a merge pe varfuri) dar in niciun caz mersul pe varfuri nu e favorizat de mersul descult. Plus ca mai eficient decat talonetele la cei cu platfus este mersul descult. Eu una asa stiu, de la medici citire.
Dar nu-mi vine a crede ca voi tot vorbiti de mers, Tudoras al meu nici nu realizeaza la ce-s bune picioarele, in afara ca si le mai aduce pe cate unul la gura si mai roade cate-un deget.
Tocmai a adus tati brad, abia astept sa-i vad fata lui Matei cand se scoala si-l vede. Ne apucam din seara asta de impodobit, desi eu eram adepta acestei activitati in Ajun, dar cum fix pe 24 plecam la munte, am zis sa ne bucuram macar o saptamana de el, si apoi la intoarcere.
cris_09 spune:
Back!
Nu cred ca am apucat sa spun:
Artu felicitari din inima pentru realizarile cu biblioteca,jos palaria!!
Lumy bine ai venit!Neaparat sa ne arati poze cu fetitele tale!Sunt topita dupa gemanuti!
Cryssy,e mai rau cu Seby,se trezeste acum din ora in ora,dar direct in picioare,totusi cu ochii inchisi,ajung imediat la el,il linistesc pe moment cu bibe,dar se trezeste iar la o oraMultumesc de sfat oricum
Apropo de bibe si Vitalact,el nu prea bea ceai,sau apa,decat laptic,si ca sa fac economie ca nu bea decat o gura noaptea,ii fac Vitalact,iar ziua ii dau normal nan.Pediatra a zis ca nu are nimic daca ma mai ajut cu el,stiu insa ca voi ziceati sa nu facem trecerea de la un LP la altul asa repede..De ce?Ce se intampla?
Sorana si eu zic ca or sa iasa super pozele,doar e profesionista Alexandra,ai vazut ce misto sunt ale Mariutei.Sa nu-ti para rau de accesorii,o sa se vada frumusetea naturala a flacailor
Tatyana si eu ma "laudam" ca nu mi-a refuzat nici un aliment pana acum,dar nu am zis ca mananca cine stie ce cantitati...nici nu stiu cat,dar nu cred ca prea mult,ca nu-i tine de foame decat pt vreo 2-3 ore,dar nu-l fortez..asta e,bine ca mananca si atat..laptele e baza
Doarme de 30 min.MINUNE!!!
Cristina,si Seby bebyin asteptarea lui Mos Craciun www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
Crissy_C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris_09 Back! Nu cred ca am apucat sa spun: Artu felicitari din inima pentru realizarile cu biblioteca,jos palaria!! Lumy bine ai venit!Neaparat sa ne arati poze cu fetitele tale!Sunt topita dupa gemanuti! Cryssy,e mai rau cu Seby,se trezeste acum din ora in ora,dar direct in picioare,totusi cu ochii inchisi,ajung imediat la el,il linistesc pe moment cu bibe,dar se trezeste iar la o oraMultumesc de sfat oricum Apropo de bibe si Vitalact,el nu prea bea ceai,sau apa,decat laptic,si ca sa fac economie ca nu bea decat o gura noaptea,ii fac Vitalact,iar ziua ii dau normal nan.Pediatra a zis ca nu are nimic daca ma mai ajut cu el,stiu insa ca voi ziceati sa nu facem trecerea de la un LP la altul asa repede..De ce?Ce se intampla? Sorana si eu zic ca or sa iasa super pozele,doar e profesionista Alexandra,ai vazut ce misto sunt ale Mariutei.Sa nu-ti para rau de accesorii,o sa se vada frumusetea naturala a flacailor Tatyana si eu ma "laudam" ca nu mi-a refuzat nici un aliment pana acum,dar nu am zis ca mananca cine stie ce cantitati...nici nu stiu cat,dar nu cred ca prea mult,ca nu-i tine de foame decat pt vreo 2-3 ore,dar nu-l fortez..asta e,bine ca mananca si atat..laptele e baza Doarme de 30 min.MINUNE!!! Cristina,si Seby bebyin asteptarea lui Mos Craciun www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010) |
Pai daca bea doar o gura si se culca nu i-o fi foame, nu merge sa-i bagi suzi sau sa-l legeni putin?
Lumy_Clt spune:
Si noi ne luptam cu diversificarea.
Surpriza a fost cand Prichindelul (Maia) a aacceptat la la lingurita.Nu de alta, dar ea nu a fost o mancacioasa cand era vorba de laptic. Tot ea e deschisa la tot ce inseamna nou. Bea si apa din canita cu cioc.
In schimb Bucalatul (Mara), face un scandal de nedescris, nu prea o incanta mancarea..la ea laptele e baza. Azi a facut un scandal la legume de parca o pica cineva cu ceara. sa vad cum se comporta la supa cu carnita. Tre sa il trimit pe tati sa ia un pui de tara.
Dnsoara nici apa nu vrea.se stramba de parca bea pelin. Uof
Asa e cand ai doi...si sunt atat de diferiti.
Fetele mele sunt mai suple, cred ca-s cele mai suple de aici
Maia la 6 luni si o sapt avea 5700 gr si 64 cm, iar Mara 6600gr si 65 cm. La nastere au avut 2400 gr, respectiv 2500gr si 45 de cm.
Am uitat sa ne prezentam, daca vreti sa ne vedeti, uitati cateva poze aici:
Mara si Maia 5-6luni
Gargarite
O seara placuta va uram, mandrele stau sa se trezeasca si incepe din nou show-ul.
binecuvantata cu gemanutele Mara&Maia
Onana spune:
Fetelor, am uitat sa zic, va multumesc pt cuvintele frumoase, sper sa nu va dezamagesc cu pozele si sa iasa super!
Matei a fost super super incantat de brad, a primit si un mos care canta la baterie (personal il gasesc un pic hidos, n-are nimic de-a face cu ideea mea de Mos Craciun, dar lui i-a placut teribil), asa ca acum ne apucam de treaba Avem si colinde, intram in atmosfera..
Sabina, Virginia, fetele care merg la munte, o fi ok drumul pana la Cheia, apropo de zapada? Ca ma bate gandul sa dau o fuga in weekend, cu Matei cu tot, merg o gasca de prieteni la cabanute la Muntele Rosu si de dragul vremurilor cand haladuiam pe munti cu rucsacul in spate as vrea sa merg, de data asta si cu Matei..
Virgi17 spune:
Sorana, eu n-am mai fost spre cheia de ani si ani de zile...cred ca vreo 7. asa ca nici nu stiu cum e calitatea drumului pe acolo.s-ar putea totusi sa fie mai liber decat valea prahovei. puteti incerca, de ce nu?
Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)