Floricele de liliac Mai_Iun !Vin Sarbatorile(43)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Dienutza, mie mi-a zis pediatra de biscuiti Petite Beurre pt ras in iaurt, ca sa il accepte mai usor, sau biscuiti populari. Nu pt dat in manuta la copil si rontait, caci ea nu are dinti pana acum si nici nu cred ca i-ar da de acum sa rontzaie.
Eu papa i-o fac pe 2 uneori 3 zile(cea de pranz).Pastrez pt ziua respectiva la frigi, celelalte portii la congelator. Am gasit pe un site american info despre cum se pastreaza hrana la bebe in conditii safe. Sa nu fie lasata sa se raceasca la temp camerei de ex, apoi bagata la frigider, ci racita in castronase in chiveta plina cu apa rece, apoi bagate la frigi sau congelator. Eu oricat m-am straduit,tot ii fac portii pt 2 zile, pt ca daca pun mai multe legume se aduna acolo si cand le pasez si mai adaug si carne, se strange cat fix de 2 zile. Plus ca e si steamerul f f f mare si parca pt 2 bucatele de legume e aiurea sa il folosesc.
totul a fost ok pana acum,doar cand mergem la munte i le fierb in apa pe aragaz, insa atunci tot am impresia ca nu isi conserva vitaminele legumele...

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

despre homeopate si somnic: eu am citit de m-am capiat si am concluzionat asa:
- sunt multe posibile remedii pt ne-somn si e mare lucru sa-l nimeresti pe cel potrivit pentru copilul tau. deci si prin urmare, cred ca sansele ca remediul pe care l-am gasit eu pt Damian sa functioneze si la alt copil sunt destul de mici. eu insa am avut mare noroc sa-l nimeresc din prima .
- pe de alta parte, desi homeopatele nu au efecte adverse evidente, din moment ce functioneaza intr-o anumita directie, e foarte posibil sa deregleze un pic organismul si aceasta dereglare sa se manifeste mai tarziu, sub forma unor dezechilibre care sa favorizeze - sa zicem, alergiile sau agitatia prea multa (strict presupuneri, nu stiu concret). parerea mea e ca nu trebuie sa te joci prea mult nici cu homeopatele, azi una, maine alta, a treia zi alta, pe principiul ca oricum nu i se intampla nimic.
- eu stiu foarte bine ce inseamna sa fii rupta in 14 de nesomn, parca nu mai ai niciun spor si nici luminita de la capatul tunelului n-o mai zaresti. si eu sunt rea de somn, ziua nu pot absolut deloc sa adorm, oricat am incercat. si noaptea nu ma lasa copiii.
- remediul potrivit pentru Damian a fost Belladona, ch. 15. i-am dat o priza intr-o seara, pe la 7. a adormit pe la 10 si s-a trezit pe la 4-5 sa manance. a doua zi dimineata i-am mai dat o doza, a dormit de pe la 12 pana la 4 dupa amiaza. seara a adormit in jur de ora 10, destul de usor, cu o trezire spre dimineata sa manance. somnul de peste zi s-a mentinut tot cam la 3,5-4 ore . si cam asta ne e programul de cateva zile incoace: h22- h8,30-9 dimineata, apoi app. 12-16.
sa vedem cat tine minunea.

eu am scris despre homeopate doar in ideea de a va transmite ca abordarea homeopata e una viabila si pentru somnul bebelusilor. succes!

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna dimineata,

Artu, ce scumpa e Sabina! Dar la voi merge totul foarte smooth, nu stiu daca o sa reusim si noi, desi mi-as dori mult. Da de ce a inceput sa planga,micuta, la sfarsitul filmuletului? S-a terminat papica? Si Cami e cam mofturoasa la masa, mai bine as zice ca nu prea vrea sa manance. Ea de mica, de cand era diversificata (tot cu piureuri) unul din bunei o hranea cu lingurita, altul o distra cu jucarii, maimutareli, teatru s.a., pentru ca altfel - nu manca! Asta e motivul pentru care as opta si eu pentru BLW, sper sa reusesc cu BB si sa repetam istoria Camitei.
Artu, ati fost deja la mos?! Pe mine Camita m-a rugat sa-i scriu Mosului ca nu mai stam la apartamentul vechi ci la bunici(temporar pana trecem la casa noua) ca nu cumva sa duca cadourile acolo.

Fetelor, vad ca tot vorbiti de iaurt. Da astea din comert nu au E-uri?

Dienuta, cum sa ne suparam ca scrii despre alimentatia Evei??! Pai, nu ne adunam aici anume pentru asta? Eu una citesc cu drag despre ce le dati bebeilor, ca mai tarziu cred ca o sa intram si in criza de idei la capitolul cu ce sa mai hranim bebeii.

Referitor la kg, eu mai am 5 in plus da arat de parca as avea +15. E timpul sa ma apuc de sport, dar am posibilitate doar acasa sa practic ceva.

noi tzitzilim si fugim afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

am revenit :D
Dienutza nu i-as micsora vrodata portiile lui Matei pe considerent de greutate, el ese un bebel in dezvoltare
Matei nu mananca entuziast, insa deschide gura cam de fiecare data si astfel as putea ajunge si la 200-300 grame de supa
insa supa uii umple stomacelul, fara vreun aport nutritional maret,si nu mai papa laptic

eu inca nu consider ca are varsta potrivita pentru a manca san doar dimineata si seara si apoi mi-e frica sa nu renunte de tot, dat fiind ca e mult mai usor cu lingurita(cand suge depune un efort real)
astfel ii pot diminua portia de supa la 100 de grame si nu imi face nici un scandal, nu mi-as lasa copilul flamand vreodata

astazi a papat mar cu avocado, 70 de grame, fructele crude imi par mai ok pentru ca ele au aport de vitamine

legat de iaurtel, ii place foarte mult, si simplu Marydar prefer eu sa ii adaug cereale(cam 2 lingurite)
iaurt ii dau seara, nu mai mult de o lingura normala, ii cumpar un iaurtel bio, costa cam 2, 7 lei si sunt mai relaxata
de altfel m-am pus sa-i fac iaurt din lapte bio cu iaurt bio...vedem ce iese :P
nu cred ca iaurtul trebuie sa fie sigilat la fiecare servire

legat de brazica calcica, servita zilnic este considerata periculoasa datorita aportului mare de calciu
eu am luat o cutie calciu dar nu va fi folosita, prefer sa fac cu iaurt

am renuntat total la steamer, fierb legumele, asta este

de la 8 luni incep sa ii ofer si hrana pt autodiversificare
acum este mai interesat decat la 6 luni, i-am dat o bucata de brocoli pe care a molfait-o, intins pe masa, cules si bagat in gurita
apropo de baiatul cu copanul, mi se pare ingrozitor sa lasi un copil la 6 luni sa ingereze atat carne, mai ales prajita

imi cer scuze de mesajul lung

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maribell spune:

SALUTARE....

GATA LUMI TI-AM IMPODOBIT PAPUSICILE IN STRAE DE CRACIUN....
SPER SA-TI PLACA

MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010

GALERIA ZAMBETELOR

FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE

PUPICI TUTUROR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

Dupa cum am zis, am venit' cu vesti bune, Justina nu mai are nimic, e bine.
Multumesc lui Dumnezeu ca e sanatoasa!
Pe blog avem cateva poze, daca vreti sa ne vedeti.

ioana1234 am comandat si eu de pe site-ul misenashop.ro, Justinei un vaporas de plus muzical si o carticica cu animale, iar Ioanei un set de clame si un set de planse de colorat cu suport, carioci, guma si creta. Noroc cu tine c-ai postat link-ul.
Maine tb sa ajunga coletul.
Madamar ce chin ai avut cu alaptatul, dar cu un final fericit. Te felicit ca ai luptat pt a-i oferi puiului lapticul matern de care are nevoie. Bravo!

Astazi a avut si Ioana serbare, prima ei serbare.
Tot pe blog gasiti pozele si filmuletele (unele tb sa se incarce).
Asa ca tati a ramas acasa cu Justina si i-a dat sa pape: brocoli cu cartof, morocv, dovlecei si ardei. A papat tot. Iar fructe, i-am facut mar cu mango si o lingurita de cereale.
Ieri a papat si un iaurt, Yoplait..i-am luat Ioanei si i-am dat si Justinei.
I-am m luat Tnuva, Napolact..
Dienutza vezi www.farmaciastejara.ro/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=biscuiti" target="_blank"> aici biscuiti pt bebei.

LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilui de azi: Horia Alexandr!
Si cu intarziere (pt ieri), Mariei Cristina (surioara Andreiei) de mami aka!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

moaaama, dar ce preturi au biscuitii de bebe!!!

adica peste 100-150 de lei kg (30 de lei, 200g)...frate, da-s poleiti cu aur???
eu nu am cumparat niciodata si nici n-o sa cumpar, mi se par chiar un moft la pretul asta.
eu prefer sa-i dau sa rontaie rondele de orez sau felii de hrisca/secara/grau/porumb care se gasesc la supermarket sau plafar si costa mult mai rezonabil, 2-3 lei punguta. si nu pt aportul caloric sau nutritional, cat ca sa invete sa rontaie.

fructele le dau mereu simple, legumele asisderea, iaurtul - doar cu cereale. biscuitii au aparut mai tarziu in alimentatia lui david, cred ca dupa 1 an (din considerente de zahar/sare), din cei populari sau alte specii, dar numai ocazional, nu s-a dat in vant dupa ei niciodata.

seara buna, ne pregatim sa facem bradul .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoyoyo spune:

Maribell" ce program ai folosit pt galeria de flori craciunoase?
mercic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Seara buna!

Sorana, Bia, felicitari pentru muuultele kg slabite, aveti vointa, nu gluma... Eu, asa cum am mai spus, slabisem mai mult cat alaptam exclusiv, cu toate ca luam si multivitamine atunci, ajunsesem la +3 fara niciun fel de cura si uite ca m-am intors la +5 fata de cum eram inainte sa raman Si mananc absolut la fel, offf

Tatyana, eu ii dau si lapte inainte sau dupa masa de fructe/legume din 2 motive: o data ca am tot citit ca pana la 1 an laptele trebuie sa ramana baza alimentatiei bebelusului, pt ca e cel mai hranitor si apoi pt ca Patricia nu mananca nici pe departe cat 'ar trebui' la varsta asta - mie mi-a zis dr-ita ca tb sa ajunga a 180 gr/ml, si ea de abia daca mananca 100. Si nici nu vad vreo crestere a apetitului de la o zi la alta. Deci nu cred ca se satura doar cu atat.

Mira sanatate multa Maiei! Am fost la un homeopat pe la Berceni, este vicepresedintele societatii romane de homeopatie si medic pediatru la baza, dar nu m-a impresionat cine stie ce, e cam tinerel, are un cabinet saracutz intr-un apart de bloc la parter si nici nu a stat f mult cu noi. Deci nu l-as recomanda mai departe. Daca are cineva vreo recomandare, sunt si eu in cautare. Sorana,apropo de subiect, chiar voiam sa te intreb, voua cum v-a mers pana la urma cu tratamentul lui Matei? I-a trecut faza de 'rebeliune'? Daca ai fost multumita, poate ne mai spui o data te rog numele dritei ....

Bia, Tatyana, felicitari pt iepurasi! Noi inca nu avem niciun dintisor...

Dienutza Spune, spune, mai invatam si noi una alta, ce sa luam/facem de papa.
Chiar voiam sa intreb: noua ne-a spus pediatra de branzica de vaci, dar nimic de iaurt - banuiesc ca le pot incepe pe amandoua odata, voi cum ati facut? Ne-a zis de branza MIlli la pachetel, eu am vazut ca exista si de la Covalact si de aia cred ca voi lua, doar ca am vazut numai degresata... Legat de iaurt, o sa caut si eu din asta bio de ziceti voi, daca nu gasesc sau nu-i place, o sa incerc Sana de la Covalact, mie-mi place tare mult.

Mancarea si eu o fac pt 2 zile si o tin la frigi, nu de alta, dar blenderul meu nici nu face portii prea mici, plus ca mi-e mai usor. Si-asa fierb cate juma'de morcov, un sfert de cartof dulce etc, cred ca daca as face doar pt o portie ar trebui sa tai legumele la microscop Cand vom pleca la drum cred ca voi face chiar mai multa, o pun in borcanele si la congelator, pt 3-4 zile.

Sorana, distractie placuta la Moeciu!
Noi inca nu stim exact ce facem de Revelion, dar cred ca vom ajunge prin Apuseni, cu Patricia cu tot, am ceva emotii pt drumul lung si pt cum ne vom descurca pe acolo fara ajutor, ca nu luam bunici cu noi. Avem si masa de revelion inclusa daca mergem la pensiunea asta si ma si gandesc cum sa fac, ca ea se culca pe la 22 de regula si mi-e cam teama s-o las dormind in camera chiar cu aparatul audio, desi restaurantul e cu un etaj mai jos... Om vedea.
Pana atunci sper sa avem un Craciun cu zapada, ca mergem la Comarnic, la casa socrilor, plecam joi seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

taty ana : felicitari pentru micuta iepuroaica

Am sosit de la vaccin, foarte cuminte d-ra, a mieunat vreo 30 de secunde dupa care s-a pus pe zambit inclusiv asistentei care s-a topit toata cand a vazut ca nu ii poarta ranchiuna .
Avem 69 de cm si 8620 de grame .
Din pacate nu ne-a dat nimic pentru constipatie, decat faimosul supozitor cu glicerina ... cica se regleaza ea !

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput