Manifestari astmatice la copii (3)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaRusu

Te inteleg, softurela, uneori lucrurile nu sunt asa simple cum par si pana la urma medicii sunt in primul rand oameni - cu limitarile lor cu tot.
Un medic roman nu va accepta niciodata ca un copil poate creste fara proteina animala.

softurela plangi daca asa te descarci, dar nu-ti irosi energia inutil, daca tu simti ca asta ii face bine fetei, mergi pe drumul ales de tine (nu te astepta la aplauze ca asta e un drum mai pustiu, asa ca al nostru )
La terapie ii spune Bowen le va placea la amandoia fetele tale, copii mei abia asteapta sa faca.

Priveste partea buna a lucrurilor

Asa e, unii aleg sa mearga pe un drum pustiu "but this make the difference". Iti suna cunoscut ? Chiar aseara am urmarit documentarul cu pricina.
Multumesc, mi-am revenit. Problema era ca medicul m-a privit ca o mama inconstienta, pe motiv ca nu am dat o luna jumatate carne la copil. Ca va ajumge cu hemoglobina 4 si fierul sub limita. Mi-a si prescris sa-i dau fier.
Bineintele, eu documentata in ale veganismului i-am spus ca nu-i dau fier pana nu-i vad analizele.
Astazi au venit rezultatele:
Fierul interval de referinta : 25-100;
Sideremie inainte de schimbarea dietei = 21
Sideremie ieri dimineatza = 130
Hemoglobina inainte de schimbarea dietei = 11,2;
Hemoglobina ieri = 12,4;

Nu mai continui cu calciu, cu proteina C reactiva care pentru prima data s-au normalizat. Am sunat medicul si mi-a zis ca nu e nici o problema si sa nu-i mai dau suplimentele de fier prescrise :).
Asta e bine, l-a linistit si pe sotul meu.
Oricum eu ma asteptam la stfel de rezultate pentru ca o vad ca e sanatoasa. Un copil sanatos nu poate avea rezultate proaste.

Multa sanatate la toata lumea!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Stiu ca se trateaza cu Singulair.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Softurela,
Lasa lumea sa vorbeasca(chiar si pe medici ), asta-i rostul ei.
Bine ca Diana e bine, doar asta conteaza. MErgi in contnuare la medicul asta, si alege din ce spune, ce crezi ca se potriveste fetitelor tale. Sunt sigura ca nu ai sa faci alegeri gresite.Cred ca mai rau ti-a parut fiindca a starnit si neincrederea sotului tau, dar uite ca si el s-a linistit cand a vazut rezultatele. Ma mira foarte tare nivelul sideremiei.Atat de mic inainte de schimbarea dietei si atat de mare dupa..As fi spus ca e tocmai invers.

Poate totusi,pe viitor, ar fi bine sa vorbesti si cu un nutritionist,pentru linistea ta si a tuturor.

Diana merge la gradinita?
Cat despre viroza pe care cea mica a avut-o si Diana nu,e posibil. Mi s-a intamplat mie sa fiu racita,rau chiar (si eu dorm cu Ana) si fetita sa nu pateasca nimic. La fel cum la gradinita a fost epidemie de varicela, ea a fost acolo zilnic si nu a luat. Pur si simplu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003

Softurela,
Lasa lumea sa vorbeasca(chiar si pe medici ), asta-i rostul ei.
Bine ca Diana e bine, doar asta conteaza. MErgi in contnuare la medicul asta, si alege din ce spune, ce crezi ca se potriveste fetitelor tale. Sunt sigura ca nu ai sa faci alegeri gresite.Cred ca mai rau ti-a parut fiindca a starnit si neincrederea sotului tau, dar uite ca si el s-a linistit cand a vazut rezultatele. Ma mira foarte tare nivelul sideremiei.Atat de mic inainte de schimbarea dietei si atat de mare dupa..As fi spus ca e tocmai invers.

Poate totusi,pe viitor, ar fi bine sa vorbesti si cu un nutritionist,pentru linistea ta si a tuturor.

Diana merge la gradinita?

Alina si Ana (15 martie 2006)

Alina, si pe mine m-a socat sideremia si spun asta pentru ca o singura data i-am administrat Fier Housmann si dupa 2 luni abia i-a crescut la 40. Acum ma asteptam la sideremie de 30, dar nu 130.
Ultimele analize sunt facute in august cand eram devastata de atatea raceli si am inceput sa-i fac investigatii si imunologice si de alta natura. Atunci avea fierul = 21.

Ma ingrijoreaza valoarea asta mare a sideremiei desi penumologul a zis ca nu e nimic de luat in calcul. O sa i le repet cu proxima ocazie daca se iveste, bineinteles. Iar ideea ca vegetarienii sunt anemici e o fabulatie. Cred ca sunt si unii care nu stiu sau nu au cu ce sa-si alimenteze copii si ajung cu anemie. Dar o alimentatie vegetariana corecta nu ar trebui sa genereze anemie. Uite de curiozitate cat fier se gaseste in nuci, seminte fl soarelui, linte, naut si compara cu fierul din carne. E adevarat ca teoria spune ca fierul din carne se asimileaza mai bine dar practica dovedeste taman invers.

Da, Diana merge la gradinitza. E in continuare nostalgica dupa prima educatoare dar o mai las asa. Am dat-o la o gradinitza de stat ca e mai aproape de casa.

Domnisoara ta ce face ?

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Softurela,
Si cu mancarea cum te descurci la gradinita? Mananca exclusiv din pachetelul ei?
Ana mea e binisor, multam de intrebare. Este insa sub tratament,dar chiarsi asa, daca se expune intamplator masiv la (de ex s-a jucat cu niste pietricele ornamentale dintr-un hol al unui hotel,s-a starnit praf,noaptea a tusit pana a vomitat) praf, tuseste. Daca nu se expune masiv,mai tuseste ,dureaza poate si cate 1 ora sau 2,dar nu vomita.Restul alergenilor depistati la ea,nu sunt inca in atmosfera.Om vedea ce-o fi la vara, cand or sa apara fel si fel de polenuri. (cred ca trebuie sa ma mut in Grecia, se pare ca e singura tara din lume fara ambrozie...cam slabut motivul,nu?). Urmeaza sa o vaccinez la sfarsitul lunii (un rapel la DTP pentru care alergologul si-a dat acordul), sa-i scot Nasonexul dintre medicamente si..cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Buna fetelor,

Ma bucur ca vad ca sunteti mai bine; am nevoie de un sfat, va rog - sunt disperata - Alexandra mea a luat acum o luna o viroza urata si de atunci nu ii trece tusea deloc - a facut o bronsita urata si nu mai se opreste din tusit; e adevarat ca acum nu face crize de tuse, tuseste productiv, dar destul de mult totusi; a facut zece zile aerosoli cu ventolin si flixo si apoi a ramas pe seretide 25/125; acum trei zile am fost din nou la dna Marcela Ionescu si ne-a marit doza( ventolin cate doua puffuri de trei ori pe zi, 2* seretide 25/125 + flixotide 2*2 puffuri 50, singulair, xyzal si aerius); ce sa va mai spun...ca starea ei nu se imbunatateste in conditiile in care n-am dus-o la gradi si a stat exclusiv in casa.
am inceput sa-i dau si capsule de usturoi(ca antiinflamator); mancarea este doar pregatita in casa, cat mai bio; covoare nu mai am, draperii nu mai am, am huse air-pristine, aparate zepter antialergeni in toata casa....nu mai stiu ce sa mai fac
Va cer un sfat, poate ati mai trecut prin asa ceva - nu se mai termina tusea productiva de cca trei saptamani in conditiile in care am incercat ca tot mediul ei sa ii fie favorabil si ia si un pogon de medicamente. Ba mai mult, parca incepe sa tuseasca si mai des.
Sa nu mai mentionez ca dpdv al alimentatiei primeste cat mai putina carne(in principiu doar peste), mai fara lactate, mananca la greu salate, legume, fructe, sucuri preparate in casa, etc.
Nu stiu.....poate pierd ceva din vedere.
Mi-e teama ca va trebui sa ajunga intr-un final la cortizon pe branula si mi-e groaza.

Va pup

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rallex

Buna fetelor,

Ma bucur ca vad ca sunteti mai bine; am nevoie de un sfat, va rog - sunt disperata - Alexandra mea a luat acum o luna o viroza urata si de atunci nu ii trece tusea deloc - a facut o bronsita urata si nu mai se opreste din tusit; e adevarat ca acum nu face crize de tuse, tuseste productiv, dar destul de mult totusi; a facut zece zile aerosoli cu ventolin si flixo si apoi a ramas pe seretide 25/125; acum trei zile am fost din nou la dna Marcela Ionescu si ne-a marit doza( ventolin cate doua puffuri de trei ori pe zi, 2* seretide 25/125 + flixotide 2*2 puffuri 50, singulair, xyzal si aerius); ce sa va mai spun...ca starea ei nu se imbunatateste in conditiile in care n-am dus-o la gradi si a stat exclusiv in casa.
am inceput sa-i dau si capsule de usturoi(ca antiinflamator); mancarea este doar pregatita in casa, cat mai bio; covoare nu mai am, draperii nu mai am, am huse air-pristine, aparate zepter antialergeni in toata casa....nu mai stiu ce sa mai fac
Va cer un sfat, poate ati mai trecut prin asa ceva - nu se mai termina tusea productiva de cca trei saptamani in conditiile in care am incercat ca tot mediul ei sa ii fie favorabil si ia si un pogon de medicamente. Ba mai mult, parca incepe sa tuseasca si mai des.
Sa nu mai mentionez ca dpdv al alimentatiei primeste cat mai putina carne(in principiu doar peste), mai fara lactate, mananca la greu salate, legume, fructe, sucuri preparate in casa, etc.
Mi-e teama ca va trebui sa ajunga intr-un final la cortizon pe branula si mi-e groaza.

Va pup

Rallex imi pare rau sa aud de problemele voastre. Si eu la ultimele doua raceli ale Dianei am ajuns la cortizon sistemic (prednison/dexametazona) asa ca te inteleg. Imunitatea era la pamant dupa sirul de viroze si organismul nu mai raspundea.
Nu stiu cat de urat tuseste dar daca nu e o tuse de speriat poate nu ar strica sa dai o fuga pana la malul Marii, acum in weekend. Anuntau ca se incalzeste.
Daca tusea e destul de grava nu este recomandat sa o expui la vantul si aerosolii marini.
Pare ciudat ca nu raspunde la toata medicatia. Ii dai toate medicamentele posibile. Sigur tusea e de natura astmatica si nu infectioasa ?
Acum ce sa zic, Ionescu are destula experienta in situatiile astea. Te lasi pe mana ei, nu ai ce sa faci. Daca e musai cortizon sistemic, o sa trebuiasca sa-i faci. Macar dupa aia stii ca terminati cu necazul si o pui pe picioare.
Sa ne spui ce ati facut si cum se simte Alexandra.
Multa sanatate !

Alina, Diana merge la program scurt. Mananca bine acasa si ii dau si pachetel. In toamna o sa o inscriu in Bucuresti la o gradinitza cu meniu vegetarian.
Multa sanatate si voua !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rallex

Buna fetelor,

Va pup

Rallex mie mi se pare ca din tratamentul vostru lipseste un fluidificant gen fluimucil sau ambroxol, mai ales ca tusea e productiva. Multe lichide (ceai cu lamaie) sa favorizeze fluidificarea secretiilor. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Softurela, Alina ma bucur ca fetitele voastre sunt bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

va multumesc mult pentru sfaturi. am sa le iau in considerare.

Va pup

Mergi la inceput