Manifestari astmatice la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 3
aalina2003 spune:
Ralex,
Imi pare rau pentr Alexandra.
Cum mai este? Ai pimit si antibiotic de la medic? Eu stiu ca o tuse la un copil sanatos altfel poate dura si 2 saptmani dupa disparita virozei. Daramite laun copil deja sensbilizt pe partea astarespirori.Dr ce spune? A facut vreo radiografie?Se aud raluri la plamani?
Dr Craiu mi-a spus mie la un moment da,cand Ana primise din alta parte Mucosolvan Junior (care ajuta expectoratia) ca la copiii cu astm (dar nu numai), nu se recomda siropuri expectorante fiindca exista riscul de "inundatie bronsica'(chiar asa sa exprimat),adica fliidizarea are loc,dar fiindca nu stiu sa expectoreze,plamanii copiilor sunt inundati de secretii.
ary_v, voi ce mai faceti?Cum sunteti?
softurela spune:
Oana e interesant ce spui, dupa tratamentul homeopat a reactionat bine si in raceli. Inseamna ca ati gasit un homeopat bun.
Mie sincer mi-e teama de cum va fi la prima raceala.
Anul trecut o prindea raceala pe flixo si singulair si ajungea la forme urate, nu vreau sa ma gandesc cum va fi anul asta cand o prinde oarecum descoperita.
Acum doua zile a dus-o taica-su la loc de joaca si a topait 2 ore. A venit acasa cu o haraiala si o tuse de toata frumusetea.
Ea oricum respira greu la efort dar niciodata pana acum nu a facut atat de mult efort.
Deci inflamatia este acolo, sta cumintica si reactioneaza cand e deranjata. E clar ca se va aprinde la prima viroza.
Am inceput de ieri sa fac cu ea efort (dansam) si sa crestem progresiv doza de efort. Deschid geamul la maximum si topaim. Cui pe cui se scoate :).
Daca urmatoarea viroza va fi urata apelez si eu la un homeopat. Nu le fac pe toate acum ca nu mai stiu ce i-a facut bine si ce nu.
Cred ca o bag si pe asta mica pe flixotide ca e plina de secretii. Si culmea in nas nu are nimic. Pana acum i-am dat numai prospan si aerosoli cu ser.
Sanatate la toata lumea,
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
lully spune:
Rallex, multa sanatate Alexandrei si sa va simtiti mai bine!
Am vazut ca ai luat si tu huse antiacarieni Microair Pristine. Ne-au fost si noua recomandate de dl doctor Craiu, am comandat pentru saltea si perne, iar fetita mea chiar se simte mai bine.
Am simtit diferenta cand am fost plecati in vacanta, cum a schimbat patul, cum a inceput tusea si nu mai scapam de ea.
Acum suntem mai bine, dar mi-e tare frica de virozele care pot complica totul.
Multa sanatate tuturor!
vavebal spune:
la multi ani si sa avem cu totii un an mai bun!
Ca sa vedeti cum e cu alergenii astia respiratori: in vacanta am fost plecati si adina mi-a facut o criza urata de wheezing, am crezut ca ne urcam in masina si venim acasa:((
si de la ce, de la praful din camera, desi am ales o locatie civilizata si bine igienizata, dar cu acarienii se pare ca nu te pui.
acasa la noi, e bine, de cand cu husele pristine, dar uite ca in deplasare...
ce spuneai si tu aalina2003, din holul de la hotel si uite cat tragi si te sperii!
a mai spus cineva din fete de cascada alergica, uusor devin sensibili copiii nostri daca deja sunt sensibi;izati la un alergen.
nici nu mai stii ce sa faci.
Rallex spune:
Buna ziua fetelor, sunteti grozave!
Alex este parca-parca mai bine, dar tot tuseste, ia o multime de medicamente.....
Eu am luat husele air - pristine doar cu scop preventiv, deoarece din IGE-urile specifice nu i-a reiesit alergie la acarieni sau praf.
Alina, antibiotic nu i-am dat, ea cred ca nu a mai luat antibiotic de aproape un an. Marcela Ionescu nu a vrut sa-i dea, ca nu a fost cazul...Dar a avut raluri destul de urate; acum la ultimul control(cel de saptamana trecuta) mi-a zis ca nu se mai aud decat foarte vag - dar ia medicamente la greu.
Am incercat tot ce a fost si este posibil, zic eu; in vara a stat la mare trei luni, apoi la munte o luna aproape. Am fost la clinici particulare in Viena( crezand ca imi vor spune "Marele Secret" - sufletu' - mi-au spus fix acelasi lucru ca si medicii de aici), in martie plec iar( de data asta pentru o analiza care se face doar acolo), am luat huse air-pristine, am aparate Zepter Air Therapy. Schema alimentatiei ii este schimbata de foarte multa vreme, tratament homeopat am facut cel putin 7 luni. Cred ca mai am sa ajung pe Luna. Am slabit la greu, dupa ce ca sunt si ditamai paluga....dar nu contez eu, ci sa o vad pe Alex mai bine; mergem la bowen, la inot.....
Ca sa mai fac? Cica sa am rabdare pana pe la 7-8 ani. O sa am!!!!!
Va pup mult. Sa aveti copii sanatosi!
xandra28 spune:
buna ziua fetelor si la multi ani!
din fericire, eu n-am mai trecut de cateva luni bune pe-aici, azi am intrat sa vad ce mai fac piticlontii tusitori.
as vrea sa va impartasesc cate ceva din experienta noastra: vladut a inceput cu episoadele de tuse pe la 3 ani. nu a avut in acesti 2 ani decat vreo 2 episoade de crize de tuse+wheezing, in rest tuse usoara dar persistenta (cu lunile!).
la inceput, la fiecare debut de virozxa (diagnosticul era de astm indus viral) cand incepeau si episoadele de tuse, mergeam constant la doctor, cred ca l-am exasperat pe dr craiu, care ne-a explicat ca mai devreme de 5 ani nu prea se va observa nicio imbunatatire, dupa care incepand cu aceasta varsta, odata cu cresterea si dezvoltarea plamanilor, se va mai imuniza, cu speranta ca pe la 7 ani astmul se va vindeca complet.
intr-adevar, cam asa a fost (pana acum), toamna asta si prima parte a iernii au fost foaaarte linistite, fara viroze (!), cu 2 inceputuri de raceli (fiecare manifestandu-se prin 1 zi si jumatate de tuse) care au trecut, ca niciodata, extrem de rapid. nu am facut nimic deosebit ca medicatie sau alimentatie, am invatat doar in timp ce sa-i administrez in perioadele de tuse (ca si la copilasii vostri, nu a functionat decat o parte din medicamentatie - singulair a luat 1 an si jumatate fara niciun rezultat asa ca din vara i l-am scos, f bine reactioneaza la flixotide, ventolinul nu prea are efect, neavand wheezing iar dintre siropurile de tuse singurul care-i face bine e un sirop numit bromhexin).
e adevarat totusi ca astmul copilului meu e nealergic. la analizele facute si repetate a reiesit ca nu ar fi alergic, probabil ca si asta ajuta ca accesele de tuse sa fie f rare.
va urez multa sanatate la copilasi, rabdare si tutun pt mamici
eu una sunt din categorie mamicilor panicoase si prapastioase, cand vlad incepe sa tuseasca cat de putin incep sa nu dorm, sa ma deprim, etc.....
aalina2003 spune:
xandra28,
cati ani are acum Vladut? Ana mea reactiona bine la Ventolin, chiar daca nici ea nu a avut (nici nu are) wheezing. Acum nu i-am mai dat Ventolin,desi in ultima luna ar mai f fost nvoie o data.
Rallex,
ce analiza vrei sa-i mai faci Alexandrei? 7-8 ani este varsta de care ma leg si eu, chiar daca la Ana este un astm alergic si ea va ramane alergica toata viata,doar ca manifestarile vor fi diminuate.
softurela,
vad ca si Vladut (xandra28) si Alxandra (Rallex)par sa aiba aceeasi problema ca si Diana:astm non-alergic. Cred ca aveti sanse mai mari sa fie OK pe la 7 ani.
Acum incep sa ma lamuresc de ce mi-a spus dr Craiu cand eu ii tot spuneam de IgE-urile specfice: "OK, inseamna ca ea e mai mult alergica". Ce nu pricep inca este de ce el nu a initiat nici o investigatie pe partea asta. Poate pentru ca tratamentul e acelasi si fiindca nu crede in masurile de evitare a alergenilor. Si totusi, unii pot fi evitati si rezultatele sunt mai bune. Tot dr. Craiu insista mai mult pe interventia cu Ventolin,mai putin pe anthistaminice,in timp ce alergologul a sugerat un tratamet invers.
Una peste alta, Ana reactioneaza bine la amandoua si ..astept si eu sa aiba ..7-8 ani.
Mai vorbim!
xandra28 spune:
vlad are acum 5 ani.
craiu nu ti-a dat de facut analize mai in detaliu, asta e stilul, prefera cat mai putine analize/medicamente si reactionat mai mult cand e cazul. nu prea da medicamente preventiv. plus ca e genul de dr pe care il convingi mai greu ca are copilul o anumita afectiune, daca nu vede el manifestarile.
sanatate!
softurela spune:
Acum ca am elucidat si eu misterul in ceea ce priveste crizele nespecifice ale Dianei, acum gasesc fel de fel de articole pe net. Oare de ce inainte nu am avut ochi pentru ele, eram prea indragostita de proteina animala si refuzam sa cred opusul ?
Whether milk causes excess mucus production, is an undiagnosed allergy or a combination or both -- research suggests that milk definitely worsens asthma. Accordingly, a diet that is free of both milk and meat, another common allergen, can greatly lessen asthma symptoms. According to a study of 25 patients reported in Jean Carper's book, Food: Your Miracle Medicine, after following a milk- and meat-free diet for only four months, 71 percent of the patients experienced an improvement in their asthma symptoms. After a year, asthma improved in 92 percent of the patients. On a larger scale, Dr. Joseph Pizzorno, President Emeritus of Bastyr University, found that 25 percent of respiratory patients experienced long-term improvement after following a vegan diet, a diet that contains no animal products -- dairy, eggs and meat -- whatsoever.
Learn more: http://www.naturalnews.com/010443.html#ixzz1AjnNbQ91
sau
Catherine had suffered from asthma since childhood—she could not remember a time when these attacks of breathlessness and wheezing did not set in once or twice a week. Skin testing had always been negative and she had simply learned to live with the problem, controlling her symptoms with drugs. Then, in her forties, Catherine began to surfer from frequent headaches and felt very tired. Her doctor could find nothing wrong and suggested that she might like to try an elimination diet to see if this was of any help. Catherine cut out milk, eggs, wheat, and citrus fruits, and found that she felt a great deal better. When she retested milk, this brought on a headache within an hour, followed by a severe attack of asthma. On a diet with no milk or milk products, her headaches are few and far between. To her great surprise, she is also free of asthma attacks for the first time in her adult life
Food allergies and Food Intolerance by Jonathan Brostoff MD and Linda Gamlin, page 68
Le pun aici in speranta ce sunt si alte mamici aflate in acceasi situatie si cu acelasi scenariu.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Evy30 spune:
buna fetelor
as dori si eu nr de tel pt programari la dr Craiu si unde il gasesc .are cumva program si la clinica privata?
bebele meu de 1 an si 2 luni a facut bronsiolita la 10 luni si acum o noua viroza , insa nu bronsiolita. doctorei pediatru i s-a parut ca are o mica criza de astm , deoarece a respirat cateva zile mai greoi si are mucozitati pe trahee si haraie .nu tuseste decat foarte rar 4-5 ori pe zi si putin .
as vrea sa investighez ,sa nu ajung la astm .
multumesc mult