Manifestari astmatice la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 13

ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaRusu Inca o completare - relativ la singulaire. Aici se da cu multa seninatate - dar si pe mine ma ingrozeste ce scrie pe prospect. Paul a luat doar 6 luni - dar in perioada respectiva avea cosmaruri, nu stiu de la ce, cert e ca era tare -tare rau. Iar flixotide... la Paul a distrus dentitia, plus ca-l agita f tare si totusi e cortizon, oricum o iei. mami de ![]() ![]() Priveste partea buna a lucrurilor |
Si eu am tot evitat sa ii mai dau singulaire. La fel facea si Robert crize de plans noaptea si nu il puteam consola nicicum. Poate nu o fi fost de la asta, nu stiu, sunt sigura ca unii copii iau fara probleme.
Flixotide, din pacate, a tot luat de ceva ani, abia acum incepem sa renuntam treptat la el. Lui nu i-a stricat dintii dar cred ca ii dadea dureri abdominale. Se plangea mereu de dureri de burta care au disparut acum de cand nu mai ia decat f rar.

ary_v spune:
citat din mesajul lui softurela [quote]citat din mesajul lui OanaRusu Homeopatul a descoperit si plobleme cu cutia toracica, are coloana stramba si am inceput gimnastica medicala. Eu si sotul meu am observat coloana stramba, de acum 5-6 luni dar am zis ca ni se pare. Si nici copilul nu statea drept ca sa ne uitam cu atentie. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Softurela e interesant ce spui. Si Robert are cutia toracica nedezvoltata. Oare sa fie si asta o cauza?
Eu din toamana asta am inceput sa ii dau ulei de peste in loc de vigantol. Sa vedem ce efecte va avea.

doniro spune:
Fetelor, revin cu noutati.
Ieri Daria a tusit ingrozitor, aseara nu am mai suportat si am dus-o la Elias, sa imi mai spuna un medic daca e sau nu din plamani si sa isi dea cu parerea. Bine am facut, pt ca se pare ca am descoperit cauza. Plamanii sunt curati, insa gatul era varza. Rosu si cu cateva puncte de puroi. Nu am banuit asta, pt ca nu s-a plans de durere, nu a facut febra si nu banuiam ca gatul iritat poate da o tuse atat de severa. I-a dat alt antibiotic (Cexyl) si deja azi a fost mult mai bine. Doar acum, la somn, a mai tusit, dar dupa ce a adormit a fost ok. Inca doarme.
Voi ce stiti, ati mai patit asa de la gatul rosu?
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE

magghyc spune:
salut!
Sper ca tacerea lunga e din cauza ca sunt picii vostri bine si deci nu sunt vesti 'noi' si nu din alte motive...
Noi am tot umblat pe la doctori - Cernatescu (pneumolog) si la Budimex la (ORL).
Nu-s f multumita de Cernatescu - Poate ca nu inteleg eu insa...i-a facut lui fimiu spirometrie cu ventolin si fara. a iesit öbstructie reversibila". I-am spus ca piticul tuseste la efort pana vomita. Alt simptom "clasic" de astm nu are...IGE-urile au iesit ok iar spirometria cu obstructie reversibila nu stiu cu ce se mananca...
Ce nu-mi place la Cernatescu e ca e f scump la vorba, practic nu mi-a spus nimic, a tot pus intrebari si la final mi-a scris pe hartie "hiperactivitate bronsica" si mi-a dat 3 luni de Singulair. Nici macar nu a mentionat cand a ascultat copilul la plamani ca nu e ok, ca inca se "aud" urmele ultimei pneumonii... de fapt nu mi-a spus nimic, decat sa ii dau singulair si ventolin in caz de nevoie...Era deranjat cumva ca fimiu nu are mai multe simptome clasice de astm, pe de alta parte faptul ca tuseste din mai anul trecut si ca aa ajuns sa nu poata sa alerge in casa fara sa tuseasca in crize nu e de neglijat...
Intre timp, adica in ultima saptamana, capacitatea copilului de a face efort s-a imbunatatit (are un tratament homeopat la care vad ca a raspuns bine) iar amigdalita cronica de care suferea s-a vindecat foarte bine cu vizita la ORL - cu dr.Dan Gheorghe ne-am inteles bine, desi in primele secunde a parut cam antipatic s-a dovedit a fi un doctor f ok...
Nici nu stiu daca sa ii mai dau Singulair-ul... recunosc ca nu sunt foarta fana pastile si sunt usor confuza - copilul meu are sau nu are astm? Singulairul are sau ba efecte secundare? Daca nu are astm de ce i-a dat Singulair? Daca are de ce nu imi spune?
Mai ca as schimba pneumologul cu unul mai dispus sa stea de vorba cu mine...Daca aveti recomandari, le astept cu drag.
A, si mai am o rugaminte - sunt sigura ca multi din piticii vostri au luat Singulair - ati remarcat o imbunatatire a starii lor de sanatate?

xandra28 spune:
citat din mesajul lui magghyc Ce nu-mi place la Cernatescu e ca e f scump la vorba, practic nu mi-a spus nimic, a tot pus intrebari si la final mi-a scris pe hartie "hiperactivitate bronsica" si mi-a dat 3 luni de Singulair. Nici macar nu a mentionat cand a ascultat copilul la plamani ca nu e ok, ca inca se "aud" urmele ultimei pneumonii... de fapt nu mi-a spus nimic, decat sa ii dau singulair si ventolin in caz de nevoie...Era deranjat cumva ca fimiu nu are mai multe simptome clasice de astm, pe de alta parte faptul ca tuseste din mai anul trecut si ca aa ajuns sa nu poata sa alerge in casa fara sa tuseasca in crize nu e de neglijat... Intre timp, adica in ultima saptamana, capacitatea copilului de a face efort s-a imbunatatit (are un tratament homeopat la care vad ca a raspuns bine) iar amigdalita cronica de care suferea s-a vindecat foarte bine cu vizita la ORL - cu dr.Dan Gheorghe ne-am inteles bine, desi in primele secunde a parut cam antipatic s-a dovedit a fi un doctor f ok... Nici nu stiu daca sa ii mai dau Singulair-ul... recunosc ca nu sunt foarta fana pastile si sunt usor confuza - copilul meu are sau nu are astm? Singulairul are sau ba efecte secundare? Daca nu are astm de ce i-a dat Singulair? Daca are de ce nu imi spune? Mai ca as schimba pneumologul cu unul mai dispus sa stea de vorba cu mine...Daca aveti recomandari, le astept cu drag. A, si mai am o rugaminte - sunt sigura ca multi din piticii vostri au luat Singulair - ati remarcat o imbunatatire a starii lor de sanatate? |
eu nu-i mai dau lui vlad singulair din vara, i-am dat 1 an jumate si nu mi s-a parut ca are efect. am observat ca reactioneaza f bine la flixo si de atunci asa il tratez. and am fost la cernatescu, mi-a incurajat decizia. ca si parere personala, nu prea am una, nu mi-a spus mare lucru nici el nici rezultatul spirometriei.

magghyc spune:
Xandra,
Merci de reply. Noi aveam de luat Singulair pe 3 luni cu mentiunea ca dupa 1 luna sa mergem la control. Sincer eu inclin sa nu i-l mai dau dar parca mai simti mai linistita daca as mai cere o a doua parere - la alt pneumolog.
Deocamdata ma rog sa am mai mult de 1 saptamana fara tuse. Am un 1 an de cand nu am atins aceasta performanta. Orl-istul mi-s zis insa ca e posibil ca problema lui sa fi fost intretinuta de amigdalita cronica pe care o avea, asa ca nu pot decat sa tin pumnii stransi sa nu mai raceasca,acum ca am scapat de amigdalita in cauza...altfel cred ca isi va face plamanii praf.

softurela spune:
citat din mesajul lui magghyc Xandra, Merci de reply. Noi aveam de luat Singulair pe 3 luni cu mentiunea ca dupa 1 luna sa mergem la control. Sincer eu inclin sa nu i-l mai dau dar parca mai simti mai linistita daca as mai cere o a doua parere - la alt pneumolog. Deocamdata ma rog sa am mai mult de 1 saptamana fara tuse. Am un 1 an de cand nu am atins aceasta performanta. Orl-istul mi-s zis insa ca e posibil ca problema lui sa fi fost intretinuta de amigdalita cronica pe care o avea, asa ca nu pot decat sa tin pumnii stransi sa nu mai raceasca,acum ca am scapat de amigdalita in cauza...altfel cred ca isi va face plamanii praf. |
La Diana a mers bine Singulair-ul. Singulair-ul merge foarte bine pe astmul de efort cum este Diana.
Pe alta parte atunci cand l-am oprit, a fost mai rau decat era inainte sa-l inceapa. Nu stiu si nu mai incerc sa-mi explic mecanismul.
Asta este experientza noastra.
Rallex, ce mai ziceti ? Sper ca Alex e bine, da-ne de stire.
Ary, da, e interesant subiectul cu cutia toracica. Daca e real sau nu o sa vedem. Astept sa ajung in Bucuresti sa iau la rand penumologii/alergologii/nutritionistii/fizioterapeutii.
Diana e foarte bine, Bianca e cu o tuse la trezire. Vad va astazi, e prima zi cand nu a mai tusit, sa vedem cat o tine. E o tuse seaca si pediatra mi-a recomandat Singulair-ul dar vreau sa incerc si altceva inainte de a il introduce doar ca nu stiu ce. Deocamdata sper sa se opreasca doar cu aparat salin, cu apa pe calorifer si alte metode babesti.
Multa sanatate la toata lumea !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

aalina2003 spune:
magghyc,
Fetita mea nu tuseste la efort, tusea noaptea (ora 3-5) si uneori ziua,cand era expusa la ceva alergeni cateodata identificati,cateodata nu.Este alergica, rezultat sustinut de analize si de manifestarile pe care le are.
Acum nu mai tuseste noaptea si eu pun asta pe seama Singulair-ului.
In afara de S,mai ia Xyzal si Nasonex. Tratamentul il face de 3 luni.
Cosmaruri nu a avut.
Eu stiu ca exista copii pentru care functioneaza,copii pentru care nu functioneaza. Mi s-a spus ca este posibil sa "treaca" prin organism fara sa lase urme,daca tratamentul nu este strict necesar. (copilul nu are anumiti receptori).Si ca nu exista o analiza de sange care sa demonstreze daca este sau nu nevoie de el.

gabitom spune:
Buna,fetelor!Intr-adevar a cam fost liniste pe aici. Baietelul meu e bine,in sfarsit!Sa vedem cat tine.Magghyc,si noi am fost la dr. Cernatescu.Intr-adevar nu prea iti explica ce are copilul. Si noi avem Obstructie fara reversibilitate,tratament Singulaire 3 luni,Flixo 3 saptamani si ventolin la nevoie.Ig-e lui e cam mare dar la testarea pe alergeni,a iesit testul negativ la toti 20 de alergeni.Eu banuiesc laptele si dupa tot felul de incecari(lapte Nan,Nan ha,Humana)acum suntem pe Humana Sl,si vad ca e bine,deocamdata.Doamne-ajuta!Si noi trebuie sa mergem la control peste 1 luna.Despre singulaire-nu stiu ce sa zic. Rares al meu e bine,dar poate ca si din cauza laptelui. Sanatate!

doniro spune:
Buna, fetelor! Si eu am tot intrat sa vad ce ati mai scris si tot mesajul meu il gaseam ultimul postat, ma gandeam ca s-au facut bine toti copiii... ce bine ar fi!
Magghyc, noi tot la Dr. Cernatescu mergem, asa mi s-a parut si mie, nu comunica prea bine, i-am scos cu clestele cuvintele, mai exact "dle doctor, considerati ca fetita mea e sau nu astmatica?", el mi-a zis clar "nu, nu e astmatica, nici pe departe". L-am rugat sa imi recomande un imunostimulent pt ea si mi-a prescris Imunice, un sirop de 15ron in care sincer nu imi pun mare sperante... Eu speram la ceva gen broncho vaxom sau latingen b etc...
Rezultatul IgE este dezastruos: 162, adica de 3 ori mai mare decat limita maxima pt varsta ei. Urmeaza sa facem testul cutanat, poate descoperim la ce este alergica. Intre timp, continuam si noi cu Singulair-ul. Apropo de Singulair, la noi s-au vazul clar rezultatele. Dupa prima pneumonie a luat 6 luni S. si nu am mai avut probleme timp de vreo 2 ani. Acum, sub tratament cu S. din nou, raceala nu a coborat in plamani.
Sanatate multa!
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE