Manifestari astmatice la copii (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitom spune:

Magghyc,spune-mi ,te rog,daca stii,cum se numea laptele pe care l-a baut nepotelul tau. Din pacate eu nu stau in Bucuresti,stau la 50 km de tg jiu.dar poate imi face cineva rost(am prietene in capitala).
Softurela,zi-mi si mie ,te rog,ce alimente mi-ai recomanda sa scot,ce fel de lapte sa ii dau(pt ca nu pot renunta la lapte-are 1 an si 2 luni). mentionez ca nu pot sa ii dau lapte de migdale sau ceva de genul,pt ca nu am de unde sa-mi procur ingredientele.astept niste sfaturi. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Gabiton,
Nu stiu cum se numea marca de lapte, dar promit ca ma uit.
Laptele se gaseste in aceasta retea de magazine, vezi ca mai au si prin tara magazine...si multe in germania, evident.
http://dmdrogeriemarkt.ro/contact.htm
Eu ajung destul de des la un DM,o sa ma uit oricum cu atentie la marca si pret. (e destul de scump)
Acuma, am dat pe forum de un post despre cum se face laptele vegetal in casa.
Copiez informatia aici, cu mentiunea cu eu nu am incercat.

"Vad ca asteptati cu nerabdare reteta de lapte vegetal
Sotul meu face un foarte bun lapte de migdale iar reteta este cam aceiasi si pt.orez. La o mana de migdale ( cam 100 g cred) este nevoie de 1 litru apa fierbinte. Se pun migdalele cu o cana de apa fierbinte intr-un pahar/vas inalt si se mixeaza cu blender-ul pana devine un amestec omogen.Se strecoara printr-o sita si se apasa bine migdale macinate ca sa iasa toata zeama. Se amesteca migdalele din sita din nou in blender cu o alta cana de apa fierbinte-si se procedeaza exact la fel ca prima data..se repeta procedura pana se termina si ultima cana de apa. Se amesteca bine si se savureaza cand se mai raceste putin. Se poate bea ca atare sau se foloseste la clatite, prajituri, oriunde este nevoie de lapte...

Cum vi se pare? Aveti curaj sa incercati? Este un pic migalos dar rezultatul este pe masura

Se poate face lapte din absolut orice fel de nuci sau seminte, din soia este diferit, trebuie fiarta inainte, este mai complicat...''

Softurela,
Ok, ma intereseaza subiectul cu dieta, o sa iti trimit PM. Vreau daca poti sa discutam en-detail, noi oricum avem tendinte vegetariene in familie, poate profit de asta...

Oana,
Eu am o homeopata ok dar de care dau fff greu. Din decembrie o caut si am reusit sa dau de abia acum de ea..intre timp piciul e trecut de la amigdalita la bronsita asmatiforma, din pacate.
Remediul lui de constitutie e pulsatilla M, mi-a spus sa i-l dau din nou, am inceput de ieri. sper sa fie ok.

Mergi la inceput

Magghyc,multumesc! Daca ar fi sa-i priasca humana sl,am sa cumpar si un aparat de facut lapte,chiar daca costa.deocamdata i-am scos si sucul de portocale ca bea dinala zilnic,nediluat. Am inteles ca ar da reflux si de la reflux-tusea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Buna ziua tuturor! Am citit cateva pagini si am vazut ca sunt pe aici mamici mai incercate ca mine si, deci, mai pricepute in ale astmului. Asa ca m-am hotarat sa scriu si eu, poate primesc ceva sfaturi/pareri care sa ma ajute, sau, de ce nu, experienta noastra poate ajuta pe cineva.
Am o fetita de 4 ani si jumatate, Daria, care a fost de curand diagnosticata cu astm bronsic de catre o doctora din spitalul Elias unde eram internate. Dar sa incep cu inceputul:
- la 2 luni si jumatate - bronsiolita urata, cu cortizon intravenos si antibiotic. Internata cu ea 11 zile la Elias
- la 2 ani si jumatate - pneumonie intersitiala, cu internare, antibiotic intravenos, 6 luni de Singulair
- la 4 ani - pneumonie intersitiala din nou, iar internare la Elias, iar antibiotic intravenos, si cu o schema de tratament ff incarcata (antibiotic, cortizon din nou , Flixotide, Ventolin, Ketof, Acc, aerosoli cu adrenalina...), sub acest tratament tusea s-a agravat extrem de rau, tusea practic incontinuu zi si noapte. Dupa 2-3 zile de tuse exasperanta, s-a oprit si am plecat acasa cu Singulair si cu diagnosticul de astm bronsic...
Dupa faza asta mi-am spus ca la urmatoarea raceala ce se agraveaza si mai tuseste asa urat, ma duc la un pneumolog pediatru.
- la 4 ani si jumatate (acum cateva sapt, adica) bronsita cu tuse la fel de agasanta si persistenta, zi si noapte.
Asa ca saptamana trecuta am fost la Dr. Cernatescu la IOMC, care a consultat-o, a zis ca nu e din plamani, dar i-a dat totusi antibiotic 5 zile, spray Flixotide si Eurespal (la indicatia medicului ORL). Ne-a spus ca el nu s-ar grabi sa puna dignosticul de astm, pt ca nu crede ca este (inca...) si ne-a programat pt azi dimineata pt teste IgE, pe care le-am si facut dimineata. Asteptam rezultatul peste o saptamana. Intre timp, tusim in continuare destul de rau, cu cate o repriza noaptea, dar de cateva zeci de minute, maxim o jumatate de ora. Ii dau suc de ridiche neagra si ii trece. Acum ia Flixotide si Ventolin (la nevoie) si Ketof seara la culcare.
Nu am nicio intrebare , o sa asteptam rezultatul testului sa vedem daca e alergica la ceva, sau doar o mare amatoare de tuse, bronsite si pneumonii.
Am vrut doar sa impartasesc experienta noastra de pana acum. Eu chiar am refuzat sa cred ca am un copil astmatic, a fost la gradinita, am considerat imbolnavirile ei oarecum normale, gandindu-ma ca e un copil sensibil, dar acum am ajuns sa nu mai suport tusea (cred ca stiti despre ce vorbesc...). Daca aud pe cineva tusind in metrou sau pe strada, imi vine sa tip la el sa inceteze...
Dumnezeule, cat am scris. Ma iertati.

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

Mergi la inceput

De fapt, am o intrebare: alergiile se manifesta periodic, chiar daca copilul sta in acelasi mediu mereu? Adica in aceeasi casa, in acelasi mediu, ea e bine mersi cateva luni de zile, iar dupa o raceala, tuseste cate o luna non stop. De asta ma gandesc eu ca nu prea are cum sa fie alergica... sau gresesc?

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

doniro,
da,fondul alergic se poate manifesta periodic. fetita mea (4 ani si 10 luni)a avut manifestari alergice intre 2 si 3 ani,apoi 1 an si jumatate de liniste,acum e iar in plina "furie".are dermatita atopica de la 3 luni si jumatate (forma usoara),deci terenul alergic exista de la inceput,doar ca s-a manifestat diferit.
de fapt,se spune ca in perioada adolescentei este "perioada de miere" pentru alergici. pana atunci,mai e.
oricum,la IOMC suneti pe maini bune. sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

doniro,
cand ii dai suc de ridiche neagra ii trece tusea asa,brusc?

Mergi la inceput

Buna,fetelor! In sfarsit,azi noapte nu mi-a tusit deloc. Pe la 4 i-am facut lapte,l-a baut si nu a mai tusit. Starea lui e buna.Sa fie oare antibioticul?! Sa nu ma certati,dar i-am dat augmentin(stiu ca asta ii merge bine),pt ca cu tot singulair-ul,Ventolin si Flixotide,el era mai rau.Spuneti-mi,va rog,alergiile la praf,mucegai si acarieni dau si manifestari cutanate? Ca el are si ceva pe piele si sa stiu daca exclud varianta alergiei la ceva din aer.Daca ar fi alergie la alimente,banuiesc laptele si citricele.citricele le-am scos,azi primesc coletul cu humana Sl,si incet il trec pe asta.Sa vedem ce o fi!

Mergi la inceput

Alina, mersi pt raspuns.
Ref suc din ridiche neagra, pana acum i-am dat noaptea cand incepea sa tuseasca si se oprea dupa aia aproape instantaneu; acum nu stiu daca a fost doar o coincidenta (poate s-ar fi oprit oricum) sau chiar a functionat.

Azi noapte nu a mai tusit (i-am dat aseara Ketof si 2 puf-uri cu Flixotide), dar dimineata, cum s-a trezit, a inceput iar si acum tuseste aproape fara pauza, desi i-am dat iar puf-uri cu Flixotide si suc de ridiche...
Mi-e tare teama sa nu fie totusi din plamani, desi Dr. Cernatescu a zis ca plamanii sunt ok. A fost si pe antibiotic degeaba... tusea continua.
Noi am mai patit asa - 3 medici au zis ca plamanii sunt ok, dar eu am insistat sa ii faca o radiografie si a fost nasoala. Apoi ne-a internat in spital (acum 4 luni). Sper sa aiba dreptate Dr. Cernatescu, pt ca nu as vrea sa o mai radiez.

Sanatate tuturor!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui inutsa

oana
ary s-ar putea sa fie si o "ea" dr.Gotia. Eu stiam de "el", care e si ortoped si chirurg, parca.
Homeopati buni in Iasi stiu, dr.Receanu, in Tatarasi. DAR... nu mai primeste cazuri noi.

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

A, pai nu vb de acelasi dr. clar. Poate o fi sotul ei. Ea este alergolog.

La Receanu ai incercat sa te programezi tu si nu ai reusit? Poate o fi doar un zvon asta cu nu mai primeste pacienti.

Mergi la inceput