Ian-feb 2011 - BV SIMO, BV CARMEN!!!(141)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Salutare fetelor, sper ca pana scriu si ajunge mesajul la voi sa nu mai vina inca o buburuza, daca da, atunci felicitari mamicii si buburuzei. E duminica acum, ieri mi-a adus sotul ce s-a mai scris de pe 7 de cand am reintrat in spital si vad ca n-a mai aparut nici un copilas. E tare aiurea fara net, marti am plecat fara sa stiu daca Irinuka a nascut si m-am tot gandit zilele astea…
Eu sunt bine, cumintica in pat. La controlul de marti colul imi ramasese de doar 1 cm, 2,7 deschis, deja dilatat la 2,4. Doctorita a zis ca a avut paciente care au rezistat pana la capat si cu col deschis, deci Doamne ajuta! N-am mai deloc contractii, ca nu fac nici un efort, iau progesteron si no-spa (pe ascuns, ca aici nu se da no-spa) si ma gandesc eu ca totusi fara contractii nu se va declansa nasterea. Adica mai am din cand in cand BH, dar dureroase si regulate nu. Pana la anul daca rezist si sunt multumita (as avea 34 de saptamani pe 2 ianuarie). MI-au zis ca acasa pot sa nasc oricand, ca prea s-a deschis in 5 zile cat am stat acasa, fata de 10 zile in spital, s-a vazut clar diferenta. Asa ca m-au inchis inapoi in colivie. M-au intrebat, ce vreau, sa stau in spital la prematuri langa buburuz legat la aparate, sau in spital cu bebe in burta, ca de stat in spital ei prevad ca tot am sa stau, one way or the other. In plus,, la noi a venit iarna grea, mi-a luat o ora jumate marti de acasa pana la spital, deci daca s-ar fi declansat nasterea e clar ca sunam la salvare. Salvarea aici te duce la cel mai apropiat spital, care la mine e unul mai mic, de cartier, deci nu m-ar aduce aici. Si spitalul din cartierul meu nu are unitate super-performanta de prematuri, deci au hotarat ca mai bine stau aici pana nasc. Si m-am conformat. Mi-au gasit ureaplasma data trecuta, dar rezultatele venisera dupa ce-am plecat eu din spital, asa ca nu au avut cum sa-mi dea tratament. De data asta repeta analiza, sa vada daca mai e, si apoi ma trec pe antibiotice.

In rest sunt OK, am mai bocit eu la inceput, tot din cauza lui Patrick, dar am inceput sa ne reobisnuim cu totii pana la urma. Noroc ca e fain in spitalele canadiene, n-ai nici un motiv de stress, curatenie, toata lumea zambitoare, mai greu e cu mancarea, e cam putina si fara gust, desi am de ales din 3 meniuri diferite, mai nimic nu-mi place, dar e recomandata de nutritionist, special facuta pentru diabetici, deci nu am ce face. Partea buna e ca nu ma ingras, data trecuta am slabit 3 kg, o sa-mi vina mai usor dupa nastere. Oricum chiar si asa la regim strict, glicemia tot imi da de furca, cel putin odata pe zi e peste limita.

IRINUKA – felicitari, sanatate multa si recuperare rapida! Bun venit tizului nostru Patrick, un piculet cam grabit, ca asa sunt Patricii astia ai nostri, insa ma bucur mult ca e bine sanatos! Sa va umple sulfetele de bucurii toata viata, ca in prima zi!! Am inteles ca deja doarme mai toata noaptea? - Lucky mommy! Asa e mamicia, nu se compara cu nimic din ce-ai trait inainte…

MUMUTZ, VASI, BLUE , MONIKA – La multi ani, sa fiti fericite si iubite!!! Mai bine ii zic si lui ADRYI ca nu stiu daca mesajul meu ajunge pana pe 15! #61514; Eu il scriu, dar cine stie cand il primti voi.

MADALINA – mie imi plac mult Vaarsatorii, al meu sot e Varsator si stiu imediat despre un barbat ca e Varsator ca imi place din prima. Nu stiu, avem asa o compatibilitate speciala. De Capricorni nu stiu ce sa-ti zic, nu prea am cunoscut. Dar Varsatorii toti pe care ii cunnosc, fara exceptie, sunt oameni deosebiti, dupa parerea mea. Of course, acuma bebelusul tau, orice zodie ar fi, o sa fie cel mai cel pentru tine, asta e sigur. Cum e Patrickul meu pentru mine. E Tauras naravas, mereu am avut o problema de comunicare cu persoanele in Taur, nu stiu de ce, Leul si Taurul nu prea au multe in comun, cel putin la mine. Si nu ma asteptam deloc sa fie Taur, ca trebuia sa fie Gemeni sau Rac. Si pana la urma ne intelegem de minune ca e al meu. Si parca acum il prefer Taur cu picioarele pe pamant, decat Racusor sensibil si visator.

PATRICIA – felicitari pentru curajul de-a vorbi la tv! Situatia e cam nedreapta cu acest 1 ianuarie 2011, legea ar fi trebuit sa intre in vigoare peste 9 luni, asa zic eu ca ar fi fost cel mai corect.

LORICH - nu stiu daca a mai dat si altcineva reteta de prajitura de mere cu gris, insa eu sigur am dat-o, e specialitatea mea tocmai ca e simpla si nu se pune nimic in ea, eu sunt antitalent la copturi, sa nu ma pui sa fac aluaturi si sa pun faini, ca e sigur ca nu iese nimic. Dar asta e pe gustul meu, e simpla, se face una doua, si buna si sanatoasa. In ultima vreme, eu nu puneam deloc zahar (deh, diabetul) si iesea super si asa. Ma bucur ca ti-a placut. Eu si tort cand fac, fac blatul din gris cu lapte, altfel nu iese nimic. Am o reteta buna, de la o turcoaica, de tort cu blat din gris, cu biscuiti si fructe, iese o bunatate, tare usor si racoritor, cand ajung acasa am sa-ti dau reteta. Ai fost tare haioasa cu semnatura cu Basescu! (n-am emoticoane c-as pune vreo 3)

RROX – asta mi se intampla mie, sa am contractii de cum ma ridicam (inca de pe la 15 saptamani le-am tot avut). Ba chiar si stand jos, in fund. Numai pozitia culcat ii convine domnului Uter. Altfel se contracta, asa am ajuns cu col deschis si mic, mic din saptamana 28.
Ale mele erau si dureroase cateodata, nedureroase – Braxton Hicks mai tot timpul, adica in afara de somnic, eu mereu aveam burta tare. Si acum am Braxton Hicks, cu toata odihna, progesteronul si no-spau-ul. Bine, nu ca inainte insa oricum.

TUNDE – multa sanatate matusicii tale, deja la noi aici citeam ca peste 80% din cancere sunt vindecabile daca le descoperi la timp, in primele stadii. Deci nu mai e cum era odata. Imi pare bine ca totul e OK cu fetita!!!

ADRYI, MICA_DARIA – pai crampele alea care taie burta sunt contractiile dureroase. Daca nu sunt regulate e OK. O sa le tot simtiti spre sfarsit. Si eu am bebeloi super agitat, spre deosebire de prima sarcina, am ramas stupefiata la Kevin , nu credeam ca un bebelus se poate misca atata. E de bine insa, doctorii si asistentele asta ma intreaba prima data, daca misca bine. Daca nu-l simt trebuie sa-i anunt.

BEBELU – e bine ca esti linistita si nu ai emotii, bravo! Eu toata sarcina am fost asa de calma si acuma de cand sunt in spital am tot felul de ganduri negre, nu pot sa dorm, etc. O fi locul asta ciudat, unde se nasc oameni dar mai si mor, nu stiu. Incerc sa ma educ pe cat pot.

FLUTURAS – si eu dorm tare prost, si la Patrick si la sarcina asta am avut insomnii la greu. Doctorii mi-au zis sa nu dorm ziua in nici un caz ca mai rau fac. Cat pot sa dorm acolo noaptea, cica e mai bun somnul de noapte decat cel de zi. Am luat o singura data pastile, in primul meu sejur aici, cand n-am mai rezistat, eram zombie, dupa 3 nopti cu cate 3 ore de somn, insa am evitat de-atunci. Am cam o noapte buna, una rea. Aseara la 1.30 faceam sudoku. Si vad ca influenteaza mult glicemia, dupa noptile proaste am niste valori de ma sperii, orice-as manca.

ANDRI – eu pe Patrick nu-l simteam mai deloc. Si a fost OK, decat ca a iesit mai repede, dar nu a fost el de vina oricum, e un copil foarte sanatos pentru un prematur. Si nu e deloc blegut. Are energie cat 7, desi fata de alti copii as zice ca e destul de linistit. Depinde de placenta, daca o ai in fata nu prea il simti.

IOANA – multa sanatate baietelului, speram ca e o forma usoara care trece repede!

CADOURI – si eu tare aveam planuri marete in sensul asta, imi place la nebunie sa dau cadouri, insa uite ca anul asta zic pas. Nici macar n-am net sa comand. (emoticon care da cu capul!!! ) Asa ca i-am facut sotului ditamai lista : cadouri pentru finuta, pentru educatoare, copii la gradi, pentru mama, sora, cumnat, saracul o sa aiba ceva de alergat. Plus nebunia cu venitul la mine, luat copilul de la gradi, dus, cade saracul seara mort cu tot ajutorul mamei. Ca Patrick nu vrea sa faca nimic cu maica-mea, numai cu taica-su. El il imbraca, il baieste, il hraneste, dimineata si seara da-i la lopata ca e zapada nu gluma la noi… greu pentru el. De aceea le-am zis sa vina o data la doua zile sa ma viziteze, ii mai las si lui timp sa respire, mai ales ca si la servici e super-ocupat si stressat, e in contabilitate si e inchidere de an, ca la nebuni la el. Deci din pacate el o sa fie Mosul pentru toata lumea anul asta, nu stiu cine o sa se gandeasca si la el. Adica sora-mea deja i-a trimis, dar in rest, imi pare rau ca nu o sa gaseasca macar ceva mic de la mine acolo sub bradut. Acuma sper sa nu ma auda Kevin si sa-i vina ideea nastrusnica sa fie el cadoul lui taica-su de Craciun. Norocul nostru ca pe Patrick l-am rezolvat de prin noiembrie, am scapat de cea mai mare alergatura. Mie deja mi-a adus, 3 carti pe care le aveam eu pe wish list-ul meu pe amazon, cu mine scapa repede ca se duce acolo si se uita si-mi comanda Si stie ca sunt cea mai fericita cand imi ia carti. Mai ales acuma.

ZUMZU – eu am zis invers la prima sarcina. Ca urmatorul bebe il vreau iarna. Dar bine, la noi e alta situatie. Patrick a fost tare dificil in primele luni, nu am putut deloc sa ies cu el, dupa 10 minute urla ca din gura de sarpe, si mai cara-te inapoi in casa daca poti cu bebe in brate si cu carut. Tineam bebele in brate si impingeam carutul cu burta sa pot ajunge in casa. Abia prin septembrie i-au trecut colicii si am putut si noi iesi ca oamenii. La noi insa in septembrie deja vine toamna, asa ca m-am bucurat si eu cam vreo 2 luni de iesit pe-afara in anul ala, din noiembrie n-am mai iesit pana in aprilie ca unde sa iesi cu carut prin nameti. Am crezut ca innebunesc in casa, si eu si el. Asa ca mi-am zis urmatorul bebe il vreau nascut iarna ca oricum in primele luni nu prea ies cu el, deci macar prind toata vara cu bebe necolicos si dornic sa descopere lumea, sa putem iesi cat vrem la soare. Asa ca sunt multumita acum/. Azi am mai aflat ca spitalul n-are aer conditionat in camere, deci daca ma prindea vara aici innebuneam cu totul (la noi vara cateodata e tare umida si calduroasa, aerul conditionat e salvarea)

WUDY – lasa ca o sa fie bine, mergi la un doctor ca lumea. Al meu la 29 de saptamani avea 1.300 kg si mi-au zis ca e OK, vad ca voi toate aveti bebei mai grasunei, la mine se stresseaza toti sa nu creasca prea mult si prea brusc in greutate ca asta inseamna ca-l afecteaza diabetul meu si ca el produce la greu insulina si pentru mine, asa ca nu e deloc bine. Si desi stau cu amenintarea nasterii premature, mi-au zis ca nu trebuie sa urmaresc sa creasca prea tare in greutate. Constant si intre limite. Saptamana viitoare mi-au mai promis un eco, sa vedem cat a mai crescut.

CODRUTA – nastere usoara, daca nu cumva deja esti cu fetita in brate!

ALEXA – bine ai revenit pe la noi! Ai grija cu contractiile, cred ca asa e la toate la a doua sarcina, oricata treaba ai avea inainte, nu se compara cu un zgubilitic mic. Pai eu am stat acasa 5 zile , in pat, insa 2 zile au fost week-end si copilul meu a fost calare pe mine tot week-endul, plus seara cand venea de la gradi. Ma agitam cu el chiar si intinsa fiind. Nu ai cum sa stai cand mai ai un copil.

Si eu as vrea un WRAP, desi si la noi e scump tare, de asta n-am cumparat la Patrick. Am luat carrier pentru ca mi-am zis ca o sa-l folosesc mai des. Dar carrierul e pentru cand mai creste. Ei si cand a mai crescut statea cuminte in carucior, deci carrierul nu prea l-am folosit. Insa wrapul cred ca tare mi-ar fi fost bun, cand avea colici si stateam cu el in brate zile intregi, cand ieseam afara, etc. De data asta sunt destul de hotarata sa-mi iau, insa vreau din ala cu inel pentru ca ala pe care il aranjez eu mi se pare cam complicat. Cand urla bebe nu stiu daca o sa-mi mai stea capul la aranjat wrapul. Si in plus eu sunt zero barat la indemanare. RROX wrapul e bun si prn casa, nu neaparat de iesit. Cum va povesteam de noi, trebuia pus cu burtica lui pe burta mea permanent, cum il luam de-acolo incepea sirena. Si ma rupea de spate tot carandu-l, ca de multe ori voia si plimbat in pozitia aia. Eu mereu imi ziceam ca saracul daca a iesit prea repede, isi continua viata lui intrauterina pe-afara.

MAIMUTICA - as vrea eu sa iau exemplul lui TUNDE, dar nu cred ca se mai poate la mine… Cand o aud pe ea ca face mancare si intinde rufe… tare o invidiez. Pai la mine colul asta se micsoreaza si se deschide si stand in pat, dar apoi sa ma mai si ridic. Practic in 5 zile s-a dublat deschizatura, de la 1.3 a ajuns la 2.7.

Azi am impinit 31 de saptamani, yupi, inca o saptamana taiata de pe lista!!! Victorie!!!

Gata ca m-am intins prea mult, ma iertati insa sunt aici singurica intre 4 pereti, azi nu vin baietii mei la mine ca e o vreme oribila, nici vreo prietena, asa ca va bat pe voi la cap. Sorry ca raspund cu intarzaiere, cand o sa primiti voi mesajul asta probabil ca subiectele astea or fi demult discutate, dar ma intelegi voi. #61514; pupici tuturor!!!!

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 30+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relusha spune:

Felicitari Simona, refacere rapida, usoara si mult laptic....

Bine ai venit Eduard Matei, sa fi sanatos, mancacios, cuminte si necolicos....

HAIDE CARMEN nastere usoara si o bebelina sanatoasa.....

dolores, multa sanatate, sa stea bebe Kevin cuminte la mami in burtica....

Mirela, mamica fericita de RADU-DEIAN (07.06.2009) + bebe2 e pe drum 37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

HAI, CARMEN!!! HAI, ELENA!

PRIMA NOASTRA FETITA!!!

ADRYIII, LA MULTI ANI FERICITI, SANATATE, NASTERE USOARA SI UN BEBE SANATOS!!!

DOLORESS, ce bine ca ne mai scrii!! Ma bucur sa aud ca esti bine! Iti tinem pumnii, mamica puternica!

SIMO, mami, abia astept sa intri sa ne scrii experienta!! Si sa pui pozeee!!! Eheee, ce-a pierdut, Aditza!! Recuperare rapida, sa te vedem acasa cu bebele in brate, linistita!
Felicitari!

In Bt a nins aseara si ast-noapte...acu fulguieste usor ptr ca e f frig. Aveam in plan curatenia generala terminata dar bineinteles ca mi-au chemat sotul la nus' ce aplicatie ca asa-i armata romana...bani nu dau dar sa le stai la dispozitie oricand

Ok..Eu stau pe aproape sa facem galeria ptr Carmen!!!
O zi frumoasa!!!

Din voia Domnului, a Fecioarei Maria si cu mijlocirea Parintelui Arsenie Boca voi fi mamica. 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

AA!!!! Si daca tot sunt prima in dimineata asta, atunci va dau o cafa cu lapte sau frisca sau neagra...cine vine dupa sa dea micul dejun, please!

Din voia Domnului, a Fecioarei Maria si cu mijlocirea Parintelui Arsenie Boca voi fi mamica. 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Neata!

O aromata cu mult lapte!

Bravo Simooo!!! Felicitari !

Bine ai venit bebe Eduard, sa fii sanatos si voios !

Hai Carmen-Marieta!!! Sa ai o nastere usoara!

Doloress, inca un strop de rabdare si poate vei mai avea un varsator in viata ta!

34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna dimineata burtici si mamici

Simo felicitari, recuperare usoara si multa sanatate sa va puteti bucura unii de altii Trag eu cu ochiul la bb cand sosesti cu el acasa daca tot suntem vecine Ieri cand am ajuns acasa am gasit langa parculetul copiilor un brad maaare impodobit, cred ca in cinstea voastra l-au ridicat

Carmen asteptam vesti

Doloress multumim ca ne mai dai vesti si ne bucuram mult de tot ca bb Kevin e tot la caldurica. Sa stea acolo cat mai mult . Il apreciem pe sotul tau ca are grija de voi toti

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Mic dejun nu stiu sa fac ca-i specialitatea sotului, va dau niste lapte sau iaurt cu cereale, asa sa nu lesinati de foame pana ies fetele gospodine la interval.

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Buna dimineata!

Adryiii, LA MULTI ANI, sa fii fericita si iubita, si implinita in curand, cu Bebe in familie!

pentru Carmen!!!

Si mic dejun, desi nu ma bag la categoria gospodina, dar eu deja am mancat, si zic sa nu fiu zgarca

voila!

Doloress, ce bine ca ne-ai scris, ca esti bine, monitorizata, si BebeKevin sub observatie!

O zi frumoasa tuturor! si spor in tot ce faceti!

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de flavia si cu felix -> 30s
felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

NEATA!!!!

Adry nastere usoara, sanatate, bebe cuminte si papcios sa ai. si impliniri pe toate planurile

Doloress ma bucur k ne mai scri din cand in cand.hai k maie un picut. suntem alaturi de tine

pt papica si cafeluta

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 37+ cu Natalia Maria

AMR 15 zile pana la marea intalnire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

neatza burtici.
Am facut si eu ochi pe la 8 dimineata. M-a trezit al meu ca nu mergea netul si se tot foia prin camera.

Hai Carmen!!!cu vesti bune.

Doloress ne bucuram ca esti si tu si bebe bine.sa mai stea bebe kevin inca 4 sapt la mami in burtica.
ADRYII LA MULTI ANI!!! sa fii sanatoasa si sa ti se indeplineasca toate dorintele.

Laura

35+ cu

Mergi la inceput