Prietene la bine si la greu - 90

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Ana

Robert

Sa cresteti mari si sanatosi!

Monis, aceeasi teama am si eu...sa nu il intarc iar noaptea tot prost sa doarma.
Am vazut pozele...superbe. ce mandru sta Santi in saniuta...
Ma bucur ca ati dormit mai bine

Ralu_seby, ce mi-ai facut...varza acra cu ceapa tocata in ea si cu zeama
Apropo, am uitat sa iti zic ca am vazut pozele cu puiul tau frumos...mi se pare foarte schimbat, ai baiat mare de acum. si ce de cadouri a primit...

Coque, interesanti sacii ptr. carucior. Mi-am adus aminte ca am dat si eu comanda acum 7 saptamani la unul si nici in ziua de azi nu a venit(am comandat direct la firma de la care avem caruciorul...am vrut sa se asorteze si mare prostie am facut). Am sunat la ei dar cica au comenzi prea multe si se lungeste termenul de livrare. Probabil pana la primavara vine

Simina, in ianuarie vroiam si noi cateva zile la munte...m-ai pus pe ganduri
Totusi a fost bine ca ati iesit la aer curat. Pup fetele frumoase.

Raluci, multumim ca ne-ai dat vesti despre Lavi. Il pup pe Bubu mirositor a ceapa. voi incerca sa ii dau si lui David, sunt curioasa cum reactioneaza. Cu toate ca este obisnuit. Eu am mancat la greu ceapa si usuroi in sarcina si de cand alaptez .

Licurici, nu fii trista...vina a fost a tipei respective. Doar se vedea clar in poza cam ce dimensiune are matza.

Many, si eu as fi vrut sa il duc la gradinita din primavara(sa fie in preajma copiilor)...problema este ca nu ne-am dat seama sa il inscriem mai devreme si nu am gasit loc...mai trebuie sa asteptam.

Lumi, ce frumos ca vine tati

Broscuta, am vazut poze cu frumoasa sarbatorita si frumoasa mamica

Padi, vazut poze frumoase si la voi.

Ancutzule, si eu imi inchipuisem o altfel de semnatura

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Seara buna si de la noi
Eu pe fuga cu un copchil dupa mine in curatenie generala.... mai mult singura ca mama are 100 de zile de munca pana la Craciun si garzi si vine franta iar sotul e mai mult plecat ( prost obicei) si cand e acasa se odihneaste si ma intreaba oare ce are Mihnea de maraie
Ma descurc eu... bine ca mai are cine sa ma anunte ca ceva nu e ok din cand in cand

Acum ma bag sa citesc cate ceva pe fuga

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Legat de supica/ciorbica, si eu aveam aceeasi nelamurire, daca o dati zeama lunga sau piure pasat cu legume zeama carnita. Intre timp m-ati mai luminat.
Eu ii dau ciorba sub forma de piure, pasate toate legumite si cu zeama dar sa nu fie prea lichida, inclusiv galustele sunt pasate sau perisoarele cand e cazul. Mi se pare ca zeama lunga nu prea ii tine cine stie ce de foame..pam pam.
Apropo, eu ciorba noastra o acresc cu sare de lamaie, oare pt ea o fi buna sarea de lamaie in ciorbita ei? ca am tot cautat pe net, dar nu am dat de nici o info

Dozz, ma bucur ca ai mai scapat de un stres, cel de a trece pragul primului anisor alaptata cu lapticul tau. Respectul meu, esti un munte de vointa!! eu una as fi renuntat cred ca din momentul cand m-as fi intors si as fi vazut ca nu mai vrea tatzi. Si inca o data jos palaria ca iti faci timp sa intri seara sa ne citesti si sa ne zici si doo vorbe despre voi. Iarasi cu riscul sa ma repet, daca as fi reinceput munca cred ca nici timp de deschis calculatorul nu aveam seara venita rupta in freza de la munci, cupil mic de alintat, casa, gatit papica pt a doua zi si inca altele muuulte.

Smara, mai da un pup, ca vreau musai de mos Craciun sa primesc cadou II
Bafta cu LV, la noi nu a mers figura. Din ce stiam si parca a zis si Monis, ca nu se da lapte degresat la copilasi ci sa fie normal, adica 3.5%. Ei nu au nevoie acum de degresat, sunt in crestere, nu tin diete si alte alea..Iesplicatia stiitifica nu o tine minte baba..Atata am retinut ca nu e bine cel 0%grasimi, sau 1.5%.

Monis, stii tu de ce.
Bestial ce frumos radea si se distra Iulian. Asa de tare mi-a ramas intiparita mutrita lui cu obrajorii imbujorati si razand pe sub mustati ca, cineva hamaleste la sanie.

Ralu, cum stai cu psihicul cand stii ca se apropie anul nou si implicit munca? Bafta sa iei cea mai buna decizie cu lp/lm

Fetele cu dilema alaptat/intarcat va zice fata ca aveti alte probleme dupa, ce lapte, cat costa, nu vrea, ce te faci si toate alea..
Amalia nu binevoieste sa bea lv. Am incercat, canita, lingurita, cana cu cioc, ciuciu. Bea doua gurite si gata..ori pana la 200-240ml e cale lunga. Lapte praf nu m-am indurat sa arunc cu banii si sa vad ca nu binevoieste sa bea, asa ca ma bucur ca primeste tatzica in somn.Cat o mai tine si aia. Si..seara ii dau cereale cu lp, cu gandul sa aiba si ea ceva laptic seara, dar ..nu ii dau mai mult de 150ml, cam cu o ora inainte de culcare.

Astept sa intre Doris sa mai spuna ceva de ei, sa o lamureasca pe Andre cu pastele si regulile din nord privind alimentatia copilasilor, pe Broscutz daca nu ii buzduganu lasat de mult la intrare, pe Ramonika sa dea neste seminte jamaicane, pe Raluci cu zeama acra de impartit la feti, pe Dankutza sa ne zica ca Pinky a busilat azi, pe Simina sa zica de cand doarme deja Maya ...si cam am uitat ce mai voiam sa zic..

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Firefly's shop

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Tu fetele, sa va povestesc ca de nu-mi curg lacrimile si acum... credeti-ma pe cuvant. In timp ce stau cu Chiara, in ultimele zile, buni mormaie din careva camera, de regula "daca maica-ta ar pune la loc ceva", etc., eu ma joc cu asta mica si ii soptesc "bla bla bla". Asta se intampla de vreo saptamana. Ei, in seara asta, adormindu-mi copila, ii povestesc ce mare creste ea daca doarme mult, "o sa vezi puiu mamii ce mare si frumoasa te faci daca dormi", etc. Ia ghiciti ce-mi raspunde fata? Evident, nu? Imi tremurau bratele de ras si imi curgeau lacrimile, am incercat sa ma abtin sa nu intrerup procesul de adormire.

Fug la 3 randuri si trictat si somnel. NB!

Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!

Isteata foc Chiara.
Si pe mine m-a impresionat David astazi pana la lacrimi. Mi-am comandat pe net o pereche de cizme si mi-au fost cam mici. Problema a aparut cand am trebuit sa le dau jos din picioare, nu am reusit singura, m-a ajutat cumnata. Pe noi ne distra treaba asta...eu stateam cu picioarele in sus iar ea tragea de cizme...la un moment dat am inceput sa tip ca imi rupe piciorul(mai mult in gluma)...puiul meu s-a speriat (pana atunci se amuza si el cu noi), a crezut ca imi face rau... a inceput sa planga, a venit sa ma ia in brate si sa ma pupe. Iti dai seama ca am inceput sa plang in hohote...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluci_b

lili - dar la Ikea nu mai au ursi? sau ti-e peste mana sa ajungi? daca e asa te rezolv eu. zeama de varza este din butoiul cu varza, ii opresc lui ciorba fara sare la care adaug 2-3 linguri de zeama

Nu mai au ma, saracia lui de urs. Era d-asta special de copii mici ca n-avea ochi din plastic, ca sa nu se sufoce cu ei.
lyly n-am nici o poza cu raposatul
Am rascolit tot netul dupa ceva asemanator si nu se exista, singura mea sansa e sa fi cumparat cineva unul identic de la ikea si sa mi-l vinda. Oare pot sa deschid subiect cu asa ceva?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana n.

Si pe mine m-a impresionat David astazi pana la lacrimi. Mi-am comandat pe net o pereche de cizme si mi-au fost cam mici. Problema a aparut cand am trebuit sa le dau jos din picioare, nu am reusit singura, m-a ajutat cumnata. Pe noi ne distra treaba asta...eu stateam cu picioarele in sus iar ea tragea de cizme...la un moment dat am inceput sa tip ca imi rupe piciorul(mai mult in gluma)...puiul meu s-a speriat (pana atunci se amuza si el cu noi), a crezut ca imi face rau... a inceput sa planga, a venit sa ma ia in brate si sa ma pupe. Iti dai seama ca am inceput sa plang in hohote...

Firefly's shop

Mergi la inceput

Smaranditza, sper ca Timi sa reactioneze bine la LV.

Licurici, si eu pasez ciorbita.

Ionela, pup mamica harnicuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Dankutza, felicitari pt raport! Ma bucur enorm pentru tine.... si mi se face un dor de catedra si de picii mei.

Alinus, perioada "de ce"-urilor e una foarte importanta pentru dezvoltarea copiilor, cum , de altfel si perioada "nu". Isi dezvolta astafel personalitatea, se descopera pe ei ca indivizi unici, diferiti de parinti si simt nevoia ca aceste lucruri sa le fie clare si celor din jur . Apoi pun la incercare si limitele. Contrar aparenytelor, nu la limitele rabdarii mamei si tatalui atenteaza ci la limitele in care au ei voie sa se desfasoare( pt "nu" am explicat acum). Cat despre "de ce"... pana aparer aceasta intrebare "cauza efect e doar un automatism"pentru ei. Odata cu aceasta intrebare creierasul lor mic descopera ca cele ce se petrec in jurul lor au o logica, o explicatie, o cauza care determina efectul si care poate fi prevazuta. La aceasta varsta intrebari de tipul "de ce rasare soarele?" ( pt ca se invarte pamantul si ajungem iar cu fata la soare) "da de ce se invarte pamantul"?... intrebari care ne pun in dificulate deseori... sunt NORMARE si NECESARE.
Cand simtim ca nu mai facem fata rafalelor de intrebari putem incerca sa intoarcem tirul spre copil. Usor, in asa fel incat sa nu se simta rau cand nu stie rapunsul. Un raspuns de tipul: "dar tu de ce crezi ca luna e galbena?" va da un moment de respiro mamei si ... mai important decat asta, va ajuta copilul nsa caute raspunsuri in experienta lui proprie sau sa-si foloseasca imaginatia.

La intrebarea "dar tu de ce crezi ca luna e galbena?" sa nu mire pe nimeni daca va primi raspunsul "pentru ca e rotunda"... cu toate astea nici sa ii spunem ca nu are legatura nu e bine ( ca descurajam copilul in a face propriile conexiuni) nici sa ii spunem ca are drepotate... pentru ca el chiar are nevoie de raspunsuri reale. Eu i-as raspune asa:"da, este adevarat, luna e rotunda, dar ea este galbena pentru ca primeste lumina de la soare" As incepe cu DA... dar mp-as asigura ca are raspunsul corect

Cu toate astea, zilele trecute reciteam o afirmatie care mie imi place tare "daca nu ii vei spune copilului ca oamenii nu zbora, este posibil ca el sa reuseasca"

Gata cu acest capitol. Trimit ca e deja placintoi si sper sa revin

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )

Mergi la inceput

Lili, eu zic ca ar merge deschis un subiect cu saracia lui de urs. Stiu ca ne amuzam noi pe cand eram gravidoase parca...ca era un topic deschis cu schimb de nu stiu ce jucarii din ouale Kinder?..parca...deci orice, scopul scuza mijloacele
Pana una alta incearca sa ii cumperi unul care se aseamana la dimensiuni si sa mai fie si panda, poate poate il primeste

Fiimea se iubeste cu scutecele de cand s-a nascut, e moarta lesinata sa suga la scutec cand adoarme, prin somn doarme cu un scutec in gura, in brate, infasurat pe dupa ea, pe sub ea..Ziua cand e obosita se duce si ia scutecul si mai suge putin la el, mai mosmodeste la el..Am noroc ca scutece de cumparat gasesc pe toate drumurile, si cand ma satur sa le privesc cat de obosite au ajuns de la atata spalat cumpar altul

Firefly's shop

Mergi la inceput

Bla bla bla -Andre

Ionela pe mine m-ai incuiat rau cu intrebarea de ce e luna galbena..noroc ca ai dat si raspunsul
Ce o sa ma mai cultiv eu cautand raspunsuri prin enciclopedii si pe net sa o lamuresc pe fiimea diverse

Firefly's shop

Mergi la inceput