Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 11
NewMami spune:
N-am mai scris de mult
greu te urnesti
daca nu o fac din timpul serviciului
acasa nici o sansa.
Florentina, multa, multa sanatate Mayei. Ati iesit din spital? Ce tratament i-au dat? Va ramane cu asm-ul allergic de acum incolo sau e tratabil? Fir-ar sa fie de mucegai, stiu ca-I tare pacatos. Sa fi atenta si daca ai umidificator cu filtru, filtrul ala trebuie schimbat f. des, altfel se depunde mucegai rapid si ii afecteaza pe astia mici.
Noi luam tot umidifcatorul si-l spalam saptamanal.
Androix, multa sanatate lui Filip, vremea asta bate-o vina ... ba cald, ba rece.
Ioanailincam, e un dulce bebe mic
enjoy cat mai ai de stat acasa cu el. Ana e atata de draguta, Doamne ce ochi are
nu te vad bine cand mai creste otara
cat va fi de curtata.
Simona
ce pot sa-ti recomand mai trage o gura de aer , rabdare si tutun cu cel mic
Nu vrea sa isi ocupe timpul cu ceva, incerca altceva. Eu am pus intr-un container ptr. timpii morti diferite biletele (asta am invatat-o de la Frau Debbie profa lui de germana) am srcis pe ele diferite activitati si tragem la sortz ce pica
e fun, daca unul din noi trage activitate individuala gen citit o carte, desenant , construieste din Lego
o casa, car , inventeaza o sceneta cu puppets, canta un cantec, povesteste un silly story
iar urmatoarea trag eu si trebuie sa execut. Pe biletele sunt si joaca nu te supara frate, sah, WII, etc
Incearca
poate va ajuta si pe voi aceasta idιe.
Patrick iubeste cand ne jucam jocuri cu el, iar mai nou sah-ul este la mare trecere. Pe cine prinde il ia la o partida de sah. Nu mai poti sa te joci cu el fara sa pay atentie ca te bate de numa. Are tactica si le gandeste
sunt impresionata. Si nu se plictiseste ar face partide una dupa alta.
OlgaM, tot vreau sa te sun
dar greu ptr. ca stiu cum sunt dupamesele
eu as mai avea cate o ora cat e Patrick la inot, dar nu stiu cum se nimereste la tine. Eu nu-mi ies greu din pepeni, si de obicei nu zbier
Patrick uraste sa strigi la el. Mai bine ii dai peste cur, il pedepsesti dar sa nu strigi. Ca sa ocolesc ajunsul la strigat am facut o conventie cu el
cand sunt very close
sa-I spun acum mergi in camera ta pana te linistesti, ptr. ca altfel ajung sa strig si nu-ti place
Asa ca de obicei functioneaza, si ne racorim amandoi
el isi gaseste altceva de lucru la biroul lui, deseneaza sau scrie , se joaca de ajung de multe ori sa-l chem eu afara de acolo! Asta merge cand suntem acasa
Am avut si noi ceva problem de atitudine
in octombrie s-a mutat la daycare si la scoala cu el in clasa de dupamasa un nou copil. Fiind nou, educatoarele l-au rugat pe Patrick sa aiba grija de noul venit, etc
ok f. frumos, dar intr-o perioada destul de scurta de timp s-a dovedit ca acest copil e f. impulsive si influentza total nepototrivita varstei de 5 anisori
. Si ce credeti ca a inceput si Patrick sa aduca acasa din manifestarile copilului
de genul daca nu-mi faci pe plac ma dau cu capul de perete; sau raspuns inapoi si atitudine de copil razgaiat.Daca nu ma placeti ma duc la alta familie, asa ii spunea nou venitul ca el asa le spune parintilor lui
. Si altele . Au trecut vre-o doua luni pana am luat action (atat la daycare cat si la scoala nu mai au voie impreuna sub nici o forma nesupravegheati) caci si la scoala teacher vazand ca vin de la acelasi daycare s-a gandit ca face un bine sa-I lase impreuna ! Big mistake !!! Acum se pare ca isi revine baietul nostru .. la care acasa nu i-au tinut fitzele
Si ... citind de Nelia cum n-a dus-o pe Agata la patinaj
guess what?
nici Patrick n-a pupat innot. Si l-a durut si mai tare cand pe baiatul prietenilor nostri, care acuma face cu el l-am dus si pe el l-am lasat acasa ! L-a durut tare de tot
dar n-am avut alata solutie
asa vorbeste, asta primeste
El nu stie ca de fapt fiindca era mucos deja 50% inclinam inainte de a-mi raspunde nepotrivit, sa nu-l duc. Asa ca a functionat pedeapsa la momentul cel mai oportun
De Craciun am mers la ski, iar pe 24 seara atitudine, pe 25 dimineata iar
I s-a luat tot ce-a primit de la Mos si n-a avut voie cu ele pana pe 26 cand si le-a meritat inapoi! Era cat pe ci sa nu faca nici un ski in ziua aia si sa stea in camera de hotel
il lasam, dar pana la urma era si vacantza noatra si n-am gasit pe 25 pe nimeni sa stea cu el in camera
Uneori nu se mai poate
trebuie trezit la realitate pana e prea tarziu.
Pe de alta parte cu scoala, temele n-avem nici o treaba ... sunt f. fericita ca nu mai sta in daycare afterschool decat vinerea. Doua zile il ia profesoara de germane iar doua zile una din teacher-ele lui de la daycare. Asta face cu el toate temele, reading , spelling asa ca ma costa o gramada de bani dar e superrrrrrrr ! Timpul ce-l avem impreuna ne ramane ptr. fun si alte activitati. CAci face inot de 3 ori/ saptamana si era destul de obositor, iar temele incepeam sa le facem in zilele cand nu mergea la inot dupa 6 seara, e obositor. Se simte diferenta, calitatea temelor si progresele care le-a facut!
Deh ca si closca cu puiul, sunt tare mandra de el cum merge cu scoala. Asteptam primul report card la inceputul lui Februarie, dar in newsletter-ul de lunea asta, teacher mentiona ca toti copii au improved la assessments, si e f. mandra ca are dιjΰ doi copii readers books (din 48 total in cele doua clase AM and PM) iar unul din cei doi copii e
Patrick. Va dati seama ca mi s-a umflat pipota in mine.
Cu innot-ul merge extraordinary de bine, concursul de duminica la grupa de 7 ani a luat un loc 3 (la fluture !) si 2 locuri 4 (si la ambele a pierdut locul 3 din copilarii
la backstoke s-a uitat dupa prietenul lui in timpul cursei, iar la 50 freestyle, a uitat ca are de facut 2 bazine, si dupa primul s-a oprit putin la capatul primei lungimi, unde a pierdut timp pana si-a dat seama ca trebuie sa se intoarca)
asa ca putea f. bine sa ia la toate 3 probele medalii! Oricum la 5 ½ anisori concureaza in cele mai bune heat-uri cu cei de 7 ani!
E un sentiment deosebit sa participi la concursuri, emotii, incepand cu cantatul imn-ului inainte de incepere, sa-ti auzi numele copilului pe culoar
si nu in ultimul rand
sa premiere! Am niste emotii de parca nu stiu ce examn da
se concentreaza destul de bine la curse ... weekend-ul asta mai putin cu cele 2 greseli copilaresti. Dar mai bine le face acum la 5 ani decat mai incolo. El e de obicei cel mai mic concurrent, rar sa mai fie cate unul de 5 ani dar nici un alt copilas de varsta lui, n-a ajuns in cel mai bun heat sau pe podium la grupe de 7 anisori. Suntem mandrii de el. Sper sa fie sportul care sa-l tina ocupat si peste ani si sa aiba rezultate la fel de bune.
Lili, success la scoala ma bucur ca ai avut o impresie pozitiva si sper sa ramana la fel si dupa ce incepe.
Doamne ce copii frumosi ai, ma topesc dupa ei . Aia mica e o bomboana de fetitza iar Sergiu piu sa nu-l deochi.
S-a tot discutat de scoala, aici copii incep la 5 anisori cate ½ zile, iar cel putin in cazul nostru au fost multe teme si regim de scoala, gen clasa a 1-a . Daca copilul a inceput scoala, dar pana la sfarsitul anului se dovedeste ca nu e pregatit inca de scoala poti sa nu-l treci in clasa a-1-a ci sa repete inca un an cate ½ zile, pana se mai maturizeaza. Deci toata lumea incepe la 5 ani, dar daca mai vor sa copilareasca ii lasa
Monu, Bravo Alexiei ! si la mai mare. Poate mai apuci sa ne povestesti de fetele tale frumoase si sa le vedem.
Gabitzam, tare expresiva poza cu baietii
sunt dulci, cred ca nu e usor cu doi flacai, dar daca fiecare incaierare are asa un happy end
parca e dintr-o data mult mai usor.
MyGirl
zicea de intrat mai des anul asta
inca astept sa vad care e notiunea ei de mai des ...
Nelia , multa bafta in gasirea serviciului si iti tin pumnii sa gasesti loc ptr. Tudora la scoala Agatei. Meriti cu varf si indesat titlul de mama eroina
doua ore la -35C
pai nu ieseam afara nici sa ma pici cu ceara. Daca era de musai trimiteam barbatu fara discutie
ca doar de aceea ii barbat in casa
Nu-mi mai aduc aminte tot ce am citit
crosetez la mesaj de azi dimineata printre alte meeting-uri...
Cine vrea sa ne vada , poze noi si filmulete de la inot si ski aici:
http://www.dropshots.com/newmami2005
Va
nelia spune:
Eeeeiiii! Ntz-Ntz! Pe pagina doi???
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
gusta spune:
Dumnezeu sa-l ierte Gabitza.Si voua multa putere.
Si eu sunt in asteptarea unui telefon,asa ca m-ai lasat fara cuvinte.
Marilena si Mara Augusta
onixone spune:
Gabi: condoleante!Gandurile mele sunt cu tine!Si eu mi-am pierdut matusa de curand si nu e usor!Ai grija de tine si de familia ta.
Fetelor au trecut 6 luni de cand nu am mai intrat.MI-e si rusine!!!Suntem ok ce pot sa spun.Avem perioade mai bune si perioade mai proaste, dar pe total e bine.Cel mai important este ca Alex e super ok cu romania si asta ma bucura nespus.II merge bine la gradinita, directoarea care e si invatatoare il vrea in clasa ei.Eu lucrez de acasa dar putin iar sotul fara serviviu.Bine ca nu avem de platit chiria.Slava domnului.
Am mai avut o tentativa de a va scrie, stiu ca incepusem sa citesc din urma, parca cineva intrebase de noi dar numai stiu pe la ce capitol.In rest...am ramas fara matusa, e greu dar ma bucur ca nu mai putea mititica...si am fost la in fiecare zi de cand suntem in rom...pana la ultima suflare a ei.NU a fost usor sa o vad cum se duce!!
Sper ca sunteti bine.MAi e careva gravida , caci am pierdut trenul Am sa incep sa citesc din urma.
Va pup si LA multi ani pe 2011!!!
Cloreta spune:
Gabitza, comdoleante, Dumnezeu sa il odihneasca! Multaputere sai ai sa treci mai usor peste asa pierdere.
Cand sa mai scriu si eu cate ceva,mi-a pierot elanul, of princate tece omul.
Si la noi din categoria "ce tampenii mai fac educatoarele", una le baga in cap ca scoala e grea ca ii mai si bate acolo invatatoarea daca nu invataDe unde Teodora ma zapacea cavrea la scoala, acum zice ca nu mai vrea ca a greu. Noroc ca m-am hotarat sa o dau la anul la scoala ca altfel ar fi trebuit sa lucrez la asta intr-un timp mai scurt.
gabitzam spune:
Va multumesc frumos, fetelor. Suntem bine, trecem si pentru asta.
N-am putut sa le zic nimic copiiilor. Raducu oricum nu intelege, dar lui Andrei pur si simplu nu pot sa-i spun inca, n-am puterea si cuvintele sa-i explic acum. Ma feresc si sa plang acum, sa nu ma vada, si e tare greu.
Mama suporta destul de bine, inca suntem cu toti copiii in jurul ei, si eu si frate-miu si sora mea, au venit si verisoarele, si alte neamuri. Mai greu o sa fie dupa aceea. Vreau sa o luam la noi cateva zile, dar ea zice ca nu vrea. Vedem... Va imbratisez pe toate si va multumesc ca sunteti alaturi de mine, imi face cu adevarat bine.
NewMami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Tata a murit in noaptea asta. I-a curmat Dumnezeu suferinta. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008) |
Gabitza, Condoleante, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Putere multa in aceste momente dureroase. Am ramas muta cand am citit despre durerea voastra. Nu stiam ca tatal tau era bolnav. Imi pare tare, tare rau.
Oana, imi pare rau de pierderea suferita. Sa-i fie tarana usoara. Fiind in tara, ai putut sa-i fi aproape si sa-ti petreci timp pretios alaturi de ea, timp pe care din pacate nu l-ai fi putut avea daca erai inca in Anglia.
Sper sa vi se aseze lucrurile si incet, incet sa gasiti servicii si locusorul vostru alaturi de cei dragi.
Clara, nu cred ca o sa fie vre-o problema cu Gargaritza la scoala. Fetitzele in general sunt mai constintioase, iar ei in mod deosebit ii plac literele, cifrele, incearca sa citeasca. Eu cred ca e pregatita. Iar atunci cand temele vin de la Doamna invatzatoare le va face pe nerasuflate.