Probleme cu mersul

Probleme cu mersul | Autor: gnomita

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.Am si eu nevoie de ajutor daca v-ati mai confruntat cu una dintre problemele mele. In primul rand am o fetita de 1an si 3luni care nu merge(nici de-a busilea si nici nu se tine de pat sau orice altceva), am fost la medicul ei si mi-a dat trimitere la neurolog, am fost la neurolog, ne-a dat sa facem EEG,am facut si EEG-ul iar doctorita a zis ca este destul de bun rezultatul si ne-a dat Encephabol cate 5 ml de 2 ori pe zi(pt stimularea creierului) si ne-a spus ca trebuie recuperare. Am fost la recuperare si doctorita de acolo mi-a zis ca intra in concediu si sa dau un telefon pe la sfarsitul lunii ianuarie. Bineinteles ca nu am mai stat pana atunci si m-am dus la un cabinet particular(kinetomedica) si azi am avut prima sedinta. Sper sa dea rezultate.
Mai nou am si racit si nu mai scapam de mucozitati, ii pun ser fiziologic in nasuc si o aspir cu batista bebelusului si la nici 10 minute iar sfornaie toata.(febra nu a facut si i-am dat si 5 zile panadol).
Poate stiti ceva care sa mai fluidifice mucozitatile.
Va pup si multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pt mucozitati - sa bea cat mai multe lichide. si eventual un umidificator de camera sau aerosoli

mama de Carol (29.12.2008) si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Andrei al meu s-a nascut prematur si a mers singur abia la , aproape,1.6 ani. Nici el nu a mers in patru labe decat dupa ce a inceput sa mearga in picioare.In schimb a descoperit pe la 1 an mersul taras pe coate (ca soldatii) si facand deplasarea asa nu a mai fost interesat sa mearga in 4 labe.
E f importanta kinetoterapia.Invata de la dr si fa si tu acasa cu micuta.Eu il tineam de sub brat si facea genoflexiuni.Chiar se distra ca ii spuneam jos, sus si el f ascultator facea ce ii spuneam.Asat e pentru intarirea muschilor de la picioare.Mai poti face bicicleta cu el,stii exercitiul ala de gimnastica.Si masajul la picioare e f bun.

Si ce am observat eu la el in perioada cand a inceput sa mearga i-am dat 10 zile pe luna, la indicatia dr, sirop de B complex.Atunci
am observat ca a evoluat foarte bine.
Sa nu cumva sa faci greseala sa o pui in mergator.Poate sa-i afecteze coloana.
Pentru mucozitati noi am folosit pe langa ser si batista bebelusului: Humex si ketof, sau mucosolvan sau eurespal.

ali
Mama fericita de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

mergi la neurolog, mergi la ortoped si la kinetoterapeut.....este o problema intalnita la copilasii nascuti prematur care au avut hipoxie la nastere.....Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gnomita spune:

Multumesc mult pentru sfaturi.Nici nu stiu ce sa cred, fetita s-a nascut cu o saptamana inainte de termen, iar nota a fost 9 la nastere(nu stiu, ma gandesc , oare poate sa se fi datorat travaliului foarte lung, 11 ore?).Asa vad ca ar da sa o ia de-a busilea, astazi avem iar sedinta de kinetoterapie dar e racita si ii curge apa din nasuc, nici nu stiu daca e bine sa o duc asa si mai ales sa o scot din casa, avand in vedere ca nu e nici foarte cald afara.Va pupic si mersi mult inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Incearca sa gasesti un kinetoterapeut sa vina acasa. E mai scump ce-i drept dar nu mai expui copilul la frig si la alti virusi din sala de gimnastica. Iti recomand sa intrerupi pe perioada cat e racita, copilul nu repira bine daca are muci in nas si efortul suplimentar ii creeaza discomfort. Ai grija ca sedintele sa nu contina doar masaj, copilul ca sa invete sa se tarasca sau sa mearga are nevoie de anumite miscari speciale, trebuie invatat de catre kinetoterapeut cum sa faca asta. Noi am avut aceeasi problema si dupa o luna si ceva de gimnastica a mers in 4 labe si in picioare la canapea. Ce-i drept ne-am apucat ceva mai devreme, la 11 luni, cand tot asa,ne-am impacientat ca doar statea in fundulet si altceva nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

filmeaza cu telefon ceva sedinta de kineto si exerseaza acasa; progresele sunt fantastice dc faci si tu cu ea zilnic (ca nu cred ca mergi zilnic la kineto)

pentru fuidizarea mucozitatilor foloseste Sinupret pacaturi (10 sau 15 picaturi de 2 sau 3 ori eo zi ai si prospect)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Pai pt mucozitati foloseste aparat cu aerosoli..eventual poti pune in afara de ser fiziologic si o jumate fiola de ACC..eu asa am facut la baiat la recomandarea pediatrei..daca are nas infundar pui picaturi de Colargol in nasuc de 3 ori pe zi si se rezolva...Multa sanatate!

Mergi la inceput