intarcare??? cum????

Sunt foarte obosita, dar incerc sa incropesc un mesaj coerent cat de cat, pt ca nu stiu cand voi mai avea timp de scris, si e cam urgenta problema mea.
Am un baietel de 1 an si o luna pe care il alaptez inca.
Sunt insarcinata - saptamana 6-7 de sarcina. Avand in vedere istoricul nefericit al sarcinilor mele (avort spontan, sarcina pastrata cu greu, contractii, tratament), medicul ginecolog m-a sfatuit sa opresc treptat alaptatul. Durerea infernala de sani si sfarcuri nici nu o iau in calcul in decizia asta. Nici senzatia de voma care mi se declanseaza cand alaptez. Contractiile sunt ingrijoratoare si trebuie sa ascult de medic.
Intrebarea mea este: cum sa introduc laptele praf?
Copilul e obisnuit cu biberonul, nu e asta problema. Insa, cum simte primii stropi de lapte praf un gurita vomita sau se face ca vomita si plange. Am incercat sa-i dau cate putin intre mese, am incercat sa-i dau si cand era flamand, si ziua, si seara...nu merge si pace!
Ceva sfaturi? Idei? experiente? V-as fi recunoscatoare!
Raspunsuri

My_Lady0091 spune:
incearca cu lapte de vaca.
daca are peste un an e ok, sau cel putin asa mi-a spus pediatra fiicei mele.
noi folosim ZUZU 1,5% grasime!
il fierb, il racesc si il tin la frigider.
poate se obisnuieste asa.
teoretic formula ii acopera toate nevoile, sau intr-un limbaj mai elevat formula e indicata pentru metabolism si imunitate!
nu stiu ce sa zic mai mult de atat!
sper sa ai o sarcina usoara...si sa rezolvi problema intr-un mod cat mai eficient si sanatos posibil!
Blackmoon Lady&lipishtocul

Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |

Porumbita spune:
dupa un an eu i-am dat alt lapte cu musli dimineata, nu in biberon; lapte din comert, nu l-am obisnut cu o marca anume, doar sa fie 3.5 % grasime
in fiecare seara faceam lapte humana si la inceput nu a baut de loc, apoi 10 ml, si a crescut treptat;
dupa vreo 2 luni bea si 500 ml de lapte humana seara; dimineata nu
apoi a avut o per de o luna si ceva cand nu a mai vrut deloc lapte humana (da continua sa il bea pe cel din comert combinat cu musli dimineata, de fapt sa il manance)
la un an si 6-7 luni i-am dat parmalat de crestere (1-3 ani) dim si seara;
ii ajungea o cutie la 3 zile
acum la 1 an si 10 luni bea o canuta cu cioc de parmalat dc mai vrea ii dau lapte normal;
in diminetile cand vrea lapte (pe la 5-6 ) ii dau parmalat;
la micul dejun (ora 8) lapte normal cu musli
dupa ce face 2 ani renunt complet la parmalat
cu alaptatul a fost asa:
dupa un (de fapt de pe la 11-12 luni) am scos trepatat sanul de pe zi (a functionat distragerea atentiei, iesitul afara etc)
noaptea era la cerere
pe la 1 an si 2-3 luni l-am scos pe cel de noapte; f greu a fost;
am ramas doar cu seara si dimineata;
la un an si 5 luni l-am scos pe ala de seara (cateva seri l-a rand am facut mai mult efort fizic, joaca inainte de culcare, distras atentia, baie, culcat langa el in pat si a mers)
la un an si 6 luni l-am intarcat complet;
a fost mult mai simplu decat ma asteptam si pt el (nu a plans etc si in 4 zile nu era nici o chestie sa ma vada in sanii goi, nu cerea) si pentru mine
sper sa te ajute cat de cat si sarcina usoara in continuare

Picky_toto spune:
Smarandita incearca cu lapte de vaca. Fetita mea nu a acceptat nici un fel de lapte praf ci doar pe cel normal l-a acceptat treptat. Pe la 9-10 luni trebuia sa o obisnuiesc si cu laptele la sticla ptr ca incepeam munca si nu mai aveam cum sa-i dau san pe timpul zilei. Intarcatul l-am inceput de atunci, treptat, ajungand sa avem dimineata, seara si noaptea san, si in weekend la discretie, ca deh era mama acasa ..iar in timpul saptamani, ziua papa mancarica si bea 1-2 sticle de lapte de vaca simplu, fara cereale ca nici pe acelea nu le-a accetat. Apoi am ajuns sa papam san doar seara si noaptea, dimineata plecam prea devreme de acasa iar ea inca dormea si nu o mai trezeam ptr san...apoi am ramas insarcinata si a inceput ea singurica sa se intarce, accepta mai bine biberonul cu laptic decat sanul, poate si unde cantitatea de lapte scazuse din cauza ca alaptam prea rar si poate s-a schimbat si gustul lapticului, cert este ca s-a intarcat pe la 1 anisor si 5 luni definitiv, cand eu eram insarcinata in 4 luni.
Sper ca si la tine intarcatul sa fie usor pentru amandoi si iti urez sa ai parte de o sarcina usoara in continuare
Mami de printesuca mica si iubita

Asteptam sa vina Mosu' cu cadouri da' pana atunci ne pregatim

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Burtocika spune:
La 1 an si o luna poti trece direct la laptele de vaca. Laptele praf are un gust mai special si poate de-aia nu-i place.
Noi am folosit (si mai folosim) DORNA UHT, nu mai este nevoie sa-l fierbi (de fapt, singura data cand l-am fiert si i l-am dat cald, mi l-a vomitat). Acum i-l incalzesc la bain marie, adica fierb apa intr-un ibric si plonjez biberonul in ibricul cu apa fiarta pana se incalzeste laptele; daca il nimeresc prea cald, pe urma il racesc in apa rece.
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

smaranditza spune:
Multumesc din suflet pentru raspunsuri, fetelor.
Sunteti tare dragute ca mi-ati impartasit din experienta voastra. Problema e insa ca eu nu locuiesc in tara, si nu gasesc aici nici una din firmele recomandate de voi.
Am instruit sotul si l-am trimis sa cumpere lapte de vaca UHT si de capra. Maine incercam cu LV. Tineti-mi pumnii.
Azi a fost ultima zi in care am mai incercat cu laptele praf - de data asta dat in combinatie cu cereale. Din nou mi-a vomitat pana la ultima picatura. Asa greata isi facea, ca efectiv ii vedeam amigdalele.
Picky, sarcina usoara iti doresc si tie!

Picky_toto spune:
Smaranditza nici eu nu locuiesc in tara asa ca ...poti cauta orice tip de lapte care are uht, noi folosim lapte integral de 3,6 % grasime..si care are si ceva vitamine plus si omega 3. Nu stiu daca laptele de capra ti l-ar accepta ptr ca are un gust mai aparte, copila mea nu accepta nici macar branza de capra..dar acum depinde de la copil la copil.
Multumesc si iti doresc mult succes cu intarcatul
Mami de printesuca mica si iubita

Asteptam sa vina Mosu' cu cadouri da' pana atunci ne pregatim

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Porumbita spune:
parmalatul de crestere 1-3 ani l-am luat din bulgaria in vara cand am fost la mare (dc esti in Bulgaria
vezi ca laptele de capra nu e ca cel de vaca si f multi copii nu ul vor

Porumbita spune:
inca ceva
dc nu vrea din prima alt lapte incerca urmatoare smecherie
te mulgi si pui de ex 80% laptele tau + 20% alt lapte
ziua doi 70% laptele tau + 30% alt lapte si tot asa
nu din prima alt lapte dc nu vrea

Burtocika spune:
Gand la gand cu Porumbita !!! Asta vroiam sa-ti sugerez si eu, sa amesteci laptele tau cu cate putin lapte de vaca, treptat, pana se obisnuieste cu gustul.
Nici eu nu ti-as recomanda laptele de capra sau bivolita sau mai stiu eu ce, au un gust aparte si n-are rost sa stresezi copilul ...
Laptele de vaca UHT cu 3.5% grasime (initial e indicat consumul mare de grasime, ajuta la dezvoltarea creierului), nu conteaza marca, doar sa fie ceva de calitate, cred ca e ideal pentru inceput. Pe urma, dupa ce se obisnuieste, ai tot timpul sa incerci si alte combinatii.
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

smaranditza spune:
Multumesc mult de sfaturi si idei.
Sunt super happy! Azi i-am dat 80 de ml LV UHT amestecat cu 40 de ml apa plata. Imi tremurau mainile si inima-n mine cand m-am apropiat cu sticla de el. Eram aproape sigura ca il va refuza. La inceput a facut ceva mutre, mi-a impins mana, dar am inceput sa-i cant melodia lui preferata, si incet-incet a papat tot!
Vreau sa scot mai intai masa de peste zi de tzitzi, si sa raman cu seara si dimineata, apoi sa o scot si pe cea de dimineata, and so on...
Multumesc mult inca o data!