PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)
Raspunsuri - Pagina 8
bobitamica spune:
Vichi....stii care e partea cea mai urata...ca am nevoie sa merg la 2 cabinete din cadrul aceleisi institutii si una are program cu pubicul,iar alta nu. Si iti dai seama ca trebuie sa fac 2 drumuri. Apoi cand in sfarsit am reusit sa intru m-a trimis la Arhivele Nationale care e in capatul celalalt al orasului . M-am dus acolo,iar tanti aia mi-a spus ca ei nu detin acte decat ale celor care au fost in Cadrilater ,nu si acte ale deportatilor din Ardeal.Si am depus o cerere,dar care cu siguranta nu va avea solutionare. Ca ar trebui sa avem niste acte din Cluj,acte pe care le avem,dar pe numele bunicii...dar cica nu..trebuie pe numele strabunicilor...dar la Cluj ne-a spus ca sunt morti si ca nu are rost sa solicitam pe numele lor....asa ca iti dai seama cum sunt eu....imi vine sa ma dau cu capul de pereti acasa sa nu le injur pe alea acolo...
CARMEN....eu m-am inscris la album...Stii,da???
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
ankalaura spune:
ANA - eu as face 7 colturi, uite ca ultima de pe primul rand de www.google.com/imgres?imgurl=http://mathworld.wolfram.com/images/eps-gif/StarPolygons_650.gif&imgrefurl=http://mathworld.wolfram.com/StarPolygon.html&usg=lsskZLmYsa9-mHgpGlGEKYbWj60=&h=449&w=503&sz=17&hl=en&start=0&zoom=1&tbnid=2jkLeGC88ItAdM:&tbnh=124&tbnw=139&prev=/images%3Fq%3Dstar%2Bpictures%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DX%26biw%3D1366%26bih%3D572%26tbs%3Disch:10%2C228&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=413&vpy=152&dur=1399&hovh=212&hovw=238&tx=118&ty=104&ei=_4AHTY2-C4_msQPnzYnhDg&oei=7oAHTfTFN4f0swPJyIC3DQ&esq=5&page=1&ndsp=24&ved=1t:429,r:18,s:0&biw=1366&bih=572" target="_blank">AICI
In viata de zi cu zi ma feresc de simboluri de-astea interpretabile, asa am eu piticii mei, si mai ales nu atarn simboluri pe copii. O steluta neutra as alege deci.
Totodata, mi-e ciuda pe masinile Dodge, nici nu le mai pot privi din cauza siglei pe care o poarta.
altfel, HEXAGRAMA e steaua lui david. Pentagrama e simbol satanist, iar cica pentagrama inversata ar fi simbol al iluminatilor.
Vax as zice, prea complicat pentru filosofia mea.
Acuma, si daca vrei sa cauti, si steaua cu 7 colturi ar avea semnificatii neclare, deci daca ma gandesc mai bine, poate as face o steluta cu vreo 10 colturi, ca sa scap de simbolistica ![]()
CARME - nu degeaba sunt "bobo" ale noastre, ca vaz ca se aseamana si la caposenie
Deci la noi e nenorocire, a mea se spala singura pe dinti.... de cand se spala, adica de la inceput! Si scuipa si se clateste (da din falcute in mod haios), dar chiar clateste si scuipa. Se incalta, mai nou isi schimba si pampersul singura, tot ce face, face singura, si merge singura de cele mai multe ori, ma lupt cu ea sa o tin de mana cand tranversam uneori, alteori o iau pe sus, ca ma enervez, si ea urla, apoi nu mai vrea sa inainteze, sta pe loc.
Si cu imbracatul, daca nu o las, e mai rau. Ca nu se mai misca, se lasa moale. Trebuie sa "undo" ce am facut si sa o las pe ea.
Si asta e valabil la orice, uneori ma dispera, dar n-am ce sa ii fac, asa ca o las pe ea si gata, incerc sa ma pregatesc eu din timp, n-am ce face.
Mai nasol e cand nu vrea sa se culce, si eu sting luminile, si ea daca nu vrea, nu vrea, nu pot sa o pun cu forta in pat, ca se da jos, mai si urla, asa ca umbla cat umbla prin casa si pana la urma tot se suie in pat....
Gata, ma duc la lectii ca termin cafeaua sis e apropie ora la care incep sa fiu eficienta
Mai am azi si maine, poimaine ar trebui sa predau si ultima lucrare.
MissJJ spune:
Na cum vb de retete si meniuri si etc cum am ajuns pe pagina 2.
Hmmmm...
Stelutza aici are 5 colturi, au ale mele doua baghete magice in forma de stea si au costum de ingeras care tot asa are stele pe el cu 5 colturi.
Da are si Anka dreptate ca e cam greu cu steaua, cas de mai multe feluri si inseamna diverse. Da aici se merge pe aia cu 5 colturi ca fiind aia universala.
Carmen nu ai ce sa faci decat sa fii tu pregatita mai devreme ca stii cam cat ii ia sa faca una alta. Toti trec prin asta intr-un fel sau altul. Rabdare si tutun.
Didi cu placere.
Vezi ca aveau si reteta de suc pe acolo. Ms de reteta, am notat acuma sa vad daca prind curaj.![]()
Biri si noi facem cookies si cupcakes si le decoram de sarbatori, luam din magazin praf de ala de numa bagi un ou si niste unt si niste lapte si apoi luam decoratiuni de alea speciale de sarbatori si ne jucam cu ele. Decoratiuni personalizate au facut si astea mici la scoala ARi a facut glob le-a adus globuri argintii si s-au jucat cu sparkly glue si paiete si etc. Ami a facut anul asta un stocking cu numele ei cu o tona de sclipici auriu care acu cade peste tot
, da a iesit super a trebuit tatsu sa bata cui sa-l agatam la semineu.
Si la noi se pune pt Mos un mince pie si un pahar cu lapte si pt ren niste morcov.![]()
Anka la mine nu se deschide link-ul de la popcorn maker, da ce ai impotriva microundelor?
Mada eu zic sa facem schimb de case, ca ale mele vor zapada si nu avem, tu esti satula de ea, ce zici?
Sper la tine sa tina mai mult ca si ale mele s-au batut pe salata de cateva ori pe urma gata le-a trecut.
Tecky imi imaginez ce expresie avea pe fata.
Ooka eu de aia nu am insistat la asta mare ca ea era terorizata cand facea pe ea asa ca am, zis gata punem inapoi pampersii si incercam cateva luni mai incolo.
Didi multa sanatate, creca se suprapune cu ceva sau e vreun stomach bug.
Eu am alta pb acuma.
Asta mare a avut party la nursery si a venit asa zisul Mos si le-a dat dulciuri. Si imi zice cand o iau de la gradi ca a venit cineva imbracat in mos la ei la scoala da ca ea stie ca ala nui mosul ca era slab, fara burta si ca a decis ea ca era un adult imbracat ca mosul si ea era tare dezamagita ca i-a pacalit si nu e ala adevarat.
Ce sa explic???
Joi dim avem controlul de 2 ani jumate cu asta mica, sper sa vrea sa faca cei zice tantea aia ca nu e prea cooperanta cand o apuca.
Ma duc sa le pun papa ca ma omoara asta mica. Zici ca la cat ii e de foame ar manca orice, dar e tare mofturoasa.
Pupam trupa.
ankalaura spune:
Bre Mada, eu am niste pitici la a pune simboluri pe copii. Acuma, ca steluta din varful bradului are 5 colturi sau ca bagheta magica (si a Elizei!) are tot 5 colturi, e alta. Dar sa le pun pe copii, am un pitic. De-aia as face ceva neutru.
Ia uite www.google.com/products/catalog?oe=UTF-8&gfns=1&q=popcorn maker&um=1&ie=UTF-8&cid=14078521921055011342&ei=uLQHTeTzJo-gnQf65YDkDQ&sa=X&oi=product_catalog_result&ct=result&resnum=3&ved=0CD8Q8wIwAg#" target="_blank">pop corn maker
Cu microundele, tot pitici. Cica n-ar fi bune. In RO, foloseam mereu MU, nu incalzeam niciodata pe aragaz. Exageram. Cu popcornul la punga de microunde, am tot pitici, ca alea nu cred ca contin numai boabe si ulei, desi nu am citit in detaliu (ma refer la cele clasice, ca nu am servit never ever cu arome diverse).
Dar na, eu am pitici si cu painea. Si mai bine o fac in casa.
Azi am luat niste pesmeti de-aia la cutie, si e prima data cand citesc pe cutie, nu am dat importanta, am crezut ca sunt pesmeti simpli, ei bine, nu-s
Au tot alfabetul in compozitie 
Totodata, nu am aceiasi pitici cu salamurile, de care cumparam, pentru ca nu am suficiente idei incat sa completez cu altceva. Ma rog, cumparam rar, dar cumparam.
Adica, o paine sunt in stare sa fac in casa, dar salam nu. Acum am comandat smecheria aia de afumat, tocmai ca sa facem acasa piept de pui afumat, si somon fume, sa nu il mai cumpar afumat cu E-uri (ca la magazin, aia nu ii pun fum, ci ii pun aroma de fum).
Dar clar, problemele se trag si de la mofturile familiei, ca au niste figuri domne toti 3.....!
Eu n-am facut nimic deocamdata, desi tebuia sa ma apuc de ultima mea lucrare. Ei bine, a trebuit sa ies sa iau niste plicuri mari si niste timbre, niste dosare, asa ca am luat si niste clopotei, fundite, ceva decoratiuni, si am bricolat un decor de pus pe usa, iar acum m-am apucat de o ciorba, ca deh, mancam numai fripturi cu piure de 3 zile, ca nu mai era mancare
. Si na, acuma hop pe forum...
MissJJ spune:
Aha mai nasol cu piticii serios.
Acuma na fiecare cu piticii lor, ca si eu am destui, de aia zic nasol. Eu incerc sa nu las piticii sa get the better of me, ca ajung la nebuni. Mi-ar place sa fac si eu cat mai multe de casa da sincer si asa is busy mai tot timpul cu ceva si incerc sa ma calmez. Mai incolo poate oi avea mai mult timp dupa ce ne intram intr-un program fetele la scoala full time, sa fie mai mari, mai intelegatoare si sa am si eu mai mult timp sa gadil cate una alta prin bucatarie. Sper si eu, na speranta moare ultima.
Mi-ar place sa stiu sa fac paine de casa si tot felul de dulciuri si aluaturi de astea, sa am toate ierburile si legumele astea mai simplutze in gradina proprie, sa iau pui si carne si etc numai de la ferme nu de la supermarket, sa avem vreo doua, trei gaini sa avem oua fresh, da na trebe si bani si timp si mai multe,deci poate mai incolo.
ankalaura spune:
Mada, paine nu tre' sa stii sa faci. Pui toate alea in castron, mermelesti nitel la ele cu mixeru', lasi la crescut, arunci in cuptor. Tu faci chestii mult mai complicate, painea e pentru copii, crede-ma.
Sa mai zic ca aici, in tara somonului, suta de grame de somon fume e aproape 20 de dolari ori something, iti imaginezi ca am citit doar eticheta si am trecut mai departe, what the heck!
Somonul crud este cam 20$ kilul, gasesti si cu 18 daca esti atent. Pai il afumez de nu se vede pe ala crud!
Si o paine, e si aia vreo 3 dolari pe zi, una mai mare sau doua mai mici, sau chiar si peste 3 dolari pe zi, adica ce naiba, as da suta de dolari pe luna pe paine
. Mi se pare mult al naibii.
Biribu spune:
Mada eu m-am inspirat de la cineva nici nu mai tin minte exact si cind vad copiii miiile de Mosi in mall/pe strada etc etc (ca numai in buda nu-s) le explic ca-s Santa's helpers, nu ala adevaratul care vine de Craciun. Acu e drept ca am avut serbare cu Mos si n-a comentat nici unul ca ce si cum, le-a dat la toti cite o jucarica si acolo s-au sesizat ca cica ce numai atita
?? si am zis ca a venit sa vada serbarea si daca-s cuminti si revine 
Anka m-ai omorit
, nici noi nu le avem cu microundele. in casa noua nici nu am pus, din constructie adik. asta e, incalzesc pe foc ca nu mor, si oricum mie gustul mincarii nu-mi placea deloc la MU.
cu salamul, eu i-as da si de soia sa stiu ca-l maninca, nene, la noi asta e durere durereoasa cum va zic.
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
MissJJ spune:
Anka da cum arata bre chestia aia de afumat? Ca m-ai facut curioasa, stiu de ala afumat ca si aici e scumpe sis trei fire.
Pestele la kil nu e asa rau cal aduc astia din Scotia deci na e fairly local.
Cu painea hmm mie mi se pare complicat, eu is total paralela nici sa framant nu stiu.
De astea mixate si aruncate in tava mai fac da de astea framantate mie frica ca no sa creasca, ca nu nimeresc cu drojdia si etc, is 10 mii de feluri de faina, 10 mii de feluri de drojdii si etc, eus completely lost la de astea.
Am vazut si ala de popcorn, era la noi unu cu www.mickeyxtreme.com/images1/news/92904popsmoothie.jpg" target="_blank">mickey il vazuse fiicamea asta mare intr-o reclama la tv si ma tot ucidea cu mickey, da mi-e cal luam papa de doua trei ori si ajunge printr-un dulap si acolo moare.
Biri ms de raspuns, da tre sa-i zic ceva ca si aici is peste tot frate astia, da ea vrea sa mearga sa-l vada pe mos cica, sa-l vizitam ca tot fac astia reclama ca veniti sa-l vizitati pe mos, daca mergem si dau bani si zice ca ala nui ala adevarat?
Sa ii zic ca ala adevarat locuieste la Lapland, ca a vazut si asta la tv si ca ala cum ai zis tu vine numai in noaptea de Craciun cand copii dorm?? Complicat bre. Aaa si a mea, maimutza mare of course, are un crush pe Justin Bieber cu Baby, baby a lui si are abia 4 ani.
Ce ne facem bre mai acusi??
Edit: am dat un search la noi si am gasit www.amazon.co.uk/Mains-Powered-Anuka-Food-Smoker/dp/B000X8HHK0/ref=sr_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1292360493&sr=1-1" target="_blank">atata pe amazon la £138 si are si pungi speciale pt el, de asa ceva ziceai tu?

Stef's blog