PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Mada, bafta sa primesti raspunsuri bune de la celelalte universitati

Afumatoare de-aia in curte aveau si bunicii mei si faceau niste sunculite afumate o bunatate. Se pare ca sunt 2 metode: afumare la rece (de-astea in curte, cum se practica la tara) sau la cald (de-astea de se pun pe aragaz, sunt mult mai rapide)

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Iar a treia metoda de afumat este cea chimica , si din pacate asta e cea mai raspandita. Eu mai cumpar de aici carnati, sau un fel de suunca dar numai pe care scrie ca sunt afumate traditional.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Didi - super ideea, dar da, nici eu nu mor de dragul aluminiului. Sigur, nimic nu impiedica sa pui, drept capac, inca o tava, cu fundul in sus. Tava mai am, dar gratar pe dimensiune, nu prea...
Mcoca - afumatoare de lemn, in curte, io te cred, daca ai curte si daca ai timp sa astepti doua saptamani sa se afume. La asta pe aragaz, totul e gata in doua ceasuri max.
Bobita - lumea afuma de cand ... lumea, ori cancerul s-a inventat in ultimii vreo 50 de ani. Acuma, sigur, nu putem noi sa stim de ce murea lumea inainte, dar inclin totusi sa cred ca boala asta e apanajul modernitatii, ca multe altele.
Mada - afumi acolo tot ce vrei. Eu nu am aflat inca de unde pot sa cumpar mate, ca si eu vreau sa fac acasa carnati.
Dintre a cumpara chestii afumate cu aroma de fum, de la magazin, si a le afuma cu fum acasa, inclin spre a doua, mai ales ca nu o sa mancam noi zilnic.
Am mai vorbit noi, nimic nu e bun, dar ce-o sa facem? Fructele sunt si alea stropite si injectate, dar inclin sa beau un suc stors din fructele alea injectate, facut acasa, decat sa cumpar un suc de la cutie, care are gust de la literele alfabetului... Si tot asa, asta e, alta solutie nu vad...

Am facut aseara fursecurile pentru serbarea Erikai. Revin mai tarziu cu poza, dupa ce i le aranjez in cosulet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Anka, nu dureaza ma 2 saptamani sa afumi la curte. Ai mei afuma 2 zile, atat, si ies niste bunatati, mmmmmmmmm.
Sambata ma duc la pomana porcului, cu bunatati trimise din ro. Mmmmmmm

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Bune idei...

ANKA...ai dreptate sa stii!! oricum eu prefer carne afumata sau la gratar in curte chiar daca e cu fum decat prajit sau afumat chimic.

MISS...Bafta multa cu universitatile!!!. Ti-am mai spus..nu stiu cum ai timp de toate...

VICHI...Pofta mare!!!eu nu ma omor cu pomana porcului. Mananc doar un pic de sorici. Caltabosi,tobe,lebar si alte minuni nu prea ma tenteaza.

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Anna si Gini felicitate pantry prima serbare.

SeB a abut ieri prima serbare unde a spud clar si raspicat ca nu vrea sa spuna poezia in momentum ala si in prima instant s-a speriat de Mos.

Anka, tav a cu gratar pe marine se gaseste la Ikea, eu am luat-o de aici cu 35 ron. Super idee cu afumatoarea aia, dar de nude iau eu rumegus si de care?

BRADUL noi il lluam natural de fiecare data. Anul asta nu o sa mai cumpar pentru ca de craciun o sa fim la ai mei. Eventual o sa impodobeasca baletii bradul din curte.

CARMEN bafta cu lansarea albumului. Cu siguranta vei gasi ceva sa ii dai cadou de Craciun.

De Craciun SeB va primi de la noi 3 locomotive Thomas de dimensiuni diferite si probabil ca o sa ii Mai caut ceva pe tema Mickey mouse si Pluto.

MINCARE DE SARBATORI- eu una nu ma omor cu feluri traditionale, dar cu to ate as tea am faucet nits carnati care stau atarnati afara la uscat, air in rest o priveste pe mama ce face. Eu ii satu la dispozitie sa o a jut dada are nevoie.

Mergi la inceput

Pica, rumegus de orice fel in afara de rasinoase. Cred ca se gaseste de ex la magazinele cu articole pt animale, ca se pune in acvariu pt hamsteri, dar trebuie verificat sa nu fie de rasinoase.

Mergi la inceput

Acum am realizat si eu ca folia de aluminiu e de evitat. Oricum nu o prea foloseam. Dar am mai citit si ca teflonul = naspa . In felul asta tre sa aruncam tot din bucatarie si sa revenim la viata de acum 70 de ani, sa gatim cum gateau bunicii la tara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Mada bafta,poate ai noroc in celelalte parti!
Fetelor cand citesc ce scrieti de mancare ma apuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Vicky - atunci cand o sa ma apuc sa fac o lista cu ce imi lipseste din RO, o sa incep cu soriciul. Bai frate, luam un sorici la kil de la Focsani, de la o fabrica, de mancai pana pocneai! Asta dupa ce soacra-mea nu a mai crescut grohaitori (si oricum, cat timp nu a aparut soriciul la kil, niciodata nu ne saturam, ca nu ne lasau sa jupuim slana! deci abia ne ajungea pe o masea...)
Afumatoare in curte si-a facut socru' lu frate-miu, in Germania, care sta intr-un super cartier de lux, intr-o localitate care cam seamana cu Sinaia Da-ti seama, ii ucide pe vecini!

Bobita - ei am dreptate, n-am dreptate, dar ma straduiesc sa tin si eu un echilibru intre piticii personali si posibilele obsesii care ma pandesc dupa colt (tot de-aia mai cumparam din an in pasti chipsuri )

Pica - habar n-aveam ca au la Ikea, chiar o sa ma uit, pentru alte preparate. Acuma m-am uitat, aici vad ca e 25$ plus taxe, fara capac. Dimensiunile sunt la fel, doar ca afumatoarea are si maner si capac glisant. Nu mi-a dat prin cap sa ma uit la Ikea inainte.
Rumegus, habar n-am, aici se gaseste la magazinele de ustentile, care vand si gratare, scule, etc (la Canadian Tire). Au rumegus de tot felul de copaci - funny thing, scrie pe el ca e natural
Noi, inainte sa descoperim ca au rumegus pentru afumatoare, ne intrebam daca nu o fi bun si ala de la pet shop-uri, ala de hamsteri, care insa cred ca e de brad!
Soacra-mea cred insa ca afuma cu fag...

Pica - sunteti la Sinaia?

Didi - pai stai asa, ca eu am avut vas de-ala de ceramica, precum bunica la tara! Cu ala aveam alta problema, ca trebuia spalat doar cu apa! Si intr-o zi a prins miros si a mucegait, ca ceramica aia se impregna, ce naiba, ca puneam si carne, nu doar legume. Asa ca tot cu detergent l-am spalat pana la urma.
In general gateam in vase de sticla, termorezistente. Dar aici nu mi-am reconstituit inca tot arsenalul, asa ca dansez cu ce am

Ma duc sa cumpar cos pentru fursecurile Erikai, dupa care vin cu poza, sa imi ziceti daca e frumos.

Mergi la inceput