PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Buna!
Si Irina a avut ieri prima ei serbare si a fost tot fulg de nea, ca Ioana (Anka, a propos, am gasit tot ce-mi trebuia in Obor). Eu am fost asa emotionata! Iar ea a fost asa de cuminte, a dansat, a cantat alaturi de ceilalti copii. Si eu ma asteptam sa vina la mine cand ma vede, ca stiu cat e de alintata, dar ea si-a urmat rolul. Daca vrei sa vedeti un fulgusor, am pus si poze. Fetelor, ce copii mari avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Uite www.cameronscookware.com/Stovetop%20Smoker.aspx" target="_blank">AFUMATOAREA
Deci Mada, vezi mai jos imagini detaliate, cum se face operatiunea.

Practic e o cutie in care pui rumegus, apoi grilajul, haleala, capacul, si dai drumul la foc. Bai am mancat de la cineva niste piept de pui facut asa, ce mai, orgasm culinar nene!

E cam scump si la astia, mai platim sin transportul din US vreo 10 dolari (ceea ce e putin pentru ditamai pachetul), dar na, per total, am zis ca face un bun cadou pentru sotul meu, de Craciun, ca el isi dorea tare

Avantajul mare pe care il vad, e ca ma va scuti mult la inventat pachetele de lunch, si evit mezelurile.

Mada - relax nene cu faina si drojdia. Secretul e sa le iei pe alea cele mai ieftine si cele mai banale, faina all purpose si drojdie simpa, nu de-alea de cresc singure, mixate sau alte vrajeli.

Cu framantatul, mermelesti alea 5-10 minute acolo, tragi aluatului doi pumni, oricum el e moale, nu e ca si cum iti scrantesti vreun deget, si gata. Nu te lua dupa ideea aia babeasca, de framantau mamaicile cate doua ceasuri cozonacul, cu tehnica lu' peshte, ca n-are legatura.

Ma enervezi, deci TREBUIE sa incerci sa faci o paine, si o sa ma pomenesti dupa aia

Smokeru' nostru e si pe amazon, parca cu 59 $, ce ai innebunit 140 de lire??? E de 5 ori mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Da mai cresc pepenasii repede de numa. Deja sunt copilasi.
Gini sa va fie de bine prima serbare si la cat mai multe si mai minunate.
Bobitamica bine ca ai elucidat misterul, aici zic astia ca hipnoza e f buna pt diverse treburi de astea, mai stii poate merge si la tine.
Tecky eu cand am venit aici eram de ideea daca nus sarmale, carnati si caltabosi si etc nu e Craciun, dar nici ei nu am meniu rau, mai ales daca e facut cum trebuie, asa ca am ales sa le combinam, pt ca fetele sunt nascute aici si tre sa invete si despre ce e traditional aici ca discuta asta la scoala si etc. Si jamie oliver, gordon ramsey si etc au niste idei super, numai timp sa ai sa incerci toate retetele.
Anka da bre o reteta pt mega incepatori de paine, ca m-am inarmat cu drojdie, faina, baking powder si etc. Da de aia cu poze si explicatii ca eus mai inceata la de astea. Si una de gogosi da sa iasa bune si pufoase pls.
Vicky ms.
Bobitamica ms de raspuns. da am sa stickla varianta asta sa vedem cat tine.
Eu nu am nici un chef de nimica, am asa o stare naspa, ca am primit un raspuns de la una din universitatile mai cu motz si of course the answer was unsuccessful, da na mai sunt 4 asa ca fingers crossed. Stiam ca va fi greu cai multa concurentza si mai ales e din ce in ce mai greu sa intri la univ acuma, mai ales ca totul depinde de cine citeste scrisoarea aia.
Na ma duc sa ma uit la tv la calduritza ca afara e tare rece si ploua, maine ziceau ca ninge acu arata heavy rain si ca ninge vineri si samb. Vreme nebuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

aaa, deci asta e afumatoarea... m-ai cam bagat in ceata de prima data. interesanta scula....

--------------------------------------------
Marina16+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Anka ms de raspuns bre ala e singurul de l-am gasit aici pe amazon.uk. De aia intrebam cum arata? Ca sa stiu ce sa caut, ca ma tenteaza ideea, eus fan de astea afumate.
Da am sa incerc paine sa vad poate reusesc sa fac si reteta de cozonac data de Didi, ms pt ea si ma bucur ca te simti mai bine.
Drojdie am luat uscata is pachetele ca arata niste paine pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

ANKA..ce super arata !!! oare exista si la noi??
As vrea si eu..tot pt pachetele ma gandeam... nici eu nu as vrea sa mai cumpar salamuri si mezeluri din astea. Am gasit un salam fara glutamat,dar iti dai seama ca nu e chiar eco,bio sau altcumva. Eu,sincer nu stiu ce sa mai mancam ca si gustari reci.

MISS JJ....eu nu-s asa fan hipnoza. Asta pentru ca nu ma pot relaxa absolut deloc la comanda. Si am avut cursuri de hipnoza la un moment dat,dar nu am simtit ca m-ar putea ajuta. Stii cum e..daca nu crezi,nu are rost sa incerci...sau as consider eu

GINI...Felicitari Irinei !!!!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Bobitamica daca ai incercat si nu merge, ata ete, tre sa fie ceva metoda sa manage the pain care sa ti sepotriveasca. Multa sanatate.
Apropo de salamuri ca ma gandeam acuma ca in ro mancam multe,desi nus sanatoase si etc mie imi plac, si luam cate un salam intreg,aici is delicatese si le iei la felie si costa de numa. Noi mai luam de la polonezi sau turci muschiuletz si etc, iarna ne mai trimit ai mei facut de casa afumate si fierte in vin si condimente si etc. Ma gandeam oare cu afumatoarea aia poti afuma si carnatii cum se fac la noi acasa de sarbatori? Ca aici am vazut masina de aia de facut carnati si matze si etc se gasesc la macelarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Apropo de afumatoare, ia uitati ce am gasit: www.menshealth.ro/beneficii/elementar/fa-ti-propria-afumatoare/galerie/foto/pasul-1/#media_file" target="_blank">cum sa-ti faci propria afumatoare. Pare simplu.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Miss, cu afumatoarea, eu zic sa faci o "cutie de lemn" in curte si afumi acolo mai, serios.
Daca as sta la casa, mi-as face o afumatoare (desi cica nu-i sanatos nici fumu). Eu fac caltabosi in schimb :).

Imi pare rau pt raspunsul negativ . Tin pumnii pt celelalte universitati!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Deci eu m-am convins...fumu nu e bun,pentru ca e cancerigen..acum se spune ca nici folia de aluminiu nu trebuie expusa la temperaturi mari pentru ca emana nu stiu ce substante nocive pentru organism...insa pestele afumat e delicios...

Asadar,ce ramane de facut doamnelor?????

Ce cumparam noi din comert,cum or fi afumate???

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput