Fetita mea a inceput sa se balbaie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

rrox, vorbim cumva, iara despre mine? Subiectul nu era deschis de mine, si ma repet am povestit doar 2 intamplari, nu-ti poti da cu parerea despre ce cred eu despre copilul meu doar dintr-o povestire de 2 randuri. Si cred ca e manipulator in unele cazuri, ca atunci cand vrea dulciurisi nu le primeste si ar incerca orice de la uitat cu ochisori de catel pana la aruncat pe jos si dat din picioare, da atunci incearca, numai ca nu reuseste. Si nu ma intereseaza parerea voastra. Eu stiu ce copil am acasa si voi nu traiti cu mine ca sa va puteti da cu parerea asa tam nesam si nedorit.
Ma repet iara, cand am nevoie de sfaturi le cer in alta parte si nu pe forum unde unele din voi nu puteti accepta si o alta opinie si o sustineti pe avoastra abuziv si facand interlocutorul sa para ca neavand idee despre ceea ce face.
Imi este si foarte greu sa ma exprim, cand sunt pe graba si cu 2 copii pe langa minee.

Citat:
Parintele initial ofera mai mult si mai mult - dar nu chiar ce are nevoie copilul. Cantitatea sporita nu poate substitui lipsa calitatii. Parintele frustrat (pe buna dreptate) incepe sa considere copilul un manipulator, la panda mereu sa il atace si sa-l invinga. Apar efectele asa numitei lupte pentru putere (power struggle), cand defapt totul e o problema de nevoi reale ale copilului si parintelui, care nu se potrivesc neaparat. Fiindca parintele si copilul nu vorbesc acceasi limba... desi ambii sunt bine intentionati si depun eforturi

Si aici imi parusi foarte obraznica, pt ca tu nu ma cunosti sa-ti permiti sa-mi arunci asa ceva in carca. Te rog frumos ca pe viitor sa te abtii. Cunosc destul de bine nevoile copilului meu, imi cunosc copii mai bine decat multe alte mame, pt ca ma intereseaza cum se simt ei dar asta nu ma impiedica sa cred ca ei in explorarile lor nu incearca sa exploreze si varianta "manipulatoare" (e cam mult spus manipulant, dar nu gasesc cuvantul ce ar putea descrie ce vreau sa spun).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Eu pe subiectul asta nu mai intru caci vad ca s-a transformat in detinatoarele adevarului absolut versus EU. Subiectul nu este despre mine si copii mei si cand imi voi scrie eu viata mea pe forum si voi cere eu sfaturi atunci va puteti intrece in a mi le da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Claudia, te-ai suparat degeaba, sa stii. Cuvantul "manipulator" e un cuvant urat (la fel de urat ca prost, rau, nesimtit etc).
Daca tie iti place sa-l folosesti caracterizandu-l pe fiul tau, e treaba ta.
Rrox a incercat sa-ti explice ca baietelul tau nu are cum sa fie manipulator, ti-a explicat de ce poate avea anumite comportamente, adica a vrut sa te ajute sa-l intelegi mai bine.

P.S. Dar lui cine i-a facut cunostinta cu dulciurile?
Daca stii ca doresti sa-i oferi dulciuri cu portia (si te inteleg), nu era mai bine sa astepti pana creste si va puteti intelege in privinta asta?
Mi se pare normal sa fie suparat daca refuzi sa ii dai ceva ce ii place atat de mult.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Claudi@ cand ma adresez tie incep paragraful cu numele tau, da? Daca tu te simti vizata de ce scriu, asta e alta poveste.
Poate reflectezi totusi asupra modului in care vorbesti despre copilul tau. Etichete cat se poate de depreciative. Inainte sa te infoi de asa zisa obraznicie a altei persoane.

Postul (meu) anterior contine descrierea unor mecanisme ale relatiei copil-parinte, suficient de des intalnite. Dupa parerea mea, e ontopic aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Copiii sunt inteligenti, observa relatii intre diverse actiuni si raspunsurile celorlalti la actiuni si incearca sa le repete, nu sunt manipulatori. Sunt mici exploratori. Asta face parte din dezvoltarea lor cognitiva.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Si la noi a existat un tusit "actoricesc" asa cum exista si un plins de acest fel; tusitul aparea la masa simulind ca se ineaca, in momentele cind nu era in centrul atentiei (citeodata isi ridica si bratele sus, ca asa a invatat-o tac-su sa faca cind se ineaca ), la faza asta noi efectiv pufneam in ris si ea ne raspunde la fel. Mi se pare un feed-back extraordinar, apropos de ce zicea Rox mai sus, legat de inteligenta copilului mic. Acuma nu-l mai practica, doar cind apare cineva strain, care nu cunoaste "piesa"

Ei, si avem si un plins "prefacut", de exemplu atunci cind i-am interzis ceva fara explicatii destule; este foarte diferit de plinsul real, inceteaza imediat ce ii explic si pina acum niciodata nu a continuat dupa, spre deosebire de plinsul adevarat, care nu trece cu explicatii ci e nevoie de luat in bratze, dragalit, focusat atentia spre altceva, etc...

Mergi la inceput