Urgent un chirurg specializat in nefrologie

Urgent un chirurg specializat in nefrologie | Autor: mamy3

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un medic chirurg specializat in nefrologie ptr o operatie la un copil de 2 ani - nefrectomie dreapta
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

pt operatie in sine ai nevoie de un urolog, iar cel mai bun din tara pe asa ceva la copii este dr. basca. dar de ce trebuie nefrectomie? este o operatie foarte rara la copil, niciunui chirurg nu-i place sa o faca daca nu este 100% necesara.
nefrologul nu este chirurg, el se ocupa doar de partea medicala a rinichilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamy3 spune:

multumesc ptr promptitudine si raspuns , noi am fost timp de 1 an si jumatate la controlae periodice la prof Basca dar a considerat ca nu este o urgenta chirurgicala operarea Mirunei si ne a sfatuit sa ii facem doar analize in continuare. Am incercat sa gasesc o sectie de nefrologie ptr a putea fi urmarita evolutia si surpriza in urma scentigragiei 2 medici dr Balgradean si dr sp in scentigrafie ne-au indrumat spre operatie , ptr ca acest rinichi plin de chisturi poate sa provoae o peritonita sau o infectare a organelor din jur .Sincer nu mai am incredere in ce mi s-a spus la Grigore Alexandrescu , sa astept ca se resorb can de fapt i-au acoperit to rinichiul. Ce am aflat de pe net este vb despre o clinica la Cluj dar nu stiu daca trateaza si copii atat de mici ptr ca in Bucuresti nu am auzit decat de Basca ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

e o clinica in ungaria specializata pe asa ceva.
daca poti,ia legatura cu o membra a forumului,care l a operat pe baietel acolo.nickul ei e jzosaerika.
multa sanatate.uite aici ii poti trimite pm.
http://forum.desprecopii.com/forum/pop_profile.asp?mode=display&id=22633

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

daca pe scintigrafie rinichiul este cat de cat functional este mult mai important sa fie pastrat. viata cu un singur rinichi poate deveni foarte complicata in caz ca se intampla ceva cu el. din cauza asta nici un cirurg nu este dornic sa scoata un rinichi functional.
daca se sparge un chist nu va face peritonita pt simplul motiv ca rinichiul nu este in peritoneu. va fi un edem local si iritatie (destul de restransa pt ca rinichiul este relativ bine izolat fata de alte organe) posibil si abces daca se infecteaza dar de multe ori aceste probleme se pot trata fara interventie chirurgicala, doar cu antibiotice si rabdare.
mai intreaba si alti doctori daca nu ai incredere in ce ti s-a spus pana acum, dar parerea mea e ca e mult mai important sa pastrezi un rinichi functional decat sa-l scoti doar pt ca exista eventualitatea sa faca probleme

Mergi la inceput