Bobocei de sept-oct, la 2 ani (321)
Raspunsuri - Pagina 15
angelynna82 spune:
Cristineescu :)))), asta patesc si eu seara :D
Claudinna rezolvat 
mami de Crina(12.10.2008) il asteapta pe "so sun"

"pinsesa lui mama"
angelynna82 spune:
ahhh, si vreau si eu reteta de tarta si tort a lui Lala

"pinsesa lui mama"
lala77 spune:
Tort cu portocale:
Faci un blat din 5 albusuri, 100 g zahar, 100 g migdale macinate, o lingura mare cu faina, 15 g unt topit, 1 zahar vanilat, coaja de la 3 portocale. Il coci in forma de tort si cand se raceste pui peste el crema.
Crema: 1 galbenus frecat cu 70 g zahar; adaugi cam 300 ml suc de portocale, o lingura de faina si una de amidon (merge si sa inlocuiesti amidonul cu faina dar nu e asa fina). Fierbi pana se ingroasa putin apoi dai deoparte de pe foc si incorporezi(cat inca e fierbinte) 2 pliculete de gelatina, inmuiata in prealabil in cateva linguri apa rece, si 4 linguri de gem de coji de portocale.Cand se raceste, amesteci cu 250 g frisca batuta bine si torni peste blat.
La ornat am folosit felii de portocale fierte in sirop de zahar (cat zahar atata apa).
Tarta: faci o foaie de aluat de cornulete(eu i-am pus si cacao ca sa iasa neagra), tapetezi cu ea o tava rotunda de tarta ; o imbraci si pe fund si pe pereti, ca la pasca. Si in mijloc torni amestecul urmator: 500 gr branza proaspata, 200 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 3 oua, 2 linguri de faina, stafide. Deasupra razi ciocolata si infingi din loc in loc bucatele de ciocolata. Coci la cuptor.
Pofta buna!
Ma duc sa ma culc.
angelynna82 spune:
mersi Lala
, somn usor

"pinsesa lui mama"
claudinna spune:
neata!!
bea cineva cu mine in dimineata asta?
eu sunt trezita de pe la 5...fac curat in bucatarie sa nu ma deranjeze nimeni![]()
se anunta un we cu muulte treburi administrative
aici e un ger de crapa tot...
Ange, multumesc frumos!!!
angelynna82 spune:
Neatza,
Multumim de
, mai dau si eu una pentru somnoroase ![]()
Aseara citeam la odiseea noastra, doamne cate emotii m-au incercat

"pinsesa lui mama"
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_ur" target="_blank">Crinul mamei
_irina_ spune:
La noi ninge si tot ninge de vre-o saptamana, au inghetat si geamurile si daca as avea si un semineu ar fi ca in povesti.
Am si un brad inzapezit in fata geamului...
Ieri am fost la serbarea de craciun, gata cu cresa pe anul asta, speram ca la anul sa fie mai bine.
In rest, mai avem o urma de tuse, muci si pe mine ma paste o raceala sau ceva, ca tot sunt in concediu de luni.
cristineescu spune:
Buna cafeaua, multumesc dragelor. Noi am dormit noaptea asta toti 3 in pat si Harri mi-a facut "masaj" cu piciorusele toata noaptea. El e fresh, eu ma gandresc deja la a 2-a cafea.
Harri Alexandru (10.09.2008)
Aici sunt eu, Harri, la motz
cristineescu spune:
Irina, ia imagineaza-ti ca langa semineul ala de care zici stai intr-un fotoliu si bei o tuica fiarta si te gandesti la ce cadouri vei primi. Nu-i asa ca te simti mai bine? Multa sanatate.
Harri Alexandru (10.09.2008)
Aici sunt eu, Harri, la motz