Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(220)
Raspunsuri - Pagina 19
Roxxy80 spune:
Victo, ai doi baietei f frumosi. Vor rupe multe inimi. Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi!
Te rog mult de tot sa scoti poza cu ala mic pe cantar. Umbla multi nemernici si obsedati pe net si nu stii pe unde poate ajunge poza ta.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Victo va las poze noi cu nazdravanii http://family.webshots.com/photo/2755800240102838148XXItrb din motive legate de nspe treziri pe noapte si neluat in greutate nimic in ultimele 2 saptamanai, am inceput diversificarea cu un picut de cereale..peste o saptamana incepem cu supica..si tot asa.. alina, si stefan se poarta bine cu Mihai..dar in rest..m-am saturat sa il aud zbierand toata ziulica, sincer.. Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007) |
eladea2005 spune:
salutare dragelor!
Alina, multu de intrebare, situatia e cam asa: am scapat vineri de antibiotic, urmeaza sa mergem la ORL sa vedem daca mai exista acel lichid in spatele timpanelor...pe de alta parte, atata antibiotic si Nurofen au dus la dureri de stomac(cel putin de asta se plange acum Eric)...
nici nu mananca cum trebuie, nici inainte nu era el mancacios dar acum e DEZASTRU...
nu stiu incotro s-o apuc si unde sa-l duc...mi-e teama de-o gastrita sau ceva de genul...
orice sfat sau idei sunt binevenite...daca aveti...n-as prea vrea sa-l duc la endoscopie de pe acuma...sper sa nu fie cazul..
e si anemic,conform analizelor... ii dau acum si fier...dar fiind constipat el de felul lui, ma gandesc sa nu-i creeze mai mari pb si asta...
asadar suntem intr-un cerc vicios din care nu stiu cum scapam...
filip haraie, are secretii pe care i le aspir...tuseste de la secretiile alea...in rest e ok...
eu cu o minunata criza de fiere de 3 zile...azi e mai bine, ca nu ma mai doare locul decat la palpare...
am bagat acu 2 zile un piafen...ieri no spa...
cam asta e...astept zile mai bune ca o iau razna...
va pup si sanatate multa tuturor!
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Victo spune:
roxy, multumim..da o sa o scot..ne laudam doar ca avem si noi 7 kile
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
softurela spune:
| citat din mesajul lui eladea2005 salutare dragelor! Alina, multu de intrebare, situatia e cam asa: am scapat vineri de antibiotic, urmeaza sa mergem la ORL sa vedem daca mai exista acel lichid in spatele timpanelor...pe de alta parte, atata antibiotic si Nurofen au dus la dureri de stomac(cel putin de asta se plange acum Eric)... nici nu mananca cum trebuie, nici inainte nu era el mancacios dar acum e DEZASTRU... nu stiu incotro s-o apuc si unde sa-l duc...mi-e teama de-o gastrita sau ceva de genul... orice sfat sau idei sunt binevenite...daca aveti...n-as prea vrea sa-l duc la endoscopie de pe acuma...sper sa nu fie cazul.. e si anemic,conform analizelor... ii dau acum si fier...dar fiind constipat el de felul lui, ma gandesc sa nu-i creeze mai mari pb si asta... asadar suntem intr-un cerc vicios din care nu stiu cum scapam...![]() |
Eladea cam in aceeasi situatie eram si eu cu fetele, prin vara. Diana racea si ajungea la prednison daca se juca putin cu mana in apa. Acum, s-a schimbat situatia, mi-am rezolvat si eu problema, Diana nu a mai luat nici o pastila de vre-o 4 luni, Bianca nu mai e constipata.
La ultimele analize Diana avea fierul 130 pe intervalul de referinta 25-100 si hemoglobina 12,4.
Ce am facut ? Am schimbat dieta si am exclus proteina animala din alimentatie. O sa-i mai dau somon si galbenus odata-de doua ori pe saptamana.
Daca te intereseaza da-mi de stire nu mai am timp acum. Ma asteapta cotofana sa o iau de la gradinita.
Multa sanatate iti doresc, stiu cum e cu boala care nu se mai termina!
Alina numta sanatate si voua !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Vasari spune:
Andreea, multa sanatate tuturor!
Laura, detaliaza, te rog.:) Si Maria are lipsa de fier, cu toate picaturile pe care le-a luat, desi mananca bine. Ma bucur ca voi sunteti asa bine, 4 luni mi se pare enorm!! Felicitari!
Sara doarme acum cu suzeta langa mine si Maria, a adormit in timp ce noi ne jucam. Ma intreb daca am facut bine ca i-am dat-o, dar de ieri voia numai la san si papa de vomita dupa. A luat 1,3 kg intr-o luna.
Noi avem de ieri o atmosfera asa placuta in casa, sper sa ramana asa, Maria e ca o zana.
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
softurela spune:
| citat din mesajul lui Vasari Andreea, multa sanatate tuturor! ![]() Laura, detaliaza, te rog.:) Si Maria are lipsa de fier, cu toate picaturile pe care le-a luat, desi mananca bine. Ma bucur ca voi sunteti asa bine, 4 luni mi se pare enorm!! Felicitari! Sara doarme acum cu suzeta langa mine si Maria, a adormit in timp ce noi ne jucam. Ma intreb daca am facut bine ca i-am dat-o, dar de ieri voia numai la san si papa de vomita dupa. A luat 1,3 kg intr-o luna. Noi avem de ieri o atmosfera asa placuta in casa, sper sa ramana asa, Maria e ca o zana. ![]() |
Alina, Diana avea Sideremia = 21 in luna august iar acum 4 zile, 130. Nu stiu cu precizie ce a cauzat explozia asta pentru ca, ea a mancat foarte diversificat si nu a facut abuz de nimic.
Cantitatile cele mai mari de fier se gasesc in leguminoase (fasole,naut, linte..) si nuci , seminte de fl.soarelui, dovleac, etc. De ex. semintele de dovleac la 100 g au 83% din doza zilnica a unui adult.
Forma aceasta a fierului, din vegetale se numeste Non-hem si teoria spune ca este mai greu asimilabila. Se recomanda consumarea unor produse bogate in vitamina C pentru a ajuta absorbtia fierului. Noi asta am facut. Salata de cruditati sau zeama de lamaie la orice mancarica de fasole, naut, linte. Vitamina C mobilizeaza si absorbtia celorlalte minerale, nu numai a fierului. Atentie! Vitamina C se distruge la tratament termic.
Eu nu-mi propusesem sa-i cresc fierul, ma preocupa imunitatea ei la modul general. Dar daca s-a rezolvat si cu fierul cu atat mai bine.
Calciu a crescut si el in lipsa lactatelor si nici nu i-am dat altceva in mod deosebit, cat a prins ea din zbor.
Cand au vazut medicii rezultatele mi-au zis "ai supradozat-o cu suplimente".
Si adevarul e ca daca foloseam Fier Hausmann nu ajungeam la valorile astea. O singura data i-am (2 luni) si abia a crescut sideremia la 40.
Cam asta e. Multa sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Vasari spune:
Am pus poze noi, Sara&Maria.
Laura, dar Diana nu bea iaurt, lapte? Pe astea nu as avea cum sa i le scot, nu ar fi o problema cu celelalte proteine animale...
Am avut o super noapte, somn de la 10 la 4, apoi 4 la 9.
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010
softurela spune:
| citat din mesajul lui Vasari Am pus poze noi, Sara&Maria. Laura, dar Diana nu bea iaurt, lapte? Pe astea nu as avea cum sa i le scot, nu ar fi o problema cu celelalte proteine animale... Am avut o super noapte, somn de la 10 la 4, apoi 4 la 9. ![]() _ dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010 |
Nu Alina, nu consuma lactate. E o poveste lunga dar cu final fericit :). Are aproape 2 luni fara proteina animala.
Ii fac lapte de migdale, caju, mei si altele atunci cand ii dau lapte cu cereale.
Hai sa ma uit pe poze si revin.
Ce bebelus scump !!! Sunt asa frumoase impreuna !
Vezi, ca pana la urma s-au aranjat lucrurile. Fetele se iubesc.
Acum Maria o iubeste dar cand creste Sara mai maricica va fi si invers.
Bianca mea vibreaza cand o vede pe Diana.
Mai vorbim, ma duc la Bianca, scanceste micutza.
Roxxy80 spune:
Vasari, pentru mine suzeta a fost cea mai buna inventie a omenirii. ne-a salvat din multe momente de iritare, nopti cu dureri de la dintisori. I-am scos-o f rapid lui Matei la 1 an si 8 luni, dupa aparitia caninilor. La Maria m-am chinuit aproape 2 luni sa i-o introduc si bine am facut ca nu am renuntat. Ea a fost mereu mai plangacioasa si suzeta ne-a ajutat iarasi foarte mult. Si la ea am acelasi termen pentru suzeta, si anume aparitia caninilor.
Fetelor, doream sa va intreb daca piticii vostri (cei mari
) fac fixatii pe un anumit desen sau poveste? Matei al meu face obsesie cu cecate ceva vreo 2-3 saptamani. De exemplu, de o saptamana citesc Cenusareasa de cel putin 2 ori pe zi. Am avut saptamani intregi in care am citit Scufita Rosie, Punguta cu 2 bani, Alba ca Zapada, Motanul Incaltat.
Acum am o vaga senzatie ca incepe sa se apropie de Pinocchio
.
Vroiam sa va spun ca aseara am fost foarte mandra de el. Impreuna cu taica-sau a facut un puzzle de 60 de piese (mai mult Matei decat Cristi). Nu-mi venea sa cred cata rabdare si placere avea.
In ultima vreme devine foarte pasionat de carti si puzzleruri si ma bucur din suflet pentru asta.
Vroiam sa va las link-ul unui site www. desprejucarii.ro/despre-noi (fara spatiul respectiv).
Nu este un site concurent. Este un site in care se ''diseaca'' jucariile, se scrie despre noi modalitati de intrebuintare a diverse jucarii etc. Am scris si eu cateva articole. Sper sa va placa.
softurela spune:
| citat din mesajul lui Vasari Andreea, multa sanatate tuturor! ![]() Laura, detaliaza, te rog.:) Si Maria are lipsa de fier, cu toate picaturile pe care le-a luat, desi mananca bine. Ma bucur ca voi sunteti asa bine, 4 luni mi se pare enorm!! Felicitari! Sara doarme acum cu suzeta langa mine si Maria, a adormit in timp ce noi ne jucam. Ma intreb daca am facut bine ca i-am dat-o, dar de ieri voia numai la san si papa de vomita dupa. A luat 1,3 kg intr-o luna. Noi avem de ieri o atmosfera asa placuta in casa, sper sa ramana asa, Maria e ca o zana. ![]() |
Alina si Diana avea o alimentatie sanatoasa, fara E-uri, fara dulciuri, multe legume, multe fructe dar asta era o picatura in ocean.
Acum e altceva, e o schimbare radicala.
Nu intru in detalii pentru ca nu cred ca va ajuta cu ceva. Decizia de a fi vegan vine dupa o experienta, vine dupa multe carti citite si nu pentru ca a incercat cineva sa ma convinga. Oricat si-a batut maica-mea capul sa renunt la proteina animala nu a rezolvat nimic. Eram cea mai gurmanda carnivora. Nu exista masa fara proteina.
A venit un moment cand m-am convins singura, pe pielea mea si a Dianei. Schimbarea a fost grea, am infruntat sotul si socrii dar pana la urma s-au lamurit si ei. Ce e surprinzator ca si medicii au cazut pe ganduri. Le-am dat tema de gandire.
Si sa stii ca cei care scot proteina animala din alimentatia copiilor lor sunt priviti ca niste ciudati. Prefer sa fiu ciudata dar sa am copilul sanatos.
Cam asta e. Iar pentru ca Maria e in observatie cam cu aceeasi afectiune ca si fiica-mea, doar ca intr-o forma mai usoara sa stii ca dieta reduce semnificativ exacerbarile.
Diana facea crize nocturne de astm doar cand consuma carne sau lactate. Si nu este alergica la nimic.
Mai multe detalii am scris la topicul celalalt.