FMI a raspuns mamicilor si bebelusilor!
Raspunsuri - Pagina 2
alinuk spune:
Nu vreau sa fac un comentariu pe text, ci doar cateva aprecieri STRICT cu privire la subiectul pt care i-am transmis noi scrisoarea lui JF. O discutie la nivel global isi are rostul dar pt mine nu in acest context, al acestui demers.
exercitiu de imaginatie:
JF a primit scrisoare... o fi citit-o el?? ei sa zicem ca i-a facut cineva un rezumat...altcineva trebuia sa construiasca un raspuns
acel altcineva probabil s-a documentat cu privire la ce am scris noi in scrisoare la surse sigure: guvern + min muncii
(parerea mea ca asta e suficient ca lobby pt demersul nostru)mesajul? cam niciunul in scrisoare....dar...asa cum mai discutam si in alta parte, JF a oferit un raspuns diplomatic, de pe o pozitie neutra si care sa disculpe FMI de situatia implicarii in treburile si deciziile interne ale tarii, pentru ca asta ar fi insemnat ca Romania sa fie suspectata de lipsa de suveranitate. (ceea ce stiam)
S-au punctat problemele semnalate de noi, cu rigoarea unor contraargumente elegante si diplomatice, astfel incat sa nu lezeze deciziile guvernantilor, care dupa cum spune mr. F, au mai si gresit.
De apreciat este faptul ca a facut efortul de a raspunde scrisorii noastre. Acest lucru spune mult. In afara granitelor acestei tari EXISTA dialog social, iar oamenii si societatea civila in ansamblu sunt importanti pt ca politicienii se simt responsabili fata de ei.
concluzie:
Ca tot ce am facut a CONTAT!!!Nu eu in particular... comunitatile online, ong urile, mass media, societatea civila!
ca atunci cand luam atitudine nu se poate sa nu existe un ecou
ca daca stam cu mainile in san ... nu avem voie sa ne plangem
Va rog sa luati in calcul ca aceasta cauza nu-mi apartinea la nivel personal(in doua saptamani mi se incheie cicul si al treilea copil nu il mai avem in 'rpogram')
...sunt o idealista, pe alocuri realista si nu in ultimul rand mama
PS: subliniez ca nu impartasesc mesajele de stanga din scrisoare (dar nu le comentez), mesaje care nedreptatesc mamele de cariera
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinuk PS: subliniez ca nu impartasesc mesajele de stanga din scrisoare (dar nu le comentez), mesaje care nedreptatesc mamele de cariera |
Vrei sa spui mamele de dreapta. Caci exista cariera si pe partea stanga.
cristina_i spune:
Interesant raspuns. Pe mine ma ingrozeste, sincer. Eu personal inteleg ca FMI (prin reprezentatnul sau care a dat acest raspuns) incurajeaza sustinerea saraciei in Romania. Socant!!! Bag de seama ca strategia acestuia (FMI si nu numai) este aceea de a ne mentine intr-o stare de saracie pentru a nu reusi sa ne autofinantam si sa fim la mana lor.
Eu sunt economista si am invatat la scoala ca "motorul" oricarei economii de piata este clasa de mijloc - cea care produce acea plus valoare necesara dezvoltarii intregii societati. Ori aceasta categorie, in Romania, este descurajata. Clasei de mijloc trebuie "sa-i dam in cap" conform reprezentatanului FMI pt. ca se "aloca resurse unor familii mai bine pozitionate financiar, in acelasi timp neoferind destul ajutor unor familii foarte nevoiase. Sprijinim in mod ferm eforturile guvernului de a imbunatati modul in care este acordata asistenta sociala pentru ca aceste inechitati sa fie luate in considerare".
Eu nu zic sa-i lasam sa moara pe cei saraci DAR daca aceasta clasa (cea de mijloc) va disparea cine va mai finanta si sustine clasele defavorizate? Desigur, imprumuturile si finantarile externe........
olympia spune:
Cum necum, trebuie sa apara si la noi alte forme de a rezolva ingrijirea copiilor micuti pentru mamele care lucreaza. Cresele private-s scumpe, cele de stat nu vor fi nicicand suficiente.
Problema exista in toate statele. Varul meu din Anglia are copiii crescuti de o Nanny, care ingrijeste 5 copii, pe langa cei 6 personali(intre 8 si 17 ani).
A zis ca la Nanny acasa-i mai curat si mai bine decat la la cresele pe care le-a vizitat (cele pe care si le permite financiar). A dus copiii acolo incepand de la 1 an.
Cum anume-s evaluate/pregatite aceste femei, cum si de cine sunt controlate, nu stiu sa spun. Si eu am fost sceptica in privinta capacitatii unei singure persoane de face fata unei asemenea sarcini. Am inteles ca are casa dotata cu tarcuri, patucuri, dispozitive de siguranta si totusi ma gandesc la un milion de situatii pe care nu stiu cum le-as gestiona in locul femeii respective. Sistemul insa-i destul de raspandit.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
alinuk spune:
presa 'la prima vedere' despre asta
http://www.mediafax.ro/social/franks-fmi-nu-a-impus-nicio-reducere-a-concediului-pentru-mame-ca-si-conditie-pentru-finantare-7801054
http://www.amosnews.ro/Jeffrey_Franks_FMI_nu_a_impus_nicio_reducere_a_concediului_maternal-29-58582
(aici e trecuta la informatia zile)
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/64940/AflAA-aici-ce-explicaaatie-le-a-dat-FMI-mamelor-cu-privire-la-reducerea-concediului/
http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/franks-fmi-nu-a-impus-nicio-reducere-a-concediului-pentru-mame-ca-si-conditie-pentru-finantare-53690
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/franks-fmi-nu-a-impus-reducerea-concediului-pentru-mame-209257.html
http://observator.ro/j-franks-fmi-nu-a-impus-noile-conditii-pentru-concediul-de-crestere-a-copilului-65413.html
http://www.realitatea.net/jeffrey-franks-catre-mame-fmi-nu-a-impus-nicio-reducere-a-concediului-maternal_781465.html
samd.. nu mai are rost caci vad ca prezinta destul de similar, neutru stirea
Alinuk
mama de Andu mik si Teo voinik
www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!
Nimic nu-i intamplator!
Chuny spune:
5 copii pe langa cei 6 ai ei mi se pare enorm !!! 5 copii e o raspundere mare pt o singura persoana
In Franta am impresia ca o dadaca are dreptul la maxim 3 copii, mi se pare ideal asa.
Alinuk, cred ca urmatorul pas al vostru ar trebui sa fie acesta: crearea unui statut pt bonele autorizate care vor putea lucra cu contract. Incercati sa incurajati acest lucru, statul va fi obligat sa gaseasca o solutie din 2011. Obligat ... vorba vine, dar poate reusiti cumva sa-l obligati. Pt asta insa va trebui sa gasiti mai multa sustinere printre mamici ca pana acum am vazut ca s-au ascuns bine.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui Sibylle Pt asta insa va trebui sa gasiti mai multa sustinere printre mamici ca pana acum am vazut ca s-au ascuns bine. |
Nu suntem chiar asa o tara de mamici cum sustine Base. Ar trebui privita ca o problema a femeilor, nu strict a mamicilor. De fapt o problema a intregii societati. Pe mine in continuare ma preocupa si ma supara decizia, chiar daca nu ma afecteaza. Am si eu doua fete, plus ca stiu care sunt nevoile unui copil de 1 an si care sunt posibilitatile atunci cand nu sta cu mama. O stiu, ca din pacate le-am testat pe copilul meu.
Sandru nu s-a mai implicat de data asta? Pentru ca acum s-au pierdut drepturile promovate de ea, nu atunci cand s-a taiat 15% pe o perioada determinata. O asemenea decizie nu era normal de luat prin OUG intr-un asa hal de repezeala. Ar fi trebuit sa auzim parerea pediatrilor, a psihologilor, OMS-ul care recomanda alaptatul pana la 2 ani. Mie pediatrul mi-a spus clar la 1 an ca nu imi recomanda 'colectivizarea' copilului. Din pacate s-a pus problema gresit cu cresele. Nici nu trebuie sa ne intereseze existenta acestora. Nici a bonelor autointitulate, fara habar de psihologia copilului, care mai decare cu frustrarile ei. Vor face crese? De care...de-astea cu 30 de copii la o asistenta medicala? Este jenant. In conditiile in care in lumea intreaga se raspandeste tendinta de a iti pasa de cum sunt grescuti puii pe care ii pui in farfurie sau gainile care fac oul din omleta de dimineata...Basescu ne trimite in campul muncii si copiii la gramada in crese sau in grija oricarei pensionare fara ocupatie.
Un alt argument idiot este comparatia cu alte tari din UE. Ar fi interesant de comparat si cat cheltuie lunar orice alta tara din UE pe mamicile cu copii si cat se cheltuie la noi. Totusi indemnizatia medie care se platea era de aproximativ 900ron, deci nici 250 de E!!!
In fine, e adevarat ca reactiile au fost timide, dar si timpul de reactie a fost cam scurt. Dezbatere publica ioc, se protesta la guvern in timp ce se semnau actele pe hotarari luate de mult, probabil de cand a vrut Udrea sa concedieze niste doamne din minister si n-a putut ca erau gravide. Nu se face nicio economie, se satisfac doar orgolii.
accept92 spune:
Cum se poate impiedica aplicarea unei OUG? Prin motiune de cenzura? Mai exista si alte mijloace? Nu se poate ataca in justitie insasi ordonanta si aplicarea ei de la 1 ian, de catre o asociatie?
mcoca spune:
| citat din mesajul lui accept92 Un alt argument idiot este comparatia cu alte tari din UE. Ar fi interesant de comparat si cat cheltuie lunar orice alta tara din UE pe mamicile cu copii si cat se cheltuie la noi. Totusi indemnizatia medie care se platea era de aproximativ 900ron, deci nici 250 de E!!! |
Nu e chiar asa de idiot argumentul. De ex in Fr ai dreptul sa stai acasa 6 luni la primul copil, pana la 3 ani de la al treilea. Ei, si indemnizatia e fixa, de cca 330 € pe luna (adica 1/3 din salariul minim)! (Nu vorbesc de concediul de maternitate, alea 2,5 luni, vorbesc de concediul de crestere a copilului).
Vicky si Printzesone
NinaR spune:
| citat din mesajul lui Jasmine Am citit bine??? COOPERATIVE??? |
Tu ai citit bine, dar cred ca a vrut sa spuna "cooperatiste" (organizatii cooperatiste).