FMI a raspuns mamicilor si bebelusilor!
Raspunsuri - Pagina 3
iulianm spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui accept92 Un alt argument idiot este comparatia cu alte tari din UE. Ar fi interesant de comparat si cat cheltuie lunar orice alta tara din UE pe mamicile cu copii si cat se cheltuie la noi. Totusi indemnizatia medie care se platea era de aproximativ 900ron, deci nici 250 de E!!! |
Accept, nu stiu daca asta cauti, iti dau un link la doua studii publicate in 2008 (unul revizuit in 2009), care trateaza concediul de crestere (plaatit) a copilului dpdv a generozitatii/conditilor acordate, cit si a drepturilor parintilor (gender equality) in 21 de tari dezvoltate.
http://www.cepr.net/index.php/publications/reports/plp/
mcoca spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
Accept, nu stiu daca asta cauti, iti dau un link la doua studii publicate in 2008 (unul revizuit in 2009), care trateaza concediul de crestere (plaatit) a copilului dpdv a generozitatii/conditilor acordate, cit si a drepturilor parintilor (gender equality) in 21 de tari dezvoltate. http://www.cepr.net/index.php/publications/reports/plp/ "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Iulia, din pacate studiul este total eronat. In Fr ai 22 de saptamani numai daca ai gemeni. La primii 2 copii ai 10 saptamani, iar la al treilea 16s (plus 6 saptamani de prenatal).
Vicky si Printzesone
Letitia1 spune:
Problema exista in toate statele. Varul meu din Anglia are copiii crescuti de o Nanny, care ingrijeste 5 copii, pe langa cei 6 personali(intre 8 si 17 ani).
A zis ca la Nanny acasa-i mai curat si mai bine decat la la cresele pe care le-a vizitat (cele pe care si le permite financiar).
Femeia de care vorbeai nu e Nanny e childminder si da, are voie sa aiba in grija atiti copii citi are. Uite legea:
This varies, but up to a maximum of three children under five, and three children between five and eight, including the childminder’s own children.
Normally, a childminder can only care for one child younger than one year old (including the childminder’s own child). Childminders may look after additional children over eight years old.
Aceste femei sint acreditate, cu acte in regula, platesc taxe la stat etc. dar in principiu sint la fel de scumpe ca si cresele, insa se mai poate negocia.
accept92 spune:
| citat din mesajul lui iulianm Accept, nu stiu daca asta cauti, iti dau un link la doua studii publicate in 2008 (unul revizuit in 2009), care trateaza concediul de crestere (plaatit) a copilului dpdv a generozitatii/conditilor acordate, cit si a drepturilor parintilor (gender equality) in 21 de tari dezvoltate. |
As fi vrut sa stiu concret, pentru tarile din UE, cat s-a cheltuit lunar (la nivel mediu, ca valoare absoluta dar si ca procent din PIB, pe anul 2009 sa zicem, cand indemnizatia in RO nu era taiata) de la bugetul statului cu mamele care stau acasa cu copiii.
mcoca spune:
Accept uite aici un site ce te-ar putea ajuta http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/statistics/themes
Eu am lucrat mult cu el, ai tot felul de date economice, sociale, demografice, dar parca noi aveam o varianta platita (nu mai stiu, ca se intampla acum 3 ani ...). Bref, poate te ajuta pentru studiul tau
.
Vicky si Printzesone
iulianm spune:
| citat din mesajul lui mcoca Iulia, din pacate studiul este total eronat. In Fr ai 22 de saptamani numai daca ai gemeni. La primii 2 copii ai 10 saptamani, iar la al treilea 16s (plus 6 saptamani de prenatal). |
Eu nu as declara intregul studiu "total eronat" pe baza unui caz particular dintr-o singura tara. Fara a citi legea in prealabil. Asa si US este listata cu 0 peste tot, datorita faptului ca FMLA nu se aplica in companii cu mai putin de 50 de angajati. Cu toate astea, un procent de 60% din cei angajati in US beneficiaza totusi, intr-o mai mica sau mai mare masura, de concediu platit (paid family leave). Studiul insa declara zero generozitate, tocmai pt ca PFL nu se aplica tuturor (exista un paragraf in primele pagini care explica destul de clar ce si cum e cu PFL). S-a luat in consideratie varianta minima, chiar daca aceasta nu se aplica majoritatii.
Mai exista varianta ca parte din legi sa se fi modificat de la nivelul anului 2008 (desi in tarile enumerate legile nu se modifica atit de des).
Si trebuie facuta diferenta intre timp platit si timp neplatit, prenatal si post natal, in ce conditii se iau (daca trebuie sa ai in cont un anumit nr de zile de boala si zile de vacanta pt a beneficia de concediu post natal maxim), samd.
mcoca spune:
Iulia, in Fr legea asta e de o gramada de ani, e la fel pentru toata lumea. Daca e sa fii luat minimul trebuiau sa ia 10s. 22s e maximul, si numai pentru gemeni.
Femeile casnice nu au concediu de maternitate, ca deh, nu lucrau niciunde, in rest e asa cum ti-am zis. Din pacate multe studii sunt facute rapidos, sa scoatem in evidentza ce vrem.
Si inainte de a posta m-am uitat pe site-ul Asigurarii de sanatate (care e de stat, una pentru toti) ca sa nu spun prostii.
Vicky si Printzesone
iulianm spune:
| citat din mesajul lui mcoca Iulia, in Fr legea asta e de o gramada de ani, e la fel pentru toata lumea. Daca e sa fi luat minimul trebuiau sa ia 10. 22 e maximul, si numai pentru gemeni. |
OK, MCoca, daca informatia asupra conditiilor acordate de Franta sunt eronate, poti sa faci scrisoare de intimpinare, pt a corecta eroarea. Autorii, in cazul asta, sunt obligati sa raspunda, fie sustinindu-si punctul de vedere, explicind cum au ajuns la rezultatul tiparit, fie corectind. Si intr-un caz si in altul, am avea de invatat, deci iesim in avantaj oricum.
Accept, am sa ma uit dupa ce te intereseaza, poate gasesc o corelatie cu PIB.
mcoca spune:
Hihihi, buna idee, dar nu :).
Acum 1à ani, cand am venit in Fr am gasit o enciclopedie de prin anii 80 in care Romania si Bulgaria erau bagate la URSS. Deci na, daca in enciclopedii fac greseli din astea grave, ce sa mai vorbim de un biet articol.
Vicky si Printzesone
iulianm spune:
Accept, uita-te la tabelul 3, pag 6. Situatia e prezentata pe tari, beneficii familie/copii ca procent din GDP si din total beneficii sociale. In plus, ai procente date pe restul tipurilor de beneficii sociale acordate. E la nivelul anului 2006. Ma mai uit in weekend.
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-SF-09-040/EN/KS-SF-09-040-EN.PDF