Ce fel de mame ...
Raspunsuri - Pagina 5
Cristina_C spune:
Oana-Laura, am zis DACA SI NUMAI DACA doctorul da unda verde, nu altfel! Eu n-am nascut prin cezariana si nu stiu in ce saptamana se face operatia programata, la cerere. Daca e un anumit interval, deci la alegere, adica ori saptamana asta ori, la fel de bine, urmatoarea saptamana, nu e de condamnat o mama care si-o reprogrameaza de pe 29 decembrie, de exemplu, pentru 4 ianuarie. Atata timp cat nu exista nici un risc pentru copil si mama.
Nu vreau sa cred ca unele vor sa nasca inainte de termen! Adica sub 37 de saptamani. Sau vor??? Si nu pot sa cred ca medicii ar "scoate" un copil inainte de termen fara sa existe probleme medicale.
kariguld spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aschiutza In Germania trebuie sa iti anunti angajatorul in primele doua saptamini de la nastere cel tirziu cit concediu de crestere a copilului pt primii doi ani iti iei (al treilea an il poti anunta mai tirziu). Si de fapt este si normal: angajatorul trebuie sa iti gaseasca inlocuitor. Sa modifici acea declaratie e posibil numai daca angajatorul e de acord. Daca a angajat pe cineva in locul tau pt acea perioada, bineinteles nu va putea sa te reia. Daca tu i-ai zis ca vei venii si nu te duci dupa 4 luni, iar il vei incurca... Deci e un risc pe care mamicile trebuie sa si-l ia aici fara sa cunoasca ce lii se va potrivii mai bine. |
angajatorul nu te poate obliga sa-i spui cand te reantorci la munca. nu are baza legala iar daca pune presiune, o face ptr ca angajatul nu cunoaste legea. si patronilor nemti a inceput sa le placa sa incalce legea...acolo unde vad ei ca merge, o fac cu nesmitire.
scuzati off topicul.
personal cred ca vor fi mame care vor naste mai repede. si nu sunt acele mame cu venituri medii-mici, ci cele care au venituri mari si vor (sa) beneficia/eze de indemnizatie mare

Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
accept92 spune:
| citat din mesajul lui kariguld personal cred ca vor fi mame care vor naste mai repede. si nu sunt acele mame cu venituri medii-mici, ci cele care au venituri mari si vor (sa) beneficia/eze de indemnizatie mare ![]() |
Daca despre a beneficia de 'indemnizatie mare' ar fi vorba, atunci s-ar intoarce la munca repejor, ar beneficia de un salariu mai mare decat indemnizatia si de un stimulent de 5 mil. Deci eu cred ca de fapt vor sa stea cu copiii pana la 2 ani, asta vor. Nu stiu de ce nu se intelege ca aici foarte putini isi permit sa traiasca dintr-un singur salariu, fie el si mult peste medie.
capcaunul spune:
Eu zic sa nu ne grabim cu comentariile. Dupa anul nou, cand vor apare si datele cu numarul de nou nascuti din decembrie, si care - cum au venit pe lume, mai vorbim.
kariguld spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Daca despre a beneficia de 'indemnizatie mare' ar fi vorba, atunci s-ar intoarce la munca repejor, ar beneficia de un salariu mai mare decat indemnizatia si de un stimulent de 5 mil. Deci eu cred ca de fapt vor sa stea cu copiii pana la 2 ani, asta vor. Nu stiu de ce nu se intelege ca aici foarte putini isi permit sa traiasca dintr-un singur salariu, fie el si mult peste medie. |
ba eu inteleg ca nu se poate trai dintr-un salariu, mai ales cand sunt doi trei copii la mijloc.
daca ar fi sa le "judec' pe mame cum ma judec pe mine , as gandi ca nici una nu e capabila sa-si expuna copilul unor riscuri inutile. cum e nasterea prematura.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!
sdcristian spune:
tocmai pt ca e greu sa traiesti din 1 salar, chiar si din 2 de multe ori, macar sa fie copiii sanatosi.
ca fara sa tinem cont de ce inseamna emotional si psihic sa ai un copil cu probleme de sanatate, cu cat esti mai sarac cu atat ar trebui sa te feresti mai tare, avand in vedere cat costa tratamentele. mai ales daca e vorba de probleme cauzate de complicatii la nastere, poti sta cu copilul ani de zile in tratament.
mama de Carol (29.12.2008) si
8+
mianna spune:
| citat din mesajul lui marius Opinia mea este ca medicii nu vor face altceva decat ceea ce ei ca si medici neonatologi fac. |
opinia mea e ca vor face ceea ce fac ca si medici ginecologi
mianna spune:
| citat din mesajul lui mElaine draga Laura, prin multitudinea de aspecte de la acest subiect, chiar mi se pare ca e foarte bun. Discutam despre calitatea de mama versus bani, cezariana la chef, si decizii pe muchie de cutit dictate de un pumn de banuti in plus. Daca ti se pare un subiect slab, inseamna ca ai cauze subiective si te incadrezi cumva in aria discutata. Eu am gandit logic si atat. |
am ajuns sa regret ca steluta dezbatuta nu-i a mea, poate asa as fi aflat si in cate saptamani sunt
luminita2008 spune:
| citat din mesajul lui desprecopii In primul rand eu nu cred ca exista mame dispuse sa sacrifice sanatatea lor si a copilasului din burta pentru cativa bani in plus. In mod normal, copiii nu se fac pentru banii primiti de la stat, deci aceasta stire m-a scandalizat. E o stire scrisa sa faca valva sau credeti ca e posibil? Pe mine m-a scandalizat stirea si nu stiu cum sa o iau, ca adevar, sau ca alerta falsa... |
eu cred ca da
ariadna33 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui luminita2008
eu cred ca da Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!" www.sos-satelecopiilor.ro/" target="_blank">O mama imaginara nu e o mama! |
da, dar acele mame au posibilitatea sa opteze sa stea 2 ani acasa, nu ar avea nevoie sa nasca mai devreme ca nu sunt interesate de plafon, avand salariul mic.
cele interesate cu adevarat sa intre pe legea veche, adica 2 ani cu plafon mare sunt cele care au salariul mare. cate sunt in realitate si care sa doreasca si sa stea 2 ani acasa? putine, zic eu... si mai putini medici care si-ar risca cariera pentru o cezariana programata inainte de termen si fara indicatii medicale, cand presa vuieste pe aceasta tema...