Ce fel de mame ...
Raspunsuri - Pagina 3
mElaine spune:
draga Laura, prin multitudinea de aspecte de la acest subiect, chiar mi se pare ca e foarte bun. Discutam despre calitatea de mama versus bani, cezariana la chef, si decizii pe muchie de cutit dictate de un pumn de banuti in plus. Daca ti se pare un subiect slab, inseamna ca ai cauze subiective si te incadrezi cumva in aria discutata. Eu am gandit logic si atat. ![]()
Cristina_C spune:
Nu sunt de acord sa se forteze lucrurile, natura. Copilul sta bine acolo si trebuie sa iasa cand vine termenul.
Dar le inteleg! Poate unele chiar au nevoie de banii astia si de 1 an in plus cu copilul...nu sunt chiar de judecat cand te gandesti ca, de fapt, este spre folosul copilului ca mama sa aiba mai multi bani si mai mult timp pentru el. Dar daca si numai daca medicii le asigura ca nu pun sanatatea copilului in pericol.
Pe de alta parte, n-as numi-o nici "disperare", ci o "replica" la bataia generala de joc.
Laura25 spune:
mElaine, fiecare are propria scara de valori prin prisma careia apreciaza un subiect/o discutie ca fiind mediocra sau f, buna. Si nu, accept, nu se incadreaza deloc in aria de persoane vizate de aceast articol, deci deductia ta logica nu prea tine data asta.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Karis spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Roxxy80 Nu e mare problema, dar e o problema. Se stie ca orice zi petrecuta in burtica ajuta la maturizarea plamanilor (nu stiu daca am ales cea mai buna exprimare), la a mai lua putin in greutate etc. Eu am avut norocul de 2 doctori care m-au lasat aproape de 40 de saptamani (fara vreo 3-4 zile). La Matei mi s-a rupt apa inainte de a intra in operatie (deci nasteam natural in ziua respectiva) iar la Maria incepusera contractiile regulate in noaptea de dinaintea operatiei.
Roxana, mami de Matei (29.11.2007) si de Maria (08.09.2009) |
Ma refeream la faptul ca de obicei cezarienele programate se intampla inainte de a se declansa nasterea.
In cazul meu, operatia cezariana s-a facut abia dupa ce membranele s-au rupt si au inceput si contractiile, dar in cazul cezarienelor programate nu se intampla asa. Si atunci nu stiu cat mai conteaza 1-2 zile. Mai ales ca dupa 38 de saptamani de sarcina, teoretic nu mai sunt probleme nici cu plamanii copilului, si bebelusul e pregatit sa vina pe lume. Nu cred totusi ca exista femei atat de inconstiente incat sa riste viata bebelusului lor si nici medici care sa faca o cezariana stiind ca bebelusul nu e suficient dezvoltat si ar putea oricand aparea complicatii.
Oana-Laura spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cristina_C Nu sunt de acord sa se forteze lucrurile, natura. Copilul sta bine acolo si trebuie sa iasa cand vine termenul. Dar le inteleg! Poate unele chiar au nevoie de banii astia si de 1 an in plus cu copilul...nu sunt chiar de judecat cand te gandesti ca, de fapt, este este spre folosul copilului ca mama sa aiba mai multi bani si mai mult timp pentru el. Dar doar daca medicii le asigura ca nu pun sanatatea copilului in pericol. Pe de alta parte, n-as numi-o nici "disperare", ci o "replica" la bataia generala de joc. |
Cristina, incredibil de multe lucruri sunt facute in bataie de joc in tara asta. Dar asta pentru ne-am obisnuit cu asta si ni s epare normal. De la functionara de la primarie care te priveste de parca ii ceri sa iti doneze un rinichi cand o intrebi de ce nu ai primit raspuns la cererea ta, de la medicii spagari care nici nu se uita la tine daca nu le pui plicul cu bani in buzunar, de la politistul care inchide ochii daca ii dai spaga, etc.
Nimic insa nu trebuie platit cu sanatatea copilulul inca ne-nascut. Este o prostie sa dai replica la o lege care nu iti place, punand in pericol viata ta si a copilasului. E prea mult si prea iresponsabil.
nushulica spune:
eu cred ca asta e o alta exagerare a presei ...da , cu siguranta va fi o avalansa de cezariene la sfarsitul anului dar vreau sa cred ca e vb de mamici in 38-39 saptamani deci ajunse aproape de final si atunci nu le-ar parea rau sa nasca pe 2-3 ian si pt 2 zile sa piarda acest an in plus??mie nu mi se pare nimic iesit din comun sincer!!!
si nu,nu cred ca exista medici care ar scoate copiii la comanda prin operatii de cezariana stiu si eu f bine ce riscuri implica asta
deci ca de obicei se exagereaza prin presa !
Mami si 2 printi iubiti:
DAVID(24 sept 2008) si
STEFAN(24 sept 2010)HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
Luna1 spune:
Parerea mea e ca, atunci cand nu exista riscuri asupra mamei sau copilului, bebelusul ar trebui sa se nasca de ziua lui, adica atunci cand apar contractiile si se intra in travaliu.
Pot intelege insa ca daca o mamica a ales deja cezariana in prima sapt din ian o poate reprogama in dec la sfarsit.
Melaine din cate stiu eu accept a nascut de doua ori natural in ziua sorocului.
Bebe Beca spune:
Cu siguranta gravidele care au termen la inceput de ianuarie vor prefera sa nasca pe 31 decembrie... Ma indoiesc ca o gravida cu termen la sfarsit de ianuarie va face aceeasi miscare, pt ca este periculos pt bebe...
Ioana,
Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
28+ 
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
abramburika spune:
Eu, in general, nu sunt pt. cezariana la cerere, daca nu exista vreo problema reala sa se recurga la acest tip de nastere. Cu atat mai mult daca motivul e cel mentionat in articol. Adica e trist si grav ca o mama sa gandeasca asa, chiar daca sarcina e f aproape de termen.
mamma bis - o fetita si
38s de 
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">fetita mea chic
marius spune:
Eu mai degraba cred ca este o chestiune de ziaristica de stire bomba de dorinta de ceva ce trebuie citit (si vandut) si daca ma si gasim una doua persoane eventual televiozate care sa zica "Ohh da eu pt banii astia scot copilul din burta" - gata stirea. Se vinde? Ohh daaa... se vinde
Opinia mea este ca medicii nu vor face altceva decat ceea ce ei ca si medici neonatologi fac. Opinia mea este ca nu vor fi femei prea multe (ca sa nu fiu absolutist) viitoare mamici care sa faca ceva rau viitorului copil aflat la ele in burta de 8 luni. Pur si simplu sunt extrem de rezervat ca in mod real un medic de profesie va fa face ceva contrar meseriei si crezului lui - eu nu cred asta sincer, si tot la fel sunt extrem dar extrem de rezervat ca o mamica in devenire ar gandi macar nu sa si faca ceva de genul pentru X lei eu sunt dispusa sa fac ceva ce copilului i-ar putea fi rau. Nu cred asta. Pai o femeie care a decis sa pastreze copilul sau a decis sa aiba un copil sau a luptat numai ea stie cu cati "demoni" ca sa ajunga cumva cumva sa aiba acel copil - ce ziceti voi care sunteti sau nu suntei sau veti fi mamici, ati putea? Eu nu cred.
Asa ca ... o las mai usor.
Dar nu este mai putin adevarat ca dincolo de toate gesturile guvernului modalitatea de administrare sunt un atentat la viitorul Romaniei. Aici este problema. Cum anume este gestionata aceasta tara.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Matei (29.11.2007) si de