Ce fel de mame ...
Raspunsuri - Pagina 2
ellej spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Karis Eu cred ca sunt mame disperate care ar recurge la asemenea gest, insa mai cred ca niciuna dintre ele nu ar risca viata si sanatatea bebelusului lor. Iar daca o cezariana era programata sa zicem pe 3-4 ianuarie, si se face in 30-31 decembrie, nu cred ca e o mare problema. Dar din pacate nemernicii aia de la guvernare le obliga oarecum... |
Nu, nu le obliga nimeni. Si disperare este atunci cand iti e copilul grav bolnav, cand n-ai ce-i da de mancare sau ai o boala grava Domane fereste si nu stii cine o sa ti-l creasca. Asta e disperare.
inaioana spune:
| citat din mesajul lui CamiSol Am vazut stirea la ProTV. Chiar arata si o mamica gravida , programata la cezariana pe 4 ianuarie, zicea ca ar fi dispusa , daca nu sunt probleme de nici un fel cu copilul, sa o programeze medicul pe 31 decembrie. Si mie mi-a fost provocata nasterea cu o saptamana inanite de dpn (nu din motive financiare, ci de pitici pe creieri |
De regula cezarienele se programeaza oricum inainte de DPN cam cu o saptamana si de multe ori chiar cu doua, deci de la 38 de saptamani. Daca o mama are la inceputul lui ianuarie 38s si vrea sa o programeze mai devreme, deja acest "mai devreme" este cu risc.
De multe ori prematurii mari (8 luni gestatie) au riscul de a avea mai multe probleme decat cei mici (7 luni gestatie), nu mai tin minte de ce, erau niste statistici. DEci daca mama are deja 38s la sfarsitul lui decembrie, atunci e ok, dar mai putin de 38 mi se pare periculos.Cam asta zicea si Vladareanu in articol. M-a socat ala de la Bega care vorbea de sub 32 de saptamani
"daca cezariana se face cu una-doua saptamani inainte de termen, nu exista riscuri notabile, insa daca interventia se face inainte de 32 de saptamani sarcina este crima curata". Mie imi pare crima si la 35, da-o-n colo de treaba, chiar isi pune cineva problema asta?
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui Karis Iar daca o cezariana era programata sa zicem pe 3-4 ianuarie, si se face in 30-31 decembrie, nu cred ca e o mare problema. |
Asta cu cezariana programata e inca una din chestiunile pe care eu nu le inteleg. De ce se accepta asa ceva? De ce se programeaza cezarienele? Sunt operatii de scos amigdale? Copilul nu ar trebui sa se nasca atunci cand ii e sorocul? Nu ar trebui sa se astepte declansarea travaliului si daca e musai si nevoie sa se faca cezariana?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
bobocel_07 spune:
Nu pot sa spun decat ca exista destui nebuni pe lumea asta
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
Laura25 spune:
Si vin si mai intreb cine o sa suporte costurile spitalizarii copiilor nascuti prin cezariana, eventual prematuri, cu probleme de sanatate din cauza provocarii nasterii prea repede? Eu le=as pune pe mamele si pe doctorii care fac asa ceva sa plateasca pana la fiecare bucatica de vata si fiecare capat de ata folosit in perioada cat stau in spital.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Cristina_C spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ellej
Nu, nu le obliga nimeni. Si disperare este atunci cand iti e copilul grav bolnav, cand n-ai ce-i da de mancare sau ai o boala grava Domane fereste si nu stii cine o sa ti-l creasca. Asta e disperare. |
Asa este.
inaioana spune:
Laura, nu neaparat in toate cazurile. Spre exemplu in cazul meu, uter (dublu) cicatriceal, ar fi riscant sa se astepte prea mult sa se declanseze travaliul daca bebele e deja mare mare pentru ca astfel creste riscul de ruptura uterina, asa ca e preferabila o cezariana "la rece" adica in afara travaliului.Sigur, daca se declanseaza singur sub 39s ..asta este, se face la cald. Dar mai incolo, avand in vedere cresterea bebelusului si riscul de travaliu scurt ca e a treia sarcina, riscul creste exponential. Si e un risc fatal inutil de asumat.
Si asta e doar o varianta. Dar sunt si altele de preeclampsie etc etc, unde se stie ca nu mai rezista sarcina cat trebuie si nu sta nimeni sa astepte declansarea travaliului.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=SftMo7XkXps" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
mElaine spune:
...si asa aflam ca acceptxx este una din acele mamici. Iata ca ne-a oferit o steluta pentru subiect. ![]()
Intr-adevar, din punctul ei de vedere, un subiect foarte slab 

Laura25 spune:
inaioana, eu inteleg ce spui si sunt de acord ca sunt cazuri medicale care justifica cezariana. Dar sunt mult mai multe cazuri de cezariene programate in ziua x doar pt ca asa vrea mama sa nasca si ziua respecitva ii convine, ca program, medicului. Astea eu nu le vad justificate.
Si eu am nascut inainte de termen prin cezariana fara sa am nici o contractie, dar a fost o urgenta medicala, copii erau in pericol, nu m-am trezit eu ca am chef sa ii scoata mai repede ca mi-era burta prea mare si vroiam sa fie in zodia gemeni
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui mElaine ...si asa aflam ca acceptxx este una din acele mamici. |
O afirmatie gratuita cu iz de atac la persoana. Incearca sa discuti la subiect, nu cu adresa la persoanele care nu iti plac cate stele dau.