Fluturasi de martie-aprilie 2011 (94)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui cami_antonia

scrish si eu te sustin in nasterea naturala
chiar daca te-ar lasasa ai ceva dureri
dupa ce nasti e super
poti manca ce vrei
poti merge sa alaptezi in cateva ore
comparativ cu cele cu cezariana
pt care abia dupa incwpe calvarul
ca si la cezariana
unele isi revin rapid
altele bolesc cu lunile
ca finuta mea de aici
si la cezariana daca nu ai pe cineva cu tine in casa
sa te ajute macar primele 2 luni
e greu
ca nu ai voi sa faci multe

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 22+ PETRA ADRIANA

hai mai cami nu speria fetele care nu pot naste altfel decat cu cezariana, cum este cazul lui viss.
De unde ai auzit tu ca primele 2 luni nu poti faced nimic in casa?!?!
E adevarat ca nu este recomandat sa ridici greutati mai mari decat bebelusul tau, dar asta nu insemna ca nu poti face treaba in casa. Iar de ajutor are in general nevoie orice lauzacare doreste sa alapteze si care doreste sa-si dedice timpul bebelusului.

Bebelusul poate fi adus si pus la sanul mamei la fel de repede ca dupa o nastere normala, iar recuperarea mamei depinde de la individ la individ.

pupici

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 29+ cuCatalina Ioana

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

strumph, deci ti-ai stricat unghiutele cu carbunii? foarte urat; trebuia sa dai drumul la centrala si sa-l astepti pe domnul sa faca focul
scrish, eu am o colega care a nascut in septembrie la euroclinic, dar cezariana, la alegere. trebuia cu aceeasi drita ca a ta, dar nu stiu ce s-a intamplat, ca a nascut cu altcineva. si ea mi-a spus ca a fost foarte multumita de dna dr, chiar daca nu a nascut cu ea.
de nastere naturalala privat, in bucuresti, nu am auzit.
daca afli ceva, spune-ne si noua!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

trebuie sa tnem cont de faptul ca fiecare organism e altfel, se recupereaza altfel. sa nu uitam ca cea mai "buna" este nasterea naturala, asta in cazul ca nu sunt probleme care sa puna in pericol sanatatea mamicii sau a bebelusului.
si eu,in, majoritatea cazurilor de cezariana pe care le stiu, si-a revenit mai greu mamica. dar stiu si un caz care dupa 1 luna isi cara caruciorul la etajul 2 . este totusi o operatie si trebuie avuta grija.
si eu la prima nastere nici nu am vrut sa aud de nasterea naturala m-am dus la spital cu gandul ca im face cezariana.....dar dr a stiut cum sa ma ia si am ajuns sa nasc ff usor natural. acum a doua oara nici nu vreau sa aud de cezariana
iar din cate am citit/auzit bebelusul nu este pus imediat la sanul mamei dupa cezariana din cauza anestezicului (asta spunea o dr la tv).

deci, mamicile care nu au de ales sa nu fie speriate, importanta e sanatatea lor si a bebelusului. oricum o sa recupereze apoi, mai repede sau mai tarziu.
iar cele care au de ales , eu le sfatuiesc sa se gandeasca de 2, de 3, de 10 ori inainte.
normal asta nu ar trebui sa fie la alegerea paciente (viitoare mame) ci hotararea dr, doar daca el considera ca este necesara cezariana, nu ca mamei ii este frica de nasterea naturala, sau ca vrea o anumita data a nasterii coplulu, etc....
hai ca m-am ntins ca o placinta.....hmmmmm ce as mai manca una

mami de fetita cu codite 3+ si s30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandreeac spune:

Madutza ce faci? E asa frig si urat afara si mai si ploua, nu imi place deloc.

Roxy

Andreea B. cu o minune in burtica. Multumim Doamne ca esti bun cu noi si ajuta-ne sa fim sanatosi 28 Rares Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

intrebare pt mamicutele cu bebe 2 sau 3....eu am o problema(sau cred ca am una) am sfarcul fff mic,am tot asteptat eu o minune,sa creasca sau ceav,dar vad ca trece timpul si nimic...si am inceput sa intru in panica...o sa fie o problema in a alapta puiutul??? ce trucuri exista pt a ajuta?? a folosit cineva mameloane de silicon??? eu am cumparat de la chicco?? dar daca a folosit cineva alta marca si ati fost multumite spuneti-mi si mie... astept sfaturi si raspunsuri

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

mada
am precizat in mesaj
ca unele fete isi revin rapid
si altele bolesc
eu dupa o simpla laparo
am bolit 10 zile
si toata lumea zicea ca te ridici imediat
fina mea de aici a bolit 2 luni
nu s-a ridicat de pe scaun
sunt cazuri reale
dupa cum am o prietena
care a doua zi era la bebe
deci nu sperii
doar exemplific cazuri
acu fiecare isi cunoaste organismul
la viss e altceva
sunt convinsa ca e puternica
si ca Dumnezeu o va ajuta in toate cele
deci nu ma intelegeti iar gresit
doar spun ca unii se descurca mai usor altii mai greu

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 22+ PETRA ADRIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Mandreeac, acum astept sotul sa mergem la mama la o saramura de crap ...si rontai niste cozonac. Asa e, e rece afara, azi a fost si ploaie, si ninsoare, si soare...nu se mai hotaraste vremea asta odata ..

stefy, si eu aveam sfarcurile mici si chiar unul ombilicat(am mai povestit aici) bebe a avut grija de ele , am folosit mameloane de silicon de la nuk pt sanul cu sfarc ombilicat.

yasmi, nasterea naturala e cea mai buna si normala pt bebe si mamica, dar daca nu poti asltfel nu tb sa-ti faci idei nasoale despre cezariana. eu cand am nascut nu stiam nimic , nimic de nasterea prin cezariana, ma interesasem doar de nasterea naturala, nici nu ma gandeam sa nasc altfel, dar cand am fost pusa in fata faptului implinit a tb sa ma acomodez. Mi-am revenit f repede si mi-as fi dorit sa ma fi informat inainte si de nasterea prin cezariana.

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 29+ cuCatalina Ioana

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Buna, mamici de fluturici! Azi am plecat si eu ceva mai devreme de la serviciu, m-am plimbat putin prin oras si am reusit sa ajung si acasa. Si hop-top pe calculator sa va citesc. Inca n-am reusit sa recuperez tot din urma, ca ma framanta o intrebare, pe care o sa v-o pun si apoi, in asteptarea aspunsurilor voastre, merg sa citesc din urma.

asaaaaaa, tineti minte listele alea de ce ne trebuie? Eu incep sa le aplic. Asa ca am cautat carut. Din ce am gast sa-mi permit si nou nu mi-a placut nimic sau nu corespundea tturor cerintelor. Insa am gasit la cineva un Chicco Trio Enjoy, folosit, dar in buna stare. Inca nu l-am vazut in realitate, dar o sa merg sa-l vad. Ce nu corespunde cu ce ati scrs voi: manerul nu e tip bara, nu e reversibil, dar se poate monta cosul in ambele sensuri, rotile spate nu sunt pivotante, se inchide tip umbrela.
Stiu ca ati zis de bine de el, insa nu mai stiu exact in ce capitol sa caut, asa ca va rog muuult sa-mi mai spuneti ce credeti despre el, cele ce l-ati avut sau vazut. Merita sa-l iau second daca e in stare buna? Oricum unul nou de calitatea asta si cu atatea componente nu-mi permit.

Va pup , va multumesc si revin dupa ce mai citesc din urma.

Stef 24+ cu Tudor Stefan

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

stefana, , in prmul rand cat costa?

mada, aia spuneam si eu.

mami de fetita cu codite 3+ si s30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

mandreeac tie ti-a dat maltofer fol adica si cu acid folic? mie mi-a dat simplu. dar cred ca iau si eu de acum maltofer fol ca este si mai ieftin tu cu cat il iei?

S-a intamplat minunea mult asteptata29+

Mergi la inceput