Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (51)
Raspunsuri - Pagina 10
eladea2005 spune:
am trimis pe mailul comun un mail...sa vedeti ce cadou mi-a facut soacra... pentru cine e curioasa, sa intre sa vada...
ce mai, e o draguta...
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
michelle1981 spune:
eladea ce de cadouri a primit Eric, e plina casa ta de jucarii
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
www.ticker.7910.org/as1cHxFFg0F1220MDAwMTYxMHB8MjAxNDY0cHxCYWJ5XCdzIGZpcnN0IENocmlzdG1hcyBpbg.gif" target="_blank">Baby's first Christmas!
pufescu spune:
multumim de urari.Ne-am intors de la control,toate bune mai putin ceva eritem pe la pootza pt care ne-a dat Sudocrem. 6,9kg,a luat fix 500g luna asta cum scrie la carte,67cm(2 luna asta).S-a mirat de dinti dar a zis ca se mai intampla.
Avem schema de prediversificare,incepem din seara asta cu cereale(bubu mananca mult seara,aseara a bagat de ex 250ml si a zis ca asta e un semn ca nu se mai satura doar cu lapte)si maine cu suc.Sa va zic mai pe larg planul pt urmatoarea luna(de la 4 la 5 luni):
*masa de dimineata(6) si cea de la 18 raman doar lapte(inca mai am LM pt 3-4 mese din 5),cate 200ml/masa
*masa de seara,la 22 =200ml lapte+4 lingurite cereale millupa bio 1 cereala(orez).Se prepara cu laptele la 38 grade la ora 21.30 ca sa se dizolve bine.Cerealele se pot pune in LM sau LP,LP nu trebuie sa fie neaparat
millupa
*la masa de la ora 10:
-incepem cu 2 pic de vigantol,dupa care 5ml suc mar+200ml lapte
-sucul de mar se creste progresiv cu 5 ml/zi pana la 30ml
-dupa aceea se incepe cu 5 ml morcov+25ml mar si se creste morcovul cu 5ml/zi in timp ce se scade marul pana la 15ml mar si 15 ml morcov
-se continua cu 15ml morcov+15ml mar pana la 4 luni si 3 saptamani,cand se inlocuieste sucul cu 50g de mar ras
*foarte important,nu se da mai mult de 30ml chiar daca bubinel pare sa vrea,deoarece in cantitate prea mare la inceput erodeaza in timp mucoasa stomacala/intestinala putand duce la lipsa de pofta de mancare,refuz papa in cateva saptamani!
*sucul se da in completare la ratia de 200ml lapte,nu pt aport nutritiv ci pt acomodare
*masa de la 10 se incheie cu 2 pic de vit C solutie naturala
*10 zile/luna in laptele de la 10 se adauga 5ml calciu gluconic
*la masa de la ora 14:
-incepem cu 4 picaturi de fier hausman
-pana la 4 luni si 1 saptamana 200ml lapte
-dupa incepem cu supa radacinoase(morcov, patrunjel, pastarnac, telina, optional f putina sare(eu nu o sa pun)- cam 200g de legume+400ml apa plata, se fierbe 1 ora jumate-2h).Supa se poate pastra in frigider pana a doua zi(deci facut supa la 2 zile)In prima zi 15ml de zeama,in a doua 20,a treia 30.Se continua cu 30 ml de supa limpede pana la 4 luni si 3 saptamani, cand se paseaza legumele si se da crema
-dupa supa se da ratia de 200ml lapte,supa e doar o completare pt acomodare
-masa se termina cu 2 pic de vit C(pt absorbtia fierului)
Sucul si supa clara pot sa le dau cu biberonul daca cu lingurita dureaza prea mult sau se da totul pe jos...eu vreau sa incerc cu lingurita totusi
Dupa ce o sa faca 5 luni noi legume/fructe plus marit cantitati,o sa imi zica la urmatorul control.
Deci mesele+schimbat+plimbat+jucat cam ocupa toata ziua,pt noi nu stiu cand o sa gatesc,fac curat,etc.Am emotii cu diversificarea asta dar recunosc ca imi place schema,ca se introduc foarte usor chestii noi si nu se inlocuieste rapid o masa.In ceea ce priveste glutenul,datorita faptului ca bubinel are pielea sensibila nu o sa bagam gluten pana la 1 an.
michelle1981 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka
pe acelasi blog cu drobul de legume, adica prajitura cu mere si gris |
Roxana multa sanatate lui Theo! Sa ii treaca burtica
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)
www.ticker.7910.org/as1cHxFFg0F1220MDAwMTYxMHB8MjAxNDY0cHxCYWJ5XCdzIGZpcnN0IENocmlzdG1hcyBpbg.gif" target="_blank">Baby's first Christmas!
eladea2005 spune:
multumim de comentarii dragelor...
michelle, rodi, asa e...nu mai am loc in ap, drept urmare o mare parte din jucarii sunt si pe la bunici...care stau la casa...
ideea e ca mama zcie ca suntem nebuni, ca ma cumparam jucarii...dar nu ne putem abtine... oricum, o sa le foloseasca si Filip...in plus, are mereu cate ceva de facut...ca la cate are, mereu descoepra pe cate una cu care nu s-a jucat demult...asa ca il tine ocupat...
Printul Eric are...
BLOG DE PICI...
eladea2005 spune:
Ancaaaaaaaa...mai ai idee, in mare, cam ce i-ai dat lui Vlad pt pofta de mancare? ziceai de acel tratament naturist cu homeopate... ca as vrea sa-mi intreb dr daca ar merge si pt Eric...
Printul Eric are...
BLOG DE PICI...
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Neata si de la noi! Am citi din urma si am ramas uimita ce de felicitari a primit Elisa. Pai cum sa ma supar mai dragelor cand eu am renuntat din start sa felicit delfinasii cand schimba luna. V-am zis ca n-am apucat sa-i fac tort. I-am dat cadoul, i-a placut. A mai primit unul pe seara si atat. Nu avem nici un copil de varsta ei cu care ar fi putut petrece si ea. Noroc cu petrecrea Anei cu colegele de scoala ca o bagam si pe ea la inaintare. Aseara am cazut franta, am avut o zi grea ieri, cu alergaturi si nervi si stres. Delfinasa a fost cuminte si mi-a dormit 8 ore legate dar zgubi de Elisa s-a trezit maraita pe la 2 noaptea insa din fericire nu mi-a trezit-o pe cea mica. Am vazut ca zicea Laurika de biscuiti in blender si mi-am adus aminte ca eu nu mai procedez asa. Peste piureul de fructe pun cereale cat sa obtin consistenta dorita. Eu zic ca este mult mai comod asa. Plus ca daca oricum desfaceti punga de cereale e bine sa fie consumata repede. Tina scrie pe borcan cat poate fi tinut in frigider. Cat despre analize chiar nu are sens sa te invinovatesti. Uite Elisa mea are 2 ani si de abia acum vom merge cu ea sa-i facem analize ca a luat doar un kilogram in tot anul al doilea. Laurika dar voi de ce incepeti asa devreme diversificarea? Nu e doar pe LM voinicul tau? Larisa asa-i ca-s nasole pireurile fara sare. Noroc ca mai prind putin gust cand se pune ulei de masline. Paula pentru efortul cu lista. O sa ne fie tutror de folos. Aelita dar tu stii de ce nu se recomanda branzica de vaca pana la un an? Eu stiam ca in Belgia nu se da, acum vad ca si in Spania. Si totusi vad ca aici mamicile au fost sfatuite de pediatrii sa le dea copiilor chiar de la 4 luni, wow. Mi se pare foarte foarte diferita abordarea. Eu ca sa fiu undeva intre probabil ii voi da pe la 8 luni ca si celor doua mai mari dar ma roade curiozitatea. Carmen ai incercat sa-i dai o masura de cereale in sticla cu LP? Daca sunt din cele fara arome nici nu-l va simti. Apropo in Ro cerealele sunt aromate, frumos mirositoare. Aici sunt doar cereale, fara aroma de vanilie sau ce-or mai avea cele care le luam din Ro de la Nestle, Hipp, Humana. Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010) |
As fi vrut eu sa fie piciul, dar au fost probleme la inceput.a venit greu lapticu ( din cauza ca nu am avut simptome nastere, nimic, am ajuns la cezariana la 41 sapt si 3 zile, lichid putin.., dupa opertaie se mira dr care m-a cusut ca nu am deloc dilatatie si ca e inchis colul beton..comentariu dupa : nu putea sa nasca normal), la maternitate m-am dus din 3 in 3 ore, am incercat sa alaptez, dar de cele mai multe ori am gasit baiatul cu sticla in gura ba si mai mult intr-una din nopti mi-a pus o hoasca bibe in mana,iar cand am ajuns acasa, am vrut sa-i dau si nu a mai vrut, intra soacra-mea peste mine ca ea a avut, ca de ce nu pot sa-i dau, ca sa ma duc la nasi ca stau singuri, dupa 2 zile scandal de la madam ca nu legan copilul, si uite asa mi-am luat pompa si primea si el cam 120ml LM.crede-ma ca am suferit emorm ca nu am avut ce si cum sa-i dau.am avut mare nevoie de putin sprijin pe care din pacate nu l-am avut.cand avea copilu 3 sapt au venit neamurile lu madam pe capu meu si am fost efectiv sclav pe plantatie...ca sa nu mai zic ca in ziua in care au plecat am strans pana si coji de seminte din sufragerie lasate pe masuta de cafea...ma simt f vinovata ca nu am putut sa-i dau..dar in ziua in care am venit acasa, baiatu a dormit pana la 6 seara si de la 6 seara pana la 4 dimi a plans mititelu de foame si eu tot am insistat sa-i dau san si nimic.luni dimi am fost la pediatru si tipa mi-a dat curaj ca fac bine ce fac ca atfel cred ca o luam razna. si asa, o dadusem intr-un plans continuu.ma bucur ca au trecut toate si sunt tare fericita ca trece si urma de la cezariana , adica nu mai e vanata toate a inceput sa se albeasca.
Laura Mami de Minune Cristian Alexandru 10.08.2010
Pozici noi
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui Roxana_Theo Anca de unde ai luat razatoarea? Stiu ca s-ar gasi prin supermarket-uri dar mi-ar folosi daca as sti exact. Ca sa-i spun sotului unde sa caute. E chiar utila mai ales cu desele intreruperi de curent de la noi. Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor 24.06.2010 http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo |
la un magazin din spatele pietei de la prosper din 13 septembrie intersectia cu sebastian!
e faina ca are marginile inalte si acum pt inceput imi e mai utila decat mix-iul, cantitatea pe care o papa nu justifica efortul de a spala dupa!
sofie-iubi spune:
citat din mesajul lui pufescu multumim de urari.Ne-am intors de la control,toate bune mai putin ceva eritem pe la pootza pt care ne-a dat Sudocrem. 6,9kg,a luat fix 500g luna asta cum scrie la carte,67cm(2 luna asta).S-a mirat de dinti dar a zis ca se mai intampla. Avem schema de prediversificare,incepem din seara asta cu cereale(bubu mananca mult seara,aseara a bagat de ex 250ml si a zis ca asta e un semn ca nu se mai satura doar cu lapte)si maine cu suc.Sa va zic mai pe larg planul pt urmatoarea luna(de la 4 la 5 luni): *masa de dimineata(6) si cea de la 18 raman doar lapte(inca mai am LM pt 3-4 mese din 5),cate 200ml/masa *masa de seara,la 22 =200ml lapte+4 lingurite cereale millupa bio 1 cereala(orez).Se prepara cu laptele la 38 grade la ora 21.30 ca sa se dizolve bine.Cerealele se pot pune in LM sau LP,LP nu trebuie sa fie neaparat millupa *la masa de la ora 10: -incepem cu 2 pic de vigantol,dupa care 5ml suc mar+200ml lapte -sucul de mar se creste progresiv cu 5 ml/zi pana la 30ml -dupa aceea se incepe cu 5 ml morcov+25ml mar si se creste morcovul cu 5ml/zi in timp ce se scade marul pana la 15ml mar si 15 ml morcov -se continua cu 15ml morcov+15ml mar pana la 4 luni si 3 saptamani,cand se inlocuieste sucul cu 50g de mar ras *foarte important,nu se da mai mult de 30ml chiar daca bubinel pare sa vrea,deoarece in cantitate prea mare la inceput erodeaza in timp mucoasa stomacala/intestinala putand duce la lipsa de pofta de mancare,refuz papa in cateva saptamani! *sucul se da in completare la ratia de 200ml lapte,nu pt aport nutritiv ci pt acomodare *masa de la 10 se incheie cu 2 pic de vit C solutie naturala *10 zile/luna in laptele de la 10 se adauga 5ml calciu gluconic *la masa de la ora 14: -incepem cu 4 picaturi de fier hausman -pana la 4 luni si 1 saptamana 200ml lapte -dupa incepem cu supa radacinoase(morcov, patrunjel, pastarnac, telina, optional f putina sare(eu nu o sa pun)- cam 200g de legume+400ml apa plata, se fierbe 1 ora jumate-2h).Supa se poate pastra in frigider pana a doua zi(deci facut supa la 2 zile)In prima zi 15ml de zeama,in a doua 20,a treia 30.Se continua cu 30 ml de supa limpede pana la 4 luni si 3 saptamani, cand se paseaza legumele si se da crema -dupa supa se da ratia de 200ml lapte,supa e doar o completare pt acomodare -masa se termina cu 2 pic de vit C(pt absorbtia fierului) Sucul si supa clara pot sa le dau cu biberonul daca cu lingurita dureaza prea mult sau se da totul pe jos...eu vreau sa incerc cu lingurita totusi Dupa ce o sa faca 5 luni noi legume/fructe plus marit cantitati,o sa imi zica la urmatorul control. Deci mesele+schimbat+plimbat+jucat cam ocupa toata ziua,pt noi nu stiu cand o sa gatesc,fac curat,etc.Am emotii cu diversificarea asta dar recunosc ca imi place schema,ca se introduc foarte usor chestii noi si nu se inlocuieste rapid o masa.In ceea ce priveste glutenul,datorita faptului ca bubinel are pielea sensibila nu o sa bagam gluten pana la 1 an. mami de Raducu, 10 august 2010 |
Foarte completa lista si asemanatoare cu ce ne-a dat noua. Noi am inceput la 5 luni fara 3 zile, nu la 4 luni cum ne-a zis pediatra, ca aveam san destul. si noua nu ne-a zis nimic de supliment de vitamine.
noi acum suntem la supica de morcovi, zeama, azi am inceput.
Pofta buna la bebei!
michelle1981 spune:
Eladea ce grasunel era in iunie 2008 si ce fetita aveai in mai 2009
Frumoasa surpriza, frumoase amintiri, jos palaria!