Jucarii toxice
Raspunsuri - Pagina 4
Burtocika spune:
Mama si ce moda era cu covorasele alea pe la colegele de odisee ... ma simteam o mama denaturata ca nu i-am luat si eu copilului !
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
ardeiash spune:
aruncati si puzzle-urile
http://stirileprotv.ro/stiri/social/atentie-parinti-covorasele-puzzle-interzise-in-belgia-sunt-cancerigene.html
vikinga spune:
Da pai si puzzle-urile din acelasi material sunt facute. Si ieri am urmarit ceva la tv aici, tot despre jucarii. Cam ce s-a discutat si la subiectul asta.Pe linga asta, sfaturi practice la cumparat, mai ales ca acum e Craciunul:-jucaria scoasa din amblaj intii si de ne intimpina un miros puternic de materiale chimice, sa o lasam acolo. rotile masinutelor, la fel.-cu un servetel ud sa frecam jucariile colorate, normal, daca servetelul se coloreaza, sa nu cumparam. -jucariile pt copii mici, de genul carticele din cauciuc, plastic-moale, carticele cu imagini puzzle pt ei, facute din bucati marisoare, care au primit acceptul pt grupa de virsta, insa culoarea se ia cind copiii le folosesc. proba cu servetelul ud nu a fost relevanta in cazul lor si totusi culoarea se ia la rosul la gingii.si alternativele:-jucarii din materiale ecologice, daca dati cautare pe google cu ökologische spielzeuge, o sa gasiti cam ce recomanadau.jucarii din lemn, de obicei necolorat ori daca sunt folosite culori, nu-s din alea vii, parul e din lina, haine de bumbac alb. de ce sa nu invadeze piata europeana jucarii facute de mina mestesugarilor romani?! as cumpara cu mare placere!-jucarii vechi la mina a doua, jucariile verilor, matusilor, spalate bine si ambalate frumos, mult mai sigure decit chinezariilöe de pe piata.-pt ca iar ce e scump e si bun, s-a dus promisiunea specifica anilor 90 cu ieftin si bun. si decit ieftin si prost, mai bine second handuri. aratau de ex papusi din alea mai vechi imbracate in rochite dantelate:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
aschiutza spune:
Vin si eu cu un link pe care l-am gasit azi intr-o revista: http://www.wecf.eu/english/chemicals-health/topics/toys.php (nu am avut timp prea mult insa sa imi dau seama daca sunt seriosi sau bat cimpii)