Jucarii toxice

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Vikinga, si aici exista chinezarii, sint sigura ca mult mai multe decit in Germania. De fapt, ca sa fiu 'rea', pot sa spun ca aici exista aproape numai chinezarii!

Sint ieftine si le cumperi pentru ca sint colorate, atrag copiii si le faci o bucurie. La inceput asa am gindit, apoi am inceput sa fiu atenta la ce cumpar, prefer mai scumpe, dar de calitate, si educative, sint foarte atenta la mesajul pe care il pot transmite, dar si la fabricatie. Dar ai surpriza cind vrei sa cumperi jucarii mai scumpe, din magazine respectate, sa vezi ca si alea sint facute tot in China.

Si nici la ele nu scrie nimic pe eticheta si afli dupa ce copilul tau s-a jucat vreun an asa, ca de fapt nu ar fi trebuit sa se joace. Eu nu le cumpar nici carioci, nici culori, nici plastilina... se joaca oricum la gradinita, iar ce le cumpar acasa le iau dupa ce ma innteresez mult despre ele, citesc pe forumuri de mamici daca au fost probleme etc.

Nu sint deloc indiferenta la acest aspect, la fel cum nu sint la jucariile prost fabricate, la cele date copiilor sub trei ani desi nu vezi imediat pericolul, peste tot ar trebui sa se scrie, sa fie trase semnalele de alarma asupra pericolelor care pot aparea in joaca cu ele. Si bineinteles ca ar trebui sa existe legi, teste, care sa spuna clar pina unde se poate merge... Pina atunci, evit atit cit se poate sa cumpar jucarii care nu au scris pe eticheta ca nu sint toxice (unele au, acum bineinteles ca pot pune si asta la indoiala, ca es simplu sa scrii si gata).

Si nu numai jucarii, dar si copiii mai mari sint expusi la 'chinezarii'. Sint tot felul de rechizite scolare facute tot de mesterii chinezi de astazi si fata mea cea mare, din lipsa de chef de facut lectii, roade la greu orice pix sau creion tine in mina. Am cumparat niste baloane si aia de 5 ani le lingea la greu, are o placere copilareasca de a pune limba pe orice si cind l-am mirosit mi s-a facut rau: mirosea a petrol si a substanta toxica, din aceea folosita la dezinsectie!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

si cum ar ajunge concret toxinele in corpul copilului, presupunand ca nu baga jucaria in gura?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

probabil ca da, trebuie sa le punem un calus la copii, sa nu "guste" toxinele.
Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Sa stii ca nu toti copiii baga tot in gura. Fetita mea nu a bagat nici o jucarie in gurita, nici macar cand ii ieseau dintisorii, decat fff rar si numai atunci cand ii duceam eu manuta ei la gurita sa roada pe cate o jucarie din-aia speciala ptr cand le iasa dintisorii.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Doar o lege mai lipseste care sa reglementeze limitele admise, adica intre atit si atit e voie, peste nu e voie si gata. Ca la salam.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Legi exista. Acilea numai doua dintre ele: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:08:31988L0378:RO:PDF si http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:60:32006R1907:RO:PDF .

Problema jucariilor este ca sunt produse din ce in ce mai mult in China, chiar si pt firmele cunoscute si astfel sunt greu de controlat. E mai usor sa controlezi productia decit sa obtii un obiect gata facut si sa te intrei care dintre sutele de substante periculoase sunt incluse. Eu prefer insa sa iau de la firme cunoscute, chit ca si ele mai au omisiuni in calitate, pt ca au control intern al produselor si sunt si sub influenta opiniei publice. Adesea ma ghidez dupa testele facute de doua firme aici: Ökotest (care sunt specializati sa "caute" in producte substante chimice periculoase) si Stiftung Warentest (care testeaza productele pt securitatea si din alte puncte de vedere: ergonimie, probleme tehnice, etc). Pt cei care inteleg germana le recomand calduros. De asemenea Greenpeace face din cind in cind teste la anumite jucarii.

Adesea dupa ce primesc un calificativ prost in urma acestor testari firmle modifica compozitia produsului. Uneori dureaza pt ca fiecare substanta introdusa are un scop acolo, nu o baga nimeni numai asa, si dureaza pina se gaseste o alternativa care sa functioneze si care sa nu fie la rindul ei periculoasa (si care sa nu fie enorm de scumpa, si care sa se gaseasca pe piatza si care ....ehhhh, poveste lunga ).

Din cite am citit: jucariile din plastic moale, mai ales cele care miros nu sunt pt bebei (celebrele ratuste de plastic pt baie). Ca sa mentina plasticul moale trebuie adaugat substante cu molecula mica, care tind sa emigreze spre suprafata obiectului. Numeroase din aceste substante s-au dovedit a fii din clasele CMR (cancerogen, mutagen si pericolase pt reproductie). De asemenea la jucariile de lemn poate fii periculos daca lemnul e tratat chimic sau lacul folosit. La jucariile din stofe sunt de obicei colorantii o problema (mai usor de rezolvat insa aici cred: daca le speli ce poate iesii iese).

Atentie trebuie acordata si daca folositi biberoane, farfuriaore sau alte obiecte din plastic. Daca sunt din policarbonat (de obicei notat PC pe recipient) o remarca ca sunt libere de BPA (bisfenol-A . http://en.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A ) ar fii de recomadat. Substanta asta e de ceva timp in studii pt ca produce modificari hormonale in deosebi la bebelusi. E propusa pt interzicere si sunt tari la care e deja pe lista neagra. Pt recipientele din polipropilena (notat cu PP) nu imi sunt deocamdata substante cunoscute care sa emigreze si sa fie periculoase.

E o tema in care se fac progrese cu pasi mici si inceti, dar se fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

si cum ar ajunge concret toxinele in corpul copilului, presupunand ca nu baga jucaria in gura?

probabil ca da, trebuie sa le punem un calus la copii, sa nu "guste" toxinele.
Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Sa stii ca nu toti copiii baga tot in gura. Fetita mea nu a bagat nici o jucarie in gurita, nici macar cand ii ieseau dintisorii, decat fff rar si numai atunci cand ii duceam eu manuta ei la gurita sa roada pe cate o jucarie din-aia speciala ptr cand le iasa dintisorii.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

asa e, insa daca autoarea subiectului nu mi-a raspuns la modul serios, inteleg ca nu exista alt pericol pt. copil, decat daca baga jucaria in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Foarte bune informatiile, aschiutza, te rog sa ne mai faci rezumate de pe site-urile respective, pentru cele care nu stim germana
De girafa Sophie stiti ceva? Pe-asta a ros-o la greu fiica-mea vreo 6 luni de zile, era data drept cea mai sigura, speciala blabla...bolunzesc daca reiese ca de fapt si Sophie e toxica

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Nelia, asa-i, mamele tre sa fie f atente la ce baga copiii in gura. Si nu numai. De ex baiatul meu nu a ros nici macar jucariile pt gingii, insa cum ziceam, locomotivele alea Thomas nu le-a bagat in gura insa i-au stat zilnic in miini, mai transpira, avea miinile ude, mai minca un biscuite pe urma. O porcarie nu alta! Si nici nu au fost ieftinituri! Pai numai un vagonel din ala era vreo 10euor, pt citeva trenulete cu tot cu sine si accesorii cred ca am dat vreo 2-300euro. Aschiuta si eu ma orientez dupa cele doua teste, insa la jucarii eu am vazut sigla lor extrem de rar. vezi asta la samponele, creme, orice insa la jucarii e cam lipsa. Exista acele jucarii "bio", de ex acele bucatarioare pt fetite cu mere, pere, legume, facute din lemn, vopseluri, texturi fara continut de materiale toxice. Is f scumpe, is facute in EU si totusi nu au sigla ökotest sehr gut, doar declaratia producatorului, pe care-l crezi ori ba. Si la o privire pe net vezi si varianta chinezeasca, mai ieftina, insa tot piperata, pretul nu cred ca reflecta costul productiei ci e umflat in fct de varianta scumpa! Si chiar a luat o prietena si ce sa mai zic, puteau de ameteai nu alta! Pai mama lor de chinezi, si scump si de f proasta calitate. N-au decit sa se joace chinezii lor cu ele, lasa ca nu noi europenii suntem problema in suprapopulare.Legi sunt, insa totusi mai trebuie in prezent inca una si poate in viitor vor mai trebui si altele, in ritmul descoperirii/ folosirii substantelor toxice componente. Nu am avut timp sa caut numele exact al acelei substante, de care vorbira in respectiva emisiune. Ei de fapt nu au vorbit nici de China nici de jucariile locale, nici macar nu au dat numele firmelor producatoare care ar putea fi pe lista neagra.Ziceau ca in bransa respectiva, producatorii si distribuitorii stiu care-s jucariile cu grad mare de substante toxice, si totusi aleg sa le vinda in magazinele lor.Sunt si magazine care vind numai si numai jucarii sigure, "bio" ca sa zic asa.De ex acele trenuri thomas sunt si acum lejer pe piata, observasem eu treaba asta inca de cind cu povestea. Au fost retrase doar locomotivele rosii, deoarece in vopseaua rosie folosita, susbtanta respectiva era in asa o mare concentratie de putea fi periculoasa ´intr-un timp scurt. nu ca stai ca face copilul cancer in nu stiu citi ani. Insa si in celelalte vopseluri concentratia e stiuta ca fiind mare, insa nefiind stipulata prin lege o limita, si fara copii ajunsi prin spital, nu ramii decit la mina distribuitorului care decide daca vind jucarii de gen ori ba.Asa cum de ex otto ori apart nu vind din principiu blanuri naturale.Ar fi fost frumos daca si distribiutorii mari germani, nu ar vinde "din principiu" jucarii stiute a fi toxice. Pt ca pe viitor va fi aceeasi situatie, o substanta noua in compozitie, teste peste teste, reclamatii, eventual copii intoxicati si ehei pina sa apara o lege pot trece ani chiar.Dar astea-s pretentii prea mari, stiu si eu asta.In rest cum ziceai si tu, atentie la jucariile vopsite, lacuite, mie una-mi plac tare mult jucariile din lemn, insa am ales ceva simplu, insa mai scump, facut in europa, si atentie la jucariile din cauciuc moale. la fel si incalatarile alea odioase, de le-am vazut in verile trecute peste tot, au denumiri diferite, crocs, croks.. Cica variantele mai scumpe, la vreo 30 euro perechea ar fi ok, insa poti fi sigur ce cumperi?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ah da si crok-ii nici macar nu trebuie rosi, linsi, un piciorus transpirat e deajuns, mai ales cum copiii au pielea fina. se recomada folosilirea sosetelor.Si povestea cu uriteniile alea de croki am vazut-o tot pe un post principal, emisiunea fiind realizata in colaborare cu ökotest.rezultatul a fost ca in proportie de 85% croksii de pe piata is de o f proasta calitate, materialele folosite putind fi daunatoare insa pina la interzicerea lor, povestea e mai lunga si greu de realizat.Traim in lumea in care traim.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Foarte bune informatiile, aschiutza, te rog sa ne mai faci rezumate de pe site-urile respective, pentru cele care nu stim germana
De girafa Sophie stiti ceva? Pe-asta a ros-o la greu fiica-mea vreo 6 luni de zile, era data drept cea mai sigura, speciala blabla...bolunzesc daca reiese ca de fapt si Sophie e toxica

18 luni
Manole forever
Sovata

Sofie cica e super OK, bio cauciuc si bio culoare, de aici si pretul mare... si noi o avem...

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tocmai m-a sunat panicata soacra-mea, sa arunc covorasu' puzzle, ca la stirile ProTv de azi explicau aia cum ca toate puzzle-urile tip covorash de la noi sunt cancerigene, ca nu stiu ce contine plasticul, ca-n Olanda si Frantza-s retrase/interzise blabla...no, bravo, ce sa spun, acum i se rupe fetei de covorash, dar pe la 8-10 luni umbla cu piesele din el in gura Naiba sa-i ia cu porcariile lor. Ati auzit ceva de puzzle-urile astea?!

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Ilinca da stirea e adevarata, Belgia a fost prima tara care a interzis aceste covorase, ptr ca cercetatori belgieni au descoperit ca sunt toxice. Avem si noi un covoras din acesta si azi cand am auzit stirea l-am luat si l-am aruncat. Anul trecut a fost la fel un scandal legat de aceste covorase puzzel si au disparut de pe piata cateva luni..dar au reaparut si am considerat ca acum le-au facut sigure..dar nu...se pare ca tot periculoase sunt. Uite aici www.tvr.ro/articol.php?id=93796&c=133" target="_blank">stirea. Si da, recomand sa fie aruncate...mai ales ca elibereaza in aer particule toxice.

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 25+...
Asteptam sa vina Mosu' cu cadouri da' pana atunci ne pregatim
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Mergi la inceput