Jucarii toxice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya

Da' eu tot nu inteleg care este rostul subiectului?
Sa stim asa, ca idee generala, ca jucariile sunt toxice? E o reclama negativa la un anumit tip de jucarii? Sau cum?
Ce ar trebui sa facem cu "informatia" pe care ne-ai dat-o??

Ba mie mi se pare foarte important subiectul. Pentru ca eu una prefer sa-i cumpar bebelinei mai putine jucarii dar sa fie de buna calitate. Si chiar si asa observ ca marci care se bat cu pumnul in piept ca nu folosesc substante toxice au jucarii cu probleme. Si da, la varsta bebelinei mele jucariile nu au alt rol decat sa fie tinute in gura . Daca mai aveti liste cu jucarii cu probleme sunt curioasa.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

A! Pai zi de la-nceput ca revista De care n-a auzit nimeni a luat 60 de jucarii, cine stie de unde, si a gasit 32 care nu i-au placut. Aceeasi revista a luat, iarasi nu se stie de unde, 6 papusi si a gasit 3 care nu-stiu-ce. Astea nu-s studii.

Si la noi, OTV ne bombardeaza zilnic cu inghetata din vopseluri, salamul din deseuri, berea toxica, iaurtul mortal, cascavalul plastic, etc. Dupa ei, peste 50% din rafturile din alimentari ar trebui mutate in magazinele de vopseluri si detergenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

capcaunule, revista de care nu a auzit nimeni este ... o revista populara si respectata... chiar daca TU nu ai auzit de ea.
Daca nu te-ai uitat si pe celelalte linkuri, iti explic: unul este de la stiri, care spune ca parlamentarii europeeni incep sa studieze problema jucariilor toxice, altul este cu sfaturi, cum sa evitam jucariile toxice, si, altul, cu un fel de rezumat cu ce e mai important de tinut minte la jucariile astea, pt a le evita si de ce .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si Formula AS este o revista cunoscuta si respectata ...

Am citit toate linkurile propuse de tine. Doua sunt de la revista "cunoscuta si respectata", deci le lasam deoparte.
Celelalte doua nu amintesc nicaieri ca o mare parte (jumatate cum spui tu) din jucarii ar fi nocive.

Mergi la inceput

bine, daca tu ai ales sa discuti discutii, eu nu mai am ce argumenta, pt. ca nu am timp de asa ceva. ai ramas dator(e) cu un link. merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

si cum ar ajunge concret toxinele in corpul copilului, presupunand ca nu baga jucaria in gura?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

probabil ca da, trebuie sa le punem un calus la copii, sa nu "guste" toxinele.

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

eu chiar am intrebat la modul serios. sunt copii care nu baga nimic in gura, desi majoritatea o fac.
daca tie iti arde de glume, nu stiu de ce ai mai deschis subiectul...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

daca stii ca majoritatea copiilor baga jucariile in gura, ce solutii propui ca ei sa se poata juca cu jucariile toxice?

si nu, nu imi arde de gluma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Chatonel, chiar acum citeva zile am urmarit aici pe un post principal o discutie pe tema asta.E posibil ca de la anul sa existe aici o lege care sa interzica jucariile in a caror componenta substantele toxice ( de fapt e vb de una anumita, caut numele si revin) sa fie sub o anumita limita/kg jucarii. Limita considerata a fi acceptabila, care acum e intrecuta in prezent in unele jucarii, cu foarte mult, chiar insutit.S-a dorit o lege care sa acopere EU, insa e complicat si dureaza mai mult. Dar se spera ca in anii urmatori si alte tari sa copieze modelul german.Eu nu as mistocari cu asa lejeritate pe tema asta. Toata piata jucariilor este invadata de produse chinezesti, asta e. Insa macar o mica pretentie putem avea si noi, ori? E vb de copiii nostri.Si nu-s asa de ferite jucariile copiilor mici. Plus ca in familiile unde-s mai multi copii, sansele ca un copil de un an sa prinda un trenulet vopsit (cum a fost locomotiva aia rosie de la trenul thomas de ex, aia de a fost retrasa acum citiva ani din aceeasi cauza), sunt f mari. Si chiar daca jucaria respectiva pare la prima vedere sigura, adica fara roti ori parti care sa cada, totusi e vopseaua. Ori sunt acele cuburi de lemn, ideale pt copii de un an doi, cu alea s-au tot jucat copiii de atitea generatii. In zilele noastre insa sunt facute in china, aia fac economie la singe, le vopsesc/ impregneaza cu kkturile lor si uite asa o jucarie aparent inofensiva, e de fapt daunatoare.Cumparam pt astia mici mere si iaurt bio si stam linistiti cind rod la o jucarie in care limita substantelor toxice e intrecuta lejer, ca vb aia nu exista o lege clara in privinta asta. Tot e Craciunul, mai bine mai putine jucarii dar de productie locala, mai scumpe poate, ori mai simple dar mai sigure.De fapt treaba asta e de aplicat pt orice produs. Mai bine lapte de la fermele locale nu de hat departe, carne , piine, etc etc, la fel.Despre simplitatea jucariilor pt copiii de un an-doi-trei am invatat in ultimii ani mult, am mai prins idei si de la gradi. Sunt atitea lucruri la indemina, sigure, care stirnesc curiozitatea copiilor, ii antreneaza psihic si motric extraordinar. Insa la primul copil am cazut si eu in capcana jucariilor ochioase, a ambalajelor si publicitatii vrajitoare:), asta e. Traiasca China..Stiu ca in ro sunt acele "chinezarii ieftine", insa stati linistiti si in germania sunt chinezarii, mai bine facute, mai cu simt de raspundere, mai scumpe insa made in china. ma rog, e o piata libera, sa existe, dar daca tot costa pe aici ceva, macar sa respecte si pretentiile noastre. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

ai complet dreptate, vikinga, cind spui ca sintem atenti la hrana copiilor si, cind e vb de jucarii, uitam sa ne interesam de compozitia vopselii, ori a plasticului cu care au fost fabricate.

sper sa trezeasca interes acest subiect si lumea sa ia aminte, cind cumpara jucarii copiilor, sa se uite pe pachetul cel frumos, sa citeasca ce substante intra in compozitia jucariilor pe care copiii le vor indragi si in compania carora vor sta ore intregi. Si sa stie sa aleaga jucariile, sa nu cada in capcanele comerciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Pai da Chatonel, daca nu or sa fie total interzise, macar sa scrie pe ambalaj asa ca la iaurturi: e-uri, vopseluri, rahaturi.Eu-s din aia ce citeste etichetele si cum am trei copii, as fi interesata de toate "alea" cind i-as lua mijlociei o papusa bebelus de ex, cu toate ca stiu ca ea nu mai e la virsta de a rontai urechile papusilor, insa o am pe cea mica. Ca doar nu-ti poti izola copiii pe camere, mai ales cind sunt apropiati ca virsta. Cel mare are lego mici si alte nebunii, separat de fete si nici ele nu-s interesate de jucariile lui. Insa cea de 3 ani jumate si cea de aproape un an se joaca impreuna.Si tema desigur ca ar trebui sa fie luata in serios de orice mama. Imi si amintesc cum acum citiva ani cel mare era atit de incintat de trenul thomas, aveam dvd-uri, sapci, tricouri si bineinteles colectia completa de locomotive si vagoane si s-a tot jucat cu ele zilnic ceva vreme, ca pe urma sa aud vilva creata si retragerea lor de pe piata. Mi-a cazut tare tare rau treaba respectiva. Miinile unui copil mic, pot fi ude, transpira, stiue eu, materialul toxic fiind cu precadere la suprafata ajunge astfel cu usurinta, pe un biscuite ori piinica mincate. Mcara sa se scrie ca jucariile trebuiesc folosite cu manusi ori spalate miinile f bine dupa utilizare.Si nu doresc sa o repet.Si tocmai aici e problema, ca stam la mina deciziei firmei de a le retrage dupa hat nu stiu cite sesizari.Cind acum testarea produselor e facuta, multe substante inainte nu erau cautate ori nu puteau fi detectate, testele respective sunt facute din banii publici, fiind vb de institutii de stat. Doar o lege mai lipseste care sa reglementeze limitele admise, adica intre atit si atit e voie, peste nu e voie si gata. Ca la salam.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput