Licurici de ianuarie-februarie 2009 (129)
Raspunsuri - Pagina 16
DarkBendis spune:
Intru sa pun si eu in miscare majoretele pentru Carmen si bebelina ei

asteptam vesti bune maine 

(Acum ma duc la culcare... si eu si tati suntem raciti cobza, tusim ca 2 magari, ne doare capul, spatele vai de noi... tot e bine ca Mister e OK, sper sa nu "ia" si el de la noi oarece)

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Eseea spune:
Buna fetelor,
sper ca sunteti bine cu totii, eu am intrat ff putin pe net in ultima vreme, am citit sporadic ce ati mai scris voi.
Am intrat sa va mai dau vesti despre noi. Nu mai stiu cand am scris exact, sper sa nu ma repet. Ultima luna a fost o nebunie pt noi, in adevaratul sens al cuvantului. Vreo 10 zile ne-am “plimbat” pe la neuropsihiatri, am fost la 3 pana la urma, plus logoped si psihologul de la Spitalul Obregia ( care psiholog ne-a spus din prima ca NU e autist, ca tb doar stimulat copilul, dar na nu am vrut sa luam de buna parerea cea mai favorabila ca sa zic asa) . Toti au dat cam acelasi verdict : nu se poate vorbi de autism acum decat daca copilul involueaza sau nu evolueaza in urmatoarele luni, deci tb stimulat si urmarit, ca sa vedem daca aceasta intarziere in dezvoltare e din cauza ca el avea mai multa nevoie de stimulare decat altii, in sensul ca unii copii prind din zbor anumite chestii, altii nu neaparat si tb lucrat mai mult cu ei. Ceva de genul : unii copii prind tabla inmultirii din clasa, cu altii tb repetat acasa de n ori, dar asta nu inseamna ca cei din urma au retard, autism sau altceva ci pur si simplu au nevoie de mai multa indrumare si accent pus pe ei. Toti, de asemenea, au spus ca are un element f important care le lipseste copiilor cu tulburari din spectrul autist: are privirea ff buna, e f atent la ce faci si vorbesti cu el, te urmareste cu privirea, reactioneaza la lipsa parintilor - ne-au pus sa iesim din cabinete ca sa ii vada reactiile).
Nu va mai spun cate nopti nedormite, cat stres, cati de “daca”, urmarit fiecare gest obsesiv, ni se parea ca tot ce face nu face bine….Dar am intrat in priza. L-am inscris la gradinita 2 ore pe zi ( probabil va ramane din ianuarie 3 ore) plus lucrul acasa cu el. Tocmai cand se vedeau ceva rezultate dupa vreo saptamana doua ( primele zile a plans la gradinita, apoi din ce in ce mai putin, acum déjà merge cu placere), in sensul ca incepusem sa ne jucam f mult, incepuse sa imite jocurile noastre, sa faca diverse…a dat peste noi o raceala f puternica. Intai a inceput fetita cu febra sit tuse si dupa 2 zile si Damian. Niciodata nu a fost racit asa tare. Tusea pana vomita, nu manca nimic aproape, febra o saptamana care nu ceda la nimic…am bagat siropele in ei de ne venea noua rau. Damian a fost cel mai rau, la Ospamox nu ceda febra, am trecut pe Augmentin si alte medicamente, dormea f mult, la gradinita nu l-am dus o saptamana jumate, a fost rau de tot. Avea si urechile pline de ceara de nu I se vedea timpanul, am fost la orl sa-I scoata dopurile, alte plansete..practic in 2 saptamani a iesit de 3 ori din casa si atunci numai la dr si inapoi ( el care statea afara cateva ore pe zi).In sfarist, a trecut ( dar in timupul asta nu am facut mai nimic cu el, era f apatic, plangacios, dormea in 3-4 reprize pe zi, vroia numai in brate la mine…) si am reinceput activitatile.
Am avut noroc ca am prins week endul trecut si am iesit afara ( ca déjà plangea numai cand vedea ca il imbracam, nu vroia sa intre nicaieri, ii era frica ca mergem iar la dr). S-a reobisnuit afara, am fost si intr-un mall in care sunt niste ursi mari care canta la diverse instrumente, atat a dansat si aplaudat, minunat a fost. De luni am reinceput gradinita, si de unde ne-a fost f teama ca iar va incepe cu plansul ( dupa 10 zile de pauza) , din contra este ff sociabil, ii place, se duce direct la educatoare si la copii, nu plange,eventual cateva secunde cand il lasam, educatoarea ne spune ca imita copiii la dans, se duce mereu intre ei sa se joace, mai sta si la masuta si mazgaleste si el pe hartie ( el e cel mai mic).
Suntem f multumiti ca se vede o evolutie in ultima vreme : nu mai arunca toate jucariile ( i-am tot corectat acest comportament in ultima vreme, la inceput si la gradinita facea la fel, acum nu mai face, am rugat-o si pe educatoare sa-i corecteze acest lucru), a inceput sa inteleaga de “ nu” si “nu e voie” ( la butonat televizorul, aruncat obiecte de pe mese), pune telefonul la ureche cand il are in mana si noi zicem “alo”, daca ii ceri iti aduce ce are in manuta ( nu mereu, dar cred ca nici un copil nu o face, amea nici cea mare nu face mereu ce ii cerem), ne adduce un xilofon de jucarie sa suflam in el sa cante ( tb suflat destul de tare ca sa iasa cantecul, el nu poate, si noi ne cam strofocam, el vine si ni-l baga direct in gura sa suflam), jucam sut si gol, baga forme in sortator, vine la baie sa-mi aprinda lumina cand ii spun, ne “spalam” pe dinti ( ma vede pe mine, ii dau periuta lui, o molfaie in gura si apoi o pune la loc in suport).
Nu vorbeste inca inteligibil ( dar asta nu ne ingrijoreaza, si dr ne-au spus ca acum nu ii intereseaza acest aspect, unii copii vb mai tarziu inteligibil, important e ca silabiseste pe limba lui si, cel mai important e sa inceapa sa INTELEAGA lucruri si actiuni, sa ii placa colectiviatea- si lui ii place, altfel copilul autist sau cu elemente de autism se izoleaza in colectivitate si acasa) dar imita sunetele scoase de noi, imita ce facem noi. Acum il implicam in toate, ii numim fiecare lucru de n ori, isi duce pampersul la gunoi singur ( la inceput il duceam impreuna, el ridica capacul la gunoi, eu il puneam, acum face singur totul), ne jucam f mult, si cu surioara lui se joaca mai mult.
Dansam si vine si el repede sa se prinda cu noi in hora ( cred ca asta fac si la gradi), intr-o zi facea mersul piticului prin casa ( noi nu facusem dar am intrebat la gradi a doua zi si facuse educatoarea cu copiii acolo), ne jucam cu masinutele si mingea ( le dam de la unii la altii, face si el). OO, sunt multe de spus dar cred ca ajunge acum, nu vreau sa plictisesc.
Vineri avem o zi plina, avem serbarile la ambii copii la gradinita ( unul dimineata, altul dupa amiaza). Ieri am fost si am luat cadouri atat pt acasa cat si pt gradi ( le-am ascuns bine), abia astept sa mergem la serbare.
deci, per ansamblu, o evolutie exista ( chiar daca majoritatea copiilor fac lucrurile astea de mai demult ) si chiar mare pt doar 2-3 saptamani de lucru efectiv si asta practic numai seara acasa ( ca in rest dimineata e la gradi, apoi vine acasa, mananca si doarme pana pe la 4-5 dupa amiaza, exact cand vine si surioara de la gradi), 2-3 ore pe zi pana la somnul de seara. Luni seara avem oricum programare si la medic ( ca ne-am hotarit la unul pana la urma, sa fim sub supravegherea lui) si ne-a chemat la o luna ca sa vedem ce am facut luna asta) dar cred ca pt 2-3 saptamani de lucru si dr va fi multumit de evolutia lui.
va doresc numai bine si, in primul rand, sanatate.
si in special multumesc IrineiC, in care am gasit un real sprijin in toate ( ne-am si vazut personal si la Gomoiu si la CMU)
. Irina, sper sa fii rasplatita in viata pt sufletul tau.
Mami de fetita
si de baietel 
Everything is hard before becoming easy...
yashy spune:
In primul rand... cu intarziere vreau s-o felicit pe Billy sa-i traiasca micuta Ana Maria!!
La Multi Ani fericiti, plini de bucurii nenumarate!!!

Carmen, o nastere usoara!!! 

Pup toti licuricii!!
IRA_LIZA spune:
Buna dimineata tuturor!
Eseea, multa sanatate piticului! poate k e vb doar de anumite particularitati in dezvoltare...
Nu am apucat sa mai citesc din urma, pe moment caut in graba niste retete de dulciuri pt Craciun & Revelion fara cacao, sa putem sa ii dam si Elizei, la cat e de activa numai cofeina nu-i mai trebuie
A, si uite cel mai rapid cuvant invatat ieri: "apada" (zapada), i-a placut maxim sa atinga zapada, si-a scos si manusa sa simta in palma cum e, pe urma m-a tot indemnat sa fac bulgarasi mici pe care sa-l lipim pe pom & pe cadrul leaganului din parc ![]()
A, sa nu uit: o mica prbl de-a mea: inca mai "emit" laptic (asta constat numai la apasarea sanului, cantitativ f f putin, de ordinul picaturilor), e ok? nu as vrea sa ma pastilez aiurea.
bpaula spune:
Carmen nastere usoara 

I-a placut zapada si lui Marius ieri..sunte fericita, a zis mami ca a stat numai cu mainile in zapada, se juca cu ea cum se juca si cu nisipul ![]()
Essea bine ca in ciuda problemelor vedeti o evolutie. O sa fie bine 
Leditia spune:
Carmen
Nastere usoara si un bb sanatos.
Billy,sa-ti traiasca fata.La multi ani sanatosi ii dorim si toate cele bune.

Scuze de intarziere..
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
Naty spune:
CARMEN 

LA MULTI ANI, ANA MARIA!
Nadia a facut ieri a doua doza de Prevenar si, pe langa febra, la care ne asteptam (afacut febra la toate vaccinurile), schioapata rau cu picorusul ala. M-am cam speriat. A patit vreun copilas asa ceva?
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
Si asa Nadia
crisspy spune:
'Neata,

ANA MARIA 

Billy asteptam vesti de la voi si poze, bineinteles ![]()
Carmen tinem pumnii si sa ne auzim cu bine 
Ledi da' ce a patit tortul mama?
mami suparata
Gata, mai am fro' 3 cadouri de luat (frate, cumnat si baietelul nasilor lui Razvi) si gata cu Mosh Craciun pe anul asta...bine, ar mai fi fost inca unul pentru Adi dar am hotarat sa nu ne facem cadouri propriu-zise...dar poate iese cu ochisori luna asta ![]()
gascha, o zi frumoasa tuturor!
Crisspy,
fericita de
Razvi
anna-mama spune:

Hai, Carmen!

Nastere usoara si o printesa sanatoasa! 
La multi ani, Ana-Maria!
Iulia, multumesc pt raspunsul legat de incaltari, din pacate nu am gasit numarului disponibil pe site-ul pe care ma uitam. Carla e o frumoasa, e superba! 
Eseea, felicitari! Ma bucur pt voi ca v-ati linistit! Sanatate multa!
Crisspy, ce frumos ai povestit de Razvi, cred ca va topiti cand va striga!
Cand il iei acasa pt Craciun? Ma bucur ca sunt bune cizmulitele 
de steluta norocoasa (09.02.2009)
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR