se poate sa fiu insarcinata?
Raspunsuri - Pagina 3
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Nu vreau sa o dau in teoria conspiratiei ca nu e nici locul nici momentul dar eu ma intreb daca problemele de infertilitate si deregrali hormonale la femei din ultimii ani nu sunt legate si de folosirea intensa si pe scara larga a pilulelor contraceptive. |
Nici eu nu sunt deacord cu 'folosirea intensa si pe scara larga' a pilulei. Doar atunci cand nu se poate fara ea. Eu nu as mai lua-o acum, mai degraba mi-as lega trompele. Insa 3 ani, la o varsta la care nu iti permiti sa risti...pilula e cea mai buna pentru un cuplu stabil. Iar prezervativul pentru mine ar fi ultimul pe lista. Vad ca toata lumea il recomanda la greu...chiar sunt curioasa...multe cupluri casatorite sau in relatii stabile folosesc prezervativul?
Laura25 spune:
Accept, noi l-am folosit in ultimii 5 ani cam tot atat , ca perioada, cat am folosit pilule sau alte metode.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=2" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
EllaX spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
La cum se face sex la 16 ani e mult mai sigura pilula. Si nu are efecte adverse daca e luata la recomandarea unui medic ginecolog care cere inainte analize de sange, tine cont de varsta pacientei si de alte particularitati. Eu tocmai in perioada 16-19 ani am luat pilula, abia dupa am putut sa ma protejez de sarcina fara ea. Din pacate am inceput sa o iau dupa o sarcina nedorita. De BTS se punea problema mai putin cu un partener de 16 ani decat cu unul de 20+. Bineinteles BTS nu merita riscat, dar daca copiii au analizele facute, increderea este o componenta importanta intr-o relatie de iubire (la orice varsta). Deci si eu as recomanda pilula ca cea mai sigura metoda si potrivita unor oameni care experimenteaza, se joaca, invata. |
accept, eu am luat anticonceptionale orale dupa ce mi-am facut analize, am discutat cu medicul de la planificare familiala - tot ce a trebuit. Aveam 24 ani cand am inceput sa iau prima data - in 5 zile am renuntat la ea ca ma taram pe garduri de cat imi era de rau. Am schimbat pilulele, le-am luat 5 luni - timp in care am avut spotting (sangerare usoara) zi-de-zi. Apoi am luat pe la vreo 26 - tot asa, nu de capul meu (desi sunt medic). Am luat 10 luni si am oprit-o pentru ca imi era cumva rau (imi era cumva greata, frig mereu). Mi-am facut analizele si aveam o hepatiiitaaa!... M-am speriat: ma gandeam ca poate fi hepatita medicamentoasa, dar mi-am facut analize pt hepatitele virale si alte minuni. S-au exclus alte chestii, a ramas medicamentoasa. Analizele mi-au revenit la normal (da' normal!) in 3 luni dupa ce am lasat pilulele. In 10 luni, cat am luat pilule, m-am ingrasat 5 kg si am facut celulita ca in sarcina.
Sora-mea a avut dureri mari de sani de la pilule, o prietena a avut secretie lactata (a trebuit sa se trateze si pt aia). Si cate altele!...
Ce vreau sa spun: eu inclin sa spun ca Laura, ca nu-s ok, de fapt, anticonceptionalele orale - judecand dupa experienta mea. Imi dau seama ca nu-i ok sa judeci dupa un numar mic de cazuri. Imi repungna, in general, tratamentele hormonale, cand nu-i musai sa fie administrate. Pe langa ca, daca se obisnuiesc sa foloseasca prezervativul de la inceput, femeile vor fi mult mai pazite de tot felul de boli si mult mai constiente si responsabile cu viata lor sexuala (va fi un fel de reflex: nu prezervativ, nu sex).
XIO spune:
Eu am luat AC si am avut numai de castigat, nici un efect advers pana acum.
Singurele lucruri care ma faceau "nelinistita" erau TEP-ul si modificarile la nivel mamar, de primul am scapat, la al doilea mai vedem.
P.S: eu folosesc prezervativul, mi se pare mai ok din multe puncte de vedere.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
ioanadara spune:
Problema este cu prezervativul ca nu femeia il "foloseste" ci el.Deci, daca el are 16 ani si e asa cum e baiatul asta de aici din prima postare , o femeie normala la cap nu se poate baza doar pe asta.Pentru BTS trebuie folosit prezervativul insa pentru sarcina nu ajunge in cazurile astea daca perioada este fertila la ea. Pentru ca desi cineva mai inainte spunea ca o sarcina "nu omoara" eu stiu persoane pe care sarcina le-a"omorat" efectiv sufleteste vorbind pentru ca in veci nu au putut trece peste trauma avortului.Deci, da sarcina nu omoara, ci omorul bebelusului nedorit poate omori sufleteste o femeie.
Pe de alta parte da, si eu cred ca e greu pentru o adolescenta de 16 ani sa ia zilnic pilule , sa si le cumpere(nu stiu daca i le prescrie cineva gratuit in Ro ) si sa aiba contact sexual de fapt doar de cateva ori pe luna de exemplu.Se indoapa practic cu AC cam degeaba.
accept92 spune:
citat din mesajul lui ioanadara Pe de alta parte da, si eu cred ca e greu pentru o adolescenta de 16 ani sa ia zilnic pilule , sa si le cumpere(nu stiu daca i le prescrie cineva gratuit in Ro ) si sa aiba contact sexual de fapt doar de cateva ori pe luna de exemplu.Se indoapa practic cu AC cam degeaba. |
Hmmm. Eu la 16 ani faceam sex 5 zile pe sapt, de mai multe ori pe zi, uneori de un numar nesimtit de ori. De-asta zic ca abia dupa ce s-au mai lnistit apele am putut renunta la pilula. Este foarte riscant prezervativul la inceputul vietii sexuale din punctul de vedere al unei sarcini. Eu pe fetele mele le-as sfatui sa umble cu un partener sanatos (testat), de incredere, si sa ia pilula. Pentru ca inevitabil va aparea cel putin odata tentatia de a incerca si fara. Si atunci risti si o boala si o sarcina. Si dn experienta mea cu cat e mai inoportuna o sarcina, se prinde mai usor. Cand vor ajunge sa faca sex ca oamenii nu ca iepurii, cu cap si coada si limita...atunci merg si alte metode. Eu cu cele babesti nu am dat gres de cand mi-a venit mintea la cap. In fine, mai important mi se pare sa fie partenerul sanatos decat prezervativul. Intimitatea nu presupune doar penetrare.
ioanadara spune:
Da Accept asta am zis si eu: nu e sigur prezervativul cu un baiat de 16 ani.
Insa nu mi s-a parut ca Simona ce a deschis subiectul aici ar avea asa o viata sexuala bogata cum spui tu si de aceea am spus ca nici AC nu e o solutie .
Solutia din punctul meu de vedere era doar una si am spus-o din prima postare: cat timp nu isi poate asuma nimic, fara sex.
Mik spune:
citat din mesajul lui ioanadara Da Accept asta am zis si eu: nu e sigur prezervativul cu un baiat de 16 ani. Insa nu mi s-a parut ca Simona ce a deschis subiectul aici ar avea asa o viata sexuala bogata cum spui tu si de aceea am spus ca nici AC nu e o solutie . Solutia din punctul meu de vedere era doar una si am spus-o din prima postare: cat timp nu isi poate asuma nimic, fara sex. |
Ioanadara,
da' pofta vine mincind. Simona tocmai a inceput si e mai bine sa fie prevenita.
Simona, esti bine ?
lisssa_ana spune:
tocmai dinc auza societatii si a mintilor incuitate se ajunge aici. Simona,inainte sa faci ceva ,trebuie sa citesti,sa te informezi de pro si cons. Parintii au un rol f important in asta precum si societatea in care traim. Normal ca atnuci cand un parinte iti spune:pune mana la ochi cand la tv se intampla sa fie...copiii nu o sa invete nimic. Bine ,normla ca nu recomand ca la 5 ani sa ii spui copilului ce se intampla acolo,dar la o varsta adecvata trebuie.
XIO,ai fost o norocoasa. Sper sa procedez si eu asa cu copiii mei.
AAA,nu conteaza ca e fata sau baiat. Consider ca parintii trebuie sa ii educe la fel,un copil nu se face singur! fiecare cu rensabilitatile lui.
Bafta multa!
Mama de Ana si 9+
cosminiq spune:
citat din mesajul lui Mik Laura, in Franta unde am stat foarte multa vreme, se recomanda pilula anticonceptionala. Bineinteles, asa cum spune accept, luata dupa o consulatie la ginecolog care ia in calcul virsta, talia, fumat, alte chestii. Si e mai ales pentru fetele care sunt in cuplu stabil. Sterilitatea actuala nu cred ca vine de la pilula, sincer. Cosminiq, calculatorul nu ti-a facut nimik sa dai cu el de pamint. Mik. |
ok!
Azi ma simt mai bine asa ca multi
Calculatorul e ok!
Dar chiar ???? Simona unde e?
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp