Fluturasi de martie-aprilie 2011 (93)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
miki1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cami_antonia in alta ordine de idei eu nu am mai tinut f tare cont de regimul deliei ![]() ![]() din pacate sper sa nu o iau iar razna cu cantarul ca a venit tanti si ne-a gatit si daca ai ce manca manaci frate ahahahah yasmi sa te gandesti si la mine cand mananci gogosi ![]() miki si tu cum vei proceda cu bebelusii daca mergi la munca? alina.n da tu de unde esti? adica parintii? ca si eu o am pe mama departeeeeeeeee .... dar va veni de craciun strumph nu ai venit inca de la marea intalnire? ![]() ![]() |
cami, e adevarat ce spui tu, dar ce te faci daca ratele iti depasesc bugetul..atunci nu mai ai la ce renunta, nu ? chit ca murim de foame..asta e problema..de fapt fiecare isi stie problemele cel mai bine si optiunile..la noi ratele depasesc venitul unuia din noi..si pana la urma banii nu conteaza intradevar, dar tot ce facem tot pt ei fac..pt ei am incercat sa ne mutam si sa fie mai bine..
pe Vlad oricum in toamna viitoare vreau sa-l dau la gradi, nu concep altfel..va avea 2 ani jumate..vreau sa socializeze, sa relationeze, sa capete putina independenta..asa gandesc eu..nu dati cu rosii..el e f f mamos si rasfatat din pacate ca am prins un an al comun cu bunicii si se vede f mult diferenta..n-a mai avut limite, i s-a permis orice, mai ales ca bunicii erau dupa o pierdere mare a nepotelului lor si al meu bineinteles..si nu m-a lasat sufletul sa impun reguli, i-am lasat in voie..
pe cea mica, cum spuneam, o sa incerc sa mai stau chiar 6 luni daca reusim sa supravietuim ( si ma bazez pe minim minim - eventual si mancare de la parinti
![](icon_smile_blush.gif)
si poate cu stabilitatea legislativa cu care ne-am obisnuit la noi in tara, pana atunci mai intervin modificari..
![](chatterbox.gif)
![](chatterbox.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
mami de Vlad 09.04.2009 si
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miki1979 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalely07 Si eu am zis ca si Dorinut...ca mai stau pana la 6 luni in fara plata daca este necesar. dar inca nu este batut in cuie..Ma intereseaza daca ma afecteaza cumva ca imi iau concediu fara plata...la vechime sau cumva.. ![]() ![]() Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat! |
pai la prima varianta, cea cu 1 an..nu aveai si optiunea la al doilea an dar fara plata ? ca eu asa retinusem..adica nu iti reactivezi cartea de munca, esti tot in CIC dar fara bani...
mami de Vlad 09.04.2009 si
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_p_n/alina_p_n.jpg)
alina.n spune:
cami sunt in 79' nascuta
miky si mie imi e teama de treaba cu intervenit modificari in cei 2 ani...la asata si eu ma gandeam aseara, adica peste 6luni sa zica ca reduc perioada sau suma dinnou...:((
mami de Naty (10.04.2009) si
30+ cu
Alex
miki1979 spune:
cred ca am ramas iar singura pe aici. mi-am baut si eu cafeluta cu voi..sunt extenuata dupa parc, mancat, spalat si culcat bebe..dar ma apuc de invatat
chiar, nu e nimeni din domeniul legislativ pe aici ? oare ordonanta asta anuleaza pe cele precedente sau le completeaza ? vor aparea si norme de aplciare ? off, am atatea nelamuriri ..cred ca nici pana nasc nu le clarific..
mami de Vlad 09.04.2009 si s28 cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simonacip/simonacip.jpg)
simonacip spune:
Miki, asa inteleg si eu in leg cu anul fara plata...ca merge in continuare cartea de munca si vechimea, doar ca nu te platesc...dar eu mai stiu ce sa zic??un papica lui Vlad...Mmm
Lavi si tu mi-ai facut pofta de prjoale si de supa cu galusti. MMm
Cami ma ucur ca sunteti mai ine, dexametazona aia nesuferita ii face ine si lui Matei(aerosoli).. DIn pacate e cortizon ...sa ai grija cu sarea, sa nu-i dai sare prea multa in perioada asta
Nu m-a mai durut capul...Oricum am fost si mi-am luat paracetamol simplu si tardyferon fol...cred ca ma apuc si eu de luat si asa in afara de omega 3 nu iau nimic
Alina fata...suneti ine, nu??Nu prea te-am mai vazut pe aici.
Ailed_dota, felicitari pt stagnare...e normal sa te simti slaita zic eu, acum organismul si-a mai pierdut din rezerve si incepe sa-ti fie mai greu...
Dorinutza si Lalely, sper sa gasiti solutia care sa va linisteasca in final...
Simona, mami de baieti David, Matei si
28 s Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
scrish spune:
cami, nici eu nu vreau sa intru intr o noua polemica cu tine dar uneori viata nu chiar asa ca un balon roz. vine bebe, faci sacrificii dar il vezi cum creste si il tii in brate si totul e roz. nu se rezuma la asta.
ce faci daca n-ai bani de rate? de rate mari? astepti sa te execute banca sau ce faci? ce faci daca stai acasa sa ai grija 100% de bebe si te trezesti ca nu ai ce manca, nu ai cu ce te imbraca, traiesti doar ca sa platesti niste rate pentru ca de altceva nu mai ai bani, devii din ce in ce mai morocanos, sotul e coplesit si ti se ia de tot si de toate?
asta e realitatea in care traim din pacate, si nu cred ca daca tu ca mama esti stresata (k nu imi imaginez sa stai prea linistita facand zilnic sute de calcule despre cat dai la banca si cati bani de mancare iti raman) ii faci vreun bine copilului.
din punctul meu de vedere e aiurea sa afirmi ca cineva alege banii in detrimentul copilului, ca si cum ar cauta lux sau mai stiu eu ce cand e vorba de supravietuire.
lalely, eu nu stiu cat de mari sunt ratele voastre si parca am retinut ca o sa iei in jur de 2700 lei/luna daca alegi prima varianta. din punct de vedere strict financiar, pe termen lung cred ca te avantajeaza aceasta varianta. iti permite sa mai pui ceva deoparte pentru al doilea an cand poti sa iei concediu fara plata. e greu, dar nu imposibil. iar cu bebe, o sa vezi ca pana la urma cand o sa vina momentul o sa vezi singura o solutie. totul in viata asta are solutie mai putin un lucru asa ca ii dam cu curaj inainte
s 23, Luca Alexandru, de abia astept sa te tin in brate!
scrish spune:
lalely, daca iei 2700 / luna si din iei pui in fiecare luna 1000 lei deoparte timp de un an, o sa ai 12000 lei pentru 6 luni de concediu fara plata, insemnand 2000/ luna. la prima strigare nu e prea rau nu?
s 23, Luca Alexandru, de abia astept sa te tin in brate!
lalely07 spune:
Miki..asa credeam si eu ca pot sa iau concediu fara plata ca si o continuare a CIC-ului..dar vedem dupa ce dau astia legea..
Scrish si Dorinut......
Avem timp sa ne decidem si sa facem calcule pana la anul...
Vedem ce vom face.Eu v-am zis inclin catre prima varianta cu prelungire pe concediu fara plata..dar vedem..
Auziti voi cate zile va pastrati pt postnatal??Eu ma gandeam ca in afara de cele 42 obligatorii sa mai pun vreo 10..de la data posibila a nasterii.Desi sunt sigura ca daca ajung cu bine acolo ,cum eu sunt cu cezariana nu se va intarzia atat.
As vrea sa intru in prenatal si tot fac calcule...in fct de postnatal! 20+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
lalely07 spune:
Scrish nu iau chiar atat...dar oricum mi-am calculat si cu cat iau daca economisesc pot face fata 6 luni de fara plata..
Si asa stau cam 1,5 ani...Dar vedem... 20+
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!
dorinut@ spune:
Laley daca faci cezariana sigur faci inainte de 40 de sapt. Cel mai probabil in sapt 39. Cand iti calculezi cele 42 de zile calculeaza-le exact de de la DPN (dupa UM) + 1. Deci DPN ar fi z43. Asa mi-a explicat mie medicul de familie ca iti calculeaza la casa de asigurari.
------------------------------------------------------------------------------------------ 27+ cu Edutu mic si zglobiu
- Eduard Gabriel
Ana-Maria