Nasterea la Medlife (21)
Raspunsuri - Pagina 15
nemernica spune:
Dragelor am citit azi ca Medlife a incheiat un parteneriat cu Filantropia pt nasterile premature..asa ca putem sta linistite de acum incolo..chiar daca ne apuca nasterea inainte de 35 de saptamani suntem asigurate...
Eu o sa intreb medicul ca sa imi confirme..
Pup
nicofa25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nemernica Dragelor am citit azi ca Medlife a incheiat un parteneriat cu Filantropia pt nasterile premature..asa ca putem sta linistite de acum incolo..chiar daca ne apuca nasterea inainte de 35 de saptamani suntem asigurate... Eu o sa intreb medicul ca sa imi confirme.. Pup |
Asa este, inclusiv noua, la Scoala Parintilor, ni s-a spus saptamana trecuta ca s-a semnat contract intre Medlife si Filantropia pe aceasta tema. Dr. Albu mi-a spus inca din toamna ca se fac demersuri in acest sens, iar acum a devenit oficial. Si eu sunt mult mai linistita acum.
Va pup si La multi ani de 8 Martie!
30+
Burtocika spune:
Si daca Doamne fereste te-apuca, cum se procedeaza ? Tu te duci la Medlife si ei te trimit la Filantropia ? Si acolo cine te asista, medicii lor sau medicul tau de la Medlife ?
17+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
oana_pui spune:
Buna mamicilor,si la multi ani!
sunt viitoare mamica de iunie, va citesc des dar daca nu am avut nimic interesant de spus am preferat sa va urmaresc in liniste.Nicofa te rog imi poti da mai multe detalii referitoare la Scoala Parintilor?Ma intereaseaza mai mult orele intre care se tin si daca mai ai timp si de alte detalii ti-as fi recunoscatoare.
Ronny2011 spune:
Wudy, am uitat sa te intreb daca ai facut plata inainte, in timpul spitalizarii sau dupa. Cand ai primit factura si in cat timp se face plata? Merci, ca sa stiu daca plecam cu banii in bagajel...
nicofa25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_pui Nicofa te rog imi poti da mai multe detalii referitoare la Scoala Parintilor?Ma intereaseaza mai mult orele intre care se tin si daca mai ai timp si de alte detalii ti-as fi recunoscatoare. |
Buna! Am participat la cursurile de la Scoala Parintilor saptamana trecuta. Orele se tin de luni pana joi, de la ora 18:00 - sunt zile cand tin pana la 20:00 sau zile cand tin pana la 19:00. Cursurile sunt cam asa:
- 1 ora cu un kinetoterapeut
- 1 ora cu un nutritionist
- 2 ore cu un neonatolog
- 1 ora cu un psiholog
- 1 ora cu un medic obstretician
Kinetoterapeutul ne-a vorbit despre ce tip de miscare ar trebui sa facem (plimbari, mai ales la munte, miscare in piscina), in ce pozitii sa stam pe scaun si care sunt daunatoare pt. spate si nu mai stiu.
Nutritionistul nu pot spune ca ne-a dat informatii pe care nu le stiam oricum, le gasiti in majoritatea articolelor pe internet. Si oricum, in trimestrul III e deja cam tarziu, dupa mine, sa primesti sfaturi despre ce sa mananci in sarcina si ce nu.
Intalnirea cu neonatologul mi-a placut foarte mult, a fost mai interactiva, ne-a pus filmulete cu baita, ordinea in care se fac toate in cadrul baitei, masajul. Ne-am "jucat" un pic cu un bebe de jucarie - l-am schimbat de scutec si de haine, l-am dat de la unul la altul. Ne-a dat si o lista cu sfaturi, care oricum este furnizata mamicii cand naste. Ne-a vorbit despre problemele care pot aparea la bebe dupa nastere.
Psihologul ne-a vorbit despre perioada post-nastere si despre ce probleme psihice pot aparea - baby blues, depresie postpartum, psihoza postpartum (foarte rara). Iar, majoritatea informatiilor le gasiti pe internet.
Iar informatiile primite de la medicul obstretician cu siguranta le puteti primi si de la medicul vostru, daca il intrebati, cu siguranta cred ca va raspunde.
Cam atat, nu pot spune ca am invatat foarte multe in plus, dar nici nu regret ca am participat, mai ales ca aceste cursuri mi-au intarit foarte mult increderea in departamentul de neonatologie de la Medlife si acum sunt sigura ca baietelul meu va fi pe maini bune cat nu voi fi eu cu el. Si in plus, am aflat despre orele de exercitii pt. gravide, in sala si in piscina, care se tin la Medlife si la care vreau sa ajung.
A, in plus, tatal primeste acel certificat de puericultura cu care poate obtine mai multe zile de concediu. Noua nu ne foloseste, asa ca nu va pot spune mai multe detalii.
Sper ca nu am uitat nimic.
30+
Burtocika spune:
Mutumim pentru informatii ! Daca nu-l faci pentru certificat, dupa parerea mea nu prea are rost sa-l faci, majoritatea informatiilor cred ca le gasesti pe net.
Fetele care ati nascut / veti naste acolo, stiti cumva daca primesti ceva bani inapoi de la Casa de Asigurari ??? Sotia unui coleg a nascut la Euroclinic, nasterea l-ar fi costat 70 milioane, dar a platit doar 50, pt ca restul si i-au decontat direct cei de la maternitate cu Casa de asigurari.
Stiti ceva despre asta ???
18+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
liana.berbec spune:
Bortocika,
Medlife nu are un contract cu casa nationala de asigurare, deci nu se poate deconta nimic. cel putin in decembrie cand am nascut eu nu avea.