Nasterea la Medlife (21)
Raspunsuri - Pagina 10
xania spune:
[quote]
Buna! Am scris un mesaj pe pagina 7, dar cred ca apare mai greu, pt. ca mesajele mele sunt moderate inca. O sa am un baietel, care este deja foarte energic si jucaus la mine in burtica :)
[quote]
Si eu tot baietel ;) sa fie amandoi sanatosi si voiosi :))
Xania
alinab2 spune:
Cami,da, e destul de lungut Eric. La ultima masurare avea 66,5.
Si la fel cum zice Cori, si el e foarte agitat, mereu in miscare, da din maini si din picioare la nesfarsit...de-asta nici nu e gras. Se rostogoleste pe toate partile. De pe burta inapoi pe spate abia acum cateva zile a descoperit miscarea.
In fund sta asa sprijinit de perne mai bine. Incearca el sa se mai aplece in fata mai mult, dar la fel, cade in nas sau pe o parte.
Multumesc de sfaturi legate de pediatri, o sa tin minte. Voi ati facut vreun abonament bebeilor sau pur si simplu platiti fiecare consultatie?
Si inca ceva: eu as vrea sa merg cu bebe la bazin la Medlife, stiti ceva despre conditii, personal, etc.? Vreti careva sa mergeti?
Eu stau in Colentina dar tot as vrea sa ne vedem...intr-adevar, e mai bine cand se mai incalzeste.
Cami, vreau si eu pe facebook, cum te gasesc? :)
Pupici!
liana.berbec spune:
xania,
In decembrie am nascut la ei, am mai scris dar am zis sa precizez din nou. Singurul lucru platit in plus au fost hemoleucograma + bilirubina pt bebe (8 lei) care s-au facut ca sa se asigure ca e trecut pericolul incterului intrucat ne simteam bine si am vrut sa plecam mai devreme cu o noapte fata de pachetul platit (cel standard silver un pat) si pentru ca nu am stat o noapte s-a scazut de pe factura noaptea nedormita (580 lei) ceea ce mi s-a parut f frumos din partea lor in conditiile in care stiu alte clinici private care nu scad nimic, e treaba ta ca vrei sa pleci mai devreme. Mie mi l-au adus pe bebe la 10 si am nascut la 4 dimineata. Eu am incercat sa nasc normal si daca as fi avut dilatatie chiar as fi nascut. Mi s-a facut cezariana din cauza ca dilatatia lipsea la 7 ore de la ruperea membranelor desi contractiile erau mari si la intervale de 2-3 minute si dat fiind faptul ca exista in antecedent nastere cu 40 de ore de travaliu si se parea ca seamana intre ele nasterile. Albu a parut de la inceput pana la sfarsit ca imi accepta fara rezerve alegerea.
roxx26 spune:
Buna fetele!
Am nascut si eu la Medlife pe 2 ianuarie. M-am internat cu membranele rupte la ora 13.00 si am fost dusa in sala de travaliu. Toata lumea excesiv de amabila. Au stat asistentele numai pe langa mine, de ma simtem si prost, eu tot vorbeam la telefon si ele ma intrebau mereu daca imi e bine, daca mai vreau ceva...Mie imi era tare bine, m-am dus cu zambetul pe buze (toata lumea pe acolo ma stia de "graviduta cu moralul ridicat"), mi-au adus reviste sa treaca timpul mai repede. Am incercat si masa de nasteri, ca sa vad pe ce viteza mi-ar placea sa fie setata functia de vibromasaj la ora 15.00 a venit si dr mea (Roxana Bohiltea - colaborator, un super medic si super om!), control pe masa, dilatatie ioc. M-a mai lasat 2 ore, timp in care m-am plimbat in continuu, aveam piticii mei cu pozitii in travaliu si metode de ajutat dilatarea si nu prea am vrut sa stau tintuita in pat la monitorizare. Aveam contractii puternice si foarte dese. cand ma asezam la monitor, dr zicea ca sar valorile alea in aer si ma intreba daca ma doare tare..mie mi se parea ok, avusesem dureri de mestruatie mai rele de atat. dar pt ca dilatatia era tot ciuciu, mi-au pus pana la urma vestita perfuzie cu oxiton, mi-au facut injectii cu scobutil si no-spa, mi-au pus supozitoare cu nu-mai-stiu-ce. Toate astea n-au functionat, iar pe la ora 20.00 au decis sa intram in ceza de urgenta, bataile inimii bebelinei devenisera foarte puternice, ea era super agitata, era risc de suferinta fetala.
Operatia a decurs repejor, muzica in sala, medici relaxati si glumeti, bebelina superba pe piept...la 21.30 eram la TI, dimineata la 8 eram in picioare si am mers la salon.
Pt ca cea mica a inghitit niste lichid care se cam inverzise, a avut o infectie si ceva probleme cu respiratia, prin urmare a trebuit sa stam 7 zilein spital in loc de 3. Asa ca am avut timp sa cunosc toate asistentele de pe toate turele, si de la gineco, si de la neonato. Am numai cuvinte de lauda pt ei, nu m-a suparat nimeni cu nimic. Pt ca m-au tot vazut ca plangeam pe acolo (au tinut-o pe cea mica la perfuzii 2 zile, in repaus digestiv total, iar mie mi se instalase lactatia bine de tot, scoteam din 3 in 3 ore la pompa si aruncam tot!) , mi-au trimis psihologul clinicii sa stea de vorba cu mine.Apoi m-au ajutat sa alaptez si mi-au adus copilul mereu, chiar si de mai multe ori pe noapte, indiferent de cine era pe tura. Aici trebuie insistat, ce-i drept, nu stiu daca e rea vointa, ele sunt obisnuite ca mamicile sa nu prea vrea sa fie deranjate. va spun sincer, au fost cateva fete internate in acelasi timp cu mine care nu cereau bebeii in camera, isi trimiteau mamele sau sotii (cu care erau cazate impreuna) sa verifice daca asistentele ii hranesc cu lapte praf..si gata, pe principiul ca sunt obosite si oricum vor avea timp acasa de ingrijit bebe. Am intalnit 3 cazuri din-astea...incredibil, stiu.
Pana la urma ca sa nu ma mai miorlai, in zilele in care nu am putut alapta mi-au cerut recipiente pt pastrat laptele matern, l-au congelat si mi l-au dat acasa la plecare.
Factura a fost maricica, eu oricum am avut medic colaborator si au fost si zile si investigatii in plus, DAAAR nimic din ceea ce nu am cerut. Nu cred ca iti face nimeni teste suplimentare fara sa te intrebe. Colega mea de camera care nu a avut nimic extra a avut 66 lei in plus pe factura.
In general parerea este super buna, daca ne hotaram la bebe2, tot acolo il voi naste cu siguranta.
Referitor la nr scazut al nasterilor normale, am avut si eu intrebarea asta (si de ce mi-a fost frica nu am scapat...), dar mi-am dat seama ca este cu certitudine optiunea pacientelor. Nu te obliga nimeni sa faci cezariana doar asa, ca sa scape de tine repede. In cele 7 zile in care am stat acolo a fost o singura nastere normala. Dar tin sa spun ca din celelalte eu fusesem singura care optase initial pt nastere normala, toate celelalte venisera direct la ceza programata. Deci nu e o politica a maternitatii, la fel cum si eu ma temeam.
Per ansamblu, experienta Medlife a fost una pozitiva si recomand aceasta optiune cu draga inima tuturor viitoarelor mamici.
Pt ca experienta este recenta, va raspund cu drag la orice fel de intrebari.
Pupici
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
alinab2 spune:
Cami, nu te-am gasit:( Gasesc doar o camelia nica din braila...
Poate ma gasesti tu - alina bogdanescu.
Roxana, sa-ti traiasca minunea, e nascuta in aceeasi zi cu mine. O sa ai un Capricorn incapatanat :)))
roxx26 spune:
Tati si-a dorit-o capricornitza, ma tot pazea sa nu iasa mai devreme sa nu cumva sa fie sagetatoare
Lasand gluma la o parte, sanatoasa sa fie, cu incapatanarea ne-om descurca noi cumva!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
xania spune:
Liliana si Roxana, multumesc mult pentru impartasirea experientei voastre. Si eu sunt incantata de MedLife si de dr Albu, dar parca nici intrebarile "rautacioase" nu-mi dau pace. :))
Sa speram ca totul va fi ok si bebe va fi la termen.
Numai bine si tinem legatura!
Xania
nicofa25 spune:
roxx26, sa-ti traiasca printesa si sa fie sanatoasa! doamne ajuta ca ati depasit problemele si acum este bine! ma bucura foarte mult tot ce ai povestit, acum sunt sigura ca si eu si baietelul meu vom fi bine ingrijiti la Medlife.
xania, nu-ti mai face atatea probleme. eu deja am depasit toate temerile mele. sunt sigura ca Albu va fi la inaltime. doamne ajuta sa ne vedem in mai cu doi baietei voinici si sanatosi!
va pup!
24+