Leacuri raceli copii

Leacuri raceli copii | Autor: sanziana62

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Am o intrebare: voi cu ce va tratati micutii atunci cand sunt bolnaviori? Am un baietel si o fetita de 3, respectiv cinci ani si pentru ca a venit frigul incerc sa-i tin cat mai departe de nesuferitele de raceli. Anul trecut fetita s-a imbolnavit destul de tare si mi-a luat cam o saptamana s-o pun pe picioare. De aceea as fi curioasa, voi ce metode folositi (medicamente, leacuri babesti etc.)?
Multumesc anticipat,

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

La ce te referi? Cand sunt racitit deja...sau preventiv?

Preventiv..cu sucuri naturale de citrice, fructe si legume zilnic, plimbare in aer liber ...si cateodata un siropel natural gen Imunogrip.Cam atat in ultimul timp, m-am "relaxat"......m-am documentat si m-am convins..imunizarea se face tot prin contactul cu virusi si in timp

Cand este racit deja...sucuri de fructe, supe calde, bai fierbinti, homeopate, masaj corporal...si cam atat.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Cu vitamina C si multe lichide. De la 38,5 incolo - ceva de scazut febra.
Daca incep haraielile si tusea - aerosoli.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Vitamina C, miere de Manuka, Oscillococcillum daca apar simptome de raceala.

Bineinteles antitermice daca are febra, si antibiotice daca febra se datoreaza infectiei bacteriene SI NU VIRALE. Daca este virala, cum sunt majoritatea racelilor antibioticul nu ajuta cu nimic.

Fructe legume proaspete, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Paracetamol fara ezitare (in functie de greutatea copilului). Chiar daca nu au febra, daca ii vad mai scinciti si mai ales daca se scoala noaptea, pe pricipiul ca nu stiu sa identifice intotdeauna daca ii doare ceva.

Medic doar daca nu trece cam in trei zile.

Curatat nasul cit mai bine - la bebelusi cu ser fiziologic.

Restul e inutil in cazul racelilor obisnuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

cred ca depinde si de copil...
Pentru imunitate Codrin baga ursuleti de echinaceea..si vad ca e ok...nici nu mai tin minte ultima lui raceala...
La Diana..e mai greu..are 2 ani.I-am dat Septilin..3 ture..nici un semn..a racit incontinuare.Nu sunt multumita.Asa ca deocamdata la ea am renuntat la "bomboane" pt imunitate.
Eu la primele stranuturi le dau cate 3 zile oscilococcinum un tub dimineatza unul seara.Cateodata scapam cu asta.
Daca nu mai bagam si cateva ture de aerosoli doar cu ser fiziologic.
Pentru tuse nu ne lipsesc granulele de Stodal. Si am descoperit acum un sirop de care sunt foarte multumita Prospan.

Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Desi ai mei copii sunt mai maricei 11 ani (baiat) si 6 ani(fetita), folosim pentru imunizare tinctura de propolis, 6 luni pe an 15-20 pic/zi, 20 zile/luna. (Pentru copilasi mai mici nu mai stiu exant cantitatea - cititi pe prospect sau intrebati medicul) Tinctura de propolis poate fi folosita si ca antibiotic atunci cand este racit pusa pe un cubulet de zahar sua paine.
Alte leacuri: polen, ceara de albine cu tinctura de propolis astea tot din stup, si pentru dureri de gat si tuse folosim inhalatii cu sare grunjoasa pentru a dezinfecta gatul. Siropurile de genul aloe vera sau alte plante am observat ca nu mai au asa efect poate le-am folosit prea mult ; paracetamol
Mai frecvent vad ca, copii mei fac o forma de enteroviroza care debuteaza cu stare de oboseala, usoara febra, dureri in gat care cedeaza cam dupa 2 zile si continua cu dureri abdominale greata, varsaturi, persista starea subfebrila si terminam cu diaree asociata cu greata, regim sever si intr-un final starea se amelioreaza. Asa mi-au racit acum 2 saptamani a venit cea mica cu ea de la gradinita a durat boala o saptamana dupa care a urmat fratele care a sta si el acasa o saptamana amandoi cu aceleasi simptome

sa aveti copii sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta_M spune:

Pentru prevenirea racelii noi folosim scortisoara..cat de des posibil in lapte sau ceai. Scortisoara amestecata cu miere de albina e foarte buna pentru tusea seaca. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Multa miere luata din sursa sigura (nu magazin), multe fructe, propolis, imunoroyal junior.
Racesc foarte rar si fac forme usoare, asa ca evit cat pot medicamentele. Le dau doar antitermice daca febra trece de 38.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Eu le dau atat preventiv cat si la primele semne de raceala Calciu de copii si cordiceps (Tianshi). Nu mai am probleme cu racelile, daca racesc fac forme foarte usoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Imi place abrdarea voastra naturista. Voiam sa adaug doar ca, atunci cand te loveste, o raceala trece tot in 7 zile si trata si netratata :)

Ca sa atenuez simtomele de rau acum olosesc un remediu homeopat combinat, hyland's flu care 4 kids. Din pacate la noi nu se importa si sunt cam greu de adus, dar functioneaza pentru o scara larga de manifestari ale racelii, de la febra pana la dureri de cap.

Pulsatilla e f buna la raceli usoare, dar cum remediile homeopate sunt date individual si in functie de tot felul de simtome, e bine sa discutam cu un medic homeopat.

Eu cred ca nu am mai dat antitermice de un an si ceva, iar pana atunci a avut un singur episod serios de boala - un soi de enteroviroza - in jur de un an.

Fata mea nu bea sucuri de fructe :(, le beau eu si ea le suge, dar cand am racit eu - am adus o viroza de undeva ca ne-a rapus pe toti - m-au pus pe picioare sucurile de fructe proaspete si 3 doze de flu care. Totusi, raceala in sine a disparut cu totul cam dupa 8 zile, ba trecea, ba se intorcea... Hai ca am fost super clara.

Mergi la inceput