kids club-militari
buna,
am incercat sa gasesc ceva pareri despre aceasta gradinita nou deschisa si nimic. asa ca am zis sa va intreb. ce imi puteti spune despre ei?
in cateva zile trebuie sa ma hotarasc unde il duc pe pitic.
am de ales intre kids club si edy-amy. kids club este mult mai mare, aerisita,curata..etc, dar la grupa mica(cresa) sunt f putini copii. adica la program lung raman zilnic vreo 3 copii.
la edy-amy sunt mai multi copii la grupa lui fi-miu dar camera unde se joaca nu are mai mult de 2m. pe 2m.
nu stiu ce sa aleg, la ce sa fac rabat, ce este mai important pt copil. sa socializeze cu cati mai multi copii chiar daca spatiul in care o face nu depaseste suprafata unui micutz dormitor confort 2 sau sa se joace doar cu 2-3 copii dar intr-un spatiul muuult mai mare?
in acest moment copilul meu sta cu bunica lui la mine acasa. bunica vine zilnic de pe la 9 la 16. dar stand la curte nu petrece suficient timp cu copii de varsta lui. are leagane si topogane dar este singur.
vreau sa il dau la gradi din mai multe motive:
1 - ca sa am mai mult timp la munca.
2- ca sa aiba o activitate in afara casei de care s-a cam plictisit.
3 - ca sa socializeze.
4 - ca sa ii mai las mamei mele timp si pt altceva, in principal pt a avea grija de tatal meu care este bolnav si sa mai treaca si pe la nepoata ei nou-nascuta.
v-am insirat toata situatia ca sa puteti intelege mai bine cum sta treaba si sa ma sfatuiti si pe mine cum credeti ca e mai bine. tare greu e sa iei o decizie cand e vorba de copilul tau si orice sfat e binevenit. sunt convinsa ca mai sunt multe puncte de vedere pe care nu le-am luat in calcul pt ca imi lipseste experienta. contez f mult pe a voastra.
multumesc mult pt rabdarea de a ma "asculta"
25 martie 2009
Raspunsuri
jennifer spune:
3 colegi de joaca intr-o camera mare e super. Poate asa vor fi mai putin raciti ca stii ce frecventa au bolile respiratorii la pitici.
eusunteuasa spune:
Eu as tine cont in diferentiere de:
- bucatarie proprie (prefer sa se gateasca acolo si sa mi se spuna ce va manca in acea zi copilul meu)
- personal calificat
- curatenie si siguranta copilului
- spatiu de joaca cat mai aerisit cu multe jucarii
Succes in alegere!
http://educampion.blogspot.com/
Gaza22 spune:
Buna Aris, am sa-ti raspund si aici in cazul in care nu apuci sa rasfoiesti paginile de la clubul nostru.
Ca urmare celor prezentate de tine, eu cred ca tu ai gasit exact extremele. O gradinita prea mare cu copii putini si o gradi buna dar prea mica. Eu zic sa mai cauti, asta daca mai ai timp. Mie gradinita nr 2 clar mi s-a parut ff mica(asa din ce am putut sa vad din poze), pai si eu la gradi de stat cand eram mica aveam clase mai mari decat acolo. Cealalta, cea mare, are dezavantajul ca nu indeplineste exact ceea ce-ti doresti tu, adica Alexandros sa socializeze, sa fie intr-o comunitate nu cum e acasa singurel. Pai cu doar 2-3 copii in grupa intr-un spatiu enorm, efectul va fi acelas. In plus de asta trebuie sa te gandesti si la evenimentele care presupun un numar mai mare de copii, gen serbarii, vizite , jocuri care nu se pot realiza cu 4 copilasi. Eu nu mi-as duce Gaza la o gradi cu asa putini copii in grupa, decat eventual in vizite, asa ca la un loc de joaca. Nu mi se pare ca indeplineste esentialul rol de socializare si mi se pare intr-un final, plictisitor pt pitic. Eu zic sa mai cauti.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
gogosel spune:
gaza, ai inteles gresit!sunt mai multi copii la grupa mica insa la programul lung raman 3 copii, deci baietelul poate socializa in prima parte a zilei cat vrea si tot atunci se fac majoritatea lectiilor...daca putem vorbi la varsta lor de asa ceva..![]()
eu mi-as duce copilul la a doua,clubul, unde este spatiul mai mare si cred ca nr redus , uneori, e in avantajul copiilor- educatoarea se poate ingriji mai bine de ei, nu?
nici in parc nu se poate juca cu mai mult de 2-3 copii pt ca de multe ori se isca niste conflicte....mama,mama...
bucatarie proprie au toate gradinitele, meniul este important si nr meselor.
desi... stiu clubul, curtea nu mi se pare cine stie ce grozavie ![]()
ma rog, acum depinde de fiecare parinte ce vrea si depinde si mai mult de relatia copil-educatoare.
Andries spune:
Oricum pana in 2 ani au perioada de joaca singur, nu e interesat de alti copii.
Eu iti dau un set de criterii:
sanitare: grup sanitar separat si vestiar separat pentru personal, grup separat pentru copii unde merg numai copiii;
bucatarie separata cu circuit/traseu al mancarii separat de circuitul copiilor si parintilor (adica parintii si copiii care vin la gradi sa nu treaca prin aceleasi locuri prin care trece si mancarea)
conditii profi la bucatarie, de exemplu stiai ca trebuie sa aiba 3 chiuvete distincte si cca 7 frigidere? carnea nu se pune langa branza, zarzavaturile se spala separat, in chiveta separata, etc....e un ditai normativul pentru asta.
Spatiu: un numar minim de mcubi aer in dormitor, pentru un adult parca erau 7? nu mai stiu.
Eu am patit-o la prima mea gradi cu chestiile de mai sus, nu se respectau si copiii s-au imbolnavit urat.
Socializarea vine mai la coada, inainte de socializare trebuie sa verifici daca au educatoare calificate.
Andries
Gaza22 spune:
Revin pentru ca nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Eu nu spun ca, criteriul de socializare e cel mai important, in nici un caz, dar nu m-am referit la celelalte cum ar fi modul de preparare al mancarii, grupuri sanitare etc. pentru ca am considerat ca Aris cunoaste aceste criterii importante si pe baza lor, a selectat aceste doua gradinite. Singura dilema a ramas spatiul-versus- numar de copii. Daca m-am inselat si la inceputul programului sunt mai multi copii, si multe din activitati se fac impreuna si cu celelalte grupe, ramanand doar 2-3 copii pt sfarsitul programului atunci normal ca mi se pare mai ok gradinita cea mare. Dar daca pe tot parcusul zilei la grupa in care va fi piticul sunt doar atat de putini copii si nici nu prea au activitati comune cu celelalte grupe atunci aceasta gradinita nu indeplineste una din cerintele ei si anume aceea de socializare. 2-3 copii cu siguranta are Alexandros deja ca si prieteni de joaca sau ca si copii care vin in vizita la el acasa. De aceea eu m-am referit doar la acest aspect. Bine acum depinde si de stringenta celorlate motive care o determina pe Aris sa opteze pt a-l da pe pitic la gradi mai repede.
Sper ca am fost destul de explicita. Oricum merci Andries pt ideea cu grup sanitar separat. Asta chiar e important si imi scapase din lista de exigente pe care le voi avea eu cand voi alege gradi pt pitica mea.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
aris26 spune:
va multumesc tare mult pentru raspunsuri. stiu ca toate sunteti ocupate si m-ati impresionat ca ati pierdut ceva timp sa va bateti capul cu probelemele mele
e adevarat ca pana la 2 ani se joaca singuri, dar al meu este topit dupa copii, in special dupa cei un pic mai mari ca el si imi reprosez mereu ca nu am timp sa il duc in parcuri si la locuri de joaca.
criteriile cu frigidere, chiuvete..etc le stiu f bine ca si eu sunt in alimentatie publica. si adevarul e ca doar a doua gradinita are spatiu si bani la dispozitie sa indeplineasca toate cerintele legale.
gaza a inteles mai bine problema mea pt ca ea ma cunoaste pe mine, imi cunoaste casa si prietenii si probabil de aceea si chiar as vrea sa mai caun o alta varianta dar nu prea mai am de unde alege. trebuie neaparat sa ma limitez la cele din zona mea pt ca altfel nu fac nici o afacere. nu am cum sa zic ca aleg ceva in drum spre serviciu pt ca eu nu am drum spre serviciu. deci plec de acasa, duc copilul la gradi si ma intorc tot acolo, iar militariul este cel mai aglomerat cartier din bucuresti.
m-am gandit inclusiv sa il duc si la una si la cealalta dar la kids club de exemplu trebuie sa platesc o luna intreaga in avans si nu imi vinesa arunc 1000 de lei pe geam.
sincer as cam alege gradinita mai mare dar sunt cam stricti le programul de sarbatori. au liber dupa 23 pana pe 5, iar eu nu am deloc liber in perioada asta. cei mai mici inchid doar doua zile(24 si 1)
oooofff...hai ca v-am zapacit si pe voi
25 martie 2009