Noul formular "DS-160" pt. viza turistica SUA?

Noul formular "DS-160" pt. viza turistica SUA? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Am inteles (citind pe Internet) ca din 2010 exista un formular nou pt. viza turistica, se completeaza online (?!...) iar fotografia se "aplica" tot online.

Vreau sa o invit pe mama, nu are computer (pana la urma am gasi pe cineva sa-i completeze online, banuiesc as putea chiar si eu, de aici), nu inteleg insa cum se procedeaza cu poza. Se duce la un at. foto specializat, ii fac poza, i-o salveaza pe CD si i-l dau acasa? Nu se poate altcumva mai simplu?

Va rog, daca ati trecut prin etapele respective, mi-ar folosi cateva sfaturi.

La tzara americana (poze)

"...went for a ride in a flying shoe..." (tot poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

ML,
Nu cred ca s-a schimbat mare lucu de cand am aplicat eu pentru viza acum 2 ani, in afara de formular.

Langa Consulatul SUA din Bucuresti se afla un mic centru de poze si tehnoredactare computerizata care ofera servicii complete de completare a formularelor pentru viza. Se poate duce acolo cu incredere.

Daca doresti sa-ti povestesc pasii pe care i-am facut o voi face cu placere.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

...Langa Consulatul SUA din Bucuresti se afla un mic centru de poze si tehnoredactare computerizata care ofera servicii complete de completare a formularelor pentru viza. Se poate duce acolo cu incredere.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana, iti multumesc frumos; daca ai timp sa-mi dai cateva detalii in legatura cu centrul foto (unde mai exact se afla), ne-ar fi de folos.

Revin, la nevoie, cu alte intrebari legate de proceduri . Sper totusi sa ne lamurim pe parcurs.

Mergi la inceput

M-am trezit sa mai intreb ceva... Ce fel de pasaport se cere pt. vizita in SUA? Biometric sau tip vechi? Al mamei a expirat.

Poate, intamplator, sunteti la curent, nu gasesc informatii exacte pe Internet.

Mergi la inceput

ML,
Daca pasaportul mamei tale a expirat trebuie facut altul pana sa inceapa procedurile pentru viza.
In Romania, acum, nu se mai fac decat pasapoarte biometrice. Costa vreo 300 lei.

Cand am aplicat eu pentru viza am completat tot formular online, dar in limba engleza, si am printat toate paginile formularului si m-am dus cu poza in mana.

Nu s-au schimbat prea multe...

Centrul de care iti vorbesc se afa pe strada Batistei pe partea stanga cu vreo 10 -20 metri inainte de a face stanga pe strada Nicolae Filipescu unde este Consulatul SUA

Si pe maica-mea si pe barbata-miu tot acolo i-am trimis sa-si completeze formularele on line, ca deh eu nu eram acasa sa-i ajut.

Pas 1- pasaport

Pas 2 - taxa viza + taxa de programare (programarea se face telefonic printr-o firma particulara agreata de ambasada. Eu am platit 11 dolari. Cu acesti 11 dolari ai dreptul sa vb 5 minute si sa programezi mai multe persoane din familie. Iti cere, nume, nr.pasaport, data de expirare pasaport si nr.chitanta al taxei de viza) Toate astea se platesc la banca Transilvania. Se aplica cursul leu/dolar de la City Bank care este mai mare decat cursul BNR.

Pas 3 - formularele, pe care, dupa ce ai strans toate actele cerute, le poti completa si cu o zi inainte.

Asta este in mare.
Daca doresti sa te mai ajut cu ceva doar da-mi de stire.
Daca nu arde - eu o sa am drum in zona zilele astea si pot intra si la acel centru.

vivi

Mergi la inceput

Am uitat: pe astia de la ambasada nu-i intereseaza ce fel de pasaport ai atata timp cat ai nevoie de viza.
"Problema" este ca la noi nu se mai fac altfel de pasapoarte.
Eu am viza pe pasaport simplu, iar fi-mea pe ala biometric.

vivi

Mergi la inceput

Viviana iti multumesc inca o data pentru toate detaliile date, imi sunt de mare folos (ma scuz ca n-am raspuns imediat, copiii au stat aproape toata saptamana acasa pe motiv de 10 cm zapada asa ca nu prae am tinut deschis computerul, ieri mi-am aprins niste lumanari pe tort , s.a.m.d.).

Ii voi transmite mamei, cumva ne vom descurca(imi inchpuiam ca inca se poate alege intre pasaport de tip vechi si biometric...), te voi cauta daca ramanem in pana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

La multi ani, ML!

Noi am facut cerere de viza pentru State pentru mama de aici, din Vancouver, la inceputul anului asta. Eu am completat formularul online - mama nu stie engleza-, cu datele mamei la indemana. Poza i-a facut-o sotul meu, in fata unui perete alb, tinand cont de cerintele de incadrare a fetei descrise pe site-ul lor ambasadei. Am redus dimensiunile fotografiei la final, ca sa corespunda cu specificatiile. Cand am trimis formularul online catre ambasada noi am printat un exemplar si pentru mama (nu mai stiu daca era cerinta lor sau doar ca am vrut noi sa avem informatiile cu ea si pe hartie. Am avut un binder marisor cu acte si copii de acte cu noi la interviu; zic "noi" pentru ca eu am fost prezenta la consulat, ca translator pentru mama.
Mama nu are pasaport biometric. A luat viza.

Editez: cum a spus mai sus Viviana, si noi tot prin telefon (cu plata) am facut programarea pentru interviu. A trebuit sa printam si confirmarea programarii interviului, foaie cu care ni s-a cerut sa ne prezentam la consulat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

La multi ani, ML!

Multumesc, Laura.

Poza i-a facut-o sotul meu, in fata unui perete alb, tinand cont de cerintele de incadrare a fetei descrise pe site-ul lor ambasadei. Am redus dimensiunile fotografiei la final, ca sa corespunda cu specificatiile.

Bravo sotului, curajos si priceput, nu cred ca m-as descurca la cat de chitibusari sunt cei de la ambasada.

Cand am trimis formularul online catre ambasada noi am printat un exemplar si pentru mama (nu mai stiu daca era cerinta lor sau doar ca am vrut noi sa avem informatiile cu ea si pe hartie. Am avut un binder marisor cu acte si copii de acte cu noi la interviu; zic "noi" pentru ca eu am fost prezenta la consulat, ca translator pentru mama.
Mama nu are pasaport biometric. A luat viza.

Editez: cum a spus mai sus Viviana, si noi tot prin telefon (cu plata) am facut programarea pentru interviu. A trebuit sa printam si confirmarea programarii interviului, foaie cu care ni s-a cerut sa ne prezentam la consulat.

Iti multumesc si tie, Laura, vom face si noi o copie, dar mai intai ii voi spune mamei sa se duca sa-si faca pasaport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

Se poate face si pasaport vechi - ti-l fac mai repede (max 3 zile, de obicei pe loc) dar e valabil doar 1 an - e considerat pasaport temporar. Ti-l fac de ex daca tb sa pleci maine undeva si nu mai ai pasaport (cel biometric dureaza mai mult) sau daca iti trebuie pentru intrare intr-o tara unde nu poti cu cel vechi - tari arabe/Israel etc.

Baietii de la studioul foto de langa ambasada SUA te pot ajuta si cu completare aplicatie etc - am facut eu foarte recent poze pentru fete acolo si ajutau cateva persoane mai in varsta, total atehnice, care vroiau sa mearga la copii in SUA. Atentie insa ca trebuie sa trimiti aplicatia online cu min 48 de ore inainte de interviu ca sa ajunga la ei in timp util.

Mergi la inceput

Multe multumiri si tie, Adi, pentru informatii!

Mergi la inceput